ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 16.01.2017
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Râmnicu Sărat
ÎNSCRIS: 09.05.11
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
JAN-2017
DURATA: 2 nopți
familie cu copii
2 AD. + 1 COPII -- v: 6 ani

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CAZARE [camere etc]:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
97.50%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
la PMM* = 36 EUR
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

TIMP CITIRE: 8 MIN

Minisejur reușit la hotelul Royal din Poiana Brașov

TIPĂREȘTE

În weekendul ce tocmai s-a încheiat am fost la munte. Am zis și noi să profităm de vacanța prelungită a celui mic și bine am făcut! Am plecat vineri dimineață de acasă și am ajuns pe la prânz în stațiunea pe care ne-am ales-o ca destinație – este vorba despre Poiana Brașov. Făcusem cu o zi înainte o rezervare pe booking, așa că de data asta nu am mai avut emoții până la găsirea unei cazări convenabile. Hotelul Royal din stațiune avea să ne găzduiască pe perioada minisejurului nostru.

Amplasare și acces – Hotelul Royal (clasificat la 3 stele) se află în imediata apropiere a hotelului Piatra Mare și a pensiunii Condor. Adresa exactă a hotelului unde ne-am cazat este Poiana Brașov, strada Poiana Doamnei, nr. 4. Pentru a ajunge acolo, am virat dreapta din strada principală și am intrat pe strada Poiana Doamnei care trece prin spatele hotelului Alpin, pe lângă hotelul Piatra Mare și apoi coboară către hotelul Royal. Parcarea hotelului nu este foarte mare (aproximativ 12-15 locuri, în funcție de atenția cu care se parchează); cred că uneori locurile de parcare nu sunt suficiente (mă gândesc la perioade precum Crăciunul sau Revelionul, zile în care Poiana pare sub asediu, dacă pot spune astfel). În plus, acest spațiu este înclinat, așa că mare atenție la plecare dacă aveți cumva ”noroc” de polei în ziua respectivă. Acestea fiind spuse, să vă conduc în hotel pentru că deja v-am ținut prea mult timp la frig în parcare. :)

Se coboară destul de abrupt vreo 15-20 de metri (veți putea observa asta în pozele pe care le voi atașa) și... gata! Am ajuns la intrarea în hotel! Mai precis în corpul A al hotelului, pentru că există și un corp B lipit de acesta (cele două corpuri comunică pe un hol pe lângă recepție). În hol se află două fotolii și o canapea, în stânga există un spațiu de depozitare pentru schiurile celor cazați și mai departe toalete. În față există o sală de restaurant, iar în dreapta se află recepția hotelului.

Bineînțeles că prima dată am avut treabă la recepție, unde m-am prezentat cu rezervarea de pe booking printată (ca să elimin din start vreo problemă care ar putea apărea). Știam din momentul în care rezervasem că ora de check-in este 15.00 (iar check-out se face până la ora 12.00), așa că nu ne-am supărat că am fost rugați să mai așteptăm până când va fi gata camera. Chiar eram pregătiți pentru asta: am luat săniuța din mașină și duși am fost pe pârtie, de la ora 12.15 până la ora 15.10! Până să scriu câteva rânduri despre camera în care ne-am cazat, trebuie să vă spun că există o scurtătură prin care se poate ajunge pe pârtie în câteva minute! Prin dreapta recepției se continuă pe hol și se iese din hotel, apoi se coboară vreo 70 de trepte destul de abrupte (să vezi fericire la întoarcere, când ne dureau picioarele de atâta hârjoneală la săniuș). Se ajunge astfel în spatele hotelului Aurelius (cel aflat pe lac) și apoi pe aleea ce traversează lacul până în zona centrală a stațiunii. Pe aici am plecat și tot pe aici ne-am întors la hotel de fiecare dată, pe stradă am fi zăbovit mai mult până să ajungem unde doream.

Să revenim la prezentarea hotelului! Ne-am întors la recepție unde am plătit 464 de lei (2 nopți de cazare într-o suită superioară, conform rezervării avute), am primit cartela de la cameră, factura și apoi am urcat la primul etaj, unde se afla camera noastră. Este bine de reținut că acest hotel nu are lift.

Încă de pe holurile hotelului ne izbise căldura, însă senzația avea să se amplifice imediat ce am deschis ușa de la camera 18! Pe tot parcursul șederii noastre aici am avut în cameră aproximativ 30 de grade, după cum ne-a indicat termometrul electronic de pe hol. Nu ne-am plâns deloc, suntem mari iubitori de căldură și nu am avut vreo emoție că cel mic ar putea, de exemplu, să doarmă dezvelit peste noapte și să răcească. A fost excelent!

