ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 12.07.2023
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 24.06.10
STATUS: POSEIDON
LUNA
JUN-2023
Raport PREȚ/CALITATE:
EXCELENT

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
CADRUL NATURAL:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
91.67%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 3 MIN

Un prânz în apropierea „Cuibului liniștit” – Bistro Kestena din Balcic

TIPĂREȘTE URM de aici

După cele aproape trei ore petrecute pe domeniul reginei Maria de la Balcic și prin Grădina Botanică (vezi impresii) trebuia să ne oprim undeva să mâncăm de prânz. Studiasem anterior pe Internet ofertele restaurantelor din zonă, precum și recenziile celor care le trecuseră deja pragul. Aveam să aleg pentru grupul nostru Bistro Kestena, local ce are scoruri mari pe site-urile de călătorii.

Vizită: iunie 2023

Adresă: str. „Akad. Daki Yordanov” nr. 1

FB: pe FB

Terasa-restaurant se află aproape de intrarea pe aleea ce merge spre castelul Reginei Maria, vis-a-vis de mult comentatul „Ariciu” . Citisem anterior despre preparatele gustoase pregătite la Kestena, muzica live, precum și despre spectacolele culinare desfășurate pe terasă. Probabil că acestea se desfășoară mai pe seară, noi nu am prins asemenea evenimente.

Voi descrie pe scurt restaurantul și ce preparate am mâncat noi, fără a mai irosi cuvinte care oricum nu se citesc. Am petrecut circa o oră și un sfert pe terasă, nu am pierdut vremea deoarece ne aștepta piscina de la Kaliakria Sea View Apartments (vezi impresii).

Bistro Kestena a apărut acum 20 de ani și oferă pofticioșilor preparate tradiționale bulgărești, fructe de mare și un meniu internațional. Restaurantul e compus din două terase exterioare, despărțite de câteva trepte, decorate în stil tradițional. Obiecte din lemn și metal, diverse lucruri retro (ceasuri, radiouri etc.), fotografii, o roată de moară de apă funcțională, manechine îmbrăcate în straie populare constituie elemente de decor. Mobilierul terasei este din lemn, avem bănci acoperite cu țesături colorate și scaune de lemn tapițate și fețe de masă cu modele rurale.

Meniul e tipărit în trei limbi (bulgară, engleză și română), iar multe din preparate sunt însoțite de fotografii. Meniul e așezat pe un pupitru și la intrare pe terasă pentru a putea fi consultat de potențialii mușterii. Comanda ne-a fost luată destul de repede de un chelner care se ocupa de zona noastră și care vorbea/înțelegea cât de cât limba română. A fost foarte amabil și înțelegător cu gașca noastră care s-a „foit” destul de mult. Am făcut note de plată separate pentru fiecare familie în parte pentru a evita neînțelegerile.

Noi am comandat două cafele, o „gondolă” (o specialitate constând într-un fel de tocană cu bucăți de carne de porc și pui) și un clasic piept de pui cu cartofi prăjiți. Companionii s-au avântat către mix grill, mâncare turcească, indiană, copiii au vrut pizza – numai tradițional bulgăresc ????.

Comanda de mâncare a venit în circa 25 minute, „gondola” mea era fierbinte foc (inclusiv vasul care a fost introdus la cuptor) – bună, dar carnea aș mai fi lăsat-o puțin la cuptor. În rest porțiile au fost suficient de mari, iar preparatele destul de gustoase.

Se poate plăti cash sau cu cardul, cele menționate de mine mai jos au costat 44 leva.

Concluzii. Am mâncat bine și rapid, după cum spune și textul în limba română prezent la intrare pe terasă; prețurile acceptabile pentru zona superturistică în care ne aflam. Aș menționa doar baia subdimensionată pentru capacitatea terasei-restaurant. În rest, numai de bine.

Alegeri inspirate!


[fb]
---
Trimis de tata123 🔱 in 12.07.23 12:42:19
Validat / Publicat: 12.07.23 13:48:31
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BULGARIA.

