Hostel Septimia - exact ceea ce îmi doream
Am ajuns în cameră noaptea. Așa am putut observa cel mai mare 'defect' al său - o foarte proastă iluminare. Un singur bec de 25 W (sau 7 W economic) pus într-o aplică exact deasupra ușii de intrare, abia ajungea lumina până spre fereastră, pe peretele opus. Mai multă lumină era-n baie...
Camera - ca la cabană, doar că era numai de două persoane. Persoane care însă nu trebuie să fie un cuplu, pentru că urmează a dormi în paturi suprapuse.
E drept, mie-mi place să fiu deasupra lui iubi... da' nu la un metru jumate distanță!
Mă rog, am zâmbit și-am trecut peste.
Mobilierul e foarte „basic”: paturile de care ziceam, un cuier, o „chestie” cu patru sertare, un taburet „cub” din piele ecologică. Calitatea somnului însă e bună - salteaua e OK, așternuturile curate, izolația fonică perfectă (doar de pe hol se mai aude câte ceva, dar dacă vecinii sunt cuminți, nu-i nicio problemă). Oricum, de la barul sau bowling-ul din clădire nu se aude chiar nimic, deși acolo bubuie muzica de nu poți sta înăuntru.
Baia este și ea mică, dar fără să fie înghesuită (mă rog, eu aș fi preferat o altă poziționare a „tronului”, că așa cum e acum, acolo, cam dădeam cu capul de perete). La consumabile, doar hârtie igienică și o cutie cu săpun lichid. Și două perechi de prosoape albe și curate de bumbac.
Am avut și căldură, și apă caldă; pe pereți sunt suficiente prize pentru a pune telefoane și alte chestii la încărcat. Ba chiar e și o priză de antenă colectivă dar n-am avut cu ce să verific dacă e și vreun canal TV prin ea. Semnalul de internet era prea slab în cameră ca să mă pot conecta. Dar am văzut pe holul de la etajul I că era cineva cu laptop-ul pornit - probabil acolo era OK. Tot acolo era și un televizor LCD de vreo 80-100cm diagonală. Dar am fost chiar fericit că timp de două zile am fost în sfârșit rupt și eu total de toate undele care ne înconjoară viața cotidiană.
Micul dejun se ia la restaurantul de la parterul hotelului (cam la 100 de metri distanță) - a fost foarte bun și îndestulător, cu produse și proaspete, și cumpărate, și „home made”. Cafeaua era chiar bună, lucru cam rar în ultima vreme, pe unde am mai fost.
Pentru prețul plătit, se mai oferă și acces la piscine și la alte facilități din centrul SPA. Am fost și eu acolo, sâmbătă seara, câteva minute, să-mi revin după ziua la schi. Aș fi apreciat vreo două-trei grade în plus la apa din piscină.
Check-in / check out se face la recepția hotelului; noi n-am știut asta și, când am venit, a trebuit să las mașina și bagajele deja descărcate la ușa hostelului până m-am întors de la recepție cu cheile.
Una peste alta, la prețul plătit, am fost mai mult decât mulțumit!
Trimis de Dragoș_MD in 26.02.13 22:03:06
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în ODORHEIU SECUIESC.
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Dragoș_MD); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Confirm în mare parte impresiile lui Dragoş pentru că am stat şi eu în Hostel. Deosebirea este că având o cameră de 4, am avut mult mai mult spaţiu, atât în cameră cât şi în baie. Mi-a plăcut în mod deosebit baia spaţioasă, cu duş încăpător şi cu o fereastră imensă.
Serviciile am avut ocazia să le testăm concret. La sosire caloriferele erau călduţe spre reci în cameră, ceea ce am semnalat numaidecât. De la recepţie ni s-a răspuns că se rezolvă ori primim altă cameră. Până spre seară, i-am tot bâzâit şi au tot trimis oameni să elucideze problema. Într-un final, problema s-a rezolvat prin aerisirea caloriferelor, iar apoi căldura ne-a cotropit. N-am mai avut obiecţii!
- Jul.2022 Relaxare... evadare... tihna — scris în 16.07.22 de ux125974 din PIATRA-NEAMţ - RECOMANDĂ
- Feb.2022 2 zile la ungure :) — scris în 26.02.22 de alex1987sb din SIBIU - RECOMANDĂ
- Sep.2020 Vacanță în Odorhei, capitolul 1 — scris în 16.09.20 de Marelte din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2020 Vacanta frumoasa si relaxanta — scris în 14.08.20 de catfantome din CLUJ-NAPOCA - RECOMANDĂ
- May.2019 Pentru cei aflati in cautare de frumos in zona Harghitei — scris în 26.09.19 de mariancris din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Sep.2016 Weekend Septimia Resort — scris în 29.10.16 de Lucian74 din PASCANI - RECOMANDĂ
- Jan.2016 Perfect si nu prea... — scris în 10.01.16 de Ionbogdan din CONSTANţA - RECOMANDĂ