GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Outback Steakhouse, un local australian-american-brazilian renumit în Sao Paulo
Și în Sao Paulo, ca pe peste tot pe unde ne-am plimbat, masa de prânz s-a rezumat la ceva frugal, stradal, fructe, înghețată și sucuri cât mai naturale, pentru unii cât mai reci și dacă se poate, de ce nu?!, de hamei, masa de seară fiind masa…. Spuneam în, vezi impresii, că în cele două seri din sejurul de la Augusta Park Suite Hotel fiind destul de obosiți și puțin stresați, nu am ieșit seara, mâncând în cameră, în serile celui de-al doilea sejur, îmi propusesem să luam cinele în oraș, aveam câteva referințe, Outback Steakhouse din Mallul Cidade de pe Avenida Paulista, Churrascaria Novilho De Prata din Rua Pedro Ivo.
Outback Steakhouse, restaurantul la care am mers în prima seară, se află la doar 300 de metri est de Maksoud Plaza Hotel, cazarea nostră, pe Avenida Paulista, 1230 - Bela Vista, în incinta Cidade Shopping. Face parte din compania americană cu bucătăria americano-australiană, Outback Steakhouse, cu localuri în America de Nord și de Sud, Asia și Australia, ajunsă în Brazilia în urmă cu 22 de ani, în Europa, din câte știu eu încă nu a pătruns, are mai multe localuri în Sao Paulo și în alte orașe braziliene.
La telefoanul cu numărul +55 11 3595-8562 se pot primi diverse informaţii sau se pot face rezervări, site-ul outback.com.br oferă multe informații utile, are coordonate GPS 23,563322 S, respectiv 46,652893 V. Se deschide la ora 11:30, se închide vinerea și sâmbăta la ora 23, în celelalte zile la ora 24.
Situat la etajul trei, ultimul, al mallului, este un restaurant cu bucătăria americană australiană, “o casă a biftecurilor”, care oferă o gamă variată de mâncăruri, aperitive, pui și pește, diverse garnituri, paste, burgeri și sandvișuri, dar care este renumit prin fripturile pe care le pregătește. Ca băuturi alcoolice se găsesc tării diverse, vinuri și bere, localul este cunoscut prin berea draft pe care o oferă, nonalcoolice, apă plată și minerală, băuturi răcoritoare, sucuri, ambalate sau proaspete...
Outback Steakhouse este foarte apreciat de străinii care găsesc aici atmosfera braziliană, dar și de localnicii amatori de mâncăruri rafinate, aprecieri reflectate și pe Triadvisor, care i-a acordat un Certificat de Excelență, și unde a obținut un punctaj mediu 4,3 din peste 160 de recenzii, pe Google maps este cotat cu 4,6 din peste 3.500 de recenzii.
Am plecat de la Maksoud Plaza Hotel, de unde eram cazați, pe la 18:30, și după 5 – 6 minute eram în Cidade Shopping. Este o intrare laterală prin spatele mallului, de pe strada São Carlos do Pinhal, strada hotelului nostru, scurtătură pentru cei avizați, cu un aranjament floral cu orhidee foarte frumos, m-am apropiat înainte de a-l poza, nu credeam că este adevărat... Am mai pozat mallul, ne-am plimbat puțin prin el, apoi am mers la Outback Steakhouse. Aici am fost întâmpinați de mai mulți tineri care așteptând o masă liberă savurau o bere sau o cafea în fața intrării în steakhouse. Nu deranjau pe nimeni și nu erau deranjați de nimeni. Mi-au plăcut tinerii și ideea lor...
Am intrat în local, ne-a întâmpinat o tânără care ne-a oferit locuri la bar. Steakhouse este, și a fost și când Am Fost Acolo, aglomerat, se așteaptă destul de mult pentru o masă, dar, la fel de bine și mult mai rapid, se poate mânca la bar. Știam acest lucru și am acceptat invitația tinerei noastre gazde.
