ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 12.01.2019
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Galați
ÎNSCRIS: 27.07.12
STATUS: POSEIDON
LUNA
JUL-2018
familie cu copii
3 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 7 MIN

„Bunătăți marine” și nu numai la Restaurant Laguna

TIPĂREȘTE URM de aici

Prima dată am citit despre Restaurantul Laguna în comentariile turiștilor cazați la Sea Paradise Apartment Complex; e oarecum logic, având în vedere vecinătatea celor două locații. Iar faptul că în general se vorbea de bine nu a putut decât să mă bucure, mai ales după ce am priceput că nu prea există alternative în zonă! Așa cum fac de obicei, am intrat și pe GoogleMaps; știți că se mai scriu și pe acolo mici recenzii. Ei bine, mâncătoria noastră deținea un punctaj bunicel (4,5/5) și, la fel, cuvintele păreau destul de laudative. Am răsuflat deci ușurată și am purces a rezerva un apartament la Sea Paradise. Mini-vacanța perfectă deja se contura la orizont: cazare mai mult decât decentă, mâncare bună, plaja aproape! Ce-ți mai poți dori?!

Aveam să ajungem în Ikantalaka destul de târziu, mult după ora noastră obișnuită de cinat. Tot de pe Google Maps am aflat însă că vom găsi restaurantul deschis până la miezul nopții (program zilnic 9-24), așa că ne-am ținut tare pe drum și ne-am ferit să ronțăim prostioare, ne-am păstrat pentru Laguna, cum ar veni! Mai bine o cină târzie, care să mai adauge câteva grame constituției noastre „firave”, decât 3 pufuleți și 2 chips-uri, care să ne lase nesatisfăcuți! :)) În ceea ce mă privește, știam clar ce-mi doresc - o porție de midii proaspete - și am salivat tot drumul cu gândul la ele! Midii bune ca pe litoralul fraților bulgari n-am mâncat nicăieri altundeva! Și unde mai pui că nici nu-s scumpe, poți să-ți iei câte vrei! De câte ori mergem prin zonă, fac câte o burtă zdravănă de midii, să mă ajungă până la următoarea escapadă!

Restaurantul se află în capătul sudic al micii stațiuni, exact unde drumul se înfundă în plajă; sunt indicatoare la tot pasul, imposibil să-l ratați. Pentru noi, deja cazați la Sea Paradise, a fost și mai simplu, căci îl localizaserăm, cu ajutorul gazdei Barry, chiar de la balconul apartamentului nostru; această vecinătate avea să ne fie la îndemână de-a lungul întregii vacanțe, așa că aici am servit absolut toate mesele de prânz și seară; ba, și primul mic dejun, până ne-am dumirit noi care-i treaba cu magazinașul din stațiune.

Restaurantul are o structură clasică: o sală de mese nu foarte mare (interiorul), care afară se prelungește până în buza plajei cu o terasă de cel puțin 3-4 ori mai mare, pe jumătate acoperită cu o copertină. Decorațiunile interioare lipsesc aproape cu desăvârșire, am remarcat doar modul ingenios cum sunt „împletite” cele două rânduri de perdele în culori contrastante la ferestre. În schimb, terasa pavată cu dale mari de piatră e plină de ronduri de flori, iar pe stâlpii de susținere și pe sub bolta coperinei se ridică tot felul de plante agățătoare - viță-de-vie și altele.

Ne-a plăcut foarte tare atmosfera mediteraneană a terasei și am căutat mereu să mâncăm aici, aproape sub cerul liber, cât mai aproape de mare; am reușit cu o singură excepție, când apropierea ploii alungase toată lumea de pe plajă în restaurant și mesele neacoperite nu puteau fi folosite. Într-o seară țin minte că ne-am nimerit după ploaie, toată porțiunea dinspre plajă era dezafectată; am insistat că vrem să mâncăm acolo și cu ajutorul ospătarului am șters de apă masa noastră preferată și scaunele aferente. După noi s-au mai luat și alții și frumoasa terasă colorată și parfumată s-a animat, ca de obicei... Ideea e că n-am făcut niciodată rezervare, am găsit mereu câte o masă liberă, dar de vreo 2-3 ori cam la limită... Probabil că cele două porțiuni ale terasei sunt făcute la momente diferite, căci sunt despărțite parțial printr-un gărduleț scund de piatră. Îmi imaginez foarte ușor că, datorită cererii crescânde, oferta (de spațiu) a trebuit să se extindă și ea. Semne bune, ce să zic?!

