GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Sahara Majestic Luxury Camp, luxul de 5 stele in desert
Nu am fost destul de convingatoare?
Poate dupa acest review, voi reusi sa va determin sa vizitati aceste minunate locuri.
In urma cu cateva luni, eram sceptica: 5 stele in desert? Intr-un cort? O cazare cotata cu nota medie 9.7 din cateva sute de excursionisti?!
Am cautat informatii, am citit review-uri ale altor turisti, m-am uitat la fotografiile de pe site-ul olandez si totul parea super. Incredibil, dar, ulterior aveam sa ne convingem ca era adevarat!
Camp-ul este alcatuit din 10 corturi:8 corturi sunt pentru cazarea turistilor si 2 pentru servicii (restaurantul cu sala de mese si locuinta "stafului").
Camp-ul este o afacere de familie, de care se ocupa cu mare seriozitate. Aceasta locatie este noua, din 2018. Inainte au avut acelasi gen de afacere, 14 ani, dar, dupa cum povestea unul dintre frati, trebuia "reimprospatata".
Corturile sunt facute din doua straturi: un strat exterior, care izoleaza cortul de ploaie, vant din musama (plastic)si unul interior,textil. Intre straturi se afla bete de bambus, spre a asigura stabilitatea cortului si siguranta turistilor.
Fiecare cort, cu o suprafata mare de 25-30 mp, are capacitatea de a caza 4 persoane:sunt 2 paturi, de cate o persoana si un pat mare, matrimonial. Paturile si pernele sunt foarte confortabile. Niste plapumi groase, ca cele din vremea bunicilor, te ajuta sa treci cu bine peste frigul noptii (cam 10 grade, in perioada in care am fost). Pe fiecare pat se afla o "camasa de noapte" groasa, ca o patura cu motive traditionale marocane. Noi am folosit doar hainele din dotare: maiou, tricou, vesta, pijama, pulover dres, esarfa si bineinteles, plapuma. Asa am " luptat" cu frigul.
Pe jos, in fata fiecarui pat se afla cate o pereche de "babouch" (papuci marocani).
Prin toata camera erau covoare pe jos, care pareau foarte noi si curate, astfel incat erai imbiat sa te descalti de cum paseai in cort. De altfel, lenjeria si prosoapele straluceau .
Cortul, ca de altfel tot campul sunt conectate la curent electric.
Sunt disponibile lampi (veioze), nu sunt prize, dar exista posibilitatea sa incarci telefonul la o mufa usb :D. Aparatul foto nu l-am putut incarca, dar aveam o baterie de rezerva.
Sa ai apa curenta in desert, parea un vis frumos. Dar, in incinta cortului, pe langa incaperea de dormit se aflau: o incapere cu wc, una cu dus, cu apa calda si rece, la care am facut un dus foarte bun. Intre aceste doua incaperi, aflate fata in fata, este o chiuveta cu o oglinda si cu cele necesare:sapun, sampon.
Usa cortului are un sistem de inchidere cu cheie si un zavor.
Dupa ce am fost intampinati din periplul cu camilele, cu ceai, fursecuri si alune, ne-a fost adresata, pentru ora 20, invitatia la cina. Pentru noi, a fost o surpriza, deoarece nu am achizitionat decat cazare cu mic dejun. Ori cina facea parte din "pachet", ori a fost pur si simplu un "bonus". Cert este ca, nu ne-au cerut bani pentru ea.
Si chiar a fost o "cina berbera" gustoasa si oarecum "dietetica" (hrana berbera are in general putina carne, branza.)
La inceput, am primit niste mici castronase cu diverse tipuri de masline si o pasta de ardei foarte iute; apoi cate o supa crema de conopida, ciuperci si lamaie.
Au urmat cate un platou cu varza rosie cruda taiata, ca o salata, orez si cartofi, iar in mijlocul mesei "o tajine"pentru amandoua cu multe legume (mazare, fasole, morcovi, etc), cu sos cu mirodenii marocane si cu cateva bucatele de carne.
