GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Pe modelul “ce bine e la mare cand esti in deplasare”, ni se profila pe la sfarsit de iulie o deplasare la... Brasov. Aveam cunostinta de deplasarea asta de ceva vreme, dar nu stiam exact nici data, nici date despre locul de desfasurare nu aveam. Ce stiam sigur era faptul ca imi doream sa legam cumva cateva zile ca sa si bantuim un pic prin Brasov sperand totodata ca fugim pentru putin timp de canicula din Bucuresti. Cum am aflat si locul si data m-am pus pe cautat. Aveam solutia de rezerva CasaIacob unde fusesem la sfarsit de martie, dar nu-mi prea place sa merg de doua ori in acelasi loc, cel putin nu consecutiv. (Fedra, desigur, e o exceptie :)
Lista scurta cuprindea Residence Central – situat exact peste drum de Biserica Neagra, sau Casa Matei de pe Strada Lunga. Am ales Residence Central, si nu regret, chiar daca nu afisa nici o stea.
Stiam ca era posibil ca mare parte din timp sa mi-o petrec cu copilul si cum nu doream sa ma fatzai cu masina prin oras, Residence Central era alegerea perfecta.
Am rezervat Suita King Deluxe fara mic dejun. Chiar mi-a convenit pentru ca noi tot la Come Back Coffee Shop ajungeam :) Hotelul nu ofera mic dejun, dar au o intelegere cu una din terasele din apropiere.
Domnisoara de la receptie cu care am luat legatura mi-a indicat un loc de parcare, gratis, oferindu-se chiar sa ma conduca. De notat ca oprirea este interzisa pe bulevard, se face exceptie pentru masinile care aprovizioneaza magazinele/terasele din zona sau pentru taxiuri care preiau/lasa clientii. Cunosteam zona asa ca nu am profitat de oferta, am parcat in locul indicat care era chiar peste drum de parcarea privata si m-am prezentat la receptie. Cheia era deja pregatita, completat formular, condus la camera.
Daca nu esti atent si nici nu mergi cu capul in nori, poti foarte usor sa treci de hotel. Intrarea se face pe o usa deasupra careia este o reclama “Spa D'or”. Dincolo de usa se trece printr-un gang pe peretii caruia sunt cateva fresce cu imagini sugestive din trecutul orasului. Nu am studiat cu atentie desenele, recunosc. La iesirea din gang ne intampina o curte interioara de mici dimensiuni, foarte curata, marginita pe partea stanga de zidul cladirii vecine, iar pe partea dreapta se afla, dispuse pe parter si etaj, camerele hotelului. Receptia hotelului consta intr-o cabina din termopan lipita de peretele cladirii vecine.
Prima impresie nu a fost favorabila, vazand ceva semanand a balcon inchis cu termopan undeva la etaj, niste trepte acoperite cu mocheta gri inchis care duceau catre niste usi de fier, unele cu geam cu model ca cele pe care le mai intalnesti prin unele zone pe la tzara, altele cu geam clar, la unele geamuri tamplarie termopan alba... Pare la prima vedere o vila veche ai carei proprietari au fost exilati fie intr-un subsol, fie intr-o mansarda, insalubre, si care este impartita intre mai multi locatari, pe modelul anilor '50, fiecare cu ideea lui de amenajare. Am folosit termenul locatari cu sensul sau propriu... Cred ca la o viitoare renovare ar trebui gasita o solutie ca si aceasta parte a cladirii sa primeasca un tratament unitar. Ca sa fiu cinstita nici fatada nu face dreptate aspectului original al cladirii... tamplarie alba termopan la parterul inalt, iar la etajul superior tamplaria veche, scorojita, parapetul balconului nefinalizat, cu elemente lipsa, doar o portiune care a apucat sa fie renovata si e alba, deosebindu-se de restul de culoare maro... Ca sa nu mai spun de poarta de intrare care daca ar fi macar curatata, tot ar fi ceva... Pe google maps am gasit o poza din 2012 in care cladirea era acoperita cu niste prelate, semn ca era in renovare. Ei bine, renovare facuta dupa ureche... si ma tem ca au ramas si fara bani de n-au terminat ce incepusera. Pacat!
