GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Arco de la Villa, un restaurant de top ten
Sa recapitulam: duminica luuunga, da’ nu cat o zi de post, pentru ca a fost o zi exceptionala. Dimineata Torre del Oro si centrul vechi luat la picior (vezi impresii), la pranz tapas in Taberna la Auténtica, dupa amiaza Plaza España si Parque María Luisa… Oh, Doamne, se poate cere mai mult de atat? Ei bine, Inma zice ca da. Ea vrea sa ne scoata “in oras” la ea acasa, sa ne duca de tapas si prin Utrera. Cu parere de rau… nu ca n-am fost curiosi sa-i cunoastem satul (cica e sat; are 50.000 locuitori;)), dar Sevillia e atat de mare si noi aveam sa stam asa de putin, incat Utrera palea din start. Asa ca am ajuns seara, pe la noua, si simpatica noastra prietena ne-a facut un tur cu masina, povestindu-ne una alta despre locul de bastina. Dupa care ne-am oprit langa… Arco de la Villa.
Musai sa va arat poezia luata de pe site-ul restaurantului. Mie mi-a placut aceasta introducere.
de año y mes aún ignorado dintr-o luna si-un an nestiute
cuando a Utrera con su gente cand in Utrera, cu alaiul sau
llegó el Santo Rey Fernando: ajunse Sfantul Rege Fernando:
decidieron hacer alto hotarara sa opreasca
para refrescar sus fauces sa-si racoreasca buzele
en la fuente de ocho caños. in fantana cu opt scurgeri.
Subió el Rey la Resolana, Urca Regele pe Resolana
pasó por bajo del Arco si trecu pe sub Arc
que aún por Arco de la Villa care drept Arcul Orasului
conocen los Utreranos. e cunoscut de catre utrerani.
Exact acolo, langa arcul frumos luminat noaptea, se afla restaurantul cu acelasi nume, pitoresc de nu se poate, si unde ne-am bucurat de o cina splendida. Localul este impartit in doua, sau are doua corpuri, cate unul de fiecare parte a arcului. Noi am mancat in cel din stanga, asezati la o masa langa un mare cuptor de lemne (neaprins la ora aia), dar Inma ne-a dus, la sfarsit, si in celalalt corp, cu mese foarte frumos impodobite, si… mai romantic, ca sa zic asa. Restaurantul e deschis de la 13:30 la 16:00 si de la 20:30 la 23:00, iar martea, daca nu e fiesta, e inchis. Ne-am dat seama imediat, dupa meniu, ca e un restaurant traditional, cu o nuanta inovatoare. O bucatarie minunata, care ne-a incantat papilele gustative. Si ochii.
Acolo, pe strada San Fernando nº 35, ne-am delectat intai aruncandu-ne privirea pe meniul variat de tapas, intre care ne-a fost greu sa alegem. Nu erau mai mult de cinci, sase mese, plus locurile de la bar, dar atmosfera e foarte primitoare, in stil… campenesc. Cum spuneam, meniul este sinonim cu varietate, mancare sanatoasa si pentru toate gusturile. Mi se face gura apa si acum, cand imi aduc aminte de pollo con boletus a la crema (pui cu crema de boletus), croquetas de pringá (crochete de amestec de carne de la oala, de care v-am vorbit la restaurantul anterior din Sevilla), solomillito al infierno (muschiulet de porc… pregatit in mod diavolesc?! ;)), pimientos del piquillo rellenos de bacalao (ardeii aia mici si rosii umpluti cu cod, Doamne, ce minunatie!!), pastel de queso de cabra con papaya y mousse de pato caramelizado (tarta de branza de capra cu papaya si mousse de rata caramelizat =» asta va zic cu mana pe inima ca a fost dumnezeiasca!! veti vedea pozele, se mananca cu ochii!!).
Tot aici am incercat pentru prima data melcii. Melcii de care imi era cam sila numai cand ma gandeam la ei. Melcii pe care nu am avut pofta sa-i gust in piata din Marrakech cu cativa ani in urma… Ei bine, daca ziua indraznisem sa gust crevetii aia mici mici (din cauza de alergie, nu din cauza de sila;)), acum am zis “hai sa-ncerc”… Si nu mi-a fost sila sa-I scot cu degetele din gaoace si sa-i mananc. Erau pregatiti cu un sos super bun, asa ca eu si R. ne-am lins pe degete. Literalmente. Incercati melcisorii, daca sunt bine pregatiti, or sa va placa. Macar si numai pentru a incerca ceva nou.
