GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Simos Camping [Lefki](încă) NECLASIFICATĂ / MENIU
Vacanta la cort — Camping Simos (Elafonissos)
Dupa cele trei nopti petrecute in Stoupa am plecat spre Elafonissos.
Camping Simos este principala alternativa de cazare din insula, capacitatea lui de cazare depasind-o pe cea a hotelurilor si pensiunilor din port.
Am mai stat in acest camping in 2014 si tot in aceeasi perioada a verii. Stiam ca riscam sa nu gasim niciun loc liber sau sa ne calcam pe picioare, dar am avut o surpriza tare placuta.
Pana sa intram la receptie am tras cu ochiul si am constatat ca locul unde campasem acum trei ani, era liber, in cel mai rau caz urmand sa fim cazati tot acolo, dar n-a fost asa.
Receptionera ne-a intrebat in primul rand daca avem nevoie de electricitate ca sa stie in ce parte a campingului sa ne repartizeze. I-am spus ca doar pentru incarcat telefoanele. In acest caz, foarte draguta, ne-a spus ca le putem incarca fara probleme la receptie. Cand plecam la plaja lasam un telefon la incarcat, cand ne intorceam il luam pe primul si lasam pe al doilea.
Surpriza a venit de la baiatul care ne-a condus spre locul repartizat pentru ca ne-a prezentat o parte nou construita si amenajata a campingului.
Am gasit campingul de doua ori mai mare decat il stiam si parca mai organizat, optzeci la suta din incinta fiind parcelata si bine delimitata pentru fiecare turist.
Partea "veche" este plina de copaci, leandri si alte plante care oferera umbra naturala.
Partea "noua", acolo unde am stat si noi, era mai ordonata, cu zona speciala pentru rulote si autorulote, zona cu parcele destul de generoase pentru corturi (la noi a incaput si "conacul" si autobuzul si masuta cu scaune) si o parcare mare, fara plata, pentru cei ce nu doreau sa aiba masina langa ei si implicit sa plateasca cei 5 E/zi pentru ea.
In schimb, fiind proaspat amenajata, copacii si plantele sadite nu au avut timp sa se dezvolte, dar nu am dus lipsa de umbra pentru ca toate parcelele erau acoperite cu prelata. Exista si cate un robinet la doua parcele cu apa nepotabila, dar destul de util.
Din pacate "dotarile" campingului au ramas la nivelul de dinainte: doua grupuri sanitare cu dusuri, WC-uri si chiuvete, o bucatarie comuna dotata cu cateva plite electrice, un cuptor si un gril electric, un parjitor de paine, frigidere si congelatoare destul de incapatoare si chiuvete pentru spalat vasele. Langa bucatarie exista si un gratar (cu carbuni) si un loc amenajat pentru luat masa.
Exista in camping si un minimarket cu de toate. Pe langa iaurturi, dulciuri, inghetata, sucuri, apa, bere, vin, bauturi tari, conserve, sosuri, spaghete, articole de plaja si de camping etc, in fiecare dimineata se aducea paine proaspata si placinte calde. Preturile erau un pic mai mari decat normal, dar nu prea aveai alta alternativa prin zona... Noi am venit in camping cu aprovizionarea facuta, asa ca nu am avut nevoie decat de pungi cu cuburi de gheata si sticle cu apa inghetata.
La iesirea din camping spre plaja se afla un bar si o terasa-restaurant gen "impinge tava". Meniul era destul de diversificat, iar preparatele aratau destul de bine si aveau preturi decente, dar aveai de asteptat pana gaseai o masa libera. Incepand de dimineata, de la micul dejun si pana seara tarziu, era full.
Am mai vazut in camping o cladire unde se gaseau cateva masini de spalt rufe si un compresor unde puteai umfla salteaua sau alte jucari de apa. Evident ca exista si un cabinet medical.
Cam astea erau dotarile…. La prima vedere par insuficiente, dar in afara de terasa, celelalte "dependinte" nu erau aglomerate.
Doar seara, la dusuri, se mai trezea cate o domnisoara ca se afla in baia ei de acasa, dar nu am asteptat niciodata mai mult de10-15 minute.
Fiind destul de aglomerat si majoritatea locurilor ocupate am avut vecini si in stanga si in dreapta, iar cu unii dintre ei am avut chiar un "meci " intr-una din nopti. Se intorceau in fiecare seara pe la 12 noaptea, cu mult chef de vorbam si galagie, ignorand programul si regulile de bun simt din camping.
Noi am fost in cea mai aglomerata perioada si poate de aceea mi s-a parut ca ar mai fi fost necesar macar un grup sanitar si o bucatarie pentru zona"noua". Intr-o alta perioada cred ca era mult mai aerisit si super OK.