Accesul spre camera noastra s-a facut undeva spre fundul curtii, pe partea dreapta. Am urcat cateva trepte mochetate pana la o usa metalica grea, aceeasi mocheta si pe scara interioara ingusta si in forma de melc, cu balustrada de fier forjat. Parterul este un parter inalt, noi am urcat la etaj.
Intrarea in apartament se face prin doua usi inalte, masive, de lemn, vopsite in alb cu un spatiu cam de 50 cm intre ele. Patrundem in living-ul apartamentului.
Imediat in dreapta se gaseste canapeaua. La sosirea noastra aceasta era deja extinsa si pregatita pentru noapte. Am gasit asezate frumos doua seturi complete de prosoape, la fel ca in dormitor.
Pe peretele opus se afla o comoda pe care avem un LCD, o veioza, telefonul fix. In dreapta comodei, o fereastra de termopan alb, mare, cu plasa impotriva patrunderii tantarilor perdea si draperie care blocheaza lumina. In stanga comodei un cuier tip pom.
In stanga usii avem o masa de lemn masiv inconjurata de patru scaune si acoperita cu un blat de sticla.
Pe acelasi perete cu usile de intrare, tot in dreapta este intrarea in baie. Opus baii se afla intr-un colt frigiderul deasupra caruia este un cuptor cu microunde, pe cuptor aflandu-se un fierbator si cesti, pahare, ceai, cafea instant, zahar.
Intrarea in dormitor se face printr-o usa aflata pe peretele opus intrarii in apartament. Tamplaria este toata alba.
Dormitorul are intr-adevar dimensiuni regale :)
Imediat in stanga se afla soba, cea autentica, care poarte sigiliul constructorului, fratii Schmidt. In continuare patul matrimonial 180x200, cred. Lenjerie de un alb imaculat, saltea acoperita de o protectie impermeabila; pe pat aranjate frumos doua seturi complete de prosoape de o calitate foarte buna, si ele de un alb imaculat. Salteaua cat si pernele foarte confortabile. De o parte si de alta a patului sunt doua noptiere pe care gasim cate o veioza. Podeaua este acoperita de doua traverse de o parte si alta a patului. Pe peretele opus intrarii este un dulap biblioteca/vitrina/sifonier in care am vazut niste carti vechi si cateva bibelouri. In dreapta intrarii in dormitor, pe perete este fixata o oglinda inalta, sub care se gaseste un mic taburet. Pe peretele opus patului se gaseste o comoda generoasa pe care este asezat un alt LCD. In spate doua ferestre largi si inalte care dau spre curtea interioara prevazute cu plase impotriva patrunderii tantarilor. Perdele si draperii grele care blocheaza complet lumina.
Ambele camere sunt foarte inalte, cu parchet de stejar pe jos, nelacuit in living, lacuit in dormitor. In fisa care ofera informatii despre cladire ni se spune ca parchetul, mobilierul, candelabrele sunt originale.
Baia nu este foarte mare, o chiuveta mica in stanga cum intri, o oglinda mare si aici, toaleta asezata pe colt, pe peretele din stanga avem caloriferul port prosop, un cuier pentru prosoape, un vas cu picior in care sunt puse articolele de toaleta si uscatorul de par. In capatul camerei avem zona de dus care este accesata prin urcarea a doua trepte. Avem aici o fereastra de dimensiuni apreciabile situata cumva deasupra capului. Un aspect interesant privind zona de dus este... absenta faiantei. Peretii sunt de un alb imaculat. Dusul precum si bateria de la lavoar sunt din seria celor antichizate. Zona de dus este despartita de restul camerei printr-o perdea dintr-un material textil impermeabil.
Desi in zilele mini-sejurului nostru la Brasov s-au inregistrat temperaturi de 33-35 de grade la umbra, iar apartamentul nu dispune de aer conditionat, nu am simtit nevoia de unul... A fost suficient sa lasam ferestrele deschise, in timpul noptii apeland chiar la pilota.
