Thassos - cazare si obiective
Pot spune ca hotelul Rachoni Bay se incadreaza perfect in nota acordata de booking.com (7). Camerele au un aspect simplist (pat, dulap si tv), am avut destul de des probeme cu conexiunea wi-fi, am apreciat insa terasa unde serveam mesele. Avea vedere spre mare si in acelasi timp se situa langa piscina. Am ales regimul de mese de tip all inclusive, insa nu am fost impresionata deloc: toate mesele includeau rosii, castraveti, branza, pranzul ne-a oferit supa la plic si cartofi prajiti, iar micul dejun a fost clasic: oua, branza topita si unt.
Recomand acest tip de regim de mese doar pentru comoditate, nu pentru mancarea stralucita.
Primul obiectiv turistic vizitat a fost Plaja de marmura. Desi drumul pana acolo a fost prost si plin de gropi a meritat. In loc de nisip existau pietricele de marmura slefuite de apa, marea era limpede si se vedeau pestisorii. (am adaugat foto).
Un alt obiectiv interesant este Giola. Am mers cu masina pana aproape de mare, desi inainte sa plec am citit pe diverse site-uri ca acest lucru este imposibil. Sunt doua parcari in care poti sa-ti lasi masina, una la 30 de minute de mers pe jos, iar a doua la 10-15 minute de mers pe jos. Giola este un loc special, arata ca o piscina naturala formata intr-o stanca. Nu m-am incumetat sa fac baie pentru ca mi se pare dificila iesirea din ea. (sunt arici de mare pe tot peretele)
Am strabatut insula de jur-imprejur si am intalnit Sanctuarul Athenei. O mica capela, insa peisajul este minunat: iti ofera vedere spre golf si spre insule. Armonia este usor tulburata de muzica care rasuna de la terasa care sta la baza muntelui
Am ales sa calatoresc cu masina pentru ca Thassos este destul de aproape. Am pornit din Bucuresti la ora 7:00 Am si in jurul orei 16 am ajuns. Trecerea cu ferry-boat-ul este destul de piperata 26 euro pe sens, am parcurs in jur de 1500-1600 km. (dus-intors + plimbari pe insula)
In concluzie pesaje frumoase, insa ai nevoie de rabdare pentru ca drumul pana acolo mie mi s-a parut foarte lung.
Trimis de Dogaru Anca in 30.06.14 10:22:07
- A fost prima sa vizită/vacanță în GRECIA
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Dogaru Anca); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Coordonate GPS: 40.77857600 N, 24.61071600 E - neconfirmate încă
@ufoman: "galben" şi două zile pauză pentru tentativă flame. (recidivă).
Ecoul ţi-a fost şters
- Aug.2024 Vacanta stricata — scris în 07.08.24 de ux135224 din CăLăRAşI
- Jul.2021 Ocoliti hotelul Rachoni Bay!! — scris în 11.07.21 de ux120819 din TâRGU JIU - nu recomandă
- Jul.2018 Vacanţă sub aşteptări — scris în 28.07.18 de ady22 din GIURGIU - nu recomandă
- Jul.2018 Parerea mea — scris în 23.07.18 de savumih din CRAIOVA - RECOMANDĂ
- Aug.2016 Amplasarea, plaja și marea - frumoase, restul - dezastru — scris în 04.09.16 de Alicia 2016 din SIBIU - nu recomandă
- Aug.2016 Hotel Rachoni Bay, Skala Rachoni, Thassos - nota 2 — scris în 30.08.16 de danpepe* din CRAIOVA - nu recomandă
- Aug.2015 Ramaneti fara cazare!! — scris în 14.08.15 de Viorella din JILAVA [IF]