Somos um regalo - Provavelmente o melhor franguinho do mundo
... Dupa o lunga plimbare prin Cascais, in jurul orei pranzului evident ne-a lovit foamea. Ai unde manca nu asta e problema, terase, restaurante cat cuprinde, dar vroiam ceva diferit si nu foarte turistic. Asa ratacind pe strazi am ajuns pe avenida Vasco da Gama nr. 36. Un panou mare ne anunta "Somos um regalo" iar sub in portugheza scria "probabil cel mai bun pui din lume". Am intrat in acel rastaurant care din afara nu promitea multe, dar am zis sa incercam (ne-a placut denumirea).
Localul era destul de mare, cu multe mese de 4,5 chiar 8 persoane. La acea ora, 13 cred erau ocupate 4 mese+ noi. Din cele 4 mese, 3 erau ocupate de portughezi. Chelnerul ne-a salutat si ne-a adus la masa meniurile.
Meniul era scurt: supe, 2 feluri de pui, la fel de porc, bacalhao la gratar, salate si desert. Daca era vorba de pui pe panoul de la intrare si ne asigura ca probabil cel mai bun din lume, atunci pui sa fie. Pana sa comandam am primit Petiscos, adica paine, masline, chorizo, unt, branza maturata. Plateai doar ce mancai din ele. Am comandat si cate o bere si chiar am mancat acele din partea casei pe care le platesti :)
Asadar am comandat un pui (te intreaba daca cu sos picant sau dulce) o portie de cartofi, o salata medie (rosii, ceapa, ierburi aromate) si iar cate o bere :) A durat ceva, dar cum va spuneam eram ocupati cu aperitivele, cu care eu parca ma saturasem. Apropo vroiam si caldo verde dar la momentul comandarii se terminase, a revenit chelnerul sa-mi spuna ca e gata supa (adica s-a facut proaspata) dar nu mai incapea cu aperitiv si ma gandeam ca nu mai gust puiul cel laudat...
A venit mancarea, cartofii prajiti erau de casa (mare plus) si erau foarte buni, salata evident buna iar puiuuuul mmm puiul mic dar extrem de gustos. Un pui mic portionat si facut la un gratar pe lemne cred, marinat in ierburi aromate, sare, ulei, otet (piri piri cred) mi- a schimbat viata hahahha.
Intre timp cat tot nu ne opream din mancat (eu cu mâna, cei din jur cu furculita si cutitul) portughezii veneau sa manance sau sa ia mancare la pachet.
La final am.comandat o cafea si am plecat spre Estoril cu burtile pline. Recomand sa vizitati acest restaurant daca sunteti prin zona.
Confirm ca a fost probabil cel mai bun pui pe care l-am mancat.Atasez si cateva poze
Trimis de Artana in 16.03.17 11:08:32
- A fost prima sa vizită/vacanță în PORTUGALIA
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Artana); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
@Artana: Mutat, la reorganizare, în rubrica "Unde mâncăm în Cascais?, CASCAIS" (deja existentă pe sait)
====
Cum se numește resataurantul?!
@webmaster26: ok webmaster eu n-am observat rubrica restaurantul se numeste "Somos um regalo"
- Oct.2021 [Restaurant Jardim dos Frangos] Cascais, primul popas, direct la masă „în grădină” — restaurantul Jardim dos Frangos — scris în 27.04.22 de irinad din TâRGOVIșTE - RECOMANDĂ
- Nov.2019 [Duke Pub Restaurant] Duke Pub Restaurant — scris în 03.05.22 de ile57b din ŢăNDăREI [IL] - RECOMANDĂ