GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Colegii lui iubi au descoperit acest loc şi l-au folosit deja în câteva rânduri pentru a-şi petrece acolo câteva zile de odihnă, pentru închegarea echipei, socializare şi alte activităţi specifice.
Se ajunge foarte simplu acolo - este pe partea stângă a drumului pe şoseaua DN73 Braşov - Piteşti, chiar vizavi de staţia Rompetrol de la intrarea în Bran. Cam la 500m înainte de drumul de acces spre Club Vila Bran.
Şi au plănuit şi pentru acest sfârşit de săptămână o ieşire în grup lărgit. Ne-am alăturat şi noi lor, ajungând acolo vineri pe la amurg. Am intrat şi fata de la recepţie ne-a întâmpinat numai zâmbet şi după ce am completat fişele de cazare, ne-a dat cheia unei vile şi imediat ne-am şi repezit să ducem bagajele şi să ne tragem puţin sufletul, după drum.
Complexul e format dintr-un corp de clădire mai mare, unde se află restaurantul, barul şi o sală de mese pentru nunţi şi alte petreceri cu o capacitate (din auzite) de aprox 400 de locuri. În continuarea acestuia, o alee trece mai întâi pe lângă viitoarea piscină şi un loc amenajat de joacă pentru pici, apoi te conduce direct la cele câteva vile ce alcătuiesc zona de cazare propriu-zisă. Câteva au un etaj şi câte 4 camere duble cu baie, altele au unul sau chiar 2 etaje şi se închiriază cu totul, fiind vile familiale cu tot ce trebuie: o bucătărie total utilată, living cu TV şi o baie (la parter) iar la (fiecare) etaj, câte două dormitoare şi o toaletă (dotată şi cu un mic duş).
După vile, înainte de poarta din spate, e un loc destul de mare amenajat pentru grătare, unde... dar să nu o iau prea repede cu povestea.
Cum spuneam ceva mai sus, noi am stat într-una dintr vilele cu un etaj, laolaltă cu încă o familie care veniseră acolo fără copii mici - aceştia fiind grupaţi, împreună cu părinţii din dotare, în cele mai mărişoare.
Dormitoarele de la etaj erau puţin diferite ca mărime - noi l-am ales pe cel mai mic. Dar să nu credeţi că era mic-mic... doar puţin mai mic decât celălalt. Şi nu avea 2 fotolii, cum erau în acela. Ambele aveau câte un dulap mare pentru haine, un pat dublu cu lenjerie albă curată şi cu 2 noptiere. Mai era şi câte o comodă cu un raft pe care se aflau câte 2 seturi de 3 prosoape, la fel de albe şi curate ca lenjeria.
La parter, pardoseala era acoperită cu gresie iar la etaj - mochetată. La fiecare cameră era şi un balcon sau terasă pe care se putea sta la o ţigare sau doar la aer curat. Vila mai avea în dotare şi un set de 4 scaune de plastic pentru terase. Şi multe alte ustensile şi facilităţi utile la casa omului, chiar şi în vacanţă.
Cred că e inutil să adaug faptul că nu au lipsit o clipă apa caldă şi căldura din belşug (eu chiar am închis robinetul la caloriferul din dormitor, altfel n-am fi putut dormi!)
Aşa... în prima seară, la locul despre care spuneam ceva mai sus că este aranjat cu tot ce trebuie pentru grătare, gazdele ne-au pregătit din partea casei un foc de tabără cu vin şi ţuică fierte, şi o tocăniţă de vânat (căprioară şi mistreţ) la ceaun pe foc de lemne, de ne-am lins pe deşte pân' la coate!
A doua zi, am făcut noi grătare şi ne-am strâns din nou în jurul mesei aranjate tot de către gazde pentru noi în incinta barului, special "redecorat" pentru grupul nostru.
