GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Pidecim Restaurant, in spatele sectiei de politie din Kemer
Este destul de ciudat sa vorbesti despre un restaurant in Kemer cand tot romanul se cazeaza in sistem All inclusive unde papica si lichidele sunt la discretie.
Noi am dat peste Pidecim Restaurant cand cautam ceva informatie despre Wassermann Hotel pe Tripadvisor, un turist semnala ca in spatele sectiei de politie foarte aproape de hotelul cu pricina se mananca bine. Oricum cumva trebuia sa mancam la pranz si noi o atentie, nu?! Zis si cautat locatia cred ca in a doua zi de la sosirea noastra in Kemer.
De gasit nu este foarte greu locatia se afla cum spunea si turistul in recenzie in spatele sectiei de politie, sectie aflata chiar in intrarea pietonala a orasului. sau mai simplu intrebati de Otopark.
Restaurantul are o terasa foarte racoroasa cu ciment pe jos si mese puse la o distanta optima una fata de alta... Daca gaseai loc bun puteai sa privesti la un televizor imens sau daca erai interesat de wi-fi sa stiti ca viteza era foarte buna. Baia am gasit-o foarte curata cu sapun lichid si cu prosoape de hartie.
Interiorul restaurantului era simplu mobilat si in partea din spate puteai vedea cum gateste bucatarul si cum are grija de cuptorul cu lemne. Intr-un colt aveau un fel de caserie cu o casa de marcat caci am primit bon si nota de plata de toate cele trei dati cand am mancat aici. Nota de plata nu a fost niciodata mai mare de 45 lire turcesti cu tot cu ciubuc asta insemnand in jur de 55 lei.
Am servit masa de pranz aici de trei ori si am fost tare multumiti atat de mancare cat si de pretul platit.
De obicei comandam pide, adica un fel de pizza reinterpretata intr-un stil turcesc. Aceasta poate sa fie cu ou, legume, carne de vita tocata, branzeturi sau diverse combinatii si in functie de ce alegi ai si pretul. Cea mai ieftina pide era cea cu legume tocate foarte marunt si pretul era undeva la 10 lire, nu stiu sa va spun ceva despre gustul ei pentru ca noi intodeauna comandam pide cu carne de vita sau pide cu branzeturi la care restaurantul intodauna ne aducea o salata din toate legumele frumos colorata.
Restaurantu mai oferea diverse tipuri de doner kebap. ciorbe si diverse bauturi racoritoare, ayran, ceai, cafea si un desert foarte ciudat dar care mie mi-a placut in mod deosebit - un fel de cataif un pic dulce pus pe un pat de branza de vaci putin sarata si care mi-a fost adus fierbine intr-o farfurie ciudata de aluminiu...
Daca se intampla vreodata sa vi se faca foame in centrul Kemerului este bine de stiut ca exista Pidecim Restaurant.
Rog pe Web sa ataseze si o delicioasa reteta de pide - https://youtu.be/TPA99GIMW6k
Acum la sfarsit de an, @adrianbogdan va doreste sanatate si un an nou mai bun cu multe realizari si cu si mai multe plimbari! La muti ani!
Trimis de adrianbogdan in 29.12.17 10:17:01
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în TURCIA.
14 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (adrianbogdan); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
14 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Bună recomandarea!
Mutat în rubrica "Unde mâncăm în Kemer? , KEMER" (nou-creată pe sait)
Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).
Un pont bine venit în contextul în care am rezervat în Kemer vacanta din 2018.
@calincheita: Da stiu ca este o recomandare cel putin ciudata in contextul in care romanul cumpara pachete turistice in toata zona Antalya cu All inclusive, dar noi nu am avut all anul acesta in Kemer asa ca Pidecim a fost o alternativa foarte gustoasa pentru masa noastra de parnaz.
Zona Kemerului este foarte fumoasa asa ca nu imi ramane decat sa va urez - vacanta frumoasa in Kemer!
Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut”
— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment);
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecție.
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)
@webmasterX: multumesc frumos pentru atasare!
@adrianbogdan: Păi să vă fie de bine. Să înteleg că ai încheiat cu articolul ăsta despre vacanța din Turcia?
Pide, adică un fel de blat ca la pița, cu de toate? Legume sau carne.
Ayran, ce este? Am văzut pe masa voastră niște pahare ca de iaurt.
Și tu să ai un an nou mai bun, mai liniștit, plin de bucurii și călătorii.
La mulți ani!
