ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 28.09.2026

SERVICII:
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:

Kelta Pub – mâncare bună în Budapesta

TIPĂREȘTE URM de aici

Am vizitat Budapesta în luna august (vezi impresii), pe o căldură infernală. După plimbările destul de lungi și miile de pași parcurși pe străzile capitalei Ungariei, ne-a prins foamea. Pe lângă gustările tradiționale și hidratarea obligatorie cu lichide reci, ne-am oprit de două ori la un local unde am fost bine primiți și am mâncat bine.

Vizită: august 2026

Adresă: Ferenciek tere 5 (Piața Ferenciek, nr. 5)

Web: keltapub.hu

Conform scurtului istoric tipărit pe meniu, Kelta Pub ființa deja la sfârșitul secolului al XIX-lea în Piața Franciscanilor, dar sub alt nume. Aici s-a consumat pentru prima dată în țară berea DAB. În 2003 localul reapare sub titulatura „Kelta Pub” oferind spre degustare o gamă largă de bere, dar și de pálinka, băutura spirtoasă tradițională maghiară.

În ambele vizite am ocupat masă pe terasa din fața localului, la umbra unor umbrele mari. Mobilierul este simplu, de grădină de vară, cu pernuțe pe scaune. Mai mulți chelneri tineri, prompți și cu zâmbetul pe buze, deserveau terasa. Localul are și două saloane interioare, la parter și etaj, utilizate cu precădere în anotimpul rece. Interioarele au pereți din cărămidă aparentă ce oferă un aspect rustic, mobilier din lemn și banchete, corpuri de iluminat clasice, dar și surse de lumină pitite în spatele unor vitralii – drăguț! .

Am primit meniul tipărit care conține o gamă destul de redusă de preparate, ilustrate cu fotografii. Mai bine mai puține feluri de mâncare, dar bune! Textul era redactat în limba maghiară, cât și în limba engleză (tinerii care ne-au servit vorbeau bine limba engleză). Pe fiecare pagină se preciza că „taxa de servicii” este de 10 %.

Fiind în Ungaria bineînțeles că am ales să mâncăm gulaș (se putea alege porție mică/mare = 2550/3290 HUF), ulterior, am gustat una din cele mai fragede și gustoase bucăți de carne de porc pe care le-am mâncat vreodată, alături de cartofi spicy și un ou ochi (4990 HUF). De asemenea, s-a mai comandat supă de pui (porție mică 1790 HUF), friptură de porc cu salată grecească (4850 HUF) și... pizza... ha, ha (un pic peste 4000 HUF). Am băut cafea latte, bere la draft și o limonadă delicioasă, încărcată cu fructe (vreo 2000 HUF). Gulașul a venit fierbinte, într-un vas metalic – varianta supă-gulaș = delicios! Am primit și un vas cu celebra pastă de ardei roșu – am pus doar un vârf de linguriță și deja mi se părea prea mult.

Ne-am simțit bine la Kelta Pub, am mâncat bine și la un preț, zic eu, decent. Mai ales că în apropiere, pe Vaci utca, am zărit prețuri mult mai mari. Chelnerii au fost amabili, sociabili și foarte atenți. Grupul sanitar este situat la etaj, un pic cam înghesuit, dar curat și dotat cu toate cele necesare. Plata se poate efectua cash sau cu cardul (pe bon este inclusă taxa de servicii de 10 %).

Alegeri inspirate!

• Utilizatoriii LOGAȚI văd o versiune cu mai puține reclame

Trimis de tata123 🔱 in 28.09.26 17:26:16
Validat / Publicat: 28.09.26 18:53:52
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în UNGARIA.

VIZUALIZĂRI: 16 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURI — SAU ARTICOL fără ECOURI
Adn. FAVORIT

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (tata123 🔱); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
P01 Intrare în Kelta Pub - vederede pe terasă (Piața Ferenciek).
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită

1 ecouri scrise, până acum

webmasterPHONE
[28.09.26 19:29:36]

Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ”

— (1) la momentul publicării, în rubrica curentă nu existau impresii din anul curent (2026) sau anul trecut (2025) ;
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.

• Niciun abonat la acest review, încă...
  • Alte impresii din această RUBRICĂ – Unde mâncăm în Budapesta? :

[C] Copyright 2008-2026 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  • LOGAT? = DA (IntC=1)
  • pagină generată în 0.053552865982056 sec