Întrucât am fost aici de atât de multe ori, am avut vreme să aprofundăm meniul și, deși de obicei nu fac asta, voi posta pozele cu paginile respective, ca să vă faceți o idee mai corectă despre preparate și prețuri. Meniul cuprinde mai multe secțiuni: salate (prețuri cuprinse între 4,8 și 7,9 leva); ciorbe (cam 4 leva); aperitive (3,8-7,1 sau 17,9 pentru un platou de 300g); mâncăruri cu carne de vită/porc/pui (8,3-26,4 leva); feluri preparate la plăci și tavă de lut (6,9-9,7 leva); bunătăți maritime (exact așa scrie! ; 8,1-20,5 leva); pește (aici prețurile sunt pentru 200g, mergând de la 8,1 leva pentru stavrid până la 29,5 pentru calcan și 30,9 pentru lufar); grătar; garnituri; mic dejun; deserturi. Evident, băuturi de tot felul, și alcoolizate și ne. Separat există un meniu pentru vin, care se servește la sticlă (18-49 leva), carafă (16,9 leva litrul, 11 jumătatea) sau la pahar (4 leva) și pentru câteva cocktailuri cu înghețată (3 leva sonda). Precum veți remarca și în pozele pe care le voi atașa, meniul e scris în limbile bulgară și română.

N-o să vă descriu fiecare fel de mâncare pe care l-am încercat, n-ar fi distractiv deloc; o să vă spun doar că, în funcție de dispoziție și intensitatea revoluției din stomac, am comandat cam de toate: midii (servite simplu, cu pătrunjel și lămâie sau într-un sos de brânză sau într-unul de roșii, un pic picant sau pane - excelente de fiecare dată!), pește (calcan și biban de mare - de lins deștele!), calamar umplut, creveți, tocănițe cu pui, aperitive sau salate. La capitolul „garnituri”, aș remarca cartofii cu usturoi și mărar, absolut fabuloși (cred că erau fierți în prealabil și apoi gătiți la cuptor, spre a prinde crustă). Am luat de vreo două ori și ciorbă de pește, care nu seamănă de nicio culoare cu cea cu care suntem noi obișnuiți, dar e foarte bună; în primul rând, nu i-aș zice ciorbă, ci supă. E destul de groasă, ține binișor de foame și se servește, după preferință, simplă sau însoțită de o pastă de ardei iute (extrem de iute; atenție la cât scăpați în farfurie!).

Am stropit corespunzător bucatele, fie cu bere locală Kamenitsa (2,5 leva draftul de 330 ml sau 2,8 halba de jumate), fie cu vin - roșu sau roze; excelente vinurile bulgărești! A, să nu uit de pâinicile alea presărate cu brânză rasă sau doar cu ulei de măsline și ierburi, după preferință! Absolut dumnezeiești! :p După cum probabil știți, la bulgari coșul cu pâine nu vine automat la masă, trebuie comandată separat și se plătește la felie. Eu însă vă recomand să întrebați de pita, veți fi cu mult mai satisfăcuți!

Despre deserturi, din păcate, nu vă pot relata nimic! Chiar n-am încercat nimic, nu ne omorâm după dulciuri, suntem genul care preferă mai degrabă un pahar de vin adevărat.

Servirea a fost în general foarte bună și eficientă, n-am a mă plânge de nimic. Ospătari tineri - fete și băieți, foarte serioși și muncitori, se învârteau săracii ca titirezii printre mese și se vedea că se străduiesc să mulțumească pe toată lumea! Inclusiv să creeze loc pentru grupuri mai mărișoare sau să improvizeze mese pe terasă din cele aduse dinăuntru. Rapizi și în preluarea comenzilor, și în aducerea notelor de plată, chiar merită să fie răsplătiți cu un procent oarecare din acestea (la bulgari, tips-ul nu e inclus pe notă, e la latitudinea clientului dacă îl oferă sau nu).

Am plătit exclusiv cu cardul și voi atașa 2-3 note de plată pentru exemplificare; cea de mic dejun a fost mai puțin consistentă, desigur, corespunzătoare pentru 2 omlete, o salată, 4 felii de pâine și un pahar cu lapte.

