DEZASTRU
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Restaurant La Lucia Budapesta-mediocru
În mica noastră escapadă în Budapesta trebuia sa și mâncăm. Eram un grup de 5 adulti și doi copii maricei și trebuia mereu sa găsim un restaurant cu mese care să ne poată permite să stăm împreună.
Într-una dintre seri, eu și copiii ne-am despărțit de grup pentru a merge în cateva magazine să facem shopping, rămânând că ne regăsim cu ceilalți pentru cină. După o perioadă de vreo ora și ceva, mă sună prietena mea să-și spună că se află într-un restaurant, a gasit masă mare și ne asteaptă să venim. Mi-a dat locația pe whatsapp și am pornit către Restaurant La Lucia, localizat pe Vaci Utca, nr 25.
Cand am ajuns noi, celelalte fete comandaseră deja, dar eram așteptați si noi să comandăm, pentru a putea veni preparatele toate o dată. Ne-am așezat, am rasfoit în grabă meniul, cu ospătarul în coastă, fără să pot să stau să analizez oferta. M-a deranjat această atitudine pentru că nu am înțeles care era treaba cu graba aceea. Restaurantul nu era plin, să trag concluzia că trebuie să ne grăbim să mâncăm și să eliberăm masa pentru vreo rezervare, ceva.
Eu imi doream să încerc ceva tradițional, copiii nu. Am comandat un Papricaș, o Pizza quatro stagioni, o Pizza margherita, o doză de cola, o limonadă cu pepene galben și o bere locală la draught de 300 ml.
Nu eram pentru prima dată într-un restaurant în centrul turistic al Budapestei, așa că aveam posibilitatea comparației.
Meniul cuprindea preparate tradiționale, diverse cărnuri la grătar, pizza și probabil alte mâncăruri pe care, din grabă, n-am avut cum să le văd sau să le rețin. Prețurile mi s-au părut exorbitante, nu atât la papricașul meu, cât la pizza cola și bere. Observasem prețurile de cand ma așezasem să răsfoiesc meniul și chiar dacă nu eram de acord cu ele, nu mai aveam ce să fac, fetele deja comandaseră, ne așteptaseră, era clar că trebuie să fac o concesie.
A venit comanda, pentru servire n-am ce să reproșez. Papricașul nu m-a dat pe spate, experiența a fost atât de mediocră încât, dacă voi mai vizita Ungaria sau zone ungurești din țata noastră, nu voi mai comanda vreodată papricaș. O pulpă fiartă, fadă, pusă întreagă într-un sos roșu gros, fad si el, cu gălușcuțe de făină, fade, desigur. Am aromatizat tot preparatul acesta cu frunzele de busuioc pe care m-a pus cel mic să i le adun de pe pizza și puțină sare, doar așa am simțit un gust...
Ambele pizza arătau foarte bine și am înțeles că erau și gustoase, chiar dacă de pe Margherita ingredientele o cam luau la vale...
Berea, ... bună pentru o doamnă de 41 de ani care nu bea alcool de nici un fel, decât la ocazii speciale. Un bărbat presupun că ar spune slabă sau apă chioară.
La final am cerut să plătim fiecare ce a comandat și ne-au împărțit nota în 3, pentru că atâtea subgrupulețe avea grupul nostru :-)
Întâi au plătit fetele, apoi eu. Am venit transfigurată de la POS. :- (
Prețurile în meniu erau cam așa :
papricaș - peste 20 euro, Pizza Margherita - 17,5 euro, Pizza Quatro Stagioni - 19,5 euro sau cam așa ceva Bere Soproni, draught 300 ml - 6 euro (cu 4,5% alcool, dar nu era asa pentru ca nu se compară cu berea noastra cu 4,5 %, o pot compara cu un cooler cu 1,9%, macar atât mă pricep și eu), Coca Cola - 5,5 euro, Limonadă cu pepene galben - 6,5 Euro.
Analiză pe caz. Pe cazul transfigurării mele, ca mă luase și nervul și voiam să plec mai repede... Și concluziile mele personale și, desigur, subiective:
—la Restaurant La Lucia Budapesta poți încăpea la masă, dar asta nu inseamnă că vei mâca și bine.
-atitudinea ospătarilor, în cazul meu a lasat de dorit. M-au așteptat la ușa și îndrumat către masă (frumos), dar nu m-au lăsat să-mi dau bine geaga jos și m-au și întrebat ce doresc. Cât am rasfoit meniul, au stat langă mine cu carnețelul pregătit... Frate, abia intrasem, n-aveam idee ce vreau să mănânc. A trebuit să cer să mă lăse un minut să studiez oferta.
-mâncarea mea nu a avut gust. Cand te gandești la carne de pui și sos de roșii/ardei, nu prea îți vine să crezi că primești ceva lipsit de savoare.
-prețurile sunt extrem de piperate, cum e sa dai 100 lei pe o pizza și 30 de lei pe o cola la doza mica? pe lângă prețurile de mai sus, per total se mai aplică o taxă de serviciu de 15% din consumație, deci tocănita mea nu mai era 20 de euro, era 23 și ca ea, toate cele consumate(iar asta nu e tot).
