BUN
De ceva vreme am început să simțim nevoia să ne răsfățăm oasele ce nu mai sunt la fel de tinere ca mai demult, așa că alegem măcar un sejur pe an „la băi” . La Băile Felix, de data aceasta.
Acum am ales hotelul Termal, rezervând pe booking (inclusiv zborul dus-întors cu Tarom).
A fost primul zbor din viața ei pentru iubi și ghici ce?!? I-a plăcut și sper să mai vrea!
Între Otopeni și Oradea se zboară cam o oră și câteva minute (cu un ATR 72-600), iar de la aeroportul de lângă Oradea și până la hotel se fac doar câteva minute cu un taxi.
Ajunși la hotel, la recepție ne-a întâmpinat o doamnă foarte amabilă, care mai cu o glumă, mai cu un zâmbet ne-a făcut destul de repede check-in-ul (oferindu-ne chiar și posibilitatea de a ne alege o cameră dintre câteva opțiuni propuse), ba chiar ne-a oferit gratuit (ulterior am auzit de la alți clienți că acestea erau opționale, contra cost!) două halate de baie. Pentru că - da! , acest accesoriu destul de necesar pentru un hotel cu spa și bază de tratament, nu face parte din dotarea standard a camerei, dar chestia asta nu e menționată pe undeva când se face rezervarea.
În fine, toate bune, ajungem în cameră, fac iute ceva poze apoi ne echipăm și coborâm să mai prindem o baie caldă, foarte binevenită după un drum așa lung. Apoi fuga la cină.
Bun, o să încerc să las deoparte poveștile și să punctez principalele chestii pe care vreau să le menționez:
Camera - destul de mare, cu un pat dublu cu o saltea o idee cam obosită, dar încă în stare de funcțiune, cu o pereche de perne și una de plăpumioare plus două noptiere atașate. Mai aveam și două fotolii cu o măsuță, iar pentru fumători - alte două din plastic pe balcon. Tot pe balcon, o sfoară pentru rufe. Total inutilă acum, dar vara… Oricum, pentru uscat costume de baie e un mare radiator portprosop în baie. tot în cameră mai aveam un birou, oglindă, minibar (două ape, două sucuri și ceva alune). Plus un dulap pentru haine. Altul se află pe holișor, alături de un cuier. Mai am avut și un TV LED în fața patului, cu multe canale.
Baia nu foarte mare, dar ok, cu ceva consumabile puse zilnic, destul de curată (erau urme de pastă de dinți pe chiuvetă!) Are duș, nu cadă, dar e perfect pentru mine. Apă caldă mereu (încă ne mai minunăm când găsim asta, deși așa e normal!).
Serviciul - adică ceea ce ar fi trebuit să facă doamnele cameriste - cam jalnic din păcate. Intrau zilnic, dar numai ca să adauge săpunel și șampon și să ia gunoiul! curățenie… mai răruț că-i mai drăguț. Prosoape și lenjerie schimbate? Cu două zile înainte să plecăm, și și atunci pentru că le-am spus!
Păcat că asta m-a determinat să le scad nota.
Baza de tratamente - nu e ceva oau, dar au totuși aparatură de calitate și mai ales personal foarte bun, atent cu fiecare pacient. Am avut tratamente incluse în pachetul rezervat, astfel că am avut parte de câte 5 proceduri zilnic, L-V. În plus, am mai rezervat și achitat la plecare câteva ședințe de masaj.
Partea de SPA - două bazine exterioare cu varii dușuri și bulbuci, plus unul interior, dar ăsta e disponibil publicului doar după ora 14 L-V, iar în w. e. toată ziua, de la 8 la 20.
Masa - am avut demipensiune, m. d. și cină.
Ambele fiind tip bufet suedez. La mic dejun, erau zilnic ouă (ociuri, omletă, fierte), ceva cârnăciori, bacon etc. Brânză, salam, „șuncă” și șuncă, salată de vinete, fructe și salate. Pâine, ceva chec, iaurt și alte chestii, dulceață, miere, unt, cereale etc. Cafea bună, ceaiuri, sucuri. Aveai de unde să alegi, calitatea era ok.
La cină erau mereu două feluri de ciorbă / supă, câteva feluri principale din carne de porc, vită, pui. Garnituri de vreo patru cinci feluri, salate, desert. Plus vin alb / roșu demisec (bun și ăsta), dar și apă plată sau sucuri. Mereu gustoase și fără să observ vreodată că rămânea vreo tavă goală.
Într-o seară chiar au oferit și un pahar de palincă! Iar în vreo patru seri am avut chiar și muzică live. Într-una din zile am mâncat și masa de prânz aici. Deși nu am găsit toate produsele din meniu, am avut ce alege și ceea ce am primit a fost foarte gustos.
Alt detaliu plăcut și util - la plecare am cerut (și primit) un mic dejun la pachet întrucât urma să plecăm din hotel înainte să se deschidă restaurantul pentru m. d. A constat în trei sandviciuri cu unt, șuncă și cașcaval și trei cu șnițel de pui și două mere. Mai mult decât suficient.
La plecare, din păcate, a fost altă doamnă la recepție. Abia am reușit s-o trezim și se cam cunoștea… Păcat, și aici am fost nevoit să scad puțin din notă.
Cam asta a fost. Una peste alta, noi ne-am simțit bine și nu am lăsat părțile mai puțin plăcute să ne afecteze. Drept pentru care recomand acest hotel, poate chiar vom reveni și noi.
Trimis de Dragoș_MD in 25.11.24 13:42:22
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în BĂILE FELIX / '1 MAI'.
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Dragoș_MD); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Mar.2024 Din nou la Hotel TERMAL — scris în 15.03.24 de csm34 din MIOVENI [AG] - nu recomandă
- Jun.2021 Evitați Hotel Termal Băile Felix — scris în 17.06.21 de Vali25 din BUCUREșTI - nu recomandă
- Oct.2020 Toamna la Hotel Termal — scris în 14.01.21 de elise din SIBIU - RECOMANDĂ
- Aug.2018 Gimnastica — scris în 15.08.18 de MM14 din PLOIESTI - RECOMANDĂ
- Dec.2017 Craciun la Hotel Termal — scris în 08.01.18 de anna32 din VIENA - RECOMANDĂ
- Oct.2017 3 zile cu apă fierbinte în piscina acoperită — scris în 08.10.17 de miorita2010 din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jul.2017 O vacanta super... — scris în 11.10.17 de remo59 din CERNAVODA - RECOMANDĂ