Chiar si asa, pentru minunea de palja pe care o detine, recomand campingul celor ce ajung in zona nacar pentru o noapte.
In toate campingurile in care am stat acum sau in anii trecuti, nu a existat sa ne dispara vreodata ceva de la cort sau de prin frigiderele comune. Eram plecati si cate o jumatate de zi, dar la intoarcere gaseam totul asa cum am lasat.
Cam asta a fost aventura noastra din acesta vara.
Sunt sigura ca multi dintre voi nu ar renunta la confortul unui hotel cu "n" stele nici macar pentru o noapte petrecuta in cort, unii isi doresc dar nu au curajul sa incerce, altii isi aduc aminte cu nostalgie de anii tineretii dar acum conditia fizica nu le mai permite…
Pentru noi, astfel de vacante ne aduc numai amintiri frumoase si vor continua atat cat sanatatea ne va permite. Sper ca v-am convins ca noua chiar ne place la cort…
Imi place sa-mi beau cafeau dimineata devreme, la masuta de langa cort si sa observ cum incet-incet totul se trezeste la viata in jurul meu.
Imi place sa vad copii jucan sotronul, mingea sau alte jocuri ale copilariei mele, telefonul si tableta fiindu-le aproape starine.
Imi place sa ma impiedic de prosoapele si rufele puse la uscat pe sfora din fata cortului.
Imi place sa ascult linistea diminetilor, iar seara, zarva familiilor stanse in fata corului.
Imi place sa respect cateva reguli nescrise atunci cand convietuiesc alaturi de o multime de oameni necunoscuti.
Imi place sa-mi fac prieteni noi si ador sa stau seara langa cort, cu un pahar de vin rece si o lumanarica pe masa, facand planurile pentru a doua zi.
Va doresc tuturor sa aveti parte de vacante la fel de frumoase!
Trimis de dana2104 in 12.11.17 20:04:06
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA.
8 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (dana2104); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 36.47725700 N, 22.97460800 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
8 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Excelentă și această recomandare
Mutat în rubrica "Simos Camping [Lefki, Elafonisos], ELAFONISOS (insula)" (nou-creată pe sait)
--
Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.
Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)@webmasterX: OK! Acolo este.
Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut”
— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment);
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecție.
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)
@dana2104: Citit cu aceeasi nostalgie, votat cu foarte mare drag.
@dana2104: După ce am citit toate cele 3 articole despre cazarile la cort în Grecia, m-am convins cât de mult vă place să vă plimbati cu "cortul ".
După fiecare articol aveam viziunea unui asemenea loc de cazare.
Mai ales că m-am plimbat prin campingul din Golden Beach-Thasos. Am văzut cum este organizat și care este atmosfera.
După ce ne-ai scris cum stăteau familia de italieni toată vara în camping, acum am înțeles sau îmi explic de ce unii aveau pe lângă rulota o adevărată curte și grădină.
Felicitări.
Multă sănătate și plimbări cu cortul vă doresc.
Toate cele bune.
@ANILU: In plimbarile noastre am nimerit din intamplare si in cateva campinguri cu circuit inchis, adica se inchiriaza parcelele pe un an intreg (sau pe mai multi) contra unei sume de 1000-15oo E/an, depinde de locatie.
Iti aduci o rulota sau un cort mai mare si apoi incepi sa-ti construiesti "gospodaria" si sa ti-o utilezi in asa fel incat sa nu-ti lipseasca nimic si sa te simti ca acasa. De obicei acest lucru il fac persoanele mai varstnice, pensionari care pot profita din deplin de timpul liber. Vacanta lor incepe in mai si se termina la inceput de octombrie.
Parcela se poate inchiria si de un grup de prieteni sau de rude care sa vina la "casa de vacanta" pe rand, prin rotatie.
Cand te plictisesti de peisaj iti iei ''casuta de vacanta" si o muti in alt camping.
Acelasi lucru se poate face si intr-un camping obisnuit, cu circuit deschis pentru toata lumea.
Probabil ca despre acest lucru este vorba si in campingul din Thassos pe care l-ai vizitat.
Cred ca se potriveau de minune niște poze cu plajele Simos (mare si mic). Se compara fără probleme cu Maldive. Fără exagerare. Corect?
@simihai: Sunt convinsa ca ai dreptate. Nu am fost in Maldive, dar plaja Simos (mare sau mica) merita cu prisosinta un loc fruntas in topul celor mai frumoase si spectaculoase plaje din Grecia, iar acea poza la care faci referire, cu cele doua plaje ca doua semicercuri despartite de o limba de nisip o vei gasi atasata, pe laga altele, la cel de-al doilea articol al meu despre Peloponez, din 2014.
In acest post, fiind vorba despre camping, am considerat ca pentru doritorii de astfel de cazari sunt mai relevante si utile pozele din incinta.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)