ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 06.05.2018
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 20.02.12
STATUS: PRETOR
DATE SEJUR
JUN-2017
DURATA: 4 nopți
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
CAZARE [camere etc]:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
70.00%
Satisfăcător
PLAJA şi MAREA:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
87.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

TIMP CITIRE: 15 MIN

Slavuna - Un hotel ieftin şi (destul de) bun, între pădure şi mare

TIPĂREȘTE

E cald, parcă prea cald pentru începutul lunii mai, a venit vara şi mi-e dor de mare! Anul trecut am avut parte de o minivacanţă de Rusalii ceva mai lungă, legată de 1 Iunie printr-o “punte” binevenită. Liber de joi până luni... cum să nu-ţi doreşti o ieşire de patru, cinci zile la mare? Ne-am hotărât târziu, cu vreo trei săptămâni înaintea zilelor libere şi m-am pus repejor pe căutat. Îmi doream să găsesc un hotel pe plajă, o cameră cu vedere la mare… aproape de casă şi,foarte important în acel moment,ieftin. Când merg în vacanţă la mare doar cu soţul meu, nu ne interesează numărul de stele pe care le afişează hotelul sau pensiunea la care ne cazăm. O cameră curată, cu balcon cât de mic, aproape de plajă şi cam atât! Important pentru noi este să fim acolo, la Mare, să ne plimbăm pe plajă ore întregi, să respirăm aerul sărat, să ascultăm foşnetul valurilor şi ţipetele ascuţite ale pescăruşilor…

Am căutat un hotel ieftin în Albena şi am constatat rapid că nu avem prea multe variante. Locuri libere mai aveau doar hotelurile înşirate pe plajă, în sudul staţiunii: Boryana, Nona, Elitsa, Mura, Slavuna, Gergana. Dintre acestea, singurul de patru stele este Gergana pe care l-am eliminat din start fiind, aşa cum este normal, mai scump decât celelate hoteluri menţionate, clasificate la trei stele. Hotelurile din această zonă a Albenei, construite în trepte, au nevoie de o împrospătare a aspectului exterior, sunt aproape cenuşii şi au balustradele cam ruginite dar au marele avantaj că se află chiar pe nisip, între pădure şi mare. În plus sunt ieftine, excepţia fiind Gergana. Am ales Slavuna, la întâmplare, rămânând totuşi cu gândul că ar fi trebuit să nu mă zgărcesc, să mai dau câţiva euro în plus pentru Gergana. S-a dovedit la faţa locului că am fost inspirată, Gergana nu ne-ar fi oferit nimic în plus. Camerele la Slavuna şi Gergana arată cam la fel, piscina exterioară este folosită în comun de turiştii Gerganei şi Slavunei. Mai mult de atât, am fost repartizaţi pentru masă la restaurantul de la Gergana, în concluzie a fost bine că am ales Slavuna pentru o vacanţă ieftină, la început de sezon!

Am plecat la Albena cu autocarul care ne-a luat din Piaţa Constituţiei şi ne-a dus până în parcarea mare a staţiunii iar de acolo ne-a preluat un microbuz care ne-a lăsat pe fiecare la hotel. Foarte bună organizarea, turiştii care mergeau la hotelurile situate departe de parcarea pentru autocare n-au mai au avut nevoie de taxi, prin urmare n-au existat costuri suplimentare legate de transport. Începând de anul trecut s-a pus o barieră pentru automobile şi autocare în dreptul hotelului Mura, practic de la Mura până în capătul staţiunii, la Gergana, nu mai circulă decât maşinile de aprovizionare. Chiar şi minicarul care face curse prin staţiune are capătul de linie la Mura. Ca urmare, toţi turiştii cazaţi la Mura, Slavuna şi Gergana au coborât la hotelul Mura. Cum Slavuna se află chiar lângă Mura, pot spune că microbuzul ne-a lăsat la mai puţin de 100 m de intrarea în hotelul nostru. La întoarcere ne-am prezentat la ora stabilită în faţa hotelului Mura de unde ne-a luat autocarul. Toate bune şi frumoase în ceea ce priveşte transportul, autocar curat, modern, şoferi politicoşi şi punctuali, suficiente opriri pe traseu. Ieftin, 30 euro de persoană dus-întors. La întoarcere am avut parte de o adevărată aventură, am ajuns foarte bine la Ruse dar am stat în vamă 7 ore… apă şi mâncare am avut dar am ajuns la o toaletă abia la Giurgiu! Am plecat din Albena la 15,30 şi am ajuns la Bucureşti noaptea la 2.30. După aşa păţanie, am hotărât să nu mai plec în minivacanţele de sărbători decât dacă pot să-mi iau încă o zi de concediu, ca să mă întorc acasă după ce trece marea aglomeraţie. Cu toate acestea, sunt sigură că voi uita în curând şi n-am să mă ţin de cuvânt.