-la final, la plata notei cu POS-ul mi se sugerează să pun si un tips, cel mai mic fiind de 6,5%. Ce credeți, m-am simțit rușinată să nu ofer, deci alți 6,5% adaugați la cei 15%. total 21,5% tips pentu o atitudine nepotrivită față de client și o mâncare mediocră.
Simt nevoia să dezvolt puțin, pentru ca vor fi poate persoane care vor spune „a fost alegerea ta să dai” . Mi se pare arhisuficient 10% pentru tips, la o notă de plată și asta dacă vreau să îl dau, aici era inclus pe bon, ca voiai sau nu. La final, cand mi s-a sugerat, se vorbea o engleză extrem de stricată, concomitent cu apăsarea opțiunii 6,5% mi-a transmis și că dacă doresc, pot să nu dau, ce era să fac, să mă țigănesc acolo... nu...
-atmosfera în restaurant nu este plăcută. După părerea mea nu l-aș încadra la restaurant, e mai degrabă o organizare de genul autoservire, local de zi, fără decor specific unui restaurant, iar conform atitudinii ospătarilor, l-aș încadra la un fast food. Totul pe fast (rapid)
Este prima dată când fac o recenzie negativă pe AFA, dar trebuie să scriem si despre lucruri mai puțin plăcute, tocmai ca să ne ferim de astfel experiențe.
Ulterior am intrat pe bătrânul goagle si ce să vedeți, Restaurant La Lucia din buricul Budapestei, pe strada Vaci, are 3,5 stele. Pentru mine asta înseamnă clar că acolo este o problemă și că s-au mai ințepat și alti turiști, ca mine.
Singurul avantaj este localizarea, dar nu ajută.
Trimis de raluca banu in 17.01.25 13:34:31
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în UNGARIA.
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (raluca banu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
scrisul a luat-o razna, voi edita articolul ulterior.
pusesem niste subpuncte pentru detaliere, vad ca au dispărut si scritul este propozitie după propozitie...
Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ”
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
@raluca banu: Mi se pare atat de frustrant sa nu poti decide tu pe banii tai mai ales cand in Budapesta se afla restaurante multe si bune. Cat despre nota de 3.5 de pe Google, aici am sa fiu putin subiectiva si am sa spun ca au fost doua ocazii una in Bulgaria si una in Italia, cand m-am uitat la note ulterior mesei si m-am felicitat ca nu am facut-o inainte, amandoua experientele au fost super.
Si mi s-a mai intamplat cand am apucat sa studiez preturile (stiind si oferta pietii) si daca nu imi convine sa caut altceva. Inteleg ca a trebuit sa faci un compromis dar sper ca si grupul sa inteleaga ca nu trebuie sa te repezi in primul loc si totul trebuie sa fie in consens.
Multumim de articol, este un local pe care sigur il voi evita. Eu din Budapesta am amintiri bune din urma cu cativa ani cu restaurantul Trofea (am povestit aici despre el).
Felicitari, votat cu drag.
@mishu:
Buna!
Recunosc, nu m-am documentat in avans despre locatii bune de servit masa, eram pentru prima data pe acolo si n-aveam idee pe unde ne vor purta pasii.
In legatura cu nota de pe google, dar si recenziile citite acolo, am mai spus, parerile sunt subiective. Asta e, flamanzi nu am ramas, doar dezamagiti.
In alte doua zile am mancat la alte doua restaurante despre care nu am ce sa obiectez. Cred ca asta a fost si problema, nu s-a putut ridica la nivelul lui Estilo Restaurant&Terrace, nici ca preparate, nici pe departe ca si servire si nici ca preturi, Estilo fiind mai ponderat si vorbim despre restaurantul unui hotel de 4 stele.
Cred ca voi face un articol scurt despre unde am mai mancat noi, dar va fi cu titlu de recomandare.
De asemenea, ma gandesc sa fac o recomandare de petrecere a timpului intr-un mod armonios pentru familiile cu copii.
Numai bine, Raluca.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Dec.2023 [Meat Heaven by Tuning] Restaurant super în Budapesta — scris în 01.12.23 de Arismat din CAMPINA - RECOMANDĂ
- Mar.2023 [Pleh Csarda] Restaurant :) Pleh Csarda Budapesta — scris în 14.03.23 de alex1987sb din SIBIU - RECOMANDĂ
- Dec.2022 [Pekary-kastely etterem [Pecel]] La conacul cu mâncare — scris în 25.02.23 de adrianbogdan din CHITILA [IF] - RECOMANDĂ
- Jan.2022 [New York Cafe] New York Cafe Budapesta, un must see — scris în 15.06.22 de creivean din ORADEA - RECOMANDĂ
- Dec.2019 [Trofea Grill / Kiraly Ut] Trófea Grill Budapesta — scris în 05.01.20 de Florris din CONSTANTA - RECOMANDĂ
- May.2019 [Restaurant Kiosk] Restaurant Kiosk Budapesta — scris în 12.08.19 de silvia tudoran din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Dec.2017 Unde am mâncat (și unde nu am mâncat) la Budapesta, de Crăciun 2017 — scris în 19.12.18 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