Muzeul Figurinelor de ceara din Sankt Petersburg - la Mamaia
Am fost acum vreo patru ani la Mamaia şi în acel moment prin satul de vacanţă veniseră cei din Sankt Petesburg cu celebrele lor figurine din ceară (o parte din ele).
Nu mai ştiu preţul de intrare, dar după câte îmi aduc aminte nu era foarte scump.
Am înţeles că aceştia sunt pe locul doi în lume, după celebrul Madamme Toussaud din Londra, având o bogată colecţie, de aproximativ 1300 de exponate. La Mamaia aceştia au venit cu doar câteva zeci de figurine din ceară. Îmi aduc aminte că acestea erau expuse într-un fel de balon imens, poziţionat spre satul de vacanţă şi că înăuntru era destul de răcoare, probabil pentru păstrarea în bune condiţii a figurinelor din ceară. Pentru confecţionarea lor se foloseşte ceară de albine cu alte câteva ingrediente care sunt păstrate secret, acest material prezentând o rezistenţă fără deformări şi o conservare a lor pentru o perioadă mai îndelungată.
Ideea unui muzeu de ceară în Rusia a avut-o Petru I cel Mare, făcându-se de-a lungul timpului mai multe figurine, acestea pierzându-se în timp. Efectiv muzeul a luat naştere în anul 1988.
Ca timp o statuetă se face în aproximativ o lună şi jumătate, iar ca şi costuri ar necesita o sumă de 5000 de dolari.
Ca şi exponate de valoare pot aminti pe Brad Pitt, Michael Sumacher, Marlyn Monroe, Casanova, dar şi renumita „Cina cea de taină”.
Iar o chestie pe care mi-o aduc aminte este faptul că putea să le fotografiezi sau să le filmezi, fără nici o altă taxă în plus, ca în alte locuri.
Chiar dacă am mai fost în Mamaia şi în alte locuri, de atunci nu i-am mai văzut, pentru că mi-ar fi făcut plăcere să revăd figurinele din ceară, dar mai ales să văd noutăţile pe care le-au făcut între timp. Cred că în acea perioadă aceştia au făcut un tur al României, prezentându-şi exponatele în principalele oraşe ale ţării.
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (adigogu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
m-ai pacalit... am deschis textul crezand ca o sa citesc despre o vacanta in rusia
@lizuk, totusi era si mai aiurea sa fi postat la Mamaia, nu?
ce de comentarii, lăsaţi oamenii să scrie, iar dacă nu îi este locul aici, are cine să-l mute la locul potrivit
- Aug.2019 Sankt Petersburg - Palatul Yusupov de pe raul Moika — scris în 07.03.20 de geani anto din GALAţI - RECOMANDĂ
- Aug.2019 Marele palat Gatchina — scris în 12.01.20 de geani anto din GALAţI - RECOMANDĂ
- Aug.2019 Catedrala Sfantul Isaac si fortareata Petru si Pavel, simboluri ale ,,capitalei de nord a Rusiei” — scris în 22.12.19 de geani anto din GALAţI - RECOMANDĂ
- Aug.2019 Palatul Menshikov din Sankt Petersburg — scris în 08.12.19 de geani anto din GALAţI - RECOMANDĂ
- Aug.2019 Palatul chinezesc din Oranienbaum — scris în 29.11.19 de geani anto din GALAţI - RECOMANDĂ
- Aug.2019 Marele palat Menshikov din Oranienbaum (Lomonosov) — scris în 10.11.19 de geani anto din GALAţI - RECOMANDĂ
- Aug.2019 Palatul de vara al Ecaterinei si „cea de-a opta minune a lumii” — scris în 20.10.19 de geani anto din GALAţI - RECOMANDĂ