Hotelul Slavuna se află aproape de capătul sudic al staţiunii Albena (dinspre Kranevo), fiind situat între hotelurile Mura şi Gergana. Faleza staţiunii se termină brusc după restaurantul Rai, în dreptul hotelului Boryana. Începând cu Boryana şi până la Gergana, hotelurile sunt construite chiar pe plajă, practic ieşi din hotel direct pe nisip, fără a traversa aleea de promenadă. Sunt şase hoteluri aşezate în linie, cu nume de fete, ca şi staţiunea: Boryana, Nona, Elitsa, Mura, Slavuna, Gergana. Aceste hoteluri au camere cu vedere spre nemărginirea albastră a Mării Negre sau spre Rezervaţia Naturală Baltata. Marea cu pescăruşii gălăgioşi pe o parte, pădurea cu triluri vesele de păsări, pe cealaltă parte…

Aspectul exterior al hotelului Slavuna nu este încurajator, la fel ca celelalte hoteluri din această zonă a Albenei ar avea nevoie de recondiţionarea faţadei. În interior, Slavuna arată destul de bine, se vede că a fost renovat parţial. La parter se află recepţia, lobby-barul şi o mică zonă de relaxare cu canapele, fotolii, măsuţe, rafturi cu cataloagele principalelor agenţii ce oferă excursii opţionale. Culori pastelate, tablouri, plante decorative, un acvariu cu peşti exotici… un interior simplu dar relaxant şi plăcut! Nu există bancomat şi casă de schimb valutar, dacă aveţi nevoie le găsiţi la hotelul vecin, Gergana. Nici magazine nu sunt la Slavuna, articole de plajă, cosmetice, băuturi, diverse suveniruri puteţi cumpăra de la Mura şi Gergana, mai ieftin decât în centrul staţiunii.

Am ajuns la hotel în jurul orei 13, erau destul de mulţi turişti la recepţie dar am primit camera în cel mult un sfert de oră. Recepţionera ne-a pus obişnuita brăţară colorată şi ne-a explicat, în limba engleză, că suntem repartizaţi pentru masă la restaurantul hotelului Gergana unde urma să începem cu cina din prima zi şi să terminăm cu prânzul din ultima zi. Până la cină, ne-a invitat la lobby-bar, pentru băuturi şi la snack-barul de la piscina hotelului Gergana, pentru gustări. Alături de noi, mai mulţi turişti nervoşi se certau cu un recepţioner, nemulţumiţi din cale-afară că nu pot merge la masa de prânz. Noi ne-am luat camera în primire, după care ne-am dus la restaurantul hotelului Gergana şi am mâncat de prânz, fără nicio problemă. Când am revenit la Slavuna, cearta dintre liderul grupului de români şi recepţioner era în toi… dacă nu l-ar fi pasionat atât de tare scandalul şi-ar fi dat seama că, odată pusă brăţara, nu te urmăreşte nimeni şi poţi mânca liniştit la prânz.

Am primit cameră cu vedere la mare, aşa cum am plătit, la etajul doi al hotelului (trei după numerotarea bulgărească). Am folosit liftul doar în prima zi când am urcat cu bagajele în cameră şi în ultima zi, la plecarea din hotel, aşa că nu mai ţin minte dacă există un singur lift sau două. Camera, destul de lungă dar îngustă, oferă spaţiu suficient pentru doi adulţi. Se pot caza şi familii cu un copil, în acest caz rămânând foarte puţin loc de mişcare. Toate camerele de la Slavuna au fost renovate, sunt mochetate şi dotate cu mobilier nou, în nuanţe deschise, odihnitoare. Mi-a plăcut camera, este foarte luminoasă, întreg peretele dinspre balcon fiind din geam termopan. Perdele albe, draperii de culoarea nisipului, tablouri de bun gust, veioze şi aplice bine amplasate… cochetă camera de la Slavuna, peste aşteptările mele!

