Intorcandu-ne din Bucin, ne-am oprit la Hotelul Praid. Stiam hotelul demult si intotdeauna cand treceam pe-aici, ne uitam cu sotul meu si ne miram de delasarea unor hoteluri. Hotelul este la strada, fata in fata cu Posta din Praid. Momentan nu scria nici o denumire, doar HOTEL – RESTAURANT.
De aceasta data, am remarcat imediat ca hotelul era proaspat renovat si am intrat sa vedem. Hotelul este complet refacut, barmanul ne-a spus ca s-a renovat acum 8 luni de zile. Modern, aspectuos, elegant. Chiar daca este de doua stele, conteaza mult faptul ca e proaspat renovat, s-a pus gresie si faianta noua, obiectele sanitare de asemenea sunt moderne. Am hotarat sa oprim aici sa mancam. Portiile au fost mari, preturile rezonabile.
Meniul este destul de diversificat: supe-ciorbe – cam 7-10 feluri: supa de pui, ciorba taraneasca, ciorba ardeleneasca, ciorba de burta, ciorba de fasole, preturi 7-10 lei.
Minuturi: la fel, vreo 10 sortimente: ceafa prajita, piept de pui, snitel porc, snitel de pui, pastrav prajit, ficat de pui prajit, ciuperci pane, cascaval pane, etc.
Mancaruri gatite: sarmale, mancare de fasole, mancare de ciuperci, gulas.
De asemenea, bauturi racoritoare si alcoolice.
La rubrica deserturi, lista nu este foarte mare: clatite cu gem, cu ciocolata, cu inghetata, inghetata, galuste ‘Somloi’. Am ales galustele ‘Somloi”, un fel de savarina cu umplutura de ciocolata si aroma de rom, ornata cu frisca si sirop de ciocolata si inghetata, preturile fiind de 7-10 lei.
Am fost placut surprinsi, asa ca am rugat pe cineva sa ne arate o camera. Camera este foarte draguta si curata, destul de mare iar mobilierul e nou. Pe jos este parchet lacuit, foarte lucios, un covoras curat, geamuri termopan precum si televizor LCD suspendat. Perdelele si draperiile de asemenea au fost schimbate. Toate sunt foarte curate, fiind noi, nu par a fi fost folosite.
Pretul unei camere este de 70 lei pe noapte, fara mic dejun inclus, dar la sejururi mai mari, se fac reduceri la 50 lei pe noapte. Cred ca in hotel nu mai era nimeni in afara de noi.
La parterul hotelului se afla restaurantul. Este maricel, mie mi s-a parut un pic rece, dar dupa un timp s-a incalzit. Baia este si aici curata, instalatia de uscat maini functioneaza si prosoape de hartie erau din plin. Tot la parter se gaseste si o pizzerie, care apartine hotelului, acelasi stil si aranjamente ca in restaurant.
In fata hotelului este o terasa de vara, luminata, care vara in mod cert este plina de flori. Braduti ornamentali (tuia) imprejmuiesc terasa, astfel ca ofera o oarecare intimitate fata de trecatori.
Site: www.hotelpraid.ro
Trimis de biancuta in 02.03.10 23:12:11
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (biancuta); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Coordonate GPS: 46.55112000 N, 25.12496000 E - neconfirmate încă
Webmaster, daca se poate corecta, chiar la inceput apare ''-ne", defapt am scris intorcandu-ne, dar... nu stiu ce am facut... Va multumesc.
Interesante pozele cu toaleta, mi-a retinut atentia uscatorul de maini...
A nu se puncta ecoul.
hai, ca acu' citii si eu cap-coada impresiile. si nu pricep un lucru: daca aia e baie (la restaurant), unde e dusul?! sau cada?! de ce va e rusine sa numiti lucrurile cu numele lor: 'WC'?! sau macar 'toaleta'...
@brandusas, asa cum am scris in rw, pretul unei camere este de 70 lei/noapte, fara mic dejun inclus, dar ei ne-au spus ca se dau anumite reduceri pentru mai multe nopti pana la 50 lei/noapte.
Vreau sa-ti amintesc ca aceste tarife erau in iarna