ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 26.04.2023
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 15.04.10
STATUS: TITAN
LUNA
APR-2023
Raport PREȚ/CALITATE:
BUN

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 7 MIN

Restaurant Selena Balcic, 1,2, 3, plus, plus,  ˝ca la mama acasă˝

TIPĂREȘTE URM de aici

- continuă de aici-

Am ales să scriu un review separat despre restaurantul hotelului cu acelaş nume din două motive:

-am servit acolo de trei ori prânzul, o cină şi o dată micul dejun, deci am putut să-mi fac o părere avizată asupra gustului, mărimii porţiilor, preturilor şi serviciilor oferite.

-în timp ce hotelul Selena era de Paste pe jumătate gol, fiind ocupate numai 7 camere din 15, deci de cca 15-18 turişti, pe terasa restaurantului său de pe faleză, erau de dimineaţa până seara cel puţin 60-70 de persoane. Asta însemna că turiştii cazati în alte hoteluri cât şi localnicii aflaseră că e un restaurant bun.

Restaurantul are trei spaţii de servire:

-un salon interior, la parterul hotelului unde e şi recepţia. Este dotat cu canapele îmbrăcate în pluş sintetic de culoare cafenie, asezate faţă în faţă, între ele fiind o masă lungă de 6-8 persoane. Este încălzit cu aer condiţionat. Acolo am servit o cină pentru că în ziua aceea afară era frig şi ploua.

-o terasă acoperită, cu ferestre de termopan în prelungirea salonului interior. Este dotată cu mese de câte patru persoane tapisate în culori calde şi pe timp rece poate fi încălzită imediat cu o suflantă. Copertina acesti săli ne obtura parţial vederea asupra mării din balconul camerei. Si aici am servit un dejun.

-terasa de pe faleză despre care v-am vorbit, bănuiesc că are capacitate spre 100 de locuri. Are deasemeni închidere cu ferestre de termopan glisante, care vara se deschid şi eşti chiar pe malul mării privind vapoarele care se duc şi vin. Între cele două terase este o alee care ajunge la mare. Această terasă a fost tot timpul aglomerată chiar la orele târzii la care am servit prânzul. Întregul restaurant este deservit doar de doi chelneri şi o picoliţă. Aceştia preluau comanda, o aduceau, faceau conversaţie cu noi, recomandând anumite feluri de mâncare şi debarasau masa.

Înainte de a intra în ˝bucătăria˝ restaurantului vreau să vă expun nişte constatări făcute la faţa locului care-mi explică năvala românilor în Bulgaria şi în special în Balcic, care e un loc de suflet datorită castelului reginei Maria. Anul acesta de Paste au fost 100000. Lăsând la o parte distanţa mică, 75 km de la Bucureşti la Ruse, bulgarii ştiu să facă turism . Îţi arată empatia prin gesturi care te impresionează. De ex.

1. rezidenţii hotelului au 10 % discount la restaurant.

2. în faţa terasei principale de pe faleză era un bener mare în limba română pe care scria ˝Bine aţi venit! Serviţi la noi… ˝,

3. meniul prezentat la masă era scris trilingv bulgară, română, engleză.

4. cireaşa de pe tort, chelnerii vorbeau româneşte. Cincizeci de cuvinte, cât le trebuia să servească, pronunţate corect, fără accent străin şi cu multă politeţe. ˝Cum de vorbiţi atât de bine româneşte? ˝ ˝Lucrez aici de 10 ani şi am învăţat de la români˝ mi-a spus cel mai în vârstă.

5. Fiind patru persoane, am consumat cele 10 ouă roşii luate de acasă în două zile, rămânând două în plus. L-am rugat pe unul din chelneri dacă putem cumpăra încă două. Ne-a adus un castron cu 7-8 ouă colorate, bonus din partea casei, scuzându-se că sunt de alte culori, că cele roşii s-au terminat.

6. În ziua de Paste în care am servit friptură de miel, icre, salată grecească, prăjituri, consumaţia a fost mai scumpă şi cu reducerea promisă de 10%, a costat 214 leva (echivalent 550 lei pentru patru persoane). Am primit din partea casei câte o rakia bonus (şliboviţă).

Nu pot să mă abţin şi să nu compar cu unii chelneri de la noi, aroganţi şi plictisiţi care nu o dată lasă să se vadă dispreţul faţă de pensionari, gândindu-se că aceştia consumă ieftin şi bacşişul va fi mic.

În cinci zile cât am stat în Balcic la restaurantul hotelului Selena am servit trei mese de prânz pe la 3-4 dupăamiaza când ne întorceam din excursii, o cină în prima seară şi un mic dejun la plecare.

-ca să nu ne încurcăm în repartizarea notei de plată, fiecare comandând a la carte ce dorea, am plătit pe rand cu cardul. Bacşişul îl dădeam chelnerului în leva sau lei, acesta mulţumindu-ne respectuos şi arătându-se bucuros pentru orice valută primită. Nota de plată era printată în leva, diminuată cu 10% pentru că eram rezidenţii hotelului şi la totalul ei, când dam bacşişul în lei, calculam 10-12% înmulţind cu cursul valutar de 2.6 lei/ leva.

