ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 25.10.2015
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Râmnicu Vâlcea
ÎNSCRIS: 28.06.12
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
SEP-2015
DURATA: 1 zile
cuplu fara copii

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 3 MIN

TransRaraul

TIPĂREȘTE

Dupa ce am fost pe Transalpina si pe Transbucegi a urmat o calatorie pe Transrarau. Acest drum montan ce urca spre varful Rarau face legatura dintre localitatile Pojorata si Chiril, are o lungime de 25 kilometrii si urca pana la atitudinea de 1400 metri. Pojorata este la 10 kilometri de Campulung Moldovenesc. Traseul mai este denumit şi Drumul Comorilor, întrucât unul dintre punctele sale de atracţie sunt Pietrele Doamnei, locul unde Petru Rares si-a ingropat comoara.

In comparatie cu celelante doua Transalpina si Transbucegi pot sa va zic ca Transraraul nu este de talia Transalpinei dar se poate compara cu Transbucegiul. Traseul trece prin paduri frumoase de brad si de foiose, are curbe spectauloase, unele chiar de 180 de grade. Se ajunge la o intersectie spre cabana Rarau sau spre manastirea Rarau, noi am luat-o spre cabana Rarau.

Muntii Rarau. Muntii Rarau constitue o zona turistica de mare importanta turistica. Masivul Rarau se află la vest de Izvorul Giumalău şi Chiril, este alcătuit din roci cristaline. Învăluiţi de mister şi legendă, munţii Rarău adăpostesc numeroase locuri care îi atrag ca un magnet pe turiştii dornici de aventură. Pietrele Doamnei, Piatra Zimbrului, Piatra Şoimului, vârfurile Adam şi Eva, Piatra Buhei, turnurile de la Popii Rarăului, toate acestea impresionează prin măreţia şi farmecul lor. Cel mai cunoscut obiectiv turistic din munţii Rarău, Pietrele Doamnei, este usor accesibil pentru turisti. Cu o formă spectaculoasă, învăluite în mister, apariţia Pietrelor Doamnei este explicată de localnici prin numeroase legende. Cea mai cunoscută dintre ele are legătură cu doamna Elena, soţia voievodului Petru Rareş, la fel cum şi denumirea Munţilor Rarău ar fi fost primită de la domnitorul Moldovei, Petru Rareş. Se spune că în vremurile tulburi ale istoriei, în 1541, în timpul celei de-a doua domnii a lui Petru Rareş, acesta a găsit în munţii Rarău un loc pentru a-şi pune la adapost familia şi o parte din avere. Urmăriţi de hoardele de tătari, doamna Elena şi fiul Ştefăniţă s-au refugiat într-o peşteră unde au început sa se roage, iar la un moment dat au auzit un zgomot puternic. Legenda spune că stânci mari s-au desprins şi au căzut peste locul unde se afla averea domnitorului, îngropându-i pe atacatori. Doamna Elena ar fi afirmat ”Aceasta este plata pentru salvarea noastra” şi, de atunci, stâncile au primit denumirea de „Pietrele Doamnei”, iar comoara sta si acum ascunsa sub stancile uriase.

Tot in zona se afla si Manastirea Rarau (sau Chiril) Aflată în satul Chiril, comuna Crucea, judeţul Suceava, este o mănăstire ortodoxă de călugări, ctitorită de către domnitorul Petru Rareş, în anul 1538. Mănăstirea se află pe Muntele Rarău, la aproximativ 25 de kilometri de aşezarea de la poalele acestuia.