Dupa cum am spus hotelul este situat pe unul dintre cele mai circulate bulevarde. Cu toate astea am avut parte de liniste, chiar cu ferestrele deschise. La intervale regulate, insa, se facea auzit dangatul clopotelor Bisericii Negre, atata doar ca nu l-as incadra la “zgomote”, ci mai degraba la “sunete” placute auzului. Totusi, localizarea aceasta vine si cu beneficii, in apropiere la distanta de mers pe jos avem tot felul de terase, cafenele, cateva mini marketuri, florarie, chiar si o librarie Carturesti, si desigur Piata Sfatului.
Internet Wi-Fi disponibil gratuit si pe care te poti baza chiar daca vrei mai mult decat simpla navigare pe net.
Domnisoara de la receptie ne-a informat ca oaspetii hotelului pot beneficia gratuit de ghid care sa le faca un tur de 2 ore al celor mai importante repere ale orasului. Atunci mi-am amintit ca vazusem niste anunturi pe aleea de sub Tampa despre un City Tour Bus, iar copilul s-a aratat in favoarea turului cu autobuzul. Foarte amabila, ne-a dat o foaie cu programul si traseul autobuzului sub rezerva ca nu stie daca mai functioneaza. Aveam sa ne convingem personal ca anul acesta acest City Tour Bus nu mai functioneaza... pacat. Dar panourile informative inca exista in zona de unde ar fi trebuit sa plece autobuzul inducand in eroare pe eventualii doritori.
Sa luati aminte ca la rezervare se trage de pe card pretul integral al rezervarii. Desi pe booking este folosit termenul “poate”, va spun ca in practica este inlocuit cu “se va retine”, iar daca se anuleaza rezervarea, se retine 100% din pretul acesteia. Asta e valabil pentru toate tipurile de camere. Am avut aceasta discutie cu receptionera care mi-a confirmat ca aceasta e politica hotelului datorita faptului ca au doar 11 camere si nu-si permit sa nu le ocupe.
O sa va plictisesc acum putin cu cateva consideratii privind istoricul cladirii.
Constructia cladirii a inceput in 1907 si a durat pana in 1909, scopul fiind acela de locuinta pentru... un LIBRAR, Teusch. Acesta a fost ajutat de fiicele sale, ambele INVATATOARE, dar si de cel mai mare arhitect al vremii. Am subliniat cu majuscule ocupatiile beneficiarilor invitandu-va sa reflectati la vremurile actuale cand persoane cu asemenea ocupatii abia traiesc de la o luna la alta... in vreme ce conationali de-ai nostri de o anumita etnie, intr-un anumit oras, au ocupat cele mai impunatoare si frumoase cladiri vechi pe care le-au mutilat dupa gusturile lor “rafinate”.
O vorba va mai spun... Din fericire pentru aceasta cladire, ea a ramas neschimbata structural in ciuda momentelor istorice dificile, pastrand inca pe fatada elementele distinctive Art Nouveau, precum si busturile membrilor familiei Teusch. Doar o renovare care sa-i faca dreptate ar mai trebui...
Vacante placute!
Trimis de dandana in 09.08.15 14:34:35
2 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (dandana); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 45.64121600 N, 25.58745600 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
2 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.
Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)Mulţumesc.
=
Mutat în rubrica "Pensiunea Residence Central, BRAȘOV" (nou-creată pe sait)
=
ATENȚIE! referirile la AGENȚII și alte entități din România care funcționează pe principii COMERCIALE (portaluri web de profil etc) sunt INTERZISE
Puteți trimite, în schimb, aceste informații prin intermediul mesajelor personale (pe privat) - click pe numele utilizatorului, apoi, în fereastra nou-deschisă, pe linkul "Trimite mesaj pers".
Notă: Este necesar ca destinatarul să aibă opţiunea ACCEPT PRIMIRE MESAJE DE LA CEILALŢI UTILIZATORI bifată. Opțiunea respectivă se poate seta/deseta din secțiunea CONTUL MEU.
@webmasterX - aproape corect. Residence Central este cladirea aflata in renovare acoperita de prelate
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Nov.2019 Nu-i pentru când se pregătește... — scris în 24.11.19 de cosminap din FOCșANI - RECOMANDĂ
- Dec.2018 La gura sobei — scris în 09.01.19 de viki68r din BOTOSANI - RECOMANDĂ