Daca mergeti cu copii, salvarea poate veni de la un hamburger de pui, pe care nu l-am vazut la culoare (ci doar pe meniu), dar care sunt convinsa ca arata super bine; sau de la niste montaditos, niste senvisuri mici cu carne de vita sau de pui. Am fi incercat noi multe tapas, dar sa stiti ca erau satioase si chiar meritau aia trei euro. Am cerut cateva feluri bune si le-am impartit intre toti, ca sa incercam toti din toate. Pe langa traditionala sunca (mai ales aia “de ghinda”, adica facuta din porc hranit numai cu ghinda, si care e la mare pret; ati mancat vreodata ghinda? eu am incercat prima data acum cateva saptamani; luati ghinda, crestati-o un pic si bagati-o doua minute la cuptorul cu microunde; daca va plac castanele fripte, or sa va placa si ghindele) sau branza veche, mezeluri uscate sau oua in stil flamenco!! , mai puteti incerca: oua de potarniche cu sunca, frigaruie de pui cu sos din doua tipuri de mustar, tarta de morcilla asturiana cu ceapa zaharisita, ansoa din Cantabrica cu gorgonzola, merluciu, somon salbatic, frigaruie de taur cu sos picant…
Nu aveai cum sa nu gasesti ceva sa nu-ti placa. Si uite cum mi se face mie iar chef de mers de tapas. In ultimul timp mi-a venit stralucita idee sa le fac si acasa, ba mi-am mai si cumparat farfurii de-alea speciale, ca sa fie si prezentarea trendy;).
Se simtea calitatea produselor, totul proaspat si bun, iar prezentarea de exceptie. Fuziunea asta de traditional si modern ma inspira pe mine din cand in cand, cand vreau sa fac pe fitoasa si sa impresionez pe cineva la masa;). Pretul mediu spre mare, dar merita. Adica 3 euro/tapa, ceea ce e destul de mult. Mai ales ca insotesti si de un vin rosu bun, de Ribera daca se poate. Cred ca e perfect pentru o cina in doi, sau intr-un cerc restrans de rude sau prieteni.
Cand am iesit de acolo, cum va spuneam, Inma ne-a bagat si “peste drum”, in localul romantic, unde nu era nimeni inca, in afara de niste chelneri simpatici foc. Oricum, era destul de devreme, noi ajunsesem primii si cand am plecat incepusera sa se ocupe mesele. Stiti cum mananca spaniolii de tarziu…
Inainte de a pleca ne-am facut poze acolo, sub arc. Este o strada destul de tranzitata de masini, insa andaluzii astia sunt amabili, si opreau sa ne lase sa ne facem poza in liniste.
Nu mai stati pe ganduri si faceti o rezervare la Arco. E un pariu sigur cu calitatea, gustul si buna servire. Buen provecho!
Trimis de alinaro in 19.01.15 12:49:37
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în SPANIA.
17 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (alinaro); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
17 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Nici nu mai ştiu de când s-a întâmplat să am ocazia de a-mi acorda onoarea primului vot. Uite că am reuşit! Bravo mie! Dar mai ales, bravo ţie, pentru acest articol "delicios"
@urjanclaudiu - Ma bucur ca ti-a placut, Claudiu. Noroc ca l-am scris cu stomacul plin.
@Aurici - Sa-ti fie de bine!
Chiar am citit de dimineata un review al Lucieoradea, despre un restaurant cu feluri de mancare imposibil de retinut, si cum am restante la capitolul scris, mi-am adus aminte de Arco, si-am zambit! Bine, aici denumirile nu au fost chiar complicate. Mie-mi place sa gust din toate, imi place nu-mi place, vad eu dupa. Foarte simpatica a fost autoarea in articolul despre Revelion.
În primul rând, felicitări pentru avansarea în elita AFA! (Cam târzie urarea, dar așa sunt eu mai moale!)
Chiar îmi era dor de review-urile dvs. despre Spania, o plăcere să le "degust", să mă delectez cu peisaje și... MÂNCARE!! Am luat deja 2 kg., DOAR citind! Îmi condamnam cunoștințele din Germania, că - vezi Doamne - s-au îngrășat! Ei lasă, că atunci când ne-am dus și noi, ne-au "pompat" cu de toate, să ne învățăm minte!
Superbe review-urile, superb sudul Spaniei! Multă sănătate și clasicul "MAI AȘTEPTĂM"!
@puiutea - Acum am vazut si eu ca sunt senatoare portocalie, ce onoare! Cand am scris ultímele ecouri, mi se parea ceva ciudat la nume, cred ca culoarea era de vina. Multumesc, multumesc. Si bineinteles ca ma bucur ca ati stat la masa cu mine in Utrera, si ca v-a mai si placut mancarea.