Desertul care a urmat a continut fructe:rodie, para, banana.
A fost o cina surprinzatoare, cu preparate gustoase si o noua experienta marocana. :D
A urmat focul de tabara, apoi urcatul pe dune ca sa admiram stelele si "Calea Lactee".
Dupa un dus bun, un somn in desert, am admirat rasaritul, incotosmaniti (vezi review), la ora 8 am fost chemati la micul dejun.
Soarele se ridicase de-o sulita pe cer si aerul devenise mai cald, determinandu-ne sa mai renuntam la cateva straturi de haine.
In "cortul-restaurant"ne astepta un mare cos plin cu fructe:
-kiwi, mandarine, pere, mere, prune, banane, rodii
Mic dejun tip bufet:
-chec, prajituri, turtite, paine, croissante
-unt, gem
-masline, un fel de salam specific (combinatie intre parizer si sunca)
-ceai de menta marocan, cafea
Intr-o "tajine", ne-au fost servite doua oua ochiuri, cate unul de persoana.
Din nou as spune ca am mancat foarte bine:sanatos si gustos! :D
Am scos bagajele in fata cortului, ei le-au transportat la locul "de campare", unde erau masinile parcate. Acolo ne astepta Idir, caruia i-am platit 95 euro, cazarea cu mic dejun, plus 40 euro (2x20 plimbarea cu camiloiul).
Un "buchet"de experiente foarte placute, m-au facut sa recomand din toata inima acest loc "SAHARA MAJESTIC LUXURY CAMP"!
I-am acordat nota 10 pe site-ul olandez si cu siguranta as reveni acolo. Dunele de nisip cu refexiile lor in lumina soarelui la asfintit si la rasarit, camilele si camiloii, unduindu-si corpul agale, cu turisti sau fara, sau mestecand, in repaus, iarba uscata; mancarea, gustoasa si "sanatoasa", conditiile foarte bune de cazare.
Dar mai important decat toate sunt beduinii, cu turban sau fara, poligloti, amabili, veseli, canta si danseaza, au un zambet larg , gata sa faca orice sa te faca sa te simti bine si sa-ti povesteasca despre stele, constelatii, camp-uri, despre viata in natura, pe care o prefera unei aglomerari urbane. (Noi am vorbit doar cu doi dintre ei.)
Daca va hotarati sa mergeti in Merzouga, va recomand din toata inima aceasta cazare!
Trimis de Dorina9 in 05.03.20 18:35:59
- A fost prima sa vizită/vacanță în MAROC
10 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Dorina9); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 31.09077900 N, -3.96368400 W - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
10 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mutat în rubrica "Sahara Majestic Luxury Camp, MERZOUGA" (nou-creată pe sait)
--
Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.
Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)--
Încărcând inițial impresiile la o rubrică de călătorie, rubrica de CAZARE (CAMERE) a fost nedisponibilă pentru notare. Te-aș ruga să indici o notă și pentru acest capitol - cazarea / camera - folosind linkul EDIT IMPRESII, afișat cu roșu mai sus și disponibil permanent la publicare (şi timp de 30 minute după aceasta).
Ulterior, poți scrie notele de la CAZARE şi sub formă de ECOU — le vom adăuga noi în caseta tehnică.
Super! Aceasta excursie a lipsit din sejurul nostru din noiembrie! Mancarea a fost buna si ieftina in tot Marocul, chiar excelenta in Fes si Casablanca.
Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut”
— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții.
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)
@webmasterX: Pozitia gasita pare ok (coordonatele).
Votul am vrut sa-l dau, dar nu am putut. Merita 100 de puncte, sau nota 10
As putea sa sugerez sa adaugati la cele 3 seturi de foto din Sahara-Muntii Atlas si pe cele de la hotelul Erfoud le Riad .
Va multumesc!
@Dorina9: Felicitări încă o dată! Minunată experiență ați avut prin această cazare excelentă, inedită și nu numai!