Camera 18 (suită superioară) este de fapt un miniapartament: un hol nu prea larg din care se intră în două dormitoare micuțe și în baie. Cele două dormitoare sunt asemănătoare în privința dotărilor, diferența constând în faptul că unul este prevăzut cu pat matrimonial, iar în celălalt se află două paturi de o persoană. Fiecare dintre cele două dormitoare este prevăzut cu câte un dulap încăpător în două uși, continuat cu un mic birou. În partea de jos a fiecărui dulap există câte un minibar (cel din dormitorul cu pat matrimonial răcea mai bine, pe el l-am folosit). În fiecare cameră exista câte un televizor LED Philips (diagonală 81 probabil), precum și mai multe prize în care se pot încărca diferite gadgeturi în același timp. La capetele paturilor sunt amplasate veioze funcționabile (toate merg, le-a testat băiatul nostru în permanență :)), precum și noptiere micuțe. Câte o oglindă îngustă se află deasupra biroului (sub televizor), iar în camera cu pat matrimonial se află telefonul fix (nu l-am folosit deloc), precum și un fierbător așezat pe o tavă, alături de câteva pahare și de niște pliculețe de ceai sau de cafea. Fierbătorul chiar a fost util atât dimineața, cât și seara (aveam și noi plicuri de ceai și un termos, așa că am avut în permanență ceai cald pe pârtie). Tot în dormitorul cu pat matrimonial (mai precis în dulapul de aici) am dat peste un seif mic, pe care nu l-am utilizat.

În ceea ce privește baia camerei, nici această încăpere nu este prea mare, însă ne-am descurcat fără probleme. Pe lângă chiuvetă, vas de toaletă, coș de gunoi sau cabină de duș, am avut la dispoziție consumabile de baie (hârtie igienică, săpun lichid, șampon, opt prosoape albe mari și mici), dar și un foehn funcționabil. Sub acest foehn se află un alt telefon! La ce-o folosi oare acolo în baie?! Mi-a plăcut mult faptul că un ventilator pornea de fiecare dată când se aprindea lumina în baie, reușind să risipească destul de rapid aburii de după un duș.

Mi-a mai plăcut faptul că izolația cabinei de duș nu permitea apei să inunde întreaga baie (cum am mai pățit prin alte părți) ! Și chiar dacă s-ar fi întâmplat asta, am fi trecut cu zâmbetul pe buze peste un astfel de amănunt, doar în concediu vrem să ne simțim bine, nu să ne supărăm din orice fleac!

Revenind în holul camerei noastre, aici se află suportul pentru cartela de acces în încăpere (care pornește și luminile atunci când intri), dar și un cuier cu un mic pantofar în partea de jos.

Mai trebuie spus că această încăpere nu are balcon, însă majoritatea camerelor de la acest hotel sunt prevăzute cu astfel de spații. Nu ne-a deranjat în vreun fel acest amănunt, însă pentru un sejur pe timp de vară am prefera ca încăperea în care ne cazăm să fie prevăzută cu un balcon, cât de mic.

La hotel se putea servi micul dejun între orele 08.00 – 10.00. Întrucât rezervarea noastră nu a cuprins această opțiune, am preferat să ne autogospodărim, mai ales că sejurul a fost scurt. Nu vă pot da amănunte despre calitatea mâncării și nici despre barul hotelului deoarece am petrecut mare parte a timpului pe pârtie și am savurat acolo din când în când câte un pahar de vin fiert! Am întrebat totuși la recepție și un mic dejun costa 22 de lei pentru un adult, iar alte mese (prânz sau cină) nu se pot servi în această perioadă la hotel.

La capitolul distracție și relaxare, trebuie menționat că acest hotel pune la dispoziția turiștilor săi (contra-cost) biliard - 20 de lei/ora, darts – 10 lei/ora, fotbal de masă - 10 lei/ora sau biciclete – 20 de lei/2 ore, dar și o saună aflată pe parterul hotelului (care poate fi folosită gratuit de către cei cazați, la cerere). Internetul wireless a funcționat așa și așa (seara se mai deconecta din când în când); parola am primit-o de la recepție.

Pe timp de vară se poate utiliza și terasa exterioară, unde există un mic loc de joacă pentru cei mici. Acum însă totul era acoperit de mantia albă a iernii, doar o pisică s-a strecurat cu pricepere printre mesele de lemn și pe lângă toboganul de plastic atunci când ne-a văzut.

Alte informații – hotelul Royal pune la dispoziția turiștilor în cele două corpuri de clădire camere duble, triple, suite sau apartamente. La recepție erau afișate prețuri mari (o cameră dublă superioară costa 400 de lei/noapte, ceea ce mi se pare exagerat), așa că recomand rezervările pe internet, unde pot apărea reduceri semnificative. Comunicarea cu personalul a fost foarte bună, băieții de la recepție au răspuns de fiecare dată cu amabilitate la întrebările noastre.

