REZONABIL
Cred că în 2011 am fost în Mallorca și am fost impresionat de calitatea turismului spaniol și de serviciile Tour operator român, ca urmare îmi doream să văd puțin staiunile de pe continent. Inițial ne propusesem Costa Brava dar pachetele oferite de agențiile din țară noastră aveau zboruri la orele 6 prea devreme pentru noi și am gasit oferte pentru Costa del Sol cu plecare la 12.20. Am cautat un hotel de 4*, pe plajă la un preț rezonabil. Fotografiile de prezentare ne-au facut să alegem Punte Real. Impresiile erau contradictorii dar cele de anul acesta toate erau foarte bune. Am ales poate cel mai mare tour operator european care ne-a dezamăgit total, pentru turiști vestici au servicii impecabile iar pentru români servicii dezastruoase.
Zborul a decurs bine dar a avut o intarziere de peste o ora deși a decolat doar cu o intarziere dr 5 minute
Transferul la hotel a decurs bine iar formalitățile la recepție au fost rapide undr am primit o camera la etajul 4. Ajunși în cameră am avut prima decepție pentru că nu semăna cu cea din fotografii și deși plătisem cameră cu vedere la mare era o cameră cu vedere parțială la mare cum erau defapt majoritatea camerelor.
Cameră era spațioasă dar era mobilată minimalist aș spune tipic pentru hotelurile spaniole. Cameră era curată și aș spune renovata parțial și sumar. Patul dublu era compus din două paturi single alaturate era mare și avea saltele bune de ultimă generație. În schimb în locul clasitilor noptiere avea un fel de scaune metalice cu blat de marmură.
Baia era mare, avea cadă, toaletă, lavoar și bideu. În baie erau doar două rezervoare unul pentru lavoar probabil cu sapun lichid iar altul pentru cadă care putea fi un amestec de gel de dus cu șampon. Am întâlnit acest sistem economic l-am întâlnit chiar si la un hotel Melia de 5* dar aici era mai bine pentru că aveam 2 cești de cafea, 2 pahare de sticlă, 4 plicuri de cafea solubila, cateva plicuri de ceai și fierbator de apă. La Melia avea doar pahare de plastic si automat de cafea pe palier.
Balconul era deasemenea spatios în formă de trapez dreptunghic cu măsuță și 2 scaune dar nu avea uscator de rufe.
Hotelul este foarte mare având 4 corpuri. Dispune de o piscină mare, o piscină pentru copii și o piscină medie. Șezlonguri multe, fără saltele, inghesuite dar totuși insuficiente. Lângă piscine este un bar și un mic bar care servea gustări până la ora 18.
Restaurantul este foarte mare, gen cantină și deși erau 3 serii de servit masa era foarte aglomerat. El functiona în flux continuu. La intrare te astepta un ospătar care verifica numarul camerei și care vorbea prin stație cu un coleg care cauta o masa liberă și îți indica masa care era pregătită cu tacâmuri, șervețele si pahare. Se forma la intrare o coadă de cel puțin 15 minute. Mancarea a fost aș putea spune obișnuită fără ceva deosebit. Exista tot timpul carne pe plită sau la cuptor. Avea carne de porc, de pui, de vita și mai rar curcan De regulă la o masă era un singur tip de carne. La fiecare masă era și pește gatit la tava cu diverse sosuri și foarte rar pe plită. Deasemenea în fiecare zii erau fructe de mare, predominau creveții și midiile și mai rar calamari și caracatiță. În schimb stateau foarte slab la garnituri, au fost mese când se găsea doar cartofi prăjiți. Supele și ciorbele nu aveau un gust bun. La dulciuri oferta era deasemenea redusă aveau la fiecare masă un fel de creme și mici prajituri. Într-o singură seara au avut diverse tipuri de tort. Erau si fructe diverse piersici, kiwi, mere, portocale, pepene roșu, pepene galben și mai rar ananas si banane. Oferta de mic dejun nu era prea diversificată și se repeta zilnic. Aveau în fiecare zi bacon tras la tigaie. Telemea nu exista doar 2 tipuri de cașcaval de calitate scăzută. Diversitate redusă și in gama de patiserie
În restaurant se servea cu autoservire bere Amstel, vin alb, vin roșu și sucuri de dozator. Cafea era tip Ness cafe de la automate. La barul din sol se putea bea cafea expresso fără cost suplimentar și era foarte bună. Vinul și berea erau bune dar bauturice alcoolice și cocktail era autohtone mai proste ca în Bulgaria. Am încercat de 2 ori odată gin tonic și odată Cuba Libre și nu mi-au plăcut deloc. Recepția îți dadea 2 jetoate iar la baruri dadeai jetonul și primeai un pahar de plastic solid chipurile pentru protectia mediului. Se returna paharul și primeai din un jeton. Înghețata era ambalata în pahare mici atât în restaurant cât și la barul de la piscină. În restaurant era o gălăgie și o agitație de nedescris.