Noi am ajuns la cabana Rarau, in jurul orei 14, (am plecat pe la 11:30 din Borsa, dupa ce am vizitat Cascada Cailor – vezi review), aici era plin de masini parcate iar terasele erau pline de oameni, abia am gasit un loc de parcare, am parcat, am platit taxa de 5 lei pentru 24 ore, si am pornit pe jos spre Pietrele Doamnei. Rezervatia naturala Pietrele Doamnei a fost declarata arie protejata. Pe teritoriul acestei arii se gasesc si niste formatiuni calcaroase ce poarta denumirea de Pietrele Doamnei. Dupa vreo 5 minute de mers pe jos printr-o superba padure de conifere si printre niste pietre, unele mai mari, altele mai mici am ajuns la baza stancilor Pietrele Doamnei. Aici toata lumea la foc automat cu aparatele foto in mana blitau spre pietre. Pietrele Doamei sunt niste formatiuni calcaloare inalte. Se poate urca si pe ale dar cu echipament special, cum noi nu aveam ne-am oprit doar la admirat.

Dupa ce am mai admirat privelistea am plecat la drum inapoi spre Campulung Moldovenesc.


[fb]
---
Trimis de zlatna in 25.10.15 10:56:31
Validat / Publicat: 25.10.15 18:47:12
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în #LA PAS PRIN BUCOVINA.

VIZUALIZĂRI: 13798 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

4 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (zlatna); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P09 Pietrele Doamnei
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 20899 PMA (din 25 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

4 ecouri scrise, până acum

webmaster70
[25.10.15 18:47:03]
»

Mutat, la reorganizare, în rubrica "O zi în Câmpulung-Moldovenesc și împrejurimi, CÂMPULUNG MOLDOVENESC" (deja existentă pe sait)

papone
[05.11.15 01:29:25]
»

@zlatna - Asa cum a spus si Admin la un mai nou post al tau... trebuie sa evoluezi! Pentru ca nu poti atrage voturi scriind in halul asta - cateva exemple (selectate dintre putinele randuri scrise de tine, ca restul sunt copiate), mai jos...

aici era plin de masini parcate iar terasele erau pline de oameni

- si terasele de ce anume treuiau sa fie pline, de extraterestri sau reptilieni???

si am pornit pe jos spre Pietrele Doamnei. Rezervatia naturala Pietrele Doamnei a fost declarata arie protejata. Pe teritoriul acestei arii se gasesc si niste formatiuni calcaroase ce poarta denumirea de Pietrele Doamnei.

Sa mor io, dar orice rezervatie naturala este si arie protejata, fara sa o mai declare nimeni - odata e de ajuns. Si chiar nu pot sa cred de unde atata inspiratie ca un loc unde se afla Pietrele Doamnei sa se numeasca fix... Pietrele Doamnei! Extreeem, e la fel de greu ca atunci cand ai un BMW si iti pui numar la masina... BMW!

Dupa vreo 5 minute de mers pe jos printr-o superba padure de conifere si printre niste pietre, unele mai mari, altele mai mici am ajuns la baza stancilor Pietrele Doamnei. Aici toata lumea la foc automat cu aparatele foto in mana blitau spre pietre. Pietrele Doamei sunt niste formatiuni calcaloare inalte

Pe bune, crede lumea ca am ceva cu tine, dar eu chiar cred ca ne insulti inteligenta!!! Dupa ce ai mers printre niste pietre mai mari sau mai mici , ai dat de Pietrele Doamnei, care erau formatiuni calcaroase? Dar ce voiai, sa fie doi cozonaci medievali, asezati vertical???

PS: Sper sa nu-mi iau cartonas pentru acest ecou, chiar n-as merita! Si n-as merita pentru ca mi l-as lua degeaba, nimeni nu isi mai poate pierde timpul citind ceea ai ai postat (nu pot sa spun ca tu ai scris) in articolul de mai sus. Si n-as merita pentru ca macar eu sunt funny! Poate suntem apropiati ca varsta, dar unul dintre noi mai trebuie sa mai creasca - si nu's io ala!

TOATE CELE BUNE!!!

webmasterX
[14.08.17 12:05:01]
»

Mutat în rubrica "Transrarău - Drumul Comorilor, POJORÂTA" (nou-creată pe sait)

zlatnaAUTOR REVIEW
[16.08.17 08:45:27]
»

@webmasterX: Ok

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
zlatna
Alte impresii din această RUBRICĂTransrarău - Drumul Comorilor:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.75053691864014 sec
    ecranul dvs: 1 x 1