GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Incerc sa relatez in cele ce urmeaza impresiile mele legate de Turcia dupa 15 ani de mers in fiecare an. Din 1994-1995 familia si un grup de prieteni cu care mergem an de an, ne-am indragostit iremediabil de Turcia. Chiar daca mergem si in alte parti prin Europa, Turcia a fost si ramane pentru noi locul cel mai bun pentru vacanta de vara.
Pentru a-mi justifica impresiile va spun ca in Turcia am fost de-a lungul anilor in Kusadasi, Bodrum, Antalya (Lara, Belek, Kemer, Tekirova). Am stat numai in hoteluri de 5* (Rixos, Adora, Royal Wings, Kefaluka, Lares, Su Sesi, Fantasya, Miracle, s. a. ).
In toti acesti ani am mers numai cu masina. O parte din fetele din grup, inclusiv sotia mea, au rau de avion si... asta e. Va dati seama ca dupa atatia ani, pentru mine drumul pana in Antalya nu are niciun secret indiferent ruta. Le-am facut pe toate... De asemenea in fiecare an incheiem concediul cu trei nopti la Istanbul.
Anul acesta am facut, poate, cel mai frumos concediu datorita unei idei de a imparti concediul in doua: jumatate intr-o vila, jumatate la 5* All Incl.
Am descoperit ca in Kalkan (pe drumul de coasta intre Fethyie si Kas) s-au construit o groaza de vile de lux cu proprietari 99% englezi. Au facut o treaba extraordinara acolo, bineinteles cu sprijinul autoritatilor locale.
Am stat la Villa Gemma Lycia. O puteti gasi usor pe net.
Am plecat din Romania cu ideea clara de poposi 2 nopti pe drum. Nu este neaparat necesar, drumul se poate face si cu 1 noapte.
Din experienta prefer sa plec vinerea noaptea in jur de 11, 30 din Bucuresti. Fac Bulgaria noaptea, in grup de 4-5 masini. Nu dau niciodata peste politisti, radare, etc. Am vazut multe impresii despre drumul prin Bulgaria spre Turcia. Pentru mine cel mai bun si rapid drum este Russe, Veliko Tarnovo, Nova Zagora (s-a deschis drumul si este foarte bun si rapid), intoarcere spre Stara Zagora (ma intorc 23 de km. pentru a evita drumul de la Nova Zagora spre Svilengrad care este foarte prost), Haskovo si de acolo direct Turcia. Am facut toate variantele, prin Varna-Burgas, Targoviste si va spun ca de departe este cel mai bun si rapid. La ora 6, 00 (cu tot cu pauze) si netragand tare pentru ca n-aveam chef, am fost la Edirne. La ora 12, 00 Cannakale si la ora 14, 00 am oprit pentru prima noapte la Ayvalik. Cazare platita direct la hotel din tara, 40 EURO All Inclusive. La ora 14, 30 eram deja in mare si am castigat o zi si nici nu ne-am obosit prea tare. Basca faptul ca dupa drum, o baie buna in mare te remonteaza complet.
A doua zi am fost la Selcuk (pe autostrada Izmir - Aydin). Acolo orice crestin trebuie sa mearga odata in viata. Nu dezvolt istoria dar multi stiti ca acolo a trait in ultimii ani de viata si acolo a murit Sfanta Fecioara Maria, acolo este mormantul Sf. Apostol Ioan (cel caruia Isus, pe cruce fiind a incredintat-O pe Mama Sa). De asemenea e bine sa stiti ca majoritatea Papi-lor, dupa investire, merg acolo. Este considerat de multi al II-lea loc al crestinitatii, ca importanta, dupa Sfantul Mormant.
Am plecat din Selcuk si am mers pana la Oludeniz. Este suficient sa tastati pe net Oludeniz (imagini) ca sa intelegeti cum este. FABULOS!
Din Oludeniz pana in Kalkan mai sunt 64 de Km. Dimineata, dupa plaja, am ajuns intr-o ora. Astfel am ajuns la 13, 30 la Vila si am mai castigat o zi plina.