Ajuns la final de articol, recomand cazarea la hotelul Royal din Poiana Brașov! Site-ul locației este aici. Vă doresc tuturor sejururi cât mai reușite în noul an!

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de Floryn81 in 16.01.17 19:08:29
Validat / Publicat: 16.01.17 21:33:55
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în POIANA BRAŞOV.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 2626 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

15 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Floryn81); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Am ajuns la hotelul Royal din Poiana Brașov. Muntele deja ne făcea cu ochiul.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 60500 PMA (din 65 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 36.00 EUR pe cameră

  • ECOURI la acest review

    15 ecouri scrise, până acum

    webmasterX
    [16.01.17 21:43:06]
    »

    Te-am ruga să (re)verifici coordonatele GPS ale acestei destinaţii pe harta interactivă AFA. Ne poți spune dacă-i ok? (mărește zoom-ul cât e necesar, până la afișarea la nivel de stradă - dacă-i posibil)

    Floryn81AUTOR REVIEW
    [16.01.17 21:50:18]
    »

    @webmasterX: Poziționarea hotelului pe hartă este corectă.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    iulian68
    [17.01.17 03:37:41]
    »

    @Crazy_Mouse: Eu, conservator din fire, ultimele 4-5 iesiri in Poiana le-am facut la Condor. La fel ca tine am descoperit scurtatura si am folosit-o "la greu"... Dar ce te faci daca dai de un urs? Noi l-am vazut cand coboram scarile cele mai mari, de piatra, dar pana sus nu a mai fost nimic!

    Floryn81AUTOR REVIEW
    [17.01.17 14:54:02]
    »

    @iulian68: Dacă dă ursul de mine, e vai de el! Or să-l usture ochii când m-o privi alergând! Eeeei!! Acum, serios, asta e marea noastră teamă când mergem la munte - să nu dăm nas în nas cu o dihanie pe vreo potecă! Până acum am avut noroc, mai ales pe cărările pustii din muntii Buzăului și Vrancei!

    Revenind la cazare, am aruncat o privire la articolul tău referitor la pensiunea Condor și mi-a plăcut mult priveliștea aceea din livingul apartamentului! E o locatie pe care o vom avea în vedere pentru viitoare sejururi în Poiană!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    iulian68
    [17.01.17 20:37:32]
    »

    @Crazy_Mouse: Ma bucur ca ți-am captat atenția! Pensiunea aceea are doua apartamente (41 și 42) care au aceeași priveliște, dar avantajul este ca preturile erau mult mai mici ca în alte părți vis-a-vis de condițiile oferite, și cel mai convenabil, nu are de oferit decât mic dejun, unul copios dealtfel, dar care îți oferea posibilitatea sa mănânci și în alte părți. Noi mergeam la Sura Dacilor și seara, dacă eram obosiți comandam în camera de la diverse firme de catering din Brașov. Livrare gratuita! Am fost și la Capra Neagra, iar preturile și calitatea produselor au fost foarte mulțumitoare...

    abancor CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
    [18.01.17 11:25:12]
    »

    Pentru priveliște e cea mai bună zonă din Poiană, dar e într-adevăr cam departe de pîrtii, mai ales de cabina „mică” și gondolă.

    În anii 90, cînd Poiana era mult mai aerisită, căci nu exista încă nici unul din hotelurile astea noi, mergeam pe schiuri de la Piatra Mare, pe scările alea care ies la Șură (cele unde s-a întîlnit iulian68 cu ursul, dacă intuiesc bine), iar la întoarcere de la pîrtie, de la stația de gondolă puteam ajunge tot pînă la Șură, căci nu era nimic construit pe lîngă drum. Deci foloseam schiurile oriunde era nițică pantă, plus atît cît mergea să dăm la bețe, abia pe urcușurile pronunțate eram nevoiți să le luăm în cîrcă.

    De la pîrtia Bradul la fel, puteam ajunge pe schiuri pînă la parcarea principală, peste spațiul verde din centru (care încă se menține ca atare și azi).

    iulian68
    [18.01.17 16:00:03]
    »

    @abancor: Iar eu imi aduc aminte ca, pana in anii '92, coboram cu sania pana in Brasov, pe drumul vechi, dupa care luam autobuzul si urcam din nou in Poiana... " Fugit magnificus tempis! "

    abancor CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
    [18.01.17 18:57:06]
    »

    Ehe, cunoaștem, și pe schiuri se cobora! A existat și o idee de telescaun/telegondolă din Brașov (probabil din zona Pietrele lui Solomon) pînă în Poiană, zona Hotel Ruia, de unde pornește drumul vechi, pe hărțile din anii 90 apărea ca „în proiect”.