VIZUALIZĂRI: 7959 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

4 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (tata123 🔱); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P14 Nelipsita pizza.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 22700 PMA (din 23 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

4 ecouri scrise, până acum

lucy
[13.07.23 00:44:27]
»

Toate preparatele arata foarte bine. Felicitari pentru alegerea restaurantului. Intentionam sa vizitam Balcic ul cat de curand iar postarea ta despre acest restaurant a picat la fix. Il vom lua clar in considerare. Pozele cu preparatele arata foarte bine. Au si un meniu diversificat????. O singura intrebare am. Eu nu suport cimbrul. Potrivit gusturilor mele cimbrul ar trebui sa fie adaugat doar in varza calita si in ciorba de fasole cu afumatura, dar si aici cu moderatie???? Cimbrul l-am intalnit destul de des in Bulgaria pus in carne tocata- mici, chiftele, carnati, pe carnea la gratar etc. Deci, intrebarea mea... folosesc cimbru? Vacante frumoase!

nicole33 CONS. ONORIFIC AFA / BULGARIA
[13.07.23 06:35:20]
»

@lucy:

Eu nu suport cimbrul. Potrivit gusturilor mele cimbrul ar trebui sa fie adaugat doar in varza calita si in ciorba de fasole cu afumatura, dar si aici cu moderatie Cimbrul l-am intalnit destul de des in Bulgaria pus in carne tocata- mici, chiftele, carnati, pe carnea la gratar etc. Deci, intrebarea mea... folosesc cimbru?

Citesc frecvent în articolele din Bulgaria nemulţumiri legate de gustul mâncării, în general, al celei care conţine carne tocată şi zâmbesc deoarece îmi amintesc de primele mele experienţe bulgăreşti. Nici eu nu am fost la început încântată de acel condiment folosit de bulgari în multe chestii, dar m-am obişnuit foarte repede după primele vizite.

Părerea mea este că nu cimbrul este cel care te-a nemulţumit şi pe tine, ci un alt condiment folosit intensiv de bulgari şi anume schinduful. Am regăsit acest condiment în mici, chiftele, cârnaţi, dar şi în ghiudem sau salamuri gen de vară atât în preparatele oferite în restaurantele all inclusive, cât şi în produsele cumpărate de mine pentru acasă din magazinele lor gen Metro sau Kaufland. Eu nu mai am nicio problemă cu el de mulţi ani, însă alţii efectiv nu-l suportă sau, mai grav, declară că mâncarea este stricată doar pentru că are acel gust mai deosebit.

lucyPHONE
[13.07.23 20:00:30]
»

@nicole33: Nu am stiut de existenta acestui condiment. Am aflat acum de la tine. Am fost sigura ca e vorba despre cimbru. Multumesc de informatie. Tot timpul mai avem cate ceva de aflat/ invatat????

tata123 🔱AUTOR REVIEW
[14.07.23 09:40:36]
»

@lucy: Preparatele de la Kestena au fost bune, cel puțin „gondola” mea a fost gustoasă. Comesenii nu s-au plâns de existența unui condiment în exces în preparatele lor, astfel că nu știu să îți spun dacă cimbrul era sau nu prezent.

Bistro Kestena era printre cele mai aglomerate terase de pe aleea ce duce la Castelul Reginei Maria. Prețurile le găsești în imaginile atașate (sunt de la început de iunie). Mulțumesc pentru interes!

@nicole33: Am băgat de seamă și eu de câte ori am fost la bulgari câte un gust „ciudățel” la câte un produs. Ideea e că nu m-a deranjat, dacă era vorba de schinduful (ro.wikipedia.org/wiki/Schinduf), chiar se potrivea la unele preparate. Am auzit de această plantă, dar nu am putut să o asociez niciodată cu un gust.

Călătorii frumoase!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
lucy, tata123 🔱
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în Balcic şi împrejurimi?:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.95826077461243 sec
    ecranul dvs: 1 x 1