ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 11.10.2025

Mulțumit, mici obiecții
DISTRACŢ. / RELAXARE:

The Piccadily Lucknow

TIPĂREȘTE URM de aici

Am ajuns în patru orașe ale Indiei: Lucknow, Agra, Jaipur și New Delhi. Nu am ales personal niciuna dintre cazări, am plătit unei agenții care s-a ocupat atât de acest lucru, cât și de asigurarea transferului între localități (avion New Delhi - Lucknow, apoi autocar Lucknow - Triunghiul de Aur). Dintre diversele oferte pe care le-am avut, am optat (ținând seama și de recomandarea organizatorilor evenimentului care ne-a dus până acolo) pentru cea mai scumpă, prin urmare am stat numai în hoteluri de 5*. În India asta nu înseamnă neapărat „lux” , ci garantează nivelul „decent” . De exemplu, camera din New Delhi a fost de cel mult 2*, iar pentru check-in am așteptat aproape două ore (21:30-23:15) – dar hotelul, în ansamblu, a fost absolut spectaculos, de tip Dubai. În Jaipur am nimerit acolo unde a înnoptat și @AZE vezi impresii 😊.

Nu am să povestesc despre toate cazările: trei dintre ele au fost de câte o singură noapte, am stat în respectivele locuri strict pentru somn (nu prea mult), duș și masă (mic dejun, plus una dintre mesele principale). A fost OK în toate, dar nu am rămas cu amintiri de neuitat. Spun, totuși, câteva cuvinte despre prima, mai mult pentru a puncta câteva chestii de... cultură și civilizație.

The Piccadily Lucknow 5*, site oficial piccadily.co.in/lucknow-hotel

Adresă: Kanpur Rd, Sector B, Bargawan, LDA Colony, Lucknow, Uttar Pradesh 226012, India

Google: 4,3 / 10500 reviews, maps.app.goo.gl/AxwWv8zTKCuLEqkKA

Camera poate fi rezervată la un preț care variază într-un interval foarte larg, de la 50-60 de euro până către 200; depinde de cine și de unde rezervă, câte camere solicită, de sezon și de evenimentele din respectiva perioadă etc. În cazul nostru cred că a costat sub 50, însă nu bag mâna în foc. Media pe Booking e pe la 100 euro / noapte. Așa cum punctează multe review-uri pe Google: un preț mic pentru un hotel opulent. Dar în India prețurile sunt mici în general, se pot găsi cazări, nu foarte rele, chiar și la 20-30 de euro.

Clientela vizată: oameni care ajung în oraș cu interes de business, plus turiști europeni sau americani – deci persoane oarecum cu bani. Prin urmare, se oferă parcare gratuită, există o saună, o sală de sport și o piscină în aer liber, precum și un centru spa care oferă tratamente de înfrumusețare și masaj. Nu am beneficiat de niciuna dintre aceste facilități.

Poziționarea este, și ea, dictată de tipul de oaspeți: este un „hotel de aeroport” . Vorba vine, pentru că se află la 4 km de Aeroportul Internațional Chaudhary Charan Singh, situat la marginea sudică a orașului (dar în interiorul acestuia). S-a încercat a se împăca și capra, și varza; de aici începe, practic, civilizația, cartierele aflate la sud de hotel sunt foarte sărace. Nici cele din jurul hotelului nu arată prea bine, după cum se poate vedea în ultimele poze, dar orișicât 😊. De la aeroport se poate veni cu trenul suprateran, care este modern și curat, și care te duce, mai departe, până în centru. Care centru e la 10 km de hotel, iar la nord de centru Lucknow continuă încă 10-15 kilometri, e ceva uriaș. Ni s-a spus, cât am stat acolo, că până la Bara Imambara, principalul obiectiv turistic din orașul istoric vezi impresii, ar fi 10 km, dar să nu ne facem probleme, înseamnă doar 20 de minute cu metroul. Cu autocarul – peste o oră.

Cel mai mult mi-au plăcut spațiile comune: grădina din față (către care dădea fereastra camerei), imensul lobby de la intrare, apoi micile locuri cu fotolii amenajate pe fiecare etaj, casa scărilor decorată cu tablouri și sculpturi, totul de un desăvârșit bun-gust.