În camera care ne-a fost repartizată au fost două paturi de o persoană, alăturate astfel încât dădeau impresia de pat matrimonial şi o canapea extensibilă. Saltele confortabile, aşternuturi albe impecabile, pilote şi perne de calitate bună, noptiere cu veioze la capul patului… n-am niciun reproş la acest capitol, ne-am odihnit bine în vacanţa petrecută la Slavuna.

Pe holişorul de la intrarea în cameră se află o nişă în care a fost amenajat un dresing destul de încăpător, unicul spaţiu de depozitare pe care l-am avut la dispoziţie (suficient pentru noi doi). În cameră mai sunt puţine piese de mobilier: cuier, oglindă, un blat îngust fixat pe perete pe care sunt aşezate două pahare, telefonul şi televizorul cu ecran plat, un scaun şi o măsuţă rotundă. Există şi un lăcaş gol pentru frigider. Pentru seif şi frigider se plăteşte suplimentar la recepţie, nu ştiu cât costă pentru că n-am avut nevoie de aceste obiecte.

Am găsit în cameră un uscător de rufe nou pe care l-am scos din ambalajul de plastic şi l-am aşezat pe balcon. Cum hotelul Slavuna este închis de Paşte şi de 1 Mai şi se deschide de obicei în ultimele zile ale lunii mai sau în primele zile ale lunii iunie, am fost printre primii turişti care s-au cazat la Slavuna în anul 2017. M-am bucurat că am găsit camera curată, aerisită, fără mirosul specific încăperilor care sunt închise peste iarnă.

Camera este dotată cu aer condiţionat dar din păcate nu funcţiona. Am anunţat la recepţie dar nu s-a sinchisit nimeni să remedieze defecţiunea, poate ar fi fost nevoie doar de baterii noi la telecomandă! N-am mai insistat, în timpul zilei am stat foarte puţin în cameră iar noaptea, cu uşa de la balcon deschisă, era foarte plăcut. În ultima zi a vacanţei am întrebat recepţionera dacă este posibil să păstrăm camera până la ora 14.30, având în vedere că autocarul urma să ne ia la 15.30. Domnişoara, plictisită deja la început de sezon, a devenit brusc amabilă şi a spus:”Da! 20leva. ” Nu m-a deranjat că am plătit, dar n-am primit bon fiscal aşa cum s-a întâmplat la alte hoteluri din Albena.

Singurul post tv românesc pe care l-am găsit în grila de programe a fost PROTV Internaţional dar nici n-aveam nevoie de mai mult. Internetul nu ne interesează în vacanţe decât dacă este fiul nostru cu noi, prin urmare nu pot spune nimic referitor la acest aspect.

Baia, dotată cu duş, nu este foarte spaţioasă dar pare recent renovată şi are o mică fereastră de aerisire. Instalaţiile sanitare şi uscătorul de păr funcţionează bine. La sosire am găsit în baie săpun şi şampon dar nu am mai primit altele pe parcursul vacanţei noastre. Am oferit o atenţie cameristei dar a “uitat” în continuare să ne lase săpun în baie. N-a observat nici draperia desprinsă la un colţ, am prins-o noi în cele din urmă… Am remarcat faptul că ne-a schimbat zilnic prosoapele albe de bumbac şi a pus câte o hârtie în baie. Am cumpărat din bazar săpun, şampon, gel de duş cu levănţică şi am rezolvat cu uşurinţă această mică problemă!

