Omul sfințește locul, gazde minunate în Perissa
După ce am stabilit traseul vacanței din luna iulie, am început să caut cazare în Santorini. Încă din octombrie, mi-a sărit în ochi hotelul Santa Barbara din Perissa, la un preț de aproximativ 100 euro/noapte camera triplă cu mic dejun. Știam de acest hotel de aici de pe AFA din articolul lui Irinad care fusese aici după pandemie. De atunci mi-a atras atenția și am reținut recomandarea ei (deci, multe mulțumiri Nadine 😊)
Scor foarte bun, 9.4 pe Booking și 4.7 pe Google, așa că am rezervat deși cu oarecare emoții, plata cazării urmând să o facem direct la proprietate.
Cum eu sunt mai prăpăstioasă de felul meu, am vrut să fiu sigură că totul este în regulă, așa că am contactat gazda cu o lună înainte pe watsapp și am întrebat-o dacă nu vrea să îi achit înainte cazarea. Dar m-a asigurat că totul este în regulă și că e preferabil să achit acolo dacă așa stipulează Bookingul la condițiile de plată.
Acest mic hotel de familie este minunat, iar gazda, Irini, este o persoană extraordinară. Ne-a rezervat transfer de la aeroport la sosire (30 de euro) și ne-a ajutat cu toate întrebările noastre despre ce să vizităm sau unde se află cel mai apropiat magazin sau restaurant. Micul dejun era între 8 și 10, dar în zilele în care am plecat în drumeție ne-a servit micul dejun la ora 7, lucru pe care l-am apreciat enorm.
Micul dejun nu include preparate calde, însă era foarte bogat și gustos: iaurt grecesc, produse de patiserie sărate (pateuri cu brânză, cu șuncă sau cu carne), pâine proaspătă de la brutarie, un ou fiert, un fruct, unt, gem și diverse băuturi (suc, cafea - espresso foarte bun, lapte). Produsele erau locale, iar iaurtul cu miere era fabulos.
Hotelul este situat într-o zonă liniștită, aproape de plajă (10 min maxim), dar și de biserica unde se află și stația de autobuz (foarte utilă pentru drumurile spre Fira sau Oia).
Un mic market se află chiar după colț. O brutărie deschisă 24/7 și câteva mini‑marketuri sunt și ele aproape, ceea ce a fost extrem de convenabil.
Camera rezervată și primită era de tip triplă cu balcon, situată la etajul 2. Camera a fost renovată, și păstrează stilul insulei: simplu, curat, aerisit. Ca dimensiune, camera este medie, însă foarte curată și răcoroasă, perfectă pentru zilele calde din Santorini.
În cameră am găsit un pat dublu și unul de o persoană cu noptiere pe o parte, o măsuță de toaletă cu oglindă, iar dulapul era situat langă intrarea pe balcon, deasupra lui fiind aparatul de aer condiționat.
Pe pat ne așteptau posoapele pufoase și imaculate precum și papucii de unică folosință cu sigla hotelului (repet, asta la un hotel mic de 3*). Prosoapele și lenjeria de pat erau schimbate zilnic (lucru pe care nu l-am văzut la multe hoteluri…).
Paturile erau foarte comode, cu saltele mai tari, exact pe gustul nostru.
Deasupra frigiderului (situat langă ușa de intrare) era amplasat setul pentru ceai și cafea, cu cană electrică pentru încălzirea apei, pahare, pliculețe de ceai, cafea instant și zahăr brun — foarte util dimineața sau seara, după plimbări.
Aerul condiționat a funcționat ireproșabil, fiind destul de silențios. La fel și WIFI-ul, funcționa bine peste tot, deși uneori pe balcon mai avea întreruperi, dar a fost ok în general.
Camera avea și uscător de păr agățat de oglinda măsuței de toaletă, și un seif în dulap (nefuncțional din păcate, se pare că oaspeții anteriori au plecat cu cheile din greseală 😊).
Balconul era destul de mic dar suficient pentru o măsuță cu 2 scaune (unde îmi beam prima cafea a zilei) și 3 sfori de rufe utile pentru a usca prosoapele și costumele de baie.
Baia era și ea destul de mică, dar spațiul era folosit eficient, cu un duș în stil cicladic, iar pe polița de deasupra toaletei am găsit periuțe, pastă de dinți și alte consumabile precum gel de duș și șampon.
Apa la baie este puțin sărată, lucru menționat și de alți călători, dar este o problemă generală în Santorini. Pentru băut și pentru spălat pe față / periat dinții este indicată apa îmbuteliată. Noi, de exemplu, ne spălam pe față cu apă colectată de la aerul condiționat (doar era apă distilată 😁) — aveam un bidon de 5 litri pe terasă pe care îl goleam zilnic. Problema asta cu apa sărată se pare că este o situație specifică insulei, nu a hotelului.
Un lucru care mi-a rămas în suflet a fost familia gazdei. Seară de seară, când ne întorceam din explorări sau de la cină, îi vedeam adunați afară, la masa mare din curte: copii, socri, părinți, veri, mătuși și cine știe ce alte rude. Ne salutam cordial și schimbam câteva vorbe.
Mama gazdei, o bătrânică extrem de simpatică, ne întreba mereu pe unde am fost în ziua respectivă, ce am vizitat, și îi spunea lui Irini (care ne traducea) că „sigur am ceva strămoși greci” , că prea arăt ca o grecoaică 😊.
Deși întrebam zilnic când pot să achit sejurul, abia în ultima zi înainte de plecare Irini mi-a încasat banii și mi-a dat chitantă.
Am primit cadou de la ea și 2 brelocuri de chei cu sigla hotelului, ca să ne amintim cu drag de ei. Rar am văzut gazde mai primitoare și mai implicate care să te facă să îți dorești să mai revii la ei.
Este o locație pe care o recomand cu mare drag tuturor: aproape de plajă, aproape de magazine, aproape de stația de autobuz — curat, confortabil, primitor.
Aș reveni cu plăcere oricând la Santa Barbara.
Totul a fost minunat.
- Utilizatoriii LOGAȚI văd o versiune cu mai puține reclame
Trimis de ioana74 in 22.09.26 16:05:19
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA.
- Alte destinații turistice prin care a fost: Grecia, Turcia, Israel, Iordania, Franta, Italia, Spania, Egipt
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (ioana74); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ”
@webmaster: multumesc! Am mai adaugat si cateva poze, erau cam putine 🤭
- Sep.2020 O gazdă la superlativ absolut: Hotel Santa Barbara Perissa, Santorini — scris în 03.11.20 de irinad din TâRGOVIșTE - RECOMANDĂ

Rog așteptați...