La inceputul lui octombrie 2007 am calatorit in interes de serviciu la Herculane. Dupa ce am vizitat orasul si am vazut starea deplorabila in care se afla majoritatea cladirilor cu o extraordinara arhitectura, hotel Tierna a fost o surpriza cat se poate de placuta. Hotelul avea initial circuit inchis, apartinand de SC Hidroelectrica SA. Acum insa oricine se poate caza la acest hotel, in limita locurilor disponibile, desigur. Am stat in camera dubla (cu 2 paturi) in regim single. Baia era dotata cu toate cele necesare (inclusiv uscator de par), dar nu foarte spatioasa. Camera dubla avea balcon, tv, iar accesul se facea pe baza de cartela magnetica. Sala de mese unde am luat micul dejun era spatioasa, putand fi foarte bine folosita si ca sala de conferinte (era dotata cu tv si video-proiector). Micul dejun a fost foarte variat si bogat, putand fi comandat din meniul pus la dispozitie.
Hotelul avea o piscina mica, interioara, si o piscina mai mare, exterioara. Ambele piscine aveau apa termala, cu temperatura initiala de 70 grade Celsius, fiind necesara racirea pana la 37 grade Celsius. Piscina exterioara era impresionanta prin faptul ca era construita in buza prapastiei, de aici vazandu-se foarte bine muntii din jur, dar si lacul de acumulare si barajul Tierna.
Hotelul are si o baza de tratament cu apa termala, o sala de fitnes, sauna si un teren de sport (fotbal, tenis, baschet).
Prin amplasare si conditiile de cazare si relaxare pe care le ofera hotelul poate fi recomandat tuturor categoriilor de turisti. Dezavantajul ar putea fi locatia sa, destul de departe de Herculane; pentru unii acesta ar fi de fapt un avantaj: e liniste deplina in jur.

- Utilizatoriii LOGAȚI văd, până în 1.8.25, o versiune cu MULT mai puține reclame
- Ați dori o versiune COMPLET fără reclame? — va fi posibil, în viitor — pentru aprox 8-9 lei / lună
Trimis de cristinadumitru* in 07.11.09 02:15:09
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în HERCULANE.
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (cristinadumitru*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Foarte buna descrierea. Am fost si eu in zona la o pensiune in 2005, dar dezavantajul era distanta cam mare de Herculane, 12,5 km.
De aceea am 2 intrebari:
1. Aceasta locatie este cumva langa baraj sau la ce distanta mai exact de Herculane ?
2. Cum pot afla un tel de contact , eventual un link si cat costa camera dubla ?
Multumesc.
camera dubla costa 200 lei pe noapte (cu mic dejun consistent) numai ca accesul este in continuare limitat
- Mar.2016 Departe de lumea dezlantuita — scris în 13.03.16 de rolandgabriel din CRAIOVA - RECOMANDĂ
- Jan.2012 Indolenta — scris în 06.02.12 de suiram1970 din VOINEASA - nu recomandă