Mai vreau să adaug şi faptul că în această perioadă, cel puţin o parte (dar e posibil ca de mâine chiar şi la vilele ce le-am avut noi) dintre căsuţe se aflau în plin proces de renovare (am auzit că patronul - arab - vrea să facă un upgrade la numărul de stele, să ajungă la 3). Deci e bine dacă v-am făcut poftă, să intraţi pe saitul lor şi să daţi telefon sau mail la datele de contact de acolo şi să vă asiguraţi că vă pot primi!
Personalul deosebit de amabil, serviabil şi politicos... ce să vă mai spun? e locul ideal pentru o vacanţă cu familia, copiii, prietenii.
Vedeţi mai multe în poze.
Trimis de Dragoș_MD in 20.02.11 18:47:55
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în BRAN.
10 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Dragoș_MD); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 45.52940500 N, 25.37226700 E - neconfirmate încă
ECOURI la acest review
10 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Si produsul finit din P04 nu a fost imortalizat?!
”o tocăniţă de vânat (căprioară şi mistreţ) la ceaun pe foc de lemne, de ne-am lins pe deşte pân' la coate!
Nu de alta... dar am fi savurat si noi macar, olfactiv!
olfactiv nu cred, ca ar insemna ca va scoate calculatorul/monitorul fum si oricum, miroase altfel...
o sa caut acasa, sa vad daca am vreo poza cu produsul finit... (mai am sigur una cu ceaunul fara capac, aia e buna?)
Poate eu am alte perceptii, extrasenzoriale, ...
e buna si varianta aleasa de tine!
Pare dragutz si curat insa as mai fi dorit cateva detalii.
Pret/nopate... ?
Restaurant deschis non-stop? preturi restaurant? mancarea buna? imprejurimi? ceva frumos pt vizitat prin imprejurimi?
Merci.
Preturile cerute le poti afla pe saitul lor (am pus linkul pe pagina de definire a unitatii de cazare). Noi am beneficiat de un tarif de grup, negociat, de aceea nici nu am trecut mai sus costul cazarii. Cred ca in masura bunului simt, al talentului de negociere, al duratei sejurului si al numarului de participanti se pot obtine reduceri chiar semnificative.
Cel mai bine este sa sunati sau sa le scrieti un mail la adresele de contact de pe saitul lor, de care aminteam mai sus.
Intr-adevar, e foarte curat si frumos, iar vara sigur e o placere sa stai acolo la umbra, iar copiii sa se joace prin iarba sau la piscina.
PS daca se concretizeaza chestia cu saloanele de petreceri, e bine sa va alegeti din calendarul bisericesc perioadele cand nu se fac nunti (in posturi), altfel in week-end probabil va fi cam vacarm...
Completări: restaurantul nu ştiu ce program are - cred că se mulează pe clientelă. Noi am luat doar ceea ce am descris în articolul de mai sus (ceaun vânătoresc şi un platou simplu, rece - telemea, slană, măsline, ceapă roşie) şi am dat 30 de lei de familie. Cum vânatul este o materie primă care necesită ceva experienţă ca să devină o mâncare gustoasă, sunt convins că orice altă mâncare aţi comanda acolo va avea gust bun. Noi însă, a doua zi (cred că am spus asta în povestire), am preferat să ne "autogospodărim" - am pus foc la ambele grătare şi le-am încărcat cu tot felul de porcării (muşchi file, ceafă, cotlete, scăricică, mititei, cârnăciori) dar şi pui şi chiar puţin peşte! Ce să mai ceri de la bucătărie? ! ?
Locuri de interes turistic în zonă: Castelul Bran, Cetatea Râşnov, Poiana Braşov, Cheile Râşnoavei, Pârtie de schi...
Super! Va multumesc pt informatii! Nu as manca vanat nici daca as fi haituita si vanata ), insa stiu ca se gateste cu multa sarguinta (am mancat de cateva ori cand nu stiam ce inseamna a vana). Asadar banuiesc ca mancarea preparata acolo este gustoasa. O idee excelenta cu gratarul !!
Multumesc pentru detaliile complete!
Concedii cat mai reusite!
Ioana.
Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.
Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)@webmasterX: e foarte bună poziționarea.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)