GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Hotelul poate fi usor recunoscut si gasit; este la intrarea in statiunea Cheia, din sensul de venire de la Bucuresti, pe partea stanga cu 300m. inainte de pod. (podul pe care trebuie sa faci la stanga, sa ajungi in statiune).
Face parte din hotelurile mari, ca si constructie si desi are doar doua stele, veti vedea din poze, ca ar merita macar una in plus. Ce ne-a facut sa oprim la acest hotel a fost anuntul din fata, care spune ca se poate manca pastrav proaspat. Asa ca am oprit si am intrat.
Intrarea si receptia sunt mici, avand un rol strict functional; caci lucrurile se misca repede; spui de ce ai venit, arati buteltinul si in cinci minute ai o cheie in mana si o camera repartizata. O camera cu trei locuri (un pat dublu matrimonial si unul pentru o persoana) la etaj costa 100 lei si una la mansarda 90 lei. Hotelul nu are lift, asa ca urcarea se face in sir indian pe scara din lemn, mochetata sa amortizeze orice zgomot.
Surpriza placuta a fost dupa ce am deschis usa. Am avut parte de una din cele mai mari camere, desi repet este vorba de doua stele. Camera a avut un pat mare dublu si inca unul pentru o persoana, o masuta cu tv, doua fotolii si un balcon atat de mare, care inconjura camera pe doua laturii. Din holul de la intrarea in camera se ajungea si la baia la fel de mare, pe masura camerei. Dotata cu o mare cabina de dus (nu din acelea micute in care daca te apleci dai cu capul sau du f... in cabina). Pentru noi, care am stat doar o noapte, nu ar fi fost o drama o cabina mica, dar pentru cei ce stau mai multe zile, ma gandesc ca este important. Tot in baie, am gasit si usactorul de par, trusa personala de igiena prosoape si halate.
Cum bagaje multe nu am avut, am coborat repede la restaurant sa mancam mult doritul pastrav. Sunt doua saloane in restaurant; unul la care se ajunge direct de afara, pentru cei ce nu locuiesc in hotel, si altul ce are legatuta directa cu receptia. Fiecare era decorat cu alta culoare; verde si portocaliu, cu scune imbracate de sarbatoare.
Un ospatar dragut (care servea si la bar cand era cazul) si amabil ne-a luat comanda; nici nu ne-a fost greu sa ne hotaram - toti am vrut pastrav la gratar cu mamaliguta. Doar sosurile au fost diferite; mujdei sau sosul casei Royal.
Puteam alege intre specialitatea casei medalion de pui Royal, turnedou de pui Royal si pastrav la gratar, prajit sau in folie de Al. plus alte ciorbe si mancaruri. O sa vedeti in poze care sunt tarifele; eu din cate imi amintesc, este cel mai ieftin pastrav pe care l-am mancat in ultimii ani. Am baut o limonada, si o cafeluta cu caimac, si am iesit pana afara sa vedem cu ochii nostri de unde vin pestii pe masa noastra. Am ocolit hotelul pe partea stanga, am trecut pe langa o cladire anexa unde este sala de biliard iar pe ea o tersa de vara, am trecut pe langa terenul de sport (fotbal) si am gasit in spate iazul cu pastravi si o alta terasa in gradina pe malul raului Teleajan. Peste iaz, e un foisor. Pacat ca afara a plouat si nu am putut manca la terasa de pe malul raului. Cand am intrat iar in restaurant am decis la unison; mai vrem cate unul. La sfarsit, dupa ce am platit, ,,i-am facut strengareste toti cu ochiul ospatarului” si am fugit cu papanasii si clatitele pe balcon, la mine in camera, unde sa le mancam linistiti, caci se cam aglomerase locul, iar noi vroiam sa lenevim intre doua inghitituri.
Despre micul dejun nu stiu sa va spun nimic, caci noi a doua zi ne-am trezit atat de tarziu, incat abia am mai primit o cafea mare si tare.
Prietenii mei au fost mai norocosi; in baie au avut parte de o cabina de dus cu hidromasaj, si o camera si mai mare.
12 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Diaura*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest review
12 ecouri scrise, până acum, la acest articol
mutat la rubrica hotelului Royal (deja existenta pe site) - am inteles ca ai avut cazare acolo, nu?
Ma bucur ca exista astfel de locuri intr-o locatie atat de interesanta si de frumoasa. Review-ul tau m-a facut sa ma gandesc sa revin in Cheia. Felicitari si ai votul meu
@webmaste Da am ramas o noapte acolo. Multumesc si juniorului pentru melodie.
Se pare ca este un hotel bunicel, demn de luat in considerare, felicitari!
@pepsi70ro In cate hoteluri, tu cu familia ati stat cu 100 lei /camara - noapte? adica vreo 25 Eur? Macar acest aspect merita retinut. Si locatia; cateva zile de aer curat fac minuni. Din pacate eu am stat doar doua, dar ma gandesc serios sa marg mai des.
Chiar ca merita. Si pretul si conditiile. Multumim ca ne-ai impartasit si noua...
Cunosc hotelul (mai precis restaurantul acestuia - in care am mancat deliciosul pastrav) si imprejurimile sale, care, pot spune ca se prezinta exact ca in fotografiile postate aici.
Data viitoare i-mi voi planifica evadarea in natura astfel incat sa pot innopta, ca sa ma bucur de toate conditiile oferite de aceasta locatie.
Ma bucur ca v-a placut aici. N-am stat la hotel, dar intr-o zi geroasa de iarna am mancat foarte bine aici, iar ceaiul servit ca antreu a fost chiar grozav. Se intampla inainte de incendiul amintit si-n alte comentarii, inseamna ca au renascut la aceleasi standarde, daca nu chiar mai bine.
si un SB binemeritat.
am trecut in urma cu o saptamana pe acolo si vroiam sa ne oprim sa bem o cafea, nestiind locatii in Cheia.
din mersul masinii ni s-a parut totul foarte sinistru, totul incuiat si iti dadea impresia ca proprietarii aruncasera cheia sa nu o mai gaseasca nimeni.
data viitoare voi stii unde sa ma opresc.
Iti multumes ptr comentariile tale si ptr pozele pe care le-ai postat. Acestia suntem noi. Cu gaurile noastre, dar si cu parti bune. Din cat am inteles camerele sunt ok, personalulu restaurantului este deasemeni ok, dar nu stiu parerea despre cel sau cea care s-a ocupat de cazarea dumneavoastra. Suntem o echipa si trebuie sa ne completam. Astept raspunsul tau despre personalul din receptie si totodata nu am inteles cu cafeaua de a doua zi. Atat ati dorit sa serviti sau doar atat vi s-a servit!
@cosminp:nu vreau sa fac un flame... este bine sa spui cum ti se pare cand chiar si stai acolo.
Ca si strain eu nu as intra in Romania... totul pare incuiat si sinistru (ma refer la vama, aeroport, etc...). Dar apoi daca stai pe aici nu mai pleci
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jun.2011 Hotel Royal - Cheia - impresii nealterate — scris în 22.06.11 de Bogdanra din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Oct.2009 Pentru o locatie de 2 stele, doriti servicii de 5 stele??? — scris în 28.02.10 de sirbu cornel din ILFOV - RECOMANDĂ
- May.2009 Conditii proaste la Royal — scris în 13.06.09 de videovox* din BUCURESTI - nu recomandă
- Dec.2008 Low cost — scris în 13.06.10 de OvidiuH din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2008 Conditii precare — scris în 28.04.09 de je* din CONSTANTA - nu recomandă