ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 04.10.2018
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 30.03.10
STATUS: AUGUSTUS
LUNA
JUN-2018
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

Cei mai gustoși calamari din Croația, la restaurantul Lovor, Rovinj

TIPĂREȘTE URM de aici

Orașul Rovinj m-a fermecat, este de-o frumusețe apăsătoare, te-ndeamnă să-l cucerești pas cu pas, are străduțe săbiuțe, clădiri superbe construite din piatră, este la 550 km față de Makarska - vezi impresii, 125 km depărtare de Rijeka, 250 km față de Zagreb, Veneția 250 km, Ljubljana 180 km.

Ore întregi m-aș fi pierdut pe străduțele care urcă spre Catedrala Sf. Eufemia, patroana orașului, aș fi făcut câteva excursii interesante și inedite pentru mine, aș fi vizitat un muzeu special, mi-ar mai fi trebuit câteva nopți acolo.

Adresa restaurantului Lovor: Vladimira Nazora b. b., un pic cocoțat, în capătul portului, a nu se confunda cu Grill Lovor de lângă Parcul Tematic de Distracție din Rovinj.

Rovinj e ca un parfum de vară, floral cu tente marine, o încântare pentru ochi, pentru suflet.

Portul orașului e mare, frumos, plin cu terase mai mari sau mai mici, mai scumpe sau mai normale.

Sunt multe parcări, sunt fără barieră, cu aparate pentru introdus monede. Noi am parcat în capătul portului, zona 3, cu 5 kuna/oră, 3,20 lei/ora, am căutat o terasă, mai toate erau aglomerate, doream să sărbătorim plecarea către Veneția din ziua următoare - vezi impresii

Prima dată am încercat să mâncăm pe malul mării dar aveam nevoie de rezevare, era vineri și năvăliseră italienii în Croația, se plimbau și ei un pic, așa cum mergem noi la sfârșit de săptămână la plimbare prin țara noastră.

Scăldat în soare, Lovor mi-a atras privirea datorită teraselor sale frumoase. Nu era pe malul mării, între mare și restaurant e o șosea îngustă, am traversat și am urcat cele câteva trepte, am fost întâmpinați cu un zâmbet cald și cu priviri dulci, o doamnă ne-a răsfățat pe tot parcursul șederii noastre acolo.

Terasa de la primul nivel avea vreo zece mese cu scaunele aferente, foarte comode toate, fețele de masă erau albe, scaunele erau îmbrăcate cu perne cafenii, olivierele erau prezente pe toate mesele. Pardoseala era acoperită cu gresie în tot restaurantul, și-n interior dar și în exterior.

Salonul din interior era micuț, avea mese și băncuțe, terasa de la etaj era cu o frumoasă vedere marină, era plină cu turiști.

Toaletele erau la etaj, foarte curate, aveau consumabile.

Meniul era deosebit de bogat, cu prețuri bune, porțiile de mâncare erau uriașe, ar fi trebuit să comandăm amândoi doar o porție dar nu prea ne potrivim gusturile și dorințele. Astfel încât am comandat

Două cafele gustoase

O bere

Doua cola

O porție de mici garnisiți cu cartofi prăjiți

O porție de calamari prăjiți la care am adăugat un sos de usturoi și o porție de cartofi.

Două lipii

Micii au fost excepționali, zece bucăți, porția de cartofi era uriașă, două linguri de zacuscă și cubulețele de ceapă s-au dovedit a fi super bune combinate cu cărnița tocată.

Calamarii mei au fost senzaționali, îmi plouă în gură numai când îmi amintesc. Sosul de usturoi l-am devorat cu cartofiorii prăjiți.

Cu un total de 153 lei am mâncat exagerat de mult, ne-am omenit cum se cuvine.

Mai mult am fi plătit la noi în București pentru asemenea minunății, o spun în cunoștință de cauză.

Se putea plăti și cu cardul.

Wi-Fi funcționa bine.

Timpul de așteptare a fost scurt, mi-aș fi dorit să mai lenevesc un pic pe acea terasă liniștită, curată, caldă.

Recomand cu drag acest loc, foarte bine poziționat, are și oferte pentru meniul zilei, reducerile nu sunt de neglijat.

Nu recomand Restaurantul Maestral, e pe malul mării, foarte aglomerat, mesele înghesuite, te poți trezi la masă cu necunoscuți, ospătarii nu țin cont de nimic, ei vor cât mai mulți clienți. Plus că e musai cu rezervare, se mai găsesc locuri sporadice, te așează cu oameni necunoscuți la masă ceea ce nu mi se pare ok.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de krisstinna in 04.10.18 10:37:01
Validat / Publicat: 04.10.18 11:10:17

VIZUALIZĂRI: 2267 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

15 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (krisstinna); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P14 Lovor Restaurant, Rovinj
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 65500 PMA (din 51 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

15 ecouri scrise, până acum

Zoazore
[04.10.18 11:39:04]
»

@krisstinna: Mooaaamaaa, cum arata farfuriile voastre... Si azi n-am iaurtul de citit...

Si ce de flori peste tot!

robert
[04.10.18 12:34:46]
»

@krisstinna: să vă fie de bine! Arată foarte tare calamarii ăia!

krisstinnaAUTOR REVIEW
[04.10.18 19:36:20]
»

@Zoazore: Bănuiesc eu că n-ai stat fără iaurt azi

Mulțam de vizită

krisstinnaAUTOR REVIEW
[04.10.18 19:37:35]
»

@robert: Arătau foarte bine și erau foarte gustoși, bine pregătiți

Mulțumesc!

