In timp ce coboram de pe Vf. Lespezi un coleg ne intreaba mai in gluma mai in serios daca nu cumva mai facem odata Moldoveanu si pentru el, ca acum si a rodat bocancii si nu-l mai lasa balta ca prima data. Nu a trebuit sa astepte mult timp raspunsul ca l-a primit pana sa termine intebarea.
Ehee de-acum incep calcule, cautam temerari si ne hotaram pentru perioada 29.08-31.08.2015. Daca prima data am plecat di Sambata de SUS acum am zis noi sa plecam de pe Transfagarasan. Cine stie, poate a treia oara plecam pe valea rea.
Plecam spre Transfagarasan la 2 noaptea iar la 9 dimineata plteam parcarea la Balea lac, 5 lei pe zi.
Ne echipam si o luam usurel pe langa lac si ne apucam de urcat catre saua Caprei. Dupa o ora ne regrupam in sa si ne tragem suflul, greu se urca sustinut. Cateva poze cu lacul Capra, indicatorul catre Vanatoarea lui Buteanu si -i dam bataie mai departe, cam 2 ore si ajungem in fereastra zmeilor, unde am stat frumos la rand sa facem si noi poze.
Imediat ajungem ,,la 3 pasi de moarte ,,un loc care ne cam speriase la incepu, dar nu e asa cum pare desi se coboara pe lanturi si sufe, dar cu atentie traseul nu ridica dificultati. zona e superba, peisaje magnifice.
Ne continuam drumul si deja incep vaicarerile in grup, care cuprinde si 3 incepatori, nu ca ceilalti 3 am fi mai experimentati, dar macar 2 mai fusesem pe Moldoveanu.
Incet, incet ne apropiem de vf. mircii pe care-l traversam pe curba de nivel.
Ajungem intr-un loc unde ne ridica adrenalina la maxim, in final trecem cu bine si ne continuam drumul catre cabana Podragu, primul loc de popas.
Dupa aproximativ 8 ore cu tot cu pauze si foto am ajuns la podragu, am cautat repede un loc bun de campat si am intins corturile.
Seara o bere la cabana si o cafea apoi la somn. o bere costa 10 lei si un nes 8 lei.
A doua zi strangem cortul si lasam rucsacii la cabana prin bunavointa administratorei si plecam spre Moldoveanu cu rucsaci mici.
De la cabana Podragu pana pe vf. Moldoveanu si retur am facut 7 ore.
Destul de aglomerat, singurul loc care ridica ceva probleme este ascensiunea pe vistea mare si un pic de atentie pe curmatura Moldoveanu.
Pe tot traseul am gasit apa la Capra, Podul Giurgiului si Podragu din izvoare negarantate asa ca nu strica ceva pastile de purificat., nu de alta, dar unii sunt patiti.
Se poate caza si la cabana Podragu, dar noi am ales natura.
Tura frumoasa sa aveti.
Trimis de scorpionn13 in 14.01.16 12:43:24
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în MASIVUL FĂGĂRAȘ.
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (scorpionn13); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
@scorpionn13 - Câteva fotografii realizate de voi acolo — ai putea încărca? Ar ilustra perfect textul, fiind căutate, apreciate (şi solicitate) de cititorii interesaţi în această destinaţie...
Poţi folosi linkul amfostacolo.ro/pic_addnew.php?id=2855
===
Mutat, la reorganizare, în rubrica "Redescoperă masivul Făgăraș, MASIVUL FĂGĂRAȘ" (deja existentă pe sait)
- Jul.2024 Răsărit de soare pe Vârful Moldoveanu — scris în 22.09.24 de Mika din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Apr.2024 Brândușele de sub Fereastra Mare — scris în 09.04.24 de Mika din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jan.2024 Lespezi Reloaded — scris în 10.02.24 de Mika din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jan.2023 Nebun de alb pe Vârful Lespezi — scris în 02.02.23 de Mika din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2022 De la vest spre est, pe Creasta Făgărașilor — scris în 25.09.22 de Mika din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Mar.2021 La lumina lunii spre Barcaciu și cu soarele spre Platoul Scărișoarei — scris în 14.04.21 de Mika din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jan.2021 Bârcaciu — scris în 05.06.21 de Mioritik din BUCUREșTI - RECOMANDĂ