Am primit Meniurile. Pe o pagină, Ponto da Carne, care mie mi s-a părut interesantă, chiar mi-a plăcut, erau prezentate biftecuri în diferite stadii de pregătire, de la “mal passado” la “bem passado”, urmând apoi mâncăruri și băuturi care au denumiri braziliene sau engleze și o scurtă descriere scrisă doar în portugheză?!?! . Sunt oferite vinuri și în cantități mici, carafă sau pahar, iar berea draft se servește în două halbe de mărimi diferite.
Am pozat şi postat câteva pagini din meniu în care sunt detaliate mâncărurile și se văd preţurile practicate.
Meniul
Nu prea ştiam ce să alegem dar ne-a ajutat un tânăr de la bar, care știa engleză, prezentându-ne, în portugheză, pe scurt câteva din produsele lor, așa că am optat, și la recomandarea lui, pentru Rockhampton Ribeye, antricot de vită la grătar, unul flambat sub bine fript, altul normal cu condimente chargrill, mai pătruns și cu garniturile Garlic mashed potato, cartof copt cu brânză, unt și condimente specifice Outback și Aussie Mac’n Cheese, paste cu cremă de brânză, de băut Chopp Brahma Escuro, halba de 600 grame era ofertă la jumătate de preț, 9,25 reali în loc de 18,50 reali și Agua s/gas, apă plată locală. Am înțeles de ce mulți erau în fața localului și serveau bere așteptând o masă, era reducere…. Am primit la început pâine și unt.
Până să vină comanda am mai pozat recepția și sala interioară, barul…. Soțul s-a uitat la televizor, erau mai multe fixate pe pereți, a căutat ceva pe internet, restaurantul oferind Wi-Fi gratuit.
A sosit comanda, porții nu foarte mari, apetisante, ca de obicei am gustat din amândouă, nu era mare diferență, carnea era fragedă și gustoasă, suculentă, bună rău… Am primit la sfârșit din partea casei câte un păhărel cu sorbeto de căpșuni foarte indicat, păcat că era cam minuscul.
Am achitat costul consumației, 145 reali (35 euro), un cost bun, zic eu, pentru Sao Paulo și ceea ce a oferit acea masă.
Personalul restaurantului a fost atent, politicos și amabil, se vede și din poze, profesionist, localul foarte curat, bine îngrijit și întreținut, așa că mă alătur și eu celor care îl recomandă, i-aș da peste 4,5 puncte, pe orice site.
Am plecat spre hotel, era deja seară, ne-am mai plimbat pe Avenida Paulista, stradă simbol în Sao Paulo, discutând ce să facem seara următoare, să revenim la Outback sau să mergem la alt restaurant, mai citisem referințe bune și despre alte restaurante. Nu am stabilit nimic, urmând să hotărâm a doua zi. Nu am mers la niciunul pentru că excursia de a doua zi de la Santos s-a prelungit mult peste ce-mi programasem eu, și într-un mod nu prea plăcut pentru noi, am ajuns foarte tărziu în Sao Paulo și…, alt review, altă poveste….
Trimis de mprofeanu in 13.02.19 16:21:45
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în AMERICA de SUD.
6 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mprofeanu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
6 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut”
— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)
Să vă fie de bine. Off ce poftă mi-ati făcut cu aceste fripturi atât de apetisante. Chiar si numai pentru ele m-as intoarce prin zonă.
Pretul la restaurante in Brazilia este mai mare ca-n Argentina? Sau depinde de categoria restaurantului?
@robert: Mulțumesc pentru ecou! Prețurile sunt comparative, depinde de local.
Nu am servit masa la restaurante, în Argentina nu am ratat pizza și nici La parrilla, sper să scriu dar mai târziu...
Am fost în Puerto Madero și la restaurantele de acolo mi s-a părut destul de scump, chiar am vrut să mâncăm o vită argentiniană, cred că era în jur de 2500 pesos, pentru două persoane, circa 60 euro, cam scump...
Mai am putin si ma transform in câinele lui Pavlov! Am savurat friptura si berea pe masură ce citeam! Multumesc si astept alte povestiri.
@misha70: Mulțumesc frumos pentru ecou! Cu mult drag
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)