Cuvintele sunt de prisos pentru a zugravi cat de bine ne-am simtit in Kalkan. Exceptie de la regula din Kalkan, proprietarul vilei Gemma Lycia este o tipa din Suedia. Vila este absolut fantastica. Poate gazdui pana la 12 persoane (noi am fost 11). Totul este de lux, camerele, living-urile, piscina, jacuzzi, gratarul, etc. Stai in piscina sau in dormitor si privesti, indiferent camera, toata marea, muntii din jur, iar in fata insule care apartin de Grecia. Am stat acolo o saptamana. A costat toata vila 1. 800 Lire sterline (cam 1. 800 RON de cuplu). Nu este inclusa decat cazarea.
Acolo, in Kalkan, ne-am autogospodarit. Gasesti tot, tot ce vrei la preturi foarte bune. Sunt inclusiv macelarii (halal) unde gasesti, gata preparate si proaspete pentru gratar tot ce-ti trece prin cap (mai putin, binenteles, porc). In supermarket preturile sunt comparativ ca la noi, uneori chiar mai jos. Am mai cheltuit in acea saptamana cam 3-400 de Euro de cuplu nerefuzandu-ne nimic in materie de mancare si bautura. Asta in conditia in care nu am luat absolut nimic de acasa si incluzand 3 seri in care am fost la restaurante unde am fost serviti abolut exceptional. Chiar imi amintesc o seara cand am fost invitati de pe strada intr-un restaurant si acceptand sa platim cate 30 de Lire de persoana (16-17 Euro) ne-au servit pana am spus noi gata, nu mai putem.
In afara de statul la piscina pana la 2-3 dimineata, am fost la plajele din jur. Trebuie sa stiti ca in regiunea aceea sunt unele plaje clasificate in primele 15 din lume. Un exemplu ar fi Patara (18 km. de nisip alb, absolut fabulos, unde traiesc vestitele testoase gigantice Caretas) sau Kaputas (care este o plaja mica dar absolut extraordinara care nu trebuie ratata). Daca ajungi in zona trebuie sa mergi sa vizitezi Kas-ul sau defileul Gorge unde se mananca pe apa, pastrav proaspat. Recomand tuturor sa incerce in viitor aceasta zona.
Pentru partea a doua a concediului am mers in Lara la Royal Wings. Pentru noi era a treia oara la acest hotel. De fiecare data ne-am simtit bine.
Anul acesta a fost O. K. din punct de vedere cazare si masa. Ca de obicei, camerele mari si spatioase, masa destul de buna (mult peste Miracle dar sub SuSesi sau Rixos). Costuri: 1. 350 EURO/cuplu/saptamana platiti in martie (early-booking) Singurul lucru care nu prea mi-a placut a fost faptul ca anul acesta ei s-au axat pe familisti cu copii mici (prin sistemul de gratuitati excesive). Foarte, foarte multi copii mici cu galagia de rigoare in special la masa. A nu se intelege ca am ceva cu copiii. Si eu am avut copil mic si stiu cum este dar acum mi s-a parut cam mult... Recomandabil in Turcia, la hotel, sa vorbesti de la inceput cu unul din sefii de sala si sa ai o masa rezervata seara la masa (si vorbesc de restaurantul principal nu de celelalte). Am avut tot sejurul acelasi ospatar si in schimbul a 10 - 15 lire pe seara (pt. o masa de 11 persoane) te bucuri de atentie deosebita si servire impecabila si ultra-prompta, plus toate informatiile asigurate (daca intelegeti ce vreau sa spun).
Fiind axati pe familisti cu copii mici nu au mers pe calitatea echipei de animatori, cu spectacole slabe, ca sa te duci la culcare. Nu mergeti la Royal Wings anul acesta daca vreti multa distractie decat daca sunteti grup mai mare si aveti, in consecinta, ce sa faceti sau mergeti dupa 5 -10 septembrie cand ei schimba regimul (se termina vacantele).
