Despre zona Balvanyos si Lacul Sf Ana
Pe 27 aprilie am stabilit cu niste prieteni de familie destinatia mini-vacantei de 1 mai: Balvanyos, Pensiunea Transilvania.
In dimineata urmatoare am pornit la drum cu voie-buna si pusi pe distractie, dornici sa uitam de stresul si poluarea Bucurestiului. Pe drumul catre Miercurea Ciuc, am intrat in localitatea Bixad. Daca pana aici, starea soselei a fost ireprosabila, drumul de la Bixad la Balvanyos a fost sub orice critica (ulterior, am aflat ca la fel de prost este pana la Targu Secuiesc).
Intr-un final am ajuns la pensiunea cu pricina, dornici sa ne cazam repede, sa servim ceva si apoi sa urcam pe munti.
Am primit o camera, unde in baie mirosea mai rau ca in Popesti Leordeni dupa actiunile Protan. Noroc ca am invelit in hartie igienica teava care deservea canalizarea.
Am desfacut bagajele si am zis sa verific si lumina. Surpriza: toate becurile arse! Problema s-a remediat, insa impresia proasta era deja creata.
Am mers la masa, hotarati sa degustam preparatele locale. La restaurant erau 4 ospatari care abia vorbeau romaneste.
Pe langa faptul ca a trecut doar vreo ora pana am primit comanda, la sfarsit ne-am trezit cu o nota de plata scrisa de mana intr-o romana de balta si umpluta si cu preparate pe care nu le-am servit. Am pus asta pe seama numarului mare de turisti aflati in restaurant, insa la mesele urmatoare ne-am dat seama ca era ceva normal sa mai puna si altceva in nota pe langa comanda primita.
Un aspect pozitiv au fost preturile. Cel putin berea era f ieftina (imaginat-va ca berea la sticla era mai ieftina decat cea draft!).
Zona Balvanyos este destul de frumoasa ca si cadru natural. Din pacate marcajele care duc catre obiectivele turistica sunt insuficiente si ofera prea putin informatii (pe nici un marcaj nu era mentionata durata traseului!). Multe hoteluri si restaurante au fost devastate, desi structura lor este f sanatoasa.
Am experimentat si senzatia mofetelor cu apa f rece, care nu cred ca depasea 4 grade. Din pacate, si acestea sunt aflate in paragina. Nimeni nu se mai ingrijeste de ele si in curand vor fi doar istorie.
In ziua plecarii, am ajuns si la Lacul Sf Ana. Taxa de parcare este 10 lei daca lasi masina la 1,5 km de lac sau 20 lei daca vrei s-o lasi la cateva zeci de metri de lac. Sumele sunt exagerate din punctul meu de vedere, tinand cont ca in afara de sosea nu s-a realizat nimic in zona.
Concluzia: o zona frumoasa, dar neamenajata corespunzator! Tipic romaneste...
Trimis de bregovici in 06.05.12 14:58:30
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (bregovici); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
@bregovici: bun-venit pe site si in comunitatea AmFostAcolo!
Multumim pentru impresii, te asteptam si cu alte recomandari din vacantele tale trecute sau viitoare.
Impresiile fiind preponderent despre pensiune, le-am utat la rubrica "Pensiunea Transilvania" (deja existenta pe site).
Pe viitor n-ar fi rau sa desparti recomandarile de cazare de cele referitoare la zona vizitata.
S-ar obtine astfel o structurare mai buna a informatiei - despre cazare si despre zona/imprejurimi (cine cauta doar info despre cazare o gaseste mai eficient) si, nu in ultimul rand, notele acordate ar reflecta mai bine recomandarile despre cele doua "obiective" distincte (se intampla cateodata sa stai intr-un hotel pe care nu doresti sa-l recomanzi, dar zona sau orasul in sine ar merita cu totul alte note - sau viceversa). Pentru zona Balvanyos, poti incarca impresiile aici.
- Apr.2021 Hotel Transilvania — scris în 01.03.22 de ile57b din ŢăNDăREI [IL] - RECOMANDĂ
- Jul.2018 Hotel Transilvania, cu bune si mai putin bune! — scris în 23.08.18 de adrianaglogo din PITEșTI - RECOMANDĂ
- Aug.2017 Vacanta „low cost” cu conditii optime — scris în 27.05.18 de danutza_ang din TâRGU JIU - RECOMANDĂ
- Apr.2017 Cum sa te simti in strainatate in tara ta — scris în 18.04.17 de NIKYSAN din - nu recomandă
- Dec.2015 Oribile camere, amabil personalul — scris în 19.04.17 de antheos din CâMPINA [PH] - nu recomandă
- Jul.2014 Cazare acceptabila, personal amabil — scris în 25.07.14 de cip2704 din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Dec.2013 Baile Balvanyos — scris în 21.05.14 de Testosu' din BUCURESTI - RECOMANDĂ