ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 06.04.2025
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 24.06.10
STATUS: POSEIDON
LUNA
MAR-2025
Familie
PREȚ 245 lei
Raport PREȚ/CALITATE:
EXCELENT

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

Tradițional și nu numai la Casa Olarului din Marginea

TIPĂREȘTE URM de aici

Bucovina e cunoscută prin frumoasele mănăstiri istorice și prin peisajele spectaculoase, dar nici din punct de vedere gastronomic nu se lasă mai prejos. După o plimbare frumoasă pe Drumul Talienilor (Drumul Baltagului) (vezi impresii) și o vizită la un lăcaș sfânt ne-am îndreptat către localitatea Marginea, vestită pentru ceramica tradițională de culoare neagră. Se apropie sărbătoarea Paștelui și doream să achiziționăm câteva cadouri originale.

Am colindat cele două magazine de ceramică din Marginea, am admirat feluritele produse realizate din lut – negrul de Marginea e pigmentat și de culori vii – expuse pe rafturi, ouăle închistrite și alte obiecte decorative. Am privit, am admirat, am cumpărat. Am intrat și în atelierul de olărit unde lutul capătă felurite forme sub mâinile meșterilor iscusiți. Am povestit în 2021 despre acest loc (vezi impresii).

Dar orele după-amiezii erau târzii și până la cina festivă ce o aveam în program la hotelul Club Bucovina din Gura Humorului (vezi impresii) mai erau câteva ore bune eram hotărâți să mâncăm ceva prin zona Cacica. În curtea complexului unde se află atelierul de ceramică am observat o terasă nouă, alături de căsuța tradițională ce a apărut acum câțiva ani. Am verificat scorurile pe Internet și ne-am hotărât să rămânem acolo să gustăm câte ceva.

Potter's House (Casa Olarului) reprezintă o îmbinare reușită între mai multe elemente: arhitectură (o căsuță tradițională și o terasă acoperită modernă), gastronomie (preparate tradiționale și internaționale) și lingvistic (denumire restaurant și meniu bilingv).

Vizită: martie 2025

Adresă: Calea Bucovinei nr. 194, Marginea – Suceava

Web: ceramicamarginea.ro/restaurant

Căsuța tradițională, acoperită cu șiță și cu cercevele vopsite cu albastru, are o împărțire tradițională: tindă și două camere care găzduiesc câteva măsuțe. Gândită inițial drept muzeu etnografic, proprietarii atelierului de ceramică tradițională au transformat-o într-un restaurant drăguț. Am intrat în camera din dreapta, unde se află trei măsuțe, o sobă-șemineu și barul. Mesele din lemn sunt acoperite cu un ștergar cu motive albastre, avem scaune din lemn și lavițe la perete, oliviere complete pe masă + suport cu șervețele și scobitori. Drept decor sunt prezente tablouri și fotografii vechi înrămate, coșuri cu mici obiecte din ceramică, plante și vaze negre specifice pe pervazuri la ferestre.

Câteva chelnerițe tinere se mișcau cu repeziciune între camere și bucătărie, amabile și zâmbitoare. Am primit meniuri tipărite, coincid cu cel afișat pe site-ul web. Am studiat rapid preparatele, nu foarte multe în fiecare categorie, dar suficiente pentru a acoperi mare parte din gusturile clienților. Ce am consumat noi? O ciorbă de burtă (18 lei; plus pâine – 2 lei, ardei iute – 1,5 lei și smântână – 2,5 lei), un bulz ciobănesc (39 lei), o tochitură bucovineană (44 lei), un platou cu scrijele (38 lei) și o pizza capriciosa (30 lei). Drept desert a mai „încăput” doar o porție de clătite cu dulceață (16 lei); am băut limonadă (16 lei), espresso (8 lei) și cappuccino (10 lei). Total consumație: 245 lei.

Preparatele au venit foarte repede (după circa 15 minute), chiar am observat pe un geam lateral cum a fost băgată pizza la cuptor. Tânara care ne-a servit sosea la fiecare 2 minute cu alt preparat și spunea: „Mă scuzați!” cu sensul de „La cine așez farfuria aceasta?” – a fost tare haioasă. Păreri despre preparate adunate de la fiecare sau „pe gustate” : ciorba de burtă bună, tochitura foarte bună – carnea un pic afumată, brânza sărată de burduf, bulzul bun (cam sărat din cauza brânzei), pizza gustoasă, scrijelele demențiale! Aș fi preferat ca în locul celorlalte ingrediente de pe platou acesta să fie plin vârf cu scrijele (tot ce e simplu - felii de cartofi coapte pe plită - și îți provoacă amintiri din copilărie e gustos).

Una peste alta ne-am simțit bine, am mâncat foarte bine, preparatele au fost sățioase, porțiile mari, prețul decent. Am plătit cu cardul, bacșișul binemeritat cash. Toaletele se află înafara incintei restaurantului, în altă clădire, în stare bună.

Recomand celor înfometați un popas la Casa Olarului din Marginea, mai ales că în anotimpul cald au la dispoziție și mesele din exterior ori cele din cadrul terasei acoperite (unde se află și un bar).

Alegeri inspirate!


[fb]
---
Trimis de tata123 🔱 in 06.04.25 12:00:08
Validat / Publicat: 06.04.25 12:41:32
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în SUCEVIȚA.

VIZUALIZĂRI: 161 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj
Adn. FAVORIT

1 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (tata123 🔱); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P16 Platoul cu scrijele (cartofi copți pe plită).
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 24700 PMA (din 19 voturi)

ECOURI la acest articol

1 ecouri scrise, până acum

webmaster
[06.04.25 13:09:12]
»

Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ

— (1) la momentul publicării, în rubrica curentă nu existau impresii din anul curent (2025) sau anul trecut (2024) ;
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  • Niciun abonat la acest review, încă...
  • Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în Sucevița?:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2025 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.070712804794312 sec
    ecranul dvs: 1 x 1