-porţiile erau foarte mari şi gustoase. Eu care mănânc puţin la fel ca şi cealălaltă doamnă, nu puteam consuma decât cca jumătate din ea. Chelnerul ni le punea la caserole compartimentate ca să nu se amestece peştele sau friptura cu garnitura şi ni le dădea într-o pungă de plastic. De regulă mai ceream cu plată una-două lipii cu usturoi. Cu ce aveam în caserole, cu ce mai luasem de acasă, cu o tărie, o felie de cozonac, plus că mai ciocneam ouă, era suficient pentru seara, pentru că masa de prânz fusese ultrasăţioasă şi servită destul de târziu.

-dimineaţa, cu excepţia zilei de plecare când ne aştepta un drum lung, din nou se mânca în camera mea: făceam ness cu cozonac şi ca temelie ceva şuncă şi telemea cumpărate de la Lidl- Balcic amplasat la câteva sute de metri de hotel.

-din poze, din meniul în limba română şi din ce am mai putut descifra din notele de plată scrise în bulgară rezultă următoarele preţuri, (repet pentru porţii foarte mari, cum veţi vedea în fotografii): ciorba de burtă 280 gr 7.5 leva (20 lei), escalop de porc cu piure 350gr, 21.5 leva (56 lei), hamsii prăjite 300 gr 13 leva (34 lei), dorada 300 gr 26 leva (67 lei), icre tarama 9.9 leva (26 lei), lipie mare caldă cu usturoi 6.9 leva (18 lei), salată grecească cu feta 400 gr. 12.5 leva (32 lei), trei chiftele cu cartofi natur 350 gr 14.6 leva (40 lei), zece coaste de porc la grătar 350 gr 16 leva (42 lei). În ziua de Paste am mâncat friptură de miel la cuptor (300 gr) cu garnitură de orez 39.5 leva (100 lei), icre, salată şi prăjituri: tartă cu brânză de vaci şi afine 150 gr 8.9 leva (23 lei) şi îngheţată de fructe 150 gr 6.5 leva (17 lei), 500 ml bere draft sau la pahar 5.9 leva (15 lei). Poate vi se par preţurile comparabile cu cele de la noi dar cum porţiile erau de 300-350 gr faţă de cca 200 gr în restaurantele noastre luam la caserolă ce rămânea şi cu ce mai aveam de acasă ne scoteam la cină.

-micul dejun putea fi comandat în patru variante dar fiind ziua de plecare chelnerul a făcut o excepţie şi am servit a la carte ca să nu ni se facă foame pe drum. După ce ne-am băut nesul în cameră, la restaurant am comandat patru porţii de mămăliguţă cu brânză şi smântână, enorme de 350gr, 4x9.90 leva (103 lei) şi două porţii de caşcaval la grătar cu nucă şi miere, 250 gr., excelente, 2x15.90leva (83lei), care fiind mari, le-am dat pe din două. În total, ne-a costat net 65 leva, echivalent 170 lei, revenindu-i fiecăruia 42 lei, ieftin. Ce am mancat, ne-a ţinut de foame până am ajuns la Bucureşti.

-un prânz de patru persoane a la carte, fără să ne gândim la ce e mai ieftin ci la ce ne-ar plăcea să mâncăm, când am plătit eu, a costat 170 leva din care, ca resident al hotelului mi s-a scăzut 10% rămânând net 153 leva. (398 lei lei, conform extrasului bancar). Nu a fost scump ţinând seama că am acoperit şi cina din ce n-am mai putut mânca.

În concluzie papa- bun- şi-mult, familiar servit. Cum să nu spun că am mâncat ˝ca la mama acasă?

- citeşte continuarea aici-


despre SERVICII

Cei doi chelneri care ne-au servit au fost foarte amabili şi vorbeau româneşte. Ne-au indicat ce să mâncăm şi nu am regretat. Cu toată aglomeraţia din terasa de la mare, de fiecare dată am fost serviţi în cca 15 minute de la comandă.


GASTRONOMIE (BUC & MASĂ)

Porţiile erau gustoase şi foarte mari. Meniul fiind scris şi în româneşte alături de poza preparatului nu am ezitat ce să comandăm.


LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI

Hotelul şi restaurantul Selena sunt amplasate în centrul Balcicului pe o străduţă liniştită paralelă cu faleza.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de Michi in 26.04.23 16:41:05
Validat / Publicat: 26.04.23 18:54:23
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BULGARIA.

VIZUALIZĂRI: 4442 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

1 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Michi); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P06 Dacă m-ar fi pozat mai de departe nu s-ar fi văzut ridurile la purtător
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 27200 PMA (din 28 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

1 ecouri scrise, până acum

mprofeanuPHONE
[27.04.23 10:41:25]
»

@Michi: Să vă fie de bine! Porții mari dacă nu le puteați consuma în întregime, gustoase, arată bine totul!

Da, bulgarii cum bine ați prezentat știu să facă turism și să te atragă, anunț în limba română, meniuri la fel, chelneri vorbitori ai limbii noastre, plus discount de 10% pentru cei cazați la hotelul restaurantului...

De reținut acest restaurant plin cu turiști!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
mprofeanu
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în Balcic şi împrejurimi?:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.058825016021729 sec
    ecranul dvs: 1 x 1