Si eu va astept, stiti dvs. unde! Anytime.
@alinaro:
Mulțumesc pentru aprecieri! Mă bucur că te-am inspirat în a povesti aventuri culinare. Sună bine ce am citit, tare as vrea sa merg și eu în zona ca sa încerc mâncarea locului. Și as gusta măcar din toate, ca sa nu regret mai târziu!
Iar în cazul meniului meu de la revelion, dacă nu făceam poza nu eram capabila sa rețin (sau sa deslușesc măcar) ce am avut în farfurie.
" pollo con boletus a la crema (pui cu crema de boletus), "
boletus ar fi hribii nostri!
"Incercati melcisorii, daca sunt bine pregatiti, or sa va placa. "
Melci, melci n-am mancat, dar melci marini aka rapane, ohhh, daaaa, sunt mama lor... "))))))))))))
Pentru amatori, la hala de peste din Obor, 35-40 lei kg, si, uneori, gata preparati, la Targul de week-end de la Agronomie.
N.B. : vaz ca s-a dat ...dezlegare la..pretorieni ! ") O sa fie inflatie ?
Felicitatri si la mai mare !
@Eugenia55 - Ma gandeam ca si la noi s-o fi pastrat la fel ca in spaniola, la ei e o exceptie de la regula, ca spaniolizeaza totul in general.
Drept sa va zic, melcii i-am ratat in Marrakech, si de cateva ori si pe aici, nu prea am avut tragere de inima pana acum, dar uite ca i-am gustat si pe-astia. Nu stiu in schimb daca am gustat vreodata de-aia marini de care povestiti, la cate vietati marine au amigos ai mei, nu mai stie una ce si cum cateodata.
N. B. Va referiti la alta specie?
Pup.
@alinaro: Poti tu, draga Alina, sa-ti imaginezi cat de bine imi pica mie acest review al tau?! In ideea ca am inceput deja documentarea pt Sevilla?
Multumesc cu 10 guri!
@crismis - Stiu, poate nu crezi, dar mi-am amintit de tine azi dimineata. Numai ca vezi, Arco asa e in Utrera, dupa cum ai vazut, care nu e Sevilla oras. Nu stiu daca ai de gand sa vezi altceva in afara orasului, noi am fost pentru ca am stat la o prietena in Utrera, dar nici macar n-am vazut satul, ca aveam putin timp la dispozitie.
Poti, insa, sa mergi la Taverna la Auténtica, am scris anul trecut despre, e exact langa monumentul Setas, si ai tapas tipice la preturi bune.
Abia astept sa ne povestesti la intoarcere. O sa-ti placa mult orasul si atmosfera, sunt convinsa. Drum bun si vacanta frumoasa!
@alinaro: Si mie imi place, la nebunie, sa testez diverse gusturi si arome. Cu cat au denumiri mai alambicate cu atat creste si curiozitatea mea de a le gusta
@danamandache - Caut atunci un loc de genu' asta pe aici, cand vii?
@alinaro:Imi doresc foarte mult sa ajung anul viitor. Cu ajutorul bunului Dumnezeu sper sa reusesc!
Articolul a "primit" o ilustraţie muzicală sau video-muzicală - vezi mai sus, imediat sub titlu.
Daca autorul preferă o altă melodie sau un alt videoclip, este rugat să ne scrie (aici, ca ecou, ori pe PM)
@webmaster13 - Draga webmaster, de mult nu mai ascultasem acest bolero frumos (bine, ca nu l-am recunoscut dupa nume, si abia acum am reusit sa-l ascult). Va foarte multumesc!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jan.2024 De foame şi nu numai în Sevilla — scris în 14.08.24 de irinad din TâRGOVIșTE - RECOMANDĂ
- Feb.2022 [Restaurant Mareaviva] Un foarte bun restaurant de pește și fructe de mare — scris în 16.02.22 de geop din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Feb.2022 [Restaurant Donaire Azabache / Archivos de Indias] Un restaurant unde poți încerca multe specialități — scris în 16.02.22 de geop din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jul.2019 [Restaurant Foster's Hollywood Torre del Oro] Restaurant Foster's Hollywood Torre del Oro — scris în 15.08.19 de kristy_ din BRASOV - RECOMANDĂ
- Oct.2014 Taberna La Auténtica: o tavernă… autentică! — scris în 18.11.14 de alinaro din VALLADOLID - RECOMANDĂ