Balconul, cu masă şi două scaune comode din plastic alb, este locul în care ne-am petrecut serile, privind şi ascultând Marea de care mi-e tare, tare dor… Sunt sigură că de la etajele superioare ai parte de o privelişte de vis, pe noi ne-a “încurcat” un pic acoperişul restaurantului şi piscinei interioare. Un ventilator uriaş, hodorogit, m-a sâcâit în prima zi dar, în cele din urmă, m-am obişnuit cu el şi nu l-am mai auzit. Eram hotărâtă să mă bucur din plin de scurta mea vacanţă la mare, să savurez fiecare clipă, fără a mă impiedica de nimicuri de acest fel.

Mura şi Slavuna impart acelaşi restaurant, amplasat la mijloc, între cele două hoteluri. Restaurantul şi terasa acoperită mi se par foarte mici în comparaţie cu numărul de camere din cele două hoteluri. Am fost repartizaţi la restaurantul hotelului de patru stele Gergana, nu ştiu care este criteriul după care se face această repartiţie! Gergana este foarte aproape de Slavuna, traversam grădina hotelului, treceam pe lângă piscină şi ajungeam imediat pe terasa restaurantului Gergana.

Am scăpat într-o oarecare măsură de înghesuială, restaurantul de la Gergana este spaţios şi are o terasă imensă, construită chiar pe plajă. Am găsit de fiecare dată masă liberă pe terasă, am mâncat fără grabă, privind marea, mângâiaţi de adierea sărata a brizei. Interiorul restaurantului nu mi-a plăcut deloc, are aspect şi miros de cantină, este foarte departe de un restaurant de hotel clasificat la patru stele.

În ceea ce priveşte mâncarea… am fost de multe ori la Albena şi mi-a plăcut mâncarea şi la trei stele (Arabella Beach, Ralitsa Superior) şi la 4 stele (Kaliakra Superior) şi la 5 stele (Flamingo Grand, Paradise Blue). Ei bine, la Gergana am fost dezamăgită de mâncare! Desigur, a fost multă mâncare, destul de diversificată dar prost preparată. În plus, în restaurant a fost o mare brambureală, o veşnică alergătură după tacâmuri şi farfurii, cozi interminabile la grătar, cartofi prăjiţi, ouă ochiuri şi clătite, îmbulzeală pentru o cafea…

Din punctul meu de vedere, vinovaţi pentru haosul din restaurant au fost, în egală măsură, gazdele nostre şi turiştii. Personalul restaurantului s-ar fi putut mişca mai repede, astfel încât să asigure în permanenţă tot ce este necesar (farfurii, tacâmuri, şerveţele) şi să strângă la timp mormanele de farfurii. Turiştii, majoritatea români şi bulgari în vacanţa de Rusalii, n-aveau pic de răbdare, săltau fripturile direct de pe grătar, mai mult crude, fărâmau prăjiturile… copilaşii, lăsaţi de capul lor, alergau dezorientaţi şi făceau mizerie în restaurant, mai ales la lada cu îngheţată. Noi mergem de mulţi ani la mare în Bulgaria, la început şi sfârşit de sezon şi n-am prea avut parte de asemenea spectacol. Mai rău a fost doar la hotelul Astera din Nisipurile de Aur, de Paşte, cu vreo 6-7 ani în urmă!

Am constatat de multă vreme că micul dejun este asemănător la majoritatea hotelurilor din Albena, diferă doar modul de prezentare. Desigur, hotelurile de 5 stele au în plus câteva produse mai fiţoase, gen somon fume, de care eu mă pot lipsi fără vreo părere de rău. Au fost de toate şi la Gergana dar cred că bucătarii nu erau prea iscusiţi sau valul de turişti de la început de sezon nu le-a lăsat răgazul să se acomodeze. Omleta nu era bună, plăcinta bulgărească baniţa care-mi place la nebunie era de fiecare dată necoaptă, ouăle ochiuri erau crude…

V-am spus că am fost hotărâtă să nu mă enervez pentru absolut nimic, aşa că la prânz şi cină am evitat orice coadă din restaurant. Am mâncat brânzeturi, foarte multe sortimente de bună calitate, salate, măsline excelente. Mi-a plăcut brânza feta în ulei de măsline cu diverse condimente şi am mâncat, la fiecare masă, diverse legume cu salată Snejanka. Snejanka (Albă ca Zăpada), sora salatei greceşti tzatziki, are în compoziţie castraveţi, iaurt gras, mărar, puţin ulei de măsline şi este presărată uneori cu nucă şi boia de ardei. Grecii pun usturoi la tzatziki, bulgarii care folosesc mai puţin usturoiul în bucătărie, nu adaugă de obicei usturoi la Snejanka. Eu prepar destul de des pentru familia mea varianta grecească, cu usturoi.

