GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Sporthotel Rosatti – răsfăț total!
Sporthotel Rosatti (www.sporthotel. it), cotat la trei stele superior, este situat în localitatea Dimaro, în Val di Sole, Trentino.
Trentino Alto Adige este regiune autonomă din anul 1972 și are în componență doua provincii: Provincia Autonomă Trento în sud (Trentino), cu capitala la Trento și Provincia Autonoma Bolzano (Alto Adige în italiană sau Sudtirol în germană) în nord, cu capitala la Bolzano.
Provincia Trentino are o suprafață de 6214 km pătrați și o populație de 524800 de locuitori (în 2010). Relieful este muntos, Munții Dolomiți, care fac parte din Alpi, au cel mai înalt vârf de 3343 m (Vf. Marmolada).
Sporthotel Rosatti este format din două clădiri separate, care sunt legate între ele printr-un tunel. Clădirea mai veche are la parter o pizzerie (denumită „ Al Ponte”) și un bar. La urmatoarele două nivele sunt camere tip standard, iar ultimul etaj al clădirii adăpostește apartamentele familiei Rosatti. Această clădire are un lift modern, din sticlă, probabil construit recent.
Celălalt corp de clădire pare a fi o construcție mai nouă. La parter sunt: recepția, restaurantul, un bar frumos amenajat și piscina. Una dintre laturile restaurantului are pereți din sticlă, transparenți, cu vedere către piscină. La etajele superioare sunt suitele family și camerele tip confort.
Tunelul care face legătura între cele doua clădiri este în formă de Z. În partea dinspre pizzerie sunt două camere de păstrare a schiurilor, prima cu uscător de clăpari și rastel securizat pentru schiuri, pe care o folosesc turiștii cazați în camerele tip standard și a doua, cu dulapuri complet securizate, pentru echipamentul turiștilor cazați in camerele tip confort sau suite. După această a doua cameră pentru schiuri se gasește Taverna, o locație micuță, rustică, care are un aer foarte intim. Urmează zona wellness, apoi o sală de fitness cu diverse aparate și după aceasta, o sală de conferințe.
Zona wellness are la intrare un mic hol, de unde se pot lua prosoape. Din acel mic hol, pe dreapta este un mic vestiar (cam cât o cabină de probă) și un duș. În față se merge către jacuzzi, care este cu apă la 33 grade Celsius și în care pot să încapă lejer 4-6 persoane. Din această încapere, în care mai sunt câteva băncuțe din lemn și două șezlonguri din lemn pentru relaxare, se intră pe dreapta în zona saunelor: saună uscată, saună cu infraroșii și saună umedă. În capăt este camera de relaxare, în care sunt 5 sau 6 șezlonguri, lumină difuză, o fântână care clipocește și care are in vârf o flacără... violetă. Muzica de relaxare, buddha bar sau smooth jazz, completează ambianța acestui loc minunat. În această încăpere, pe o poliță era un termos mare cu ceai, mulți dintre cei care ieșeau de la saună beau câte un pahar. Înainte de această încăpere, pe stânga, este un duș interesant (hidromasaj sau jet tip „ploaie”, dar numai cu apă rece ca gheața), folosit de cei care ies din saună. În această zonă accesul copiilor este interzis.
Tot legat de wellness, trebuie sa menționez biosauna, cu temperatura maximă de 65-70 grade Celsius, la care se urcă de la piscină, precum și bazinul cu jacuzzi de-afară, cu apă caldă și vedere către Dolomiți. Biosauna este mică, pot intra maxim două persoane deodată.
Piscina are aprox. 1.20 – 1.40 m adâncime, este cu apă la 30 grade Celsius și are pe două laturi zone cu hidromasaj. În plus, mai sunt doua dușuri pentru masaj cervical. Distractiv în special pentru copii este că apasând un buton, se pornește curentul de apă, iar când înoți contra curentului, ai senzația că înoți într-un râu. Pe una dintre laturile piscinei sunt zece șezlonguri, pentru relaxare.
Camera tip standard în care am stat noi are un pat dublu cu noptiere și un pat simplu, de fapt o canapea extensibilă, un dulap încăpător și o masă cu două scaune. Televizorul LCD este situat pe peretele dinspre baie, deasupra mesei. Mobilierul este destul de vechi, dar salteaua este foarte confortabilă.
Baia este îngustă și lungă cât camera, cu bideu și cabină de duș. Dușul este fix, iar acest lucru ne-a creat un pic de disconfort. Prosoapele se schimbă zilnic sau la maxim două zile, iar lenjeria de pat la fiecare trei zile. Curățenie se face zilnic și este impecabilă.
Un alt mic inconvenient l-a constituit ușa de la balcon, insuficient de etanșă, pe lângă care cam trăgea curentul.