Zoazore
[04.10.18 20:12:38]
»

@krisstinna: Ai bănuit bine: m-am dus la băcănie și mi-am luat! Prea mi-ai făcut foame!

krisstinnaAUTOR REVIEW
[04.10.18 21:00:03]
»

@Zoazore:

Îți plac moluștele? Eu cred că preferi micii Erau o minunăție, se topeau in gură, micii.

Ce crezi, m-am dus la KFC, mi-am cumpărat o porție mică de cartofi prăjiți cu 3,9 lei și mi-am făcut pofta.

Plăcerea mea divină: cartofii prăjiți Dacă îmi dai și un mujdei nu-mi trebuie carne.

Bine, moluștele și peștii, legumele și lactatele sunt înaintea oricărei alte vietăți. Iar porcul, poate sa zboare, nici nu-mi pasa.

Of, beau niște apă, mi-e foame rău

Pupici!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
mishu
[04.10.18 21:07:55]
»

@krisstinna: Nu era suficient ca am citit articolul a mai trebuit sa citesc si ecourile...

Plăcerea mea divină: cartofii prăjiți Dacă îmi dai și un mujdei nu-mi trebuie carne.

e atat de tentat ca acum m-as apuca sa fac, dar mai bine nu, in seara asata am in meniu puricei... si cred ca acum merg sa ii pregtesc, si am si o bere la rece, asa ca tu esti de vina pentru ceea ce mi se intampla.

Sa va fie de bine, arata minunat, felicitari, votat cu mare drag.

webmaster
[04.10.18 21:25:19]
»

Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment);

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

krisstinnaAUTOR REVIEW
[04.10.18 21:27:08]
»

@mishu: Cum adică puricei? E ceva ce nu știu

Vezi ca berea îngrașă mai tare decât mâncarea

Mulțam de vizită, pupici

krisstinnaAUTOR REVIEW
[04.10.18 21:27:53]
»

@webmaster: Te pup in loc de mulțumesc

Costi
[04.10.18 21:39:47]
»

@krisstinna:

era vineri și năvăliseră italienii în Croația, se plimbau și ei un pic, așa cum mergem noi la sfârșit de săptămână la plimbare prin țara noastră.

Păi și ei, la fel, mergeau și ei prin țara lor (fostă) !

Istria și coasta dalmată nu au fost niciodată slave, ci italiene, până după al doilea război mondial, când Marea Britanie (de comun acord cu americanii și rușii) le-a făcut cadou lui Tito, drept mulțumire pentru contribuția avută la victoria Aliaților.

De altfel, cred că mai sunt încă indicatoare și în italiană. Eu am întâlnit pe-acolo destui care vorbeau italiana (din cei mai bătrâni).

În altă ordine de idei, 33 € pentru o masă de două persoane ți se pare puțin?

Noi, la început de septembrie, anul acesta, la întoarcerea din Croația, am mâncat la Zlatibor 4 persoane cu 24 €! Păstrăv, cotlet, pleșcavița! Și bere Jelen! Poate-mi fac timp să scriu despre restaurant, unul foarte bine cotat în stațiune...

Ca exemplu, porția de păstrăv (doi păstrăvi) era undeva la 5-6 €, cu garnitură cu tot. În Croația am mâncat porția de păstrăv (un singur păstrăv) la un preț dublu!

Zoazore
[04.10.18 21:53:06]
»

@krisstinna: Da, îmi plac, mai mult decât micii, dar, ca și ție, mai mult cartofii prăjiți, cu mujdei și brânză!

krisstinnaAUTOR REVIEW
[04.10.18 21:59:01]
»

@Costi: Da, e puțin având in vedere că porțiile erau uriașe!

Am spus in articol: nu mă potrivesc la gusturi cu domnul C. Era suficient dacă, comandam o porție de ceva, ne săturam amândoi. Așa, el a lăsat jumătate din cantitate acolo, in farfurie, eu la fel.

Am fost de multe ori in Bucuresti la restaurante și am mâncat mult, mult mai puțin cu bani mai mulți.

Mergi la pizza Hut și vezi ce prețuri au, la Santorini in Bucuresti unde îți rămâne molusca in dinti și pleci nesătul, iar prețurile sunt uriașe.

Și noi puteam mânca cu 10 euro pe saturate in Croatia dar domnul C vrea eleganță, cum naiba de ai uitat?

Aaa, in Creta ne-a costat 70 euro o cină, mult mai săracă decât in Croatia.

O sa scriu și despre cârciumile ieftine din Croatia, acolo l-am dus forțat

Și da, am și un pont din Serbia, mult mai ieftin, dar Serbia nu e Croatia, totuși...

Mulțumesc, dragul meu coleg

krisstinnaAUTOR REVIEW
[04.10.18 22:01:25]
»

@Zoazore: Tu vrei bătaie

Vrei să mor de poftă?

krisstinnaAUTOR REVIEW
[04.10.18 22:03:11]
»

@Costi: Auzi, fă bine și scrie, la anul merg in MN cu oprire in Zlatibor

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
mishu, robert, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în Rovinj?:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.055572986602783 sec
    ecranul dvs: 1 x 1