The Old Fisherman’s Pub, Budva
Hai să facem cunoștință cu orașul nostru gazdă, mergem fix în port, la cel mai aglomerat pub/restaurant/terasă, aveam în față Adriatica, taxiurile pe apă și iahturile bogaților. Cum altfel să intri în contact și să simți pulsul unui oraș? Numai stând la o cola, bere sau cafea, nu să umbli de bezmetic privind lucruri și pietre =))
Așa, ne așezăm frumușel la terasa de jos, privim marea și așteptăm, cred că eram invizibili sau aveam față de oameni sărmani, nimeni nu ne băga în seamă. Poate că ospătarii erau buimaci de la căldură, nu știu, cert e că era aglomeratie mare pe terasă.
Vine una, ne aduce niște coli cu meniurile pub-ului, suntem întrebați dacă vrem să și mâncăm sau dacă vrem doar să bem ceva, probabil că veneau mulți și la lălăială pe-acolo, să privească bărcuțele.
Cert e că noi am comandat mici, cartofi prăjiți, salată, cărniță de pui la grătar însoțită de piure din orez cu legume și rucola, două beri și-am achitat 23 de euro, în buricul buricului.
Micii mei au fost 10 bucăți, excelenți dar n-aveam cum să-i mănânc pe toți, așa e porția acolo, mergea la două persoane dar unii nu mănâncă „locale” și-atunci o mare parte din ceea mi-a fost adus a rămas în farfurie, alături de numeroși cartofi prăjiți și de lipia demențială.
Friptura lui de pui a fost suculentă, gustoasă, a fost mulțumit.
După berile reci am tot așteptat sa vină cineva să ne facă nota de plată, apoi să plătim. Am achitat consumația după o lungă așteptare și-am plecat în sfârșit, ca oamenii normali, să vizităm Budva. Șpagă n-am lăsat, nu am considerat că merita cineva pe-acolo. A fost singurul loc din toată vacanța când personalul era absolut aerian, distant.
Pub-ul are si o terasă la etaj, seară de seară era plină, habar nu am cum se descurcau angajații cu ambele terase pline.
E important dacă vă pliați, dacă vă potriviți, cu partenerul/partenera, pentru că în Muntenegru porțiile sunt mari și puteți comanda, ca în cazul de față, o porție de mici și vă veți sătura amândoi. La mine nu e cazul, doar vă spun și eu părerea mea, și nu din zgârcenie.
Ideea e că în vacanță sunt tot felul de tentații culinare, în timp ce vă plimbați după masă puteți savura o înghețată, un porumb, o clătită, o prăjiturică, deci burtica se umple oricum.
Eu una n-am mai vrut să merg în acest pub/restaurant, erau foarte mulți turiști ruși, nu mi-a plăcut modul lor de abordare (al ospătarilor), chiar dacă aveam față de săraci nu a fost frumos să ne ignore și apoi să ne întrebe dacă vrem să mâncăm ca să ne lase meniurile. Ce vreți, am și eu toanele mele, uneori. :)
Locul era drăguț, vesel, priveliștea era de milioane, preparatele gustoase, berea excelentă, prețuri normale pentru port. Desigur că puteam prânzi cu 12 euro amândoi, cu tot cu bere, dar asta ține de alegerea fiecăruia.
Trimis de krisstinna in 03.08.19 23:09:28
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (krisstinna); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut”
— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.
@krisstinna: Măi, Cristinuca, eu credeam că porțiile voastre erau altfel destinate: pentru tine puiul și pentru domnul „C”-micii. Într-adevăr, aia nu-i o porție normală! Cum să mănânci atâția mici?!
@krisstinna: 1. Răspuns pentru @doinafil: cu gura, Doina!
Porția a fost mare pentru tine, eu cunosc persoane pentru care ar fi fost ”suficientă, ar mai fi mers doi! ” Eu am mai adăugat un SB, ca sigur intră!
Scuze, n-ai recomanda terasa din cauza personalului? Ca priveliște frumoasă, mâncare bună, prețuri ok...
P. S. Tot pleșcavița mi-a plăcut mai mult!
@doinafil: De regula in vacanță încerc sa mănânc ceea ce nu gătesc acasă mereu, îmi place sa încerc și preparate din bucătăria locală.
Micii lor sunt foarte gustoși însă nu au usturoi, lui C. nu-i plac
Eu, dar nici el, nu putem mânca câte zece mici plus cartofi, salata, pâine și sos. Un maxim de 5 e suficient pentru a te satura, plus o bere bună
Te pup
@Zoazore: Da, din cauza personalului aerian nu aș recomanda terasa.
Micii sunt mari, 5 sunt de ajuns, la ăștia adaugi și pâinica dar și cartofi, salată
Lui C nu-i place plescavita
@krisstinna: Hihihihi nu pot să cred că ai putut tu mânca 12 mici sau câți or fi fost acolo in farfurie sau puiul era porția ta? Dar nu cred
Oricum felicitări (și mulțumim totodată) pentru locurile și localurile frumoase pe care ni le arăți
Pupici și vacanțe frumoase pe mai departe
Votat cu mare drag
@diana2015: Portia de mici avea 10 bucăți, m-am forțat sa mănânc 5Sunt mici mari, nu mici
Eu sunt cu “locale”, domnul alege mereu ceva “ce știe”, cică “nu riscă”
Eu aleg mereu chestii pe care nu le gătesc sau le gătesc mai rar, acasă. Însă, micii lor sunt deosebit de gustoși, nu au usturoi și nici prostii de condimente cum au bulgarii de ex.
- Jul.2019 [Restaurant Olimp] Olimpul din Budva — scris în 06.08.19 de krisstinna din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jun.2015 Kangaroo — scris în 07.07.15 de iony20 din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jul.2010 Restaurant "O Sole Mio" - Ingrozitor — scris în 21.07.10 de dinuletz din ORADEA - nu recomandă