Despre restaurantul hotelului cred ca s-ar putea scrie un articol separat. Micul dejun se servește in regim bufet. Foarte bogat, cu diverse sortimente de mezeluri si brânzeturi, cârnaciori sau bacon prăjit, ouă, iaurturi, croisante, mai multe sortimente de gem, miere, etc., găseai cam orice ai fi poftit. Fresh de portocale, facut „live” de o...româncă drăguță (nu i-am reținut numele), apă plată sau minerală, mai multe sortimente de ceai, lapte, cafea în toate formele posibile: espresso, americană, capuccino, latte machiatto, etc., era un automat unde selectai cafeaua dorită. Dacă se forma coadă la automatul de cafea, imediat apărea o fată care te intreba ce fel de cafea dorești și se ducea la bar, de unde venea imediat cu sortimentul dorit.
Ar fi nedrept să nu fac o mențiune specială în ceea ce privește personalul, format în majoritate din români. Harnici, muncitori, foarte bine organizați și coordonați in majoritatea timpului de fiul patronului, tânarul Riccardo, răspundeau cu promptitudine la toate solicitările turiștilor și făceau tot ceea ce era posibil pentru ca aceștia să se simtă foarte bine... Din discuțiile cu Ana, o tânară deosebit de draguță și de amabilă, originară din Maramureș, am înțeles că în afara celor trei șoferi de pe microbuzele care transportă turiștii la / de la stația de acces către pârtii și de două recepționere, toți ceilalți membri ai personalului sunt români. Tineri care ne fac cinste și care dovedesc că România poate fi reprezentată și altfel decât prin personaje gen Mailat. De asemenea, fac o mentiune speciala in ceea ce-l privește pe Olimpiu, un băiat originar din Alba și care ne-a fost de mare ajutor pe tot parcursul sejurului, prin informațiile pe care ni le-a dat. Cei trei șoferi de pe microbuzele care asigurau transportul la stația de telegondola erau foarte amabili și aveau foarte multe cunoștiințe despre România, asta și poate datorită faptului că aveau atât de mulți colegi români. Acești trei șoferi erau ocupați de dimineața până seara: începând cu ora 8:00 transportau turiștii la gondolă, la orele prânzului făceau diverse munci la ospătăria Malghet Aut de pe pârtie, incepând cu ora 14:30 deveneau din nou șoferi și transportau turiștii de la gondolă la hotel, iar la cină, îmbrăcați „ la 4 ace”, erau chelneri în restaurant.
În fiecare dimineață trebuia să bifăm ce urma să servim la cină, având posibilitatea să alegem dintre trei variante, atât pentru felul I cât și pentru felul II. În perioada sejurului nostru, în hotel mai erau cazați 28 de turiști români și probabil din acest motiv, începând cu cea de-a doua zi, meniul a fost tipărit și în limba română.
Cina incepea cu un bufet de salate (foarte multe sortimente, se puteau face diverse combinații în funcție de imaginația fiecăruia), mini-pizza, antipaste, etc., continua cu felul I, urma felul II, iar desertul era servit tot în sistem bufet (mai multe sortimente de prăjituri, tort, salate de fructe).
Ce se putea alege la cina:
Felul I: Supă de legume sau Lasagna cu șuncă și cașcaval sau Tăieței cu sos Arrabbiata
Felul II: Friptură din ceafă de porc sau Escalop de curcan cu sos de vin roșu sau Platou asortat de brânzeturi prăjite
In seara urmatoare:
Felul I: Cremă de sparanghel sau Clătite cu ciuperci sau Spaghetti cu sos de roșii, ceapă și bacon
Felul II: File de păstrăv la grătar sau Antricot de vită cu sos de ceapă sau Speck (un fel de costiță) cu castraveți murați
Intr-o altă seară:
Felul I: Paste cu fasole sau Tăieței cu ciuperci sau Risotto cu cârnăciori, cicoare si sos de vin roșu
Felul II: Pui la cuptor sau Escalop cu brânză si ciuperci sau Salata Capri (rulouri cu mozarella)
Mă opresc aici cu poveștile despre mâncare, că mi s-a făcut o poftă... și este cam târziu pentru cină, dar prea devreme pentru micul dejun...
Cum arăta o zi de vacanță: micul-dejun pe la 7:45 – 8:00, apoi ne echipam și coboram în fața hotelului, de unde plecam cu microbuzul la stația de telegondolă (drumul dura aprox. 4 minute), schi până pe la 11:00, pauză de vin fiert/ ciocolată caldă, schi până ne răzbea foamea, prânzul pe pârtie (pizza, paste sau lasagna, la 8-9 €/porția sau friptură cu cartofi prăjiți la... 14€ porția - la Madonna di Campiglio), apoi din nou schi până la 15:30 – 16:00, coborâre cu gondola, întoarcere la hotel cu microbuzul, dezechiparea, copilul – la piscină, adulții - la saună și jacuzzi, reîntregirea familiei pe la 18:30, cina începând cu ora 19, apoi savuram câte o carafă de vin roșu (vinul casei – excelent = 5.50 €/carafa de 0.5 l, apa plată/minerală =2.20 € / sticla de 1.5 l, Fanta sau Nestea=3.40 €/ doza), participarea la programele organizate in hotel, somn.