La Istanbul va recomand cu caldura zona Taksim. Faimoasa strada Istiklal va ofera o atmosfera unica in fiecare noapte. Am stat la hotel la Pera Tulip (85 EURO/dubla cu mic dejun, platiti din tara direct la hotel. Pentru cei pretentiosi la cumparaturi anul acesta Istynia Park (cel mai tare mall din Istanbul). Si Galeria ramane in top. In schimb Cevahir a cazut mult (oferta saraca si preturi fara sens).
De "atacat" anul acesta magazinele USS Polo (preturi incredibile pentru cei ce apreciaza aceasta firma), Dockers si Mavi (cu cei mai buni blue-jeans de pe piata si care am inteles ca au plecat sau pleaca din Romania).
Despre drumurile din Turcia.
Cei ce au fost an de an stiu ca ei construiesc continuu. Asa si acum. probabil ca intr-un an - doi o sa fie autostrada continua Antalya - Istanbul. Radarele apar in general in zona oraselor mai mari (Afyon, Kutahia, Bursa). NU incercati sa dati spaga politistilor. Au salarii foarte mari si pedepse uriase daca sunt prinsi ca iau spaga. Mai bine luati procesul verbal si vedeti-va de treaba.
Contrar unor altor impresii va spun ca cel mai bun schimb valutar este in vama. De multi ani imi confirm acest lucru. In vama am schimbat 1EURO/1, 97 Lire. La toate bancile la care am schimbat in Turcia nu am obtinut mai mult de 1, 94. Iar la magazine si mai putin. Va recomand sa platiti in Lire.
De asemenea intrati cu plinul facut din Bulgaria, unde este cea mai ieftina benzina (motorina), mai ieftina ca la noi. In Turcia, asa cum stiti multi dintre voi, benzina se aproprie de 2 EURO/litru (3, 67 - 3, 69 Lire).
Va urez tuturor vacante placute.
Trimis de legatorul in 16.08.10 21:36:31
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în TURCIA.
20 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (legatorul); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 36.85654000 N, 30.88422000 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
20 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Multumesc pentru impresii si pentru detalii, probabil esti un specialist ce trebuie supus la un tir de intrebari de la viitorii turisti si vei scapa cu greu de asa ceva aici.
N-am inteles de ce review-ul a fost punctat la Miracle?
Dar exceptand acest fapt, puncte maxime de la mine, dar spune-mi te rog cam in ce fel se schimba programul in septembrie, dupa terminarea vacantei copiilor?
Superbe impresii!! Le-am citit cu sufletul la gura pentru ca si noi am "frecventat" Turcia cu masina (de 6 ori) si ne-a placut mult mai mult decat atunci cand am fost cu avionul (de 2 ori).
Cum ti s-a parut la Concorde? In ce ordine ai clasifica hotelurile la care ai fost ? Ti-as sugera sa nu ratezi Delphin-ul cu ocazia unei alte vacante in Turcia.
Vacante cat mai placute si alegeri inspirate!
P. S. Cred ca review-ul a fost postat gresit in aceasta sectiune pentru ca nu are nicio legatura cu Miracle.
Utile impresiile postate, totusi nu inteleg de ce ai punctat asa serviciile, cazarea si masa (ar trebui, daca doresti, sa dai mai multe detalii). ,,Relele,, au fost de fapt ,,vacarmul,, copiilor?
Foarte bun review-ul tau. Poate gasesti timp sa faci un review separat despre drumul pana in Antalya, cu tot atat de multe detalii ca cel de mai sus.
Pentru - danait - "Relele" trebuiesc vazute in contextul in care nu sunt la prima vizita in hoteluri de 5*. Am subliniat faptul ca tot programul hotelului a fost aranjat pentru familiile cu copii.
Cina de la 18,30, spectacolele de slaba factura, stinsul luminilor pe terase si in baruri la 12,00 noaptea. Cine a fost la Royal Wings stie despre ce vorbesc. Dar nu am vrut sa insist prea mult pentru ca astfel de "rele" poate pentru altii nu conteaza...