Ce nu mi-a plăcut: mult prea mult personal angajat. Ceea ce la noi face un om, la indieni e treabă pentru zece. La intrarea în hotel sunt doi, unul îți urează bun venit, al doilea îți deschide ușa. De cealaltă parte a ușii, te întâmpină alți doi, cu aceleași dificile misiuni. Lifturile sunt permanent ocupate, pentru că circulă într-una cei de la curățenie. La micul dejun e aglomerație, că mereu are cineva de aranjat un platou care stă, deja, cât se poate de bine acolo unde este deja. În fine, nu o întind, cred că s-a prins ideea. E greu și cu ciubucul, că este practic imposibil să le dai tuturor câte ceva. Mai rău e că, probabil, din asta trăiesc, sunt angajați pe salarii de mizerie și își întrețin familiile din bacșișuri.

Am luat micul dejun în două locuri. Primul – la parter, în restaurantul non-stop de acolo (P8-P9), numit Marine Room, unde se poate comanda și à la carte, pe întreaga durată a zilei. S-a deschis pentru noi, în ziua plecării, la ora 4 dimineață (cu anunț prealabil). De asemenea, am mâncat și la restaurantul Punjab (P11), aflat la nivelul –1, în două dintre dimineți. Micul dejun e de tip bufet, cu multe chestii specific indiene (nu au fost pe gustul meu), dar se găsește câte ceva și pentru europeni.

La parter mai există o cafenea-cofetărie, By The Way (P10), unde poți comanda o prăjitură și un cocktail nealcoolic. De asemenea, un bar care servește seara băuturi alcoolice, numit Theka piccadily.co.in/lucknow-h ... ka-the-bar.html. Este micuț și mi s-a părut că înăuntru mirosea a mucegai, dar se prea poate să mă fi înșelat. Noi eram șase (singurii clienți), iar angajați opt, într-un spațiu de cel mult 20 de metri pătrați; am stat într-una cu senzația că ne contabilizează fiecare înghițitură. Și, la ora 23, au închis, invitându-ne să continuăm discuția la restaurantul non-stop, aflat dincolo de un perete. Au fost drăguți, totuși, ne-au așteptat să ne terminăm băuturile. Am ascultat muzică bună, dar pe un ecran uriaș rulau informații despre evenimentul zilei, un atentat din statul Uttar Pradesh (cel în care ne aflam), soldat cu câțiva morți și numeroși răniți; nu știu cum s-a întâmplat, dar eu am nimerit cu fața către ecran.

Camera în care am stat a fost mare, Superior King. De fapt, chiar uriașă, se putea întoarce lejer mașina în ea. Mobilierul nu foarte nou, dar totul a fost comod și relativ curat; nu mă întind cu descrierea, am atașat multe imagini. În baie și într-un colț al camerei am avut ceva mucegai, iar de data asta sigur nu mă înșel; se vedea că fusese înlăturat, dar înflorea la loc. Cred că este ceva inevitabil în climatul umed al Indiei. Personalul de la curățenie a intrat și de mai multe ori pe zi, a schimbat tot ce se putea schimba, dar cu ștersul prafului sau alte chestiuni de amănunt – mai greu.

A fost o experiență bună: un hotel luxos (cu minusurile specifice țării), altminteri inaccesibil (mie) în Europa. În cazul (puțin probabil) în care ajunge vreun cititor pe acolo, nu e de ocolit.

L.E. Spuneam că toate cele patru hoteluri în care ne-am cazat au fost bune spre foarte bune; să le și amintesc, în caz că interesează pe cineva. Deși... puțină lume merge acolo pe cont propriu, fără agenție. Dacă e să-mi dau cu părerea, recomand contactarea unei agenții locale (cum am făcut noi), ele pot oferi prețuri imbatabile:

Radisson Hotel Agra maps.app.goo.gl/eBjVMQPKzrb7aX8EA

Radisson Blu Hotel, Jaipur maps.app.goo.gl/jKFZpYjNMhY5rtec9

Radisson Blu Hotel, New Delhi Dwarka maps.app.goo.gl/TbMYEr7BTgoSs1vm6

L.L.E. Acum observ că Radisson-ul din Jaipur la care am ajuns eu e altul decât cel al lui @AZE. Dar seamănă!