Plajă este foarte mare și destul de curată deși este publică. Întrarea in mare este lină iar nisipul este fin atât pe plajă cât și pe fundul mării. În Spania se obișnuiește să se facă plajă pe prosop. Noi obișnuiți am ales să inchirim șezlonguri si umbrelă costul era de 16E pentru amândouă. Nu am vazut niciodată plajă plină. În schimb am avut o mare dezamăgire, apă mării a fost foarte rece în jur de 18-20 de grade și aproape nimeni nu înota din macar turiști Germania. Noi mergem la mare să facem baie în mare nu să stăm la piscină. Fiul nostru a fost cu 3 săptămâni înainte în zona Malaga și la fel de rece a fost marea. Dacă știam că marea este atât de rece nu veneam pe Costa del Sol.
Am luat o excursie la Gibraltar dar cu ghid spaniol vorbitor de engleză și germana deși am luat excursia de la tour operatorul cu care am venit. A fost prima dată când marele Tour operator european nu avea un reprezentant sau ghid local care nu vorbea român și care nu avea nici măcar o întâlnire cu noi. Aveau un reprezentant local polonez care vorbea engleză și care venea o jumătate de oră în 3 zile pe săptămână. La prima întâlnire a stat de vorbă cu un turist polonez 25 de minute iar cu noi ne-a prezentat pe scurt excursiile organizate iar apoi ne-a spus că este așteptat la alt hotel va venii mâine la ora 13 dacă dorim o excursie pentru că aștepta un grup de polonez și ne-a atras atenția să nu întârzii că are treabă. Nu am niciun telefon de contact de la el. Români au fost în seria noastră peste o sută chiar nu au putut angaja cu o jumătate de norma un român stabilit în Spanis. Am mai făcut o vizită pe continent propriu în Malaga cu trenul electric care circula la interval de 20 minute iar o călătorie costă 3,05 E.
Turiști din hotel erau din întreaga Europa, majoritari erau spanioli apoi urmau englezii, germani, francezi, polonezi și chiar danezi. Români erau puțini cred maxim 10 turiști. Un grec m-a sfătuit demult să stau în hoteluri unde stau greci și să mănânc în taverne unde mănâncă greci. În Grecia regula a fost valabilă inclusiv în Bulgaria dar în Spania nu a fost valabilă.
- Utilizatoriii LOGAȚI văd o versiune cu mai puține reclame
Trimis de olteanul2010 in 11.09.26 20:09:02
- Alte destinații turistice prin care a fost: Franta, Belgia, Austria, Slovacia, Ungaria, Grecia, Bulgaria, Moldova, Croatia, Spania, Italia, Turcia, Luxemburg, Cipru
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (olteanul2010); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Coordonate GPS: 36.63984285 N, -4.48237896 W - neconfirmate încă
Câteva fotografii realizate de voi acolo ar fi mai mult decât binevenite — atât ca ilustraţie a textului, cât şi ca informaţie utilă, ele fiind căutate, apreciate (şi solicitate) de cititorii interesaţi în această destinaţie... Poţi folosi linkul amfostacolo.ro/pic_add9.p ... 119107&hid=3884.
Sau... poate ceva video de pe acolo? Dacă ai filmat ceva, ar fi chiar util — link încărcare video.
- Oct.2012 O cacealma de proportii!!! — scris în 22.10.12 de Dolo_Fanul din BUCURESTI - nu recomandă
- Jun.2011 Hotel Puente Real - locul pe care vreau sa-l uit — scris în 14.06.11 de Luisamoon din RM.VALCEA - nu recomandă
- Jun.2011 Sejur compromis — scris în 12.06.11 de maxim779 din BUCURESTI - nu recomandă
- Jun.2011 Un gust amar — scris în 08.06.11 de marian62 din BUCUREşTI - nu recomandă
- May.2011 Evitati acest hotel! — scris în 01.06.11 de O.Rodica din BUCURESTI - nu recomandă
- Apr.2011 Nu Puente Real — scris în 21.06.11 de tatia din BACAU - nu recomandă
- Jan.2009 Obiective turistice fabuloase, dar si plaje — scris în 03.12.09 de bagio din BUCURESTI - RECOMANDĂ

Rog așteptați...