GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Sfarsitul se saptamana trecut l-am rezervat pentru a merge la munte mai ales ca vremea se anunta foarte frumoasa. Am poposit la Sinaia la vila unor prieteni si dupa o sambata plina de gratare si voie buna ne-am hotarat sa mergem pe munte a doua zi.
Duminica in jurul orei 11 am plecat din Sinaia spre Targoviste iar dupa citiva km am virat la dreapta pe TransBucegi cu intentia de a ajunge atat la Piatra Arsa cat si la Pestera. Dupa 10-12 km de urcat drumul se bifurca, la dreapta merge la Piatra Arsa si inainte spre Padina-Pestera. Am virat dreapta si am mers alti 10 km pana la Piatra Arsa. Drumul este impecabil insa fara parapeti de protectie si cam ingust, insa bine ca e asfaltat.
Am ajuns la o alta bifurcatie unde drumul spre cabana Babele este inchis si se poate ajunge numai pe jos in 60 minute iar spre Piatra Arsa inca 2-3 km de drum pietruit destul de prost insa poti merge cu masina pana la cabana. Am poposit la cabana pt o cafea dupa care am ales sa urcam putin pe munte.
La iesirea din cabana este un indicator cu traseele montane. Noi am ales sa mergem spre Sinaia Cota 2000 pt ca drumul este destul de usor. Dupa 30 minute am ajuns pe o cresta unde erau niste privelisti incredibil de frumoase, la stanga se vedea crucea Caraiman in fata jos era Busteni - Zamora iar spre dreapta Cota 2000. Dupa sesiunea de poze cu cele inca 3 familii cu care eram si dupa o scurta plaja am coborat inapoi la Cabana Piatra Arsa.
Avand in vedere ca era ora 14 00 am ales sa mergem sa mancam o ciorba de burta la cabana, dar din pacate cei care am optat pt ea am fost dezamagiti pt ca avea un gust ciudat si am schimbat-o in perisoare care a fost acceptabila. Preturile 8-10 ron ciorba. La intoarcere pt ca drumul era ff aglomerat nu am mai ajuns la Pestera si am preferat sa ne intoarcem in Sinaia. La Padina -Pestera mai fusesem de 2 ori pe drumul vechi si prost insa acum este asfaltat pana la Padina, deci este ok de mers. Drumul si peisajele sant incredibil de frumoase deci puteti merge cu incredere.
Trimis de bogdan 75 in 09.10.15 15:33:30
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în MASIVUL BUCEGI.
1 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (bogdan 75); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
ECOURI la acest articol
1 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mutat în rubrica "Transbucegi - Drumul Babelor, MASIVUL BUCEGI" (nou-creată, între timp, pe sait)
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jun.2024 Transbucegi - 'Drumul Babelor' — scris în 07.07.24 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jun.2018 Transbucegi - sau un altfel de drum în nori — scris în 05.08.18 de AZE din SIBIU - RECOMANDĂ
- Apr.2016 Cu masina si cabina pe platoul Bucegilor — scris în 08.05.16 de Dan&Ema din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Sep.2015 Pe așa-zisul TransBucegi, spre Piatra Arsă, Bolboci, Peștera — scris în 11.10.15 de Dragoș_MD din FRUMUşANI [CL] - nu recomandă
- Sep.2015 TRANS BUCEGI - un traseu de o zi, superb! — scris în 17.09.15 de Daiza din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2014 Excursie offroad Transbucegi — scris în 28.08.14 de alinuzza din IASI - RECOMANDĂ