• Utilizatoriii LOGAȚI văd o versiune cu mai puține reclame
  • Ai dori o versiune COMPLET fără reclame? — devino membru afaFanClub -- citește mai mult

Trimis de adso in 11.10.25 11:22:51
Validat / Publicat: 11.10.25 11:54:52

VIZUALIZĂRI: 86 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
Adn. FAVORIT

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (adso); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
P31 The Piccadily Lucknow
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 16900 PMA (din 13 voturi)

6 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[11.10.25 11:54:05]

Mutat în rubrica "The Piccadily Lucknow Hotel, LUKNOW" (nou-creată pe sait)

[Rubrica inițială: BUFFER CAZARE]

Am setat coordonatele GPS conform indicațiilor, rezultând următoarea poziționare pe harta interactivă AFA.

Am adnotat, deasemenea, aceste coordonate ca fiind confirmate.

doinafil
[11.10.25 13:00:51]

Îmi pare destul de elegant acest hotel! După cum văd în poze, are spații generoase peste tot, nu numai în cameră!

Îmi place verdele din jurul lui și-mi mai plac decorurile, chiar dacă nu abundă. Păcat că mâncarea n-a prea fost pe gustul tău!

Se pare că este adevărat că ne naștem în locul de pe pământ care ne este cel mai favorabil pentru trup și suflet Este adevărat și că obișnuința de-a mânca - de mici - ce ne dau părinții, ne formează gusturile! Eu, de exemplu, nu sunt obișnuită cu mâncărurile picante ale indienilor! (și nu numai ale lor!

Am mers într-o vacanță în Maillorca acum câțiva ani. Am ales, într-o seară, să cinăm la restaurantul indian de pe platforma resortului. Am cerut ceva foaaaarte puțin picant și, mi-au adus ceva pe care nu l-am putut înghiți, de picant ce era! Mă întreb cum or fi felurile de mâncare mai puțin sau mai mult picante!

Mă bucur că m-am născut aici, în România, unde arta culinară propune feluri de mâncare pe gustul meu!

Felicitări pentru articol! 🙌... și, mulți 😘😘😘

Michi
[11.10.25 13:06:04]

@adso: Doamne, unde ai ajuns şi câte orase ai vizitat! Bine că asa, stând în fotoliu, noi ăia statici ne mai plimbăm prin lume.

adsoAUTOR REVIEW
[11.10.25 14:09:22]

@doinafil:

Verdele este doar în curtea hotelului. Odată ce ieși în stradă, copacii se răresc. Orașele indiene (atât cât le-am văzut eu, cu excepția notabilă New Delhi) au un aspect gri: vegetația lipsește, poluarea este la cote înfiorător de mari, clădirile sunt dărăpănate, sărăcăcioase, hâde. Se poate vedea asta în ultimele poze, făcute la 50-100 de metri de hotel.

Nu știu dacă e așa. Mai curând, ne formăm încât devenim parte a locului în care ne-am născut. Dar, poate, aveți dreptate dvs!

Eu, de exemplu, nu sunt obișnuită cu mâncărurile picante ale indienilor!

Pe mine nu mă deranjează foarte mult iutele, e un gust care îmi place (cu măsură). Mai tare mă supără aspectul, textura mâncărurilor lor. Totul e păstos, moale, trăiesc cu senzația că sunt pe patul de spital, hrănit cu piureuri. Altminteri, pentru spaghete (obligatoriu al dente!) adaug în sos, uneori, pastă de ardei iute .

Vă întorc pupicii!

adsoAUTOR REVIEW
[11.10.25 14:22:03]

@Michi: Adevărul este că, în ultima vreme, chiar m-am plimbat. Mai „pe economie”, cum s-a putut - am colindat o bună bucată de lume. Mai ales că nu sunt fan al statului la plajă, îmi place să umblu: în vacanțe nu am zi sub 15 kilometri parcurși la pas, schimb orașul de cazare la 2-3 zile, trag de mine (și de cei care mă însoțesc).

Anul trecut, 2024, a fost cel mai darnic: am ajuns în Turcia, Egipt, India, Uzbekistan și Islanda. Am ce povesti cinci ani doar despre aceste excursii, timp nu este. Mai completez pe ici, pe colo, când mai pot.

Mulțumesc pentru interes și ecou!

webmasterPHONE
[11.10.25 15:19:43]

Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ

— (1) la momentul publicării, în rubrica curentă nu existau impresii din anul curent (2025) sau anul trecut (2024) ;
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.

2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
doinafil, Michi

SOCIALs