nu suntem fanii turismului in/din Romania (in mare parte din cauza serviciilor de slaba calitate), dar anul acesta am decis sa mergem in Delta Dunarii impreuna cu familia unuia dintre cumnati (noi - 2+1 copil si cumnatul - 2+1 adolescenta +1 copil). zis si facut. ne-am facut temele (citit pareri despre diverse locatii pe internet) si am ales Puflene Resort din mai multe considerente:
1 - acces facil cu masina, fara a mai fi nevoiti sa o lasam in Tulcea si sa calatorim cu salupa/vaporasul;
2 - locatia ni s-a parut super frumoasa (atat zona geografica cat si complexul propriu-zis);
3 - nu in ultimul rand, cotatia complexului 4*.
Nu va voi tine in suspans si voi enumera mai jos plusurile si minusurile din economie de "spatiu".
PLUSURI:
- locatia intr-adevar deosebita, pe malul lacului, aproape de debarcaderul din Murighiol - punct de plecare in Delta;
- dispunerea cladirilor, piscinei si facilitatile diverse;
- piscine exterioare cu vedere la luciul apei din lac (f. inspirata pozitionarea);
- turn de observare inalt, care oferea o perspectiva panoramica deosebita asupra imprejurimilor;
- la etajul 4 din turn (daca nu ma insel) tiroliana pt. cei mari, dar si cei mici (fetelor le-a placut - 6, respectiv 7 ani);
- suprafata foarte mare, plina de spatii verzi ingrijite, banci, foisoare din lemn;
- 2 terenuri de tenis de camp si un teren mai mic de fotbal (suprafata de joc sintetica);
- locuri de joaca pt. cei mici - inspirat "parcul de aventura";
- camerele mari, aerisite, aer conditionat functional, baia suficient de mare, cu cada, uscator de par;
- restaurant mare in interior cu terasa la fel de mare in exterior;
- piscina interioara cu jacuzzi, mini sala de forta cu masa de tenis, billiard, fotbal de masa.
MINUSURI:
- cazarea nu corespunde cu asteptarile (din punctul meu de vedere omisiunea devine minciuna). daca noi am stat bine in hotel, nu acelasi lucru pot spune despre cazarea cumnatului si familiei in vila (de fapt 2 camera intr-o vila). Cele 2 camere inseamna de fapt o camera si o baie similare cu cele din hotel, iar cea de-a 2-a "camera" e de fapt un soi de hol cu... canapea. nu imi pot inchipui ca cineva care merge la un complex de 4* se asteapta sa doarma pe o canapea (daca era ceva de calitate, poate);
- micul dejun... OK. nimic deosebit de spus. Dar altfel... restaurantul cu niste preturi f. piperate si feluri de mancare care nu reflecta nici pe departe acele preturi. Servirea - clasic romaneasca - nu stiu sa zambeasca, sictiriti, "nu avem" prea des folosit. 2 mese servite la Puflene au fost suficiente pt. a ne decide sa iesim si sa cautam o locatie alternativa. norocul nostru - chiar cum iesi din complex la cca. 2 min. de mers pe jos dai de "Laguna Albastra", cu mancare nemaipomenita si mult mai ieftina (sic);
- daca te uiti la detalii, nu poti sa nu observi ca peretii sunt in unele locuri coscoviti (casa scarii din hotel - f. vizibila), calitatea amenajarilor interioare lasa mult de dorit;
- aparatele din sala de forta defecte, fiarele ruginite partial, masa de billiard cu capitonajul rupt, toaleta fara geam si fara ventilator... lol;
- daca vreti sa jucati tenis de camp, luati-va de acasa rachete/mingi si pregatiti-va sa alergati dupa mingi (nu exista nici un fel de plasa spre terenul de fotbal);
- piscina ar putea fi curatata mai bine, iar utilizarea "robotului" care aspira mizeria de pe fund in timpul zilei, cand lumea face baie este un mare NU (te trezeai lovit si incurcat in furtun cand nu erai atent;
- sezlonguri suficiente, dar murdare. daca chiar nu se lua mizeria puteau pune niste huse;
- degeaba au pizzeria langa piscina, daca nu e deschisa;
- degeaba au beach bar, daca nu gasesti decat apa, bere, suc si cafea. sa amenajezi pt. copii si sa nu ai o amarata de inghetata mi s-a parut penibil;
- tiroliana e disponibila cand vrea/poate barmanul de la beach bar;
- chiar daca lumea spune ca Delta a fost "invadata" de viespi, mi s-a parut ca numai noi (clientii) eram deranjati de ele. personalul complexului nu a facut nimic sa ajute (desi un simplu pahar de suc era suficient pentru a le atrage/tine la distanta);
- culmea - la vila nu au avut la un moment dat apa calda. dupa ce au semnalat asta managerului au dat drumul la central pe lemne. lol din nou...
- exista o bucata din trunchiul unui copac cu semnificatie "istorica" dupa cum se vede in poze. partea amuzanta e ca daca citesti, vezi ca e dedicat unui criminal si violator (cine nu a auzit de "Terente" si "calitatile" lui poate da totusi o cautare pe internet). tot ce pot spune... ciudata alegere pt. inscriptionarea placii (oricum e doar in lb.romana);
- in loc sa mentina ceea ce au, prefera sa se extinda;
- sa te trezeasca nea tractoristul cu harabaua lui la 07.30, pt. ca mai tarziu se face prea cald mi se pare inacceptabil;
- dl. manager pare f. activ (se plimba mai mereu cu masinuta de golf prin complex), dar cam atat. e adevarat ca si-a cerut scuze cand i-au fost semnalate neregulile, dar... atat. nu au schimbat cazarea familiei cumnatului, desi aveau unde. ospatarul degeaba si-a cerut scuze si cand i s-a spus ca cascavalul pane e vechi (acru, aproape inexistent si prea prajit), dar nu a adus altul samd.
IN CONCLUZIE: potential fantastic, dar administrat tipic romaneste (lasa ca merge si asa...).
NOTA de final - nu lasati bauturi in frigiderul din camera (noi am platit 2 beri pe care le-am uitat acolo) si fiti f.f. atenti la preturi/tarife. oricat am incercat sa aflam pretul final (2-3 mailuri pe subiect) tot am fost surprinsi la plecare cand bineinteles ca pretul final nu batea cu cel din ultima oferta primita pe mail (desi fusesem cat se poate de explicit in ceea ce priveste componenta familiilor).
Trimis de carcotasu in 06.09.15 12:45:35
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în MURIGHIOL.
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (carcotasu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
@carcotasu': bun-venit în comunitatea AmFostAcolo.ro.
- Aug.2024 Dezamagitor — scris în 06.09.24 de Ovidiu1967 din FăGăRAş [BV] - nu recomandă
- Jun.2024 Super minivacanta — scris în 17.06.24 de ux134369 din RO - RECOMANDĂ
- May.2023 Super vacanta! — scris în 11.05.23 de ux129021 din BRăILA - RECOMANDĂ
- Sep.2022 Nu recomand! Scump si dezastruos! — scris în 09.09.22 de ux127185 din CLUJ-NAPOCA
- Aug.2022 'Resort' de 2 stele — scris în 12.08.22 de ux126642 din PITESTI - nu recomandă
- Aug.2022 Mare teapa [... ] — scris în 06.08.22 de 10121961 din NEAMT - nu recomandă
- Apr.2022 Vacanta paste — scris în 24.04.22 de fb124311* din TULCEA - RECOMANDĂ