Pentru - anca I - Am avut o experienta la Royal Wings aproape similara acum 3 ani. Am fost la inceput de august si programul a fost cam la fel.
Apoi printr-o conjunctura am fost inca o saptamana la mijlocul lui septembrie. Cu totul altceva. La Pool-bar in fiecare seara era o atmosfera fantastica. Schimbasera din echipa de animatori si era cu totul si cu totul altceva. Beach-party de 2 ori intr-o saptamana, torte si artificii pe plaja, muzica si D. J. ca lumea, axati mai mult pe distractie.
Da este adevarat. Nu am avut intentia de a aparea la Miracle. De fapt nici nu stiu cum a aparut acolo. Probabil am gresit eu.
Pentru- michaela 1961 - Repet pentru toti. Nu am avut intentia ca impresiile sa apara la Miracle. probabil am gresit eu cu ceva. Referitor la hoteluri o clasificare din punctul meu de vedere ar fi:
- Rixos Tekirova - dupa mine este mai bun chiar decat Rixos premium pentru ca Head Office-ul Rixos este (era) la Tekirova. probabil ca prezenta sefilor cei mari facea ca toti sa-si dea silinta mai mult.
- Kefaluka - este un hotel nou (dat in folosinta in 2009) si au luat din prima personal de calitate. Totul a fost perfect.
- Su Sesi - foarte bun din toate privintele - cazare, masa, distractie, echipa de animatori.
Cu privire la Delphin De luxe. O sa-ti spun ceva pentru care o sa fiu probabil foarte criticat. Este plin de romani si de rusi. Nu ca nu-mi plac compatriotii nostri dar este adevarat ca unii dintre ei sar calul in multe privinte. Chiar nu-mi face placere sa-mi petrec concediul cu grupuri de conationali cu lanturi de 2 kg. la gat si cu comportamentul adecvat. Multi dintre voi stiu despre ce este vorba. Marturisesc ca am o relatie de prietenie cu patronii de la ****** si ma informez inainte cam ce turisti o sa gasesc pe acolo. Uite, anul acesta Royal Wings a fost plin de englezi, galezi, scotieni, olandezi, nemti si spre sfarsit de israelieni. Prefer asa decat rusi si...
Pentru Anturium - timp am. Spune-mi mai precis despre ce drum vrei sa-ti spun si ce te intereseaza mai mult. Bucuresti - Antalya, Antalya - Istanbul sau care ?
In perioada in care am fost noi la Delphin-ul din Alanya, acum 3 ani, majoritari erau nemtii si cam 8 familii de romani (noi eram 5).
Multumesc pentru informatiile despre celelalte hoteluri!
Ma intereseaza in special portiunea Istanbul-Antalya despre care s-a scris foarte putin.
Dar n-ar fi rau sa incepi cu inceputul, de la km zero.
E util de stiut ce taxe sunt de platit(autostrazi, pod in Istanbul, cum ai procedat cu tichetele de autostrada, etc). De asemenea ceva amanunte bune de stiut, si pe care numai cineva care a facut de mai multe ori acest drum le stie(cost total per calatorie, pe unde sunt drumuri cu 4 benzi sau cu 2 benzi, cum e relieful, daca e ceva interesant de vazut,unde facem pauza de o noapte, unde mancam etc).
Multumesc anticipat pt. efortul de a ne oferi aceste informatii utile poate pt. multi.
Si vacante frumoase in continuare!
Pentru Anturium - cu mare placere.
In principiu din Istanbul pana in Antalya sunt 7-800 de km. Depinde pe unde te duci.