Te urmăresc cu drag și poate mă inspir și eu, mă bate gândul rău de tot...
Ați fost în noiembrie, pentru anul acesta eu mi-am făcut deja planificările de vacanță și aș dori un sfat dacă se poate merge în februarie- martie acolo...
Mă gândesc la Munții Atlas și la drumurile de acolo, este zăpadă și pe șosele, se poate circula cu mașina!?
@mprofeanu: Va multumesc pentru apreciere.
Noi am fost intre 27oct-6nov. Desi vremea a fost in general buna, temperaturile au fost foarte diferite:
-in sud la Marrakech, Ouarzazate, Rissani, Erfoud, Merzouga, au fost 30-31grade
-la Rabat, Casablanca, aprox 24-25 grade
-la Meknes, Fes, 22 grade
-la pasul Tizi-n' Tichka, prin care am trecut prin Muntii Atlas, 10-12 grade
-in desert, 30grade ziua, 10-12, noaptea
Pe drumurile lor se circula bine, dar totusi prin munti, se repara drumuri sau se largesc, astfel incat calatoria dureaza mai mult, decat estimeaza Google.
N-am vazut zapada, dar am vazut schiuri si " placi " . Au statiuni de schi (Ifrane). Probabil ca, la inaltimi mari, mai si ninge.
Pe de alta parte, se spune ca la Agadir, unde n-am ajuns, se poate face plaja tot anul.
Acum, azi 7 martie, la Marrakech vor fi 27grade maxima
Calatorii frumoase si cu vreme buna (pentru poze minunate) !
@Dorina9: Felicitări! Frumoasă excursie. Imi doresc să merg in Maroc și să urc și pe munte, pe Vârful Toubkal. Citit și votat cu plăcere.
@Mika: Multumesc pentru apreciere si pentru timpul acordat citirii impresiilor scrise de mine.
Excursia a fost intr-adevar una frumoasa.
Inca nu am terminat de scris impresiile (sunt bunica, nepoteii stau acum acasa, scolile fiind inchise si... avem teme de facut, plus alte activitati...) poate in week-end, voi mai putea scrie.
Cat despre varful Toubkal, din cate stiu, este la peste 4100 de m. Noi am trecut (cu masina) prin Atlasul Mare, prin pasul T' zin Tichka, la 2260 m, si era frigut, burnita, si vantul sufla cu putere (pe 5 noiembrie).
Cred ca aveti nevoie de imbracaminte groasa, eventual impermeabila.
Va doresc sa va realizati visul si sa ne " purtati" si pe noi pe inaltimi, cu poze minunate!
@Dorina9: " gandeam, speram, dar nu credeam" cred ca asa as fi gandit si eu despre o astfel de cazare, insa pozele puse de tine precum si povestea in sine au aratat ca da, este adevarat. Si nu doar curatenie dar si dotarile erau deosebite. Te-am remarcat in P03 su un selfie cu tinuta de calatorie, dar nu am putut sa nu remarc si chiuveta.
Si ceva mai sus intr-un ecou, mentionai si schiurile lor, chiar daca nu au zapada, or face schi de pe dunele de nisip? Si eu voiam sa pun intrebarea despre schiuri deoarecel le-am remarcat in ultima poza.
Felicitari, votat cu mare drag.
@mishu: De schiat, se schiaza in Muntii Atlas. Au statiuni de schi (Ifrane), prin care am trecut si noi. Muntii au inaltimi mari (in Atlasul Mare-pana la 4100m) ' .
Cred ca in scurta lor iarna, au si zapada.
N-ar fi exclus sa schieze si pe dune. N-am vazut.
Din marile orase, se ajunge la munte pe drumuri bune, iar distantele sunt acceptabile. (De exemplu, de la Marrakech, la Muntii Atlas sunt cateva zeci de km).
Chiuveta n-aveam cum s-o pozez, in toata splendoarea sa, fara sa ies si eu, din cauza oglinzii .
Multumesc pentru comentarii!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)