@ANILU: Buna!
Draga mea desi ar mai fi multe de spus despre locurile vizitate in vacanta din Turcia, sigur vreau sa inchei capitolul asta, gata, altul il deschid la anul daca o sa fim sanatosi...
Pide este un blat de diverse forme dar cert este ca intodeauna este mare, umplut cu diverse: ou, branzeturi, legume, carne tocata sau combinatii din cele enumerate mai sus dupa fimea mai bun ca pizza clasica italiana.
Ayranul este o bautura dintr-un iaurt mai slab indoit cu apa si putin sarat care se serveste rece si cu un pic de menta pentru a obtine o senzatie de racorire.
Un an nou cu sanatate si multe impliniri va doresc!
@adrianbogdan: Final de an apoteotic și gustos.
Ador mâncarea turcească dar nu sunt o bună cunoscătoare a țării, așa ca tine.
La Mulți Ani!
@adrianbogdan: Intervin şi eu fiindcă e vorba de mâncare turcească tradiţională şi nu mă pot abţine. Şi mie îmi place pide în aproape toate formele în care am încercat-o. O variantă light a acesteia este aşa-numitul lahmacun, o fâşie mult mai subţire de blat unsă cu diverse sosuri. Alături de ayran, este delicios şi mult mai uşor de digerat.
Desertul pe care l-ai încercat se numeşte künefe şi este preferatul meu de mulţi, mulţi ani. Sunt înnebunită după acesta, îl mănânc şi pe cel simplu (sade), dar şi pe cel cu fistic mărunţit pe deasupra. Uneori renunţam la un fel de mâncare în favoarea künefe. Chiar şi la recenta vizită în Turcia, în Cappadocia, când am mers la cumpărături în Nevşehir, la final, am încheiat apoteotic la locanta cu câte un künefe. Se găteşte numai în acele vase mici rotunde, de aluminiu (ca nişte farfurioare) la cuptor de lemne dacă se poate.
Mulţumesc pentru aducere aminte, mi-ai făcut poftă şi dor de Turcia şi de mâncarea sa minunată!
Sărbători fericite şi ţie!
@adrianbogdan:
”De obicei comandam pide, adica un fel de pizza reinterpretata intr-un stil turcesc. Aceasta poate sa fie cu ou, legume, carne de vita tocata, branzeturi sau diverse combinatii si in functie de ce alegi ai si pretul.
Eu nu te voi întreba nici ce reprezintă pide sau ayran şi nici ce gust au .
Vezi dacă nu ţi-ai luat hotel cu all inclusive? A trebuit să plăteşti pentru ceea ce altfel ţi se oferea gratuit la fiecare din cele trei mese ale zile, tot pide proaspăt scoasă din cuptor şi în mai multe sortimente sau ayran rece şi răcoritor. Preferata mea este tot cea cu carne, deşi este prea condimentată pentru cât mai poate stomacul meu să suporte.
”Ayranul este o bautura dintr-un iaurt mai slab indoit cu apa si putin sarat care se serveste rece si cu un pic de menta pentru a obtine o senzatie de racorire.
Aici te contrazic puţin: este vorba de un iaurt gras din lapte de capră în general şi mai rar din lapte de oaie, mixat cu apă până devine mai slab ca un iaurt de băut de la noi şi cu destulă sare, adăugată tocmai în scopul evitării dezhidratării prin reţinerea apei în organism. Deşi îmi place teribil, eu nu pot bea mai mult de două pahare la o masă, fiind hipertensivă.
Aaa şi mie îmi place fără mentă. Menta este mai bună în mojito decât în ayran
@irinad: Buna!
Da kunefe se numeste chestia aia buna pe care am servit-o,
@nicole personal nu am baut ayran din lapte de capra, dar zau ca as bea, noi bem in general ayran din market si ala este facut din lapte de vaca cam slabut dar asa ne place noua,
@ Carmen Ion, va imbratisez cu darg si sanatate!
@all La multi ani cu sanatate, noroc si voie buna!
@adrianbogdan: Pidele arata tare bine si cred ca sunt grozave in orice combinatie, iar in filmulet ce sa mai, o adevarata ispita. Ayran am incercat cred ca de vreo 2 ori insa tot nu este pe gustul meu nici chiar cu menta, un iaurt srat nu ma atrage. As incerca insa cu mare drag desertul.
SA va fie de bine, o recomandare foarte buna si utila celor ce trec pe acolo, felicitari, votat cu mare drag.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)