    Unde mai pui că atunci nici străzile nu se curățau neapărat, nu se sinchisea nimeni, așa că probabil uneori aveai șansa să iei autobuzul înapoi sus chiar din Livada Poștei (exagerez - nu cred că schia cineva mai jos de Șchei)

    Și acum vreo 10 ani am mai văzut pe cineva (localnic probabil, la retragerea spre casă) coborînd pe schiuri spre Brașov.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    Michaell
    [21.01.17 17:32:05]
    »

    @iulian68: Iubesc animalele dar nu mi-as dori sa dau ochi cu mos martin. O astfel de intilnire poate sfirsi foarte rau...

    Imi amintesc ca, cu multi ani in urma, sa fi avut vreo 14 / 15, vremuri in care intrau foarte putine filme straine in tara, vizionasem filmul ,,Singur in salbaticie ,,. Era vorba de un tip care fusese atacat de un Grizli si ranit rau de tot. Supravietuse dar n-a mai gasit drumul spre casa si a dat iarna peste el in padure... Mai tin minte ca-si confectionase niste cirje din ce-a gasit prin padure si noapte se acoperea cu frunze.

    Am avut cosmaruri multe luni dupa aceea...

    Noi planuim pentru vara un sejur la casa Viorel unde fata noastra va lua si citeva ore de echitatie. Sper sa fie o sedere frumoasa. Mie Poiana imi place mai mult vara decit iarna. Iarna ma deranjeaza toti fitosii care nu-si incap in piele si nu mai stiu ce gaze sa-si dea....

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    Michaell
    [21.01.17 17:44:14]
    »

    @abancor: Și acum vreo 10 ani am mai văzut pe cineva (localnic probabil, la retragerea spre casă) coborînd pe schiuri spre Brașov.

    Asta echivaleaza cam cu... sti tu... -

    iulian68
    [22.01.17 06:40:16]
    »

    @Michaell: Sper din toata inima sa ai o sedere placuta! Referitor la Poiana, este intr-adevar sublima primavara cand totul e verde, vara pt ca e mult mai racoare decat in restul tarii, insa daca nu ar fi, vorba ta, atatia fitosi, as merge si iarna cu aceeasi placere...

    cristina47*
    [29.09.17 22:13:25]
    »

    Buna. Merg si eu la acest hotel, la sf lui octombrie. Conditia a fost sa am camera la parter. Am patit-o vara asta la Neptun, o pneumonie, si nu puteam cobori nici macar pana la parter, de la etajul 1. Nici pana la capatul holului nu puteam merge. Poate ca daca ar fi avut lift hotelul, ma duceam pana la parter, macar. Dar cand deschideam usa camerei si vedeam holul ala lung, cu vreo 40 de camere pe-o parte si pe alta, parca eram intr-un film de groaza. Si pe urma, coboara scari. Mi se taia respiratia, si ma gandeam, "oare cum mai urc?"

    Colegul nostru, care organizeaza excursia, s-a mirat cand a auzit ca hotelul nu are lift. I-am spus ca am citit undeva, si ca sigur nu are lift.

    Cand te duci la munte, acest aspect ar putea fi ultimul lucru la care sa te gandesti: liftul. Ca doar te duci pentru a face miscare. Si eu vreau sa fac miscare, insa daca ma loveste iar o pneumonie??

    Merg in aceasta excursie, cu cazare la H Royal din Poiana, pentru culorile toamnei (sfarsit de octombrie), pentru aerul proaspat si pentru a fi alaturi de colegii mei.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    Floryn81AUTOR REVIEW
    [29.09.17 22:41:22]
    »

    @cristina47: Sper să te bucuri de un sejur frumos la acest hotel! Noi ne-am simţit bine acolo şi sperăm să revenim atunci când va ninge!

    Sfârşitul lui octombrie poate fi o perioadă grozavă pentru a surprinde culorile toamnei! Şi eu mă gândesc la acest lucru însă urmează pentru noi câteva weekend-uri aglomerate (nunţi, botez). Cine ştie, poate că totuşi toamna va fi lungă, frumoasă şi încă generoasă chiar la început de noiembrie! Toate cele bune!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    cristina47*
    [29.09.17 23:02:14]
    »

    @Crazy_Mouse: Sincera sa fiu, ma duc in aceasta excursie, si pentru ca m-ai convins cu acest articol.

    Distractie multa la petrecerile de toamna, si sa avem parte de culori frumoase pana la capatul toamnei, prin noiembrie, mai incolo: Cri, Cri, Cri... toamna gri.

    cristina47*
    [31.10.17 21:35:13]
    »

    @Crazy_Mouse: Am stat in camera 17, corpul A. Deci, am fost vecini, ca sa zic asa.

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    cristina47*, iulian68, Michaell
    Alte impresii din această RUBRICĂRoyal Boutique Hotel:

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.086750984191895 sec
    ecranul dvs: 1 x 1