Varianta 1 - iei ferry-bout din Istanbul si mergi pana la Yalova. Este un ferry destept, inchis (n-ai voie afara pe punte). Firma este IDO. Te costa 70 de Lire (cam 36-37 Euro). Traversarea cu tot cu asteptare poate fi 1 ora - 1 jumate. Scutesti cam 170 de km. De la Yalova mergi spre Bursa, autostrada pe langa Bursa, Bozuyuk, Kutahia, Afyon, Isparta, Antalya. Te sfatuiesc sa mergi pe Isparta. De la Isparta se face un drum zis secundar spre Antalya dar este foarte bun si spectaculos. personal si la intoarcerea spre Istanbul folosesc acelasi drum cu o mica modificare. Daca la Yalova nu prind ferry principal (merge pana la 17,30), mai merg 17 km pe directia Istanbul si iau un ferry mai mic (semnalizat pe strada) care traverseaza marea spre Gebze. Gebze este la 40 km. de Istanbul deci scutesc oricum 120 de km. de sofat.
Varianta 2 - Mergi numai cu masina. Pleci din Istanbul pe autostrada de Ankara si la Adapazari (mai precis Sakaria) faci dreapta (este semnalizata directia Antalya). Ajungi tot la Bozuiuk si de acolo pe acelasi drum. Pana la Bozuiuk este un pic mai greu drumul. Serpuieste printre munti (dealuri) si daca prinzi aglomeratie este un pic mai greu. Dupa Bozuiuk mergi fara probleme. Tronsonul spre Kutahia - Afyon - Antalya este destul de bun. Probabil ca intr-un an, doi va fi autostrada continua. Mai sunt pasaje unde se lucreaza si mergi un pic mai strans dar merge.
Din Istanbul daca vrei sa iei ferry (varianta 1) acesta-l gasesti pe Kennedy Caddesi care este un bulevard larg si lung pe sub Cornul de Aur pana la extremitatea Istanbul-ului, in partea de Sud. O sa vezi bine semnalizata "Marina".
Asta este clar (indiferent varianta) drum de o zi. Nu este cazul de innoptat.
Eu personal cand plec din Istanbul spre Antalya plec pe la 6,00 dimineata ca sa evit aglomeratia de dimineata din oras (asta daca nu iau ferry care are prima cursa pe la 9,00). In Istanbul, daca n-ai un GPS actualizat, bun, uita-te dupa insemnul "Cevreyolu". Asta inseamna autostrazile inelare, un fel de centuri. Odata ajuns pe Cevreyolu este simplu sa te orientezi spre Ankara sau Edirne dupa caz (venire sau plecare). Daca pleci numai cu masina vei avea o mica problema. Daca nu nimeresti bine (si e greu, crede-ma) atunci vei intra pe autostrada de Ankara (inainte de unul din podurile mari) pe una din intrarile de unde nu poti lua tiket de autostrada. Sunt multe intrari dar accesibile numai celor ce au un card KGS sau OGS. Dar nu este o problema. Stai la una din porti (intrari) pana vine un taxi saun alta masina al carei sofer stie ceva engleza si-l platesti pe ala cu 5 Lire si trage el cu card-ul. Am facuta asta de multe ori si n-a fost nicio problema. Taxele pe autostrazi indiferent ca vorbim Edirne - Istanbul (9,75 Lire), Imir - Aydin (7 lire) nu sunt foarte mari. Putem vorbi de 2,3 maxim 7 Euro.
Daca nimeresti pe una din intrarile pe autostrada unde vezi "tiket" sau "nakiz" atunci nu mai ai nicio problema. Iei tichetul (automat) si platesti la iesire.
Daca mergi in Antalya din Bucuresti prin Istanbul atunci ai nevoie de o noapte la Istanbul. Ai 700 de km. Buc. - Istanbul si 7-800 de Km Istanbul Antalya.
Daca alegi sa te duci pe drumul de coasta, este clar mai frumos dar mai lung cu 400 de km. Directia este Edirne, Cannakale (traversare cu ferry), Izmir, Aydin, Yatagan, Mugla si apoi intri pe drumul de coasta spre Fethyie, Kas (care este splendid dar destul de greu), Antalya. Se poate face si asta cu o noapte pe drum dar nu recomand. Ar fi bine cu doua nopti. Prima ar fi buna la Cuccukkuyu sau un pic mai departe la Ayvalik sau Dikili unde poti face si o baie in mare. A doua in zona Oludeniz - Fethyie. De exemplu de la Oludeniz mai ai maxim 300 km pana in Antalya (depinde pe unde o iei dar este mai frumos sa tii coasta).