La cele trei mese au fost suficiente fructe (citricele tăiate feliuţe), compoturi bune, iaurt gustos. Prăjiturile de la prânz şi cină, cu multă cremă colorată, nu mi-au plăcut niciodată dar n-a fost o problemă, le-am înlocuit cu îngheţată şi fructe. Mi-am preparat repede un desert care-mi place vara, iaurt cu piersici sau căpşuni din compot şi o lingură de miere. Delicios!

Băuturile incluse în pachetul all-inclusive, cu şi fără alcool, sunt aceleaşi la toate hotelurile din Albena. Eu am băut apă, suc natural de mere din livezile Albenei, cafea, ceai, soţul meu a băut în plus bere şi vin alb… suficient pentru noi! Am avut la dispoziţie patru baruri: barul de la restaurantul Gergana, lobby-barul de la Slavuna, barul de la piscina exterioară Gergana şi barul de pe terasa restaurantului Mura-Slavuna. Mi-a plăcut cel mai mult lobby-barul de la Slavuna care nu era niciodată aglomerat. Are o terasă îngustă cu trei-patru măsuţe şi mai multe mese, protejate de umbrele mari de soare, în frumoasa grădină a hotelului. Lângă terasa lobby-barului, la umbră, se află o masă de tenis. De ce să stau la coadă în restaurant pentru o cafea în loc să o savurez în linişte, la răcoare, în grădina hotelului sau pe plajă, privind incredibilele nuanţe turcoaz-azurii ale Mării Negre?

La piscina Gergana şi pe terasa comună Mura-Slavuna sunt oferite turiştilor, între mesele principale, pizza, clătite, diverse gustări, fructe şi îngheţată. Noi am mâncat doar la restaurantul Gergana dar am luat cafea, băuturi reci şi îngheţată atât de la Gergana cât şi de la Slavuna.

Slavuna şi Mura impart şi piscina interioară care se află între cele două hoteluri, la fel ca restaurantul. Piscina acoperită are dimensiuni medii, nu am făcut baie dar mi-am aruncat privirea şi am observant că era foarte aglomerat şi mirosea tare a clor. Cu toate acestea, piscina interioară era asaltată de familiile cu copii, normal având în vedere că la 1 Iunie apa mării era încă rece pentru cei mici.

Hotelul Slavuna nu are propria piscină exterioară, oaspeţii hotelului sunt primiţi la piscina vecină, la Gergana. Această piscină, mărginită de plajă şi de grădina cu flori atent îngrijite, este mare, cu secţiune specială pentru copii, cu multe şezlonguri, umbrele de soare şi bar atât de necesar în zilele călduroase de vară. Animatorii îşi desfăşoară programul zilnic pe scena de la piscina Gergana.

Plaja hotelului Slavuna este situată chiar în faţa hotelului, cel mai mare avantaj fiind faptul că ieşi din hotel direct pe nisip. Plaja este ceva mai îngustă, se lărgeşte mult în faţa Gerganei. Sunt suficiente şezlonguri şi umbrele, se plăteşte doar pentru salteluţă (numai cine doreşte). Pe plajă, lângă terasa restaurantului, se află un mic loc de joacă pentru copii. Am făcut plajă şi alături, la Gergana, fără să ne întrebe nimeni ce căutăm acolo.