Una peste alta, Restaurantul Laguna a contribuit fericit la relaxarea noastră, ne-a completat vacanța și îl recomand din tot sufletul! Am văzut în mica lui parcare multe mașini cu numere bulgărești, părea că mulți dintre clienții lui vin din localitățile învecinate special să mănânce aici. Și am înțeles că-i deschis tot timpul anului (deși... terasa aia plină de flori... cu marea susurându-ți la urechi... cu soarele înroșind spectaculos cerul, după ploaie!...).

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de crismis in 12.01.19 11:31:49
Validat / Publicat: 12.01.19 13:12:49
INFO ADIȚIONALE
  • A fost prima sa vizită/vacanță în BULGARIA

VIZUALIZĂRI: 5435 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

6 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (crismis); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P09 Mic dejun la Laguna
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 31700 PMA (din 33 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

6 ecouri scrise, până acum

Florris
[12.01.19 14:21:35]
»

Vai, ce pofta mi-ai făcut! ???????? Midiile sunt preferatele mele! O sugestie de luat în seama! Faină locația, fain review, votat cu placere!

crismisAUTOR REVIEW
[12.01.19 14:49:58]
»

@Flr flr: Mulțumesc frumos! Midiile se numără și printre preferatele mele! Țin minte când am gustat prima dată, curând după '89 - un soi de salată de midii marinate, dintr-o conservă, la recomandarea unei prietene de origine chiliană, care avea nostalgii din copilărie. Nu mi-au plăcut absolut deloc, dar cred că nici n-avea ce să-mi placă... Peste câțiva ani buni, mi-am mai dat o șansă la Nisa. N-am avut curaj să-mi comand o porție singură, dar am gustat de la o co-meseană. De atunci le iubesc!!! La bulgari sunt cel puțin la jumătate din prețul la care le găsești pe litoralul românesc.

Florris
[12.01.19 16:10:52]
»

@crismis: Bună!

Nu am mâncat niciodată midii la bulgari, cu siguranță voi încerca data viitoare când am sa merg. Cele mai bune midii din zona noastră (a litoralului), le-am mâncat (în mod repetat) la restaurantul Reina - din portul Tomis.

Am multe cunoștințe care în week-end dau o fuga la bulgari, sa mănânce peste si fructe de mare, când este sezon.

Merita încercat restaurantul pe care l-ai menționat mai sus, chiar și într-o scurta vizita, la sfârșit de săptămână (de la mine de acasă, pana la Balcic fac aproximativ o ora, cu mașina ????)

Îți doresc un sfârșit de săptămână cât mai frumos!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
crismisAUTOR REVIEW
[12.01.19 18:07:41]
»

@Flr flr: Mulțumesc pentru pontul cu restaurantul din Portul Tomis!

alinafulg
[12.01.19 19:58:51]
»

@crismis: Zona Kranevo- Kavarna-Balcic, este preferata mea, poate pentru ca imi aminteste un pic de Grecia. La restaurantul Izvora din Kranevo am mancat cele mai bune midii și vreau sa vă spun ca am mai mancat în multe alte locuri, dar cele mai bune la Izvora au fost. Acum doi ani am avut si cazare două nopti la hotelul cu acelasi nume iar mie Kranevo mi-a placut foarte mult. Plaja de aici este superba, lata, cu nisip fin si cu sezlonguri ieftine comparativ cu cele de la Nisipuri sau de pe litoralul nostru.

Restaurantul Izvora este foarte cunoscut, vin multi chiar din Constanța sa manance aici, seara canta doi solisti iar atmosfera este foarte faina la fel ca si mancarea. Am cam multe restante, sper sa scriu curand despre Izvora si Kranevo.

crismisAUTOR REVIEW
[12.01.19 20:39:18]
»

@alinafulg: Wow! La Kranevo încă n-am ajuns! Mulțumesc frumos!

Și mie îmi place mult zona asta, din nordul litoralului bulgăresc. Ai dreptate, seamănă cu Grecia! Cel puțin, când am văzut prima dată golful Bolatei, așa am zis!

În plus, e la o distanță rezonabilă de casa noastră. Și oferă cele mai bune midii din lume!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
alinafulg, crismis, Florris
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în Balcic şi împrejurimi?:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.044536113739014 sec
    ecranul dvs: 1 x 1