Seara a fost de vreo 2-3 ori muzică live la bar, într-o seară s-a făcut degustare de spirtoase la Tavernă (nu am participat că nu „alunecau” după vin și eram și foarte obosiți), dar cea mai tare acțiune, organizată impecabil, a fost coborârea cu torțe de pe pârtie. Totul a început pe la ora 15, la ospătăria Malghet Aut, situată pe pârtie, la altitudinea de 1850 m, care este tot proprietatea familiei Rosatti. Aici, pe terasă, s-a servit „ moca” bere și vin fiert la discreție, precum și gustări: pizza, miniplatouri cu carne la grătar, cartofi prăjiți și murături). Muzica, un amestec de piese noi, dar și vechi, era asigurata de DJ Riccardo, fiul patronului. S-a băut, s-a mâncat și s-a dansat până pe la ora 16:40, când s-a început coborârea pe schiuri. Soarele se ascunsese demult după munți, dar încă nu era întuneric când s-a început coborârea. După ce s-a coborât cam o treime din traseu, ne-am regrupat (am numarat aprox. 80 de persoane), s-au aprins torțele (vreo 50 de bucăți) și s-a continuat coborârea. A fost foarte frumos, dar prea scurt acest traseu. Coborârea s-a încheiat la un restaurant din Folgarida (nu i-am reținut numele), ocupat integral de turiștii cazați la Sporthotel Rosatti, unde a continuat o cină, servită în regim all-inclusive (pentru 2 adulți și un copil am plătit în plus 27 €). S-a încins o petrecere pe cinste, s-a băut și s-a mâncat zdravăn, apoi am dansat pâna pe la ora 22. Cei trei chelneri, redeveniți șoferi, ne-au dus apoi pe rând, la hotel.
Cam asta a fost vacanța de schi din acest an: am schiat mult (pe pârtiile din Marilleva, Folgarida si Madonna di Campiglio) și ne-am răsfățat atât la spa, cât si la cină.
Vă recomand cu încredere acest hotel și vă doresc tuturor vacanțe frumoase!
Trimis de sosso in 10.02.13 02:26:50
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în ITALIA.
14 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (sosso); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 46.32754265 N, 10.87095022 E - neconfirmate încă
ECOURI la acest review
14 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Cu totul remarcabil acest review, splendide (ca de obicei) fotografiile. Dacă am fi decis să alocăm statutul de MG AFA și reviews-urilor de cazare, în mod cert ar fi fost unul dintre ele. Arealul Trentino-Bolzano ar merita însă (și) un articol distinct, de călătorie, poate când vei găsi timp vei scrie un set de recomandări "de călătorie" despre locurile de acolo; amânăm MG-ul până atunci.
@Admin: Multumesc pentru aprecieri.
Va rog sa modificati durata sejurului la 7 zile, as fi vrut eu sa pot sta 77... Multumesc.
--
corectat perioada sejur la "7" - by webm
te invidiez ca ai vazut Dolomitii si toata zona aceea, citind randurile scrise de tine mi s-a facut dor de acea zi frumoasa cand am traversat Dolomitii si am ajuns la Bolzano. Felicitari pentru impresii.
@admin. Acest review apare pe sait la Italia/Trentino&Alto Adige/Bolzano, ceea ce este incorect, deoarece localitatea Dimaro este in Trentino, care are capitala in Trento si nu in Alto Adige, care are capitala la Bolzano. Corect ar fi Italia/Trentino&Alto Adige/Trentino.
Va rog sa modificati, daca este posibil. Multumesc.
- -
By webmaster
Mulţumim pentru sesizare, vom efectua modificarea. Pentru operativitate, pe viitor te rugăm să foloseşte funcţia Sesizează.
tb sa recunosc ca am avut o placere deosebita sa-ti citesc review-ul si sa-ti accord superbonusul! felicitari!
@sosso: Foarte util si complet review despre hotel chiar am vorbit inainte de destinatiile noastre de vacanta daca iti amintesti, eu inca nu am ajuns la review-ul despre hotel doar despre o parte a zonei la capitolul zapada vad ca sudul a fost mai sarac.
@claudiu 71: da, imi amintesc discutia noastra anterioara, astept cu interes si impresiile tale despre hotelul in care ai stat. La intoarcere, m-am gandit la tine si am vrut sa fac rezervare in orasul tau pt. cazarea intermediara, dar nu am gasit nimic convenabil, asa ca am ales Viena si am avut noroc.
@sosso: Pacat nici nu cred ca eram in zona dar asta era super: orangewings.com. data viitoare poate bem si o cafea,
Articolul a "primit" o ilustraţie muzicală sau video-muzicală - vezi mai sus, imediat sub titlu.
Daca autorul preferă o altă melodie sau un alt videoclip, este rugat să ne scrie (aici, ca ecou, ori pe PM)
Minunata lumina din contre-jour-ul pozei P34.
Felicitari pentru vacanta
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jan.2012 Cea mai buna cazare in Italia — scris în 16.09.13 de alexandruduma din TIMISOARA - RECOMANDĂ