Despre costurile de drum: Bucuresti- Antalya - prin Istanbul, 1500 de km. Plin de combustibil la Giurgiu, plin la iesirea din Bulgaria si apoi Doamne ajuta. Am mai spus, la bulgari benzina este un pic mai ieftina ca la noi. La turci este mai scumpa 3,67-3,69 litrul de Kursunsuz (adica benzina fara plumb de 95). La istanbul un hotel bun de 4 stele te poate costa intre 70 si 90 de Euro dubla. Preferabil sa va platiti cazarea din tara dar nu prin agentii ca au preturi mari pentru Istanbul. Vedeti pe net, direct pe hotel sau unul din site-urile mari de pe net. Nu dau nume ca nu ma lasa astia. Va spun ca n-o sa obtineti niciodata pret mai bun pe negocierea directa la hotel decat prin negocierea pe net direct cu hotelul cat mai din timp cu putinta. Situatie inversa fata de hotelurile din Antalya unde nu obtii niciodata pret mai bun ca la agentii. Cu toate ca si aici, de la anul am de gand sa iau bilete din Germania. Nu ma duc acolo dar iau de pe net. Au preturi sensibil mai mici.
Daca mai pot sa fiu de folos cu ceva va stau la dispozitie
legatorul, am creat o rubrica distincta Drumul spre Antalya unde poti descrie variantele de drum.
Copiaza eventual textul de mai sus si foloseste butonul ADAUGA REVIEW SIMPLU (din linkul pe care l-am pus eu).
In acest fel or sa fie mult mai vizibile si de ajutor impresiile tale.
Multumesc foarte mult pentru informatii si pentru timpul acordat.
Dar te rog, ca si webmaster22 , sa dai un copy-paste si sa faci un review distinct.
Va fi foarte apreciat!
frumos. Niste poze de la vila ai? Cam cat de departe era cea mai apropiata plaja?
pentru Molko - o sa pun si niste poze de la vila. oricum daca o sa cauti villa gemma lycia pe net o sa o gasesti si pozele de acolo sunt 100% reale.
Plaje sunt asa; 3 in Kalkan - la 150 m de vila dar drumul este in panta (rampa). Patara este la 15 km. Kaputas este la 5 km. Cu masina ajungi in maxim 10 minute la mai multe plaje. Daca n-ai masina personala sunt multe variante in jur, chiar si personalul vilei te rezolva imediat.
Ce poti sa imi spui despre bauturile de import? Whisky, bere (Corona, Efes etc) sunt?
BRAVO!!
Excelente si foarte folositoare toate informatiile.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Sep.2019 Dezamagit, raport calitate pret foarte slab — scris în 07.09.19 de mariusdd din CARANSEBEş [CS] - nu recomandă
- Jul.2018 Un hotel cu pretentii dar cam atat — scris în 26.01.19 de vargacalin din CLUJ-NAPOCA - nu recomandă
- Jul.2017 Un concediu superb la acest hotel ???? — scris în 14.07.17 de Anca Ioanas din TIMISOARA - RECOMANDĂ
- Aug.2016 Nu chiar ce ma asteptam — scris în 09.08.16 de teo35 din IASI - nu recomandă
- Jul.2016 Apusul unui hotel... — scris în 29.07.16 de manolekris din BUCURESTI - nu recomandă
- Jul.2016 Royal Wings - un hotel dezamagitor — scris în 15.07.16 de dumitriu77 din GIURGIU - nu recomandă
- Sep.2015 Relaxare si rasfat — scris în 29.11.15 de andre22 din CLUJ-NAPOCA - RECOMANDĂ