Ne-am plimbat în fiecare zi pe plajă până la Kranevo, în dreptul hotelului Sunny Castle. Imediat după hotelul Gergana, se varsă în mare râul Batova care străbate, pe ultima parte a traseului său, Rezervaţia Naturală Baltata. Peisajul este foarte frumos, se formează o mică deltă la vărsarea râului în mare… putem admira pădurea de tip subtropical cu viţă sălbatică şi liane cocoţate în copaci, frasini şi sălcii crescute în apă, trestie şi papură, mulţimea de păsări care vin să bea apă dulce. Râul Batova se poate trece pe un podeţ din lemn sau direct prin apă, aşa cum am făcut şi noi. Mergând pe plajă, cu picioarele prin apă, am descoperit că râul Batova se desface în două braţe înainte de a se pierde în Marea Neagră, primul braţ se varsă în mare lângă hotelul Gergana iar al doilea, la marginea satului-staţiune Kranevo. Între cele două guri de vărsare în mare a râului Batova se întinde o plajă sălbatică, încă neamenajată, parte a Rezervaţiei Naturale Baltata. Merg de mulţi ani la Albena dar abia anul trecut am descoperit aşa o minunăţie de plajă… Dacă vreţi să faceţi această plimbare între Albena şi Kranevo, este bine să ştiţi că cea mai frumoasă porţiune de plajă este teritoriul nudiştilor! Pe noi nu ne-a deranjat prezenţa lor, până la urmă noi venisem peste ei…

Ne amintim cu drag de vacanţa petrecută anul trecut la Slavuna. Albena e tare frumoasă la început de vară, este o adevărată grădină botanică, înmiresmată de mii de trandafiri înfloriţi. A fost o vacanţă ieftină, pentru patru nopţi de cazare cu all inclusive am plătit 110 euro de persoană.Am venit acasa odihniţi, bronzaţi, relaxaţi chiar dacă la întoarcere am stat 7 ore în vamă! Am fi avut câteva motive de nemulţumire, poate dacă am fi plătit mai mult n-am fi trecut cu vederea unele mici probleme... În cazul nostru, raportul calitate-preţ a fost foarte bun.

Turiştii care aleg hotelul Slavuna pot avea o vacanţă reuşită cu condiţia să aibă aşteptări realiste, în raport cu preţul plătit. Comparând Slavuna cu singurul hotel de trei stele la care am mai stat în Albena, Ralitsa Superior, pot spune că Ralitsa Superior oferă servicii mult mai bune decât Slavuna. Restaurantul de la Ralitsa Superior este spaţios, elegant, are o terasă frumoasă, mâncarea este diversificată şi foarte bine gătită, hotelul are o echipă bună de animatori şi sală mare pentru spectacole, turiştii au la dispoziţie două restaurante a-la-carte şi acces gratuit la aquaparc. Dar Ralitsa are şi un dezavantaj… este situat destul de departe de plajă! Slavuna oferă condiţii bune de cazare, chiar peste cele de la Ralitsa, este situat pe plajă dar are un restaurant mic, cu aspect de cantină, pe care-l împarte cu Mura… Este bine să ştiţi care sunt avantajele şi dezavantajele şi să decideţi în funcţie de dorinţele dumneavoastră! În ceea ce mă priveşte, dacă aş căuta un hotel de trei stele în Albena pentru mine şi soţul meu aş alege din nou Slavuna, dacă am merge împreună cu bunicii şi băiatul nostru, aş reveni cu siguranţă la Ralitsa Superior.

A venit vara… vă doresc vacanţe frumoase! Mai ieftine sau mai scumpe, după buget, dar luminate de acelaşi Soare cald şi colorate de aceeaşi Mare albastră!


[fb]
---
Trimis de Floria in 06.05.18 13:59:41
Validat / Publicat: 06.05.18 15:50:57
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BULGARIA.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 3260 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

10 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Floria); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P14 Hotel Slavuna. Dimineata, la prima ora, la piscina Gergana.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 45650 PMA (din 49 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com

  • ECOURI la acest review

    10 ecouri scrise, până acum

    mprofeanu
    [06.05.18 16:07:39]
    »

    @Floria: Foarte bun reviewul tău despre această cazare cu puncte tari dar și slabe și cu paralela de la altă cazare din Albena.

    Mi-au plăcut așa de mult pozele, cele cu "pomișorii" trandafiri, minune de culori!...

    Dana2008
    [06.05.18 16:41:36]
    »

    @Floria: Felicitări pentru articol și fotografii!

    Am citit cu emoții dar și cu interes articolul.

    Noi am fost la Slavuna acum 6 ani, cand băiatul nostru avea 4 ani. A fost cea mai luxoasă cazare pe care am avut-o până în prezent. Nu mai aveau camere libere si am primit în acelasi tarif un apartament de lux la ultimul etaj. O panoramă superbă, apartamentul era pe două etaje cu scară interioară și aveam 4 terase.

    Noi am mâncat la Slavuna, ne-am distrat cu animatorii de la Gergana și ne-am balacit în piscinele de la Gergana.

    Am numai amintiri frumoase de acolo!

    Călătorii plăcute!

    FloriaAUTOR REVIEW
    [06.05.18 19:26:10]
    »

    @mprofeanu: Mulţumesc! Albena este o staţiune verde, potrivită pentru turiştii aflaţi în căutarea unei vacanţe liniştite la ţărm de mare. În plus, se află foarte aproape de Balcic cu minunatelele grădini de la Castelul Reginei Maria! Slavuna este o alegere bună pentru câteva zile de relaxare, fără prea mare cheltuială. Condiţiile de cazare sunt foarte bune iar celelalte probleme sunt convinsă că s-au remediat după ce s-a potolit aglomeraţia din vacanţa de Rusalii.

    FloriaAUTOR REVIEW
    [06.05.18 19:30:51]
    »

    @Dana2008: Mulţumesc! Mă bucur că am scotocit un pic împreună în cufărul tău cu amintiri... Vacanţe frumoase alături de cei dragi îţi doresc!

    doinafil
    [06.05.18 22:44:43]
    »

    @Floria: Am citit și văzut pozele, mi-a plăcut și am votat. Acum mi-e somn, mâine am să scriu un ecou mai elaborat.

    nicole33 CONS. ONORIFIC AFA / BULGARIA
    [06.05.18 22:56:22]
    »

    @Floria:

    Felicitări pentru articol şi pentru minivacanţa frumoasă avută!

    La cea mai recentă vizită a mea în Albena, tot anul trecut, dar de Paşti, m-am plimbat prin toată staţiunea curioasă să văd ce a mai apărut nou. Am vizitat şi Raliţele din vârful dealului şi aquaparkul Aquamania, nefuncţional în aprilie, dar şi hotelurile de pe plajă mergând până aproape de Boryana, unde atunci se mai construia ceva.

    Eu eram cazată la Kaliakra Superior, dar gândindu-mă ce preţuri uriaşe are acesta în plin sezon, mă uitam ce altceva aş putea alege la un preţ decent. Nefiind pasionată în mod deosebit de tobogane, aş fi fost mai tentată să aleg Gergana decât Ralitsa AquaClub, pentru avantajul poziţionării chiar pe plajă şi pentru bucuria de a admira marea din balcon. Ceea ce ai povestit tu despre mâncarea de la Gergana mă cam îngrijorează şi chiar nu mă aşteptam la aşa ceva.

    La întoarcere am avut parte de o adevărată aventură, am ajuns foarte bine la Ruse dar am stat în vamă 7 ore… apă şi mâncare am avut dar am ajuns la o toaletă abia la Giurgiu! Am plecat din Albena la 15,30 şi am ajuns la Bucureşti noaptea la 2.30.

    Am făcut parte anul trecut din aceeaşi aventură. Mă întorceam din Turcia după un sejur de trei săptămâni, m-am bucurat că mi-am prelungit vacanţa cu toate zilele libere din acea perioadă, dar nu am luat în calcul faptul că mă voi suprapune în vamă cu românii care se întorceau din vacanţa de Rusalii petrecută în Bulgaria. Noi am ajuns la Ruse la ora 18.00, ne-am aşezat la o coadă interminabilă şi abia la 23.30 plăteam taxa de pod, ajungând acasă după miezul nopţii.

    Şi eu am zis atunci că nu-mi mai trebuie să merg în Bulgaria de aceste minivacanţe, dar am recidivat foarte recent cu ocazia minivacanţei de 1 Mai de anul acesta. Din fericire, acea istorie urâtă nu s-a mai repetat, bulgarii au reuşit să se organizeze la timp deschizând şase porţi pentru plata taxei de pod, astfel că am traversat într-un timp rezonabil, chiar dacă erau foarte multe maşini.

    doinafil
    [07.05.18 12:23:58]
    »

    Abia acum am puțin timp să mă țin de promisiune. Se pare că Albena este foarte solicitată de români, pentru prețurile ei rezonabile atât la cazare, cât și la mâncare, după cum bine ai descris în review-ul tău atât de detaliat!

    Noi n-am ajuns, încă, acolo, dar, în mod sigur, dacă vom merge în Bulgaria, vom alege Albena și cazarea la acest hotel, cu avantajele și (micile lui) dezavantaje.

    Felicitări pentru informațiile primite, am votat cu drag!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    FloriaAUTOR REVIEW
    [07.05.18 20:13:40]
    »

    @nicole33: Mulţumesc! Gergana şi Slavuna sunt amplasate într-o zonă splendidă, poate cea mai frumoasă din Albena. Plaja sălbatică dintre Albena şi Kranevo, mărginită de pădure, este minunată... Cu toate acestea, nu cred că ai fi încântată de hotelurile din această parte a staţiunii,care,cu siguranţă, n-ar fi pe plac nici mamei şi băiatului meu, mult mai pretenţioşi decât mine. În schimb, Ralitsa le-a plăcut chiar dacă este mai departe de mare, pe scurtături ajungeam pe plajă în circa un sfert de oră. Chiar şi mama care merge mai greu venea dimineaţa pe jos la plajă şi se întorcea la hotel cu autobuzul.

    Anul acesta aş fi tentată să încerc Dobrotitsa sau noul corp al hotelului Ralitsa, un hotel mai vechi renovat în totalitate.Îţi doresc o vară frumoasă, cu vacanţe însorite la ţărm de mare!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    FloriaAUTOR REVIEW
    [07.05.18 20:26:41]
    »

    @doinafil: Mulţumesc! Albena este o staţiune liniştită, amplasată într-un cadru natural minunat. Este de fapt un parc mare cu alei umbroase, o mulţime de flori, locuri de joacă pentru copii. Mare, plajă lată cu nisip fin şi intrare lină în apă, pădure şi un pic de deltă în aceeaşi staţiune... sunt sigură că v-ar place! În plin sezon a devenit destul de scumpă dar vă recomand din tot sufletul să mergeţi la Albena la început de iunie sau în septembrie când soarele este blând şi puteţi găsi oferte avantajoase la hoteluri bune. Se poate ajunge, în condiţii foarte bune, cu autocarele care circulă zilnic între 15 mai şi 15 septembrie.

    Vacanţe frumoase vă doresc!

    Aurici
    [16.05.18 15:38:51]
    »

    @Floria: Aceeași plimbare am făcut-o și eu în fiecare dimineață, dar în sens invers, de la Sunny Castle din Kranevo, unde am fost cazați, la ultimul hotel de pe plaja din Albena.

    Pe noi nu ne-a deranjat prezenţa lor, până la urmă noi venisem peste ei…

    Mie, una, mi s-au părut de-a dreptul libidinoși și vorbesc doar de cei 1 sau 2 pe care îi găseam noi dimineața între 6 și 8. N-am nimic cu cei care fac nudism, dar cei pe care îi vedeam noi în fiecare dimineață erau niște bărbați în vârstă, care stăteau pe plajă undeva mai în spate, iar când vedeau că se apropie cineva (foarte puțini la ora aia), se ridicau și făceau ture prin apă. În prima zi am crezut că ni se pare, dar în celelalte 5 am avut o confirmare că oamenii erau ușor dezaxați. Mi s-a părut dezgustător dar mi-a fost și milă.

    Întorcându-ne din aceeași vacanță (de Rusalii) noi am stat 5 ore la Ruse. Am plecat târziu din Thassos sperând să se ducă valul dar la ora 19 când ne-am așezat la coadă am remarcat că mulți au gândit la fel.

    Vacanțe frumoase și ție și întâlnire cât mai grabnică cu soarele.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    Aurici, doinafil, Floria, mprofeanu
    Alte impresii din această RUBRICĂSlavuna Hotel [Complex Gergana]:

    INFO: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.11202001571655 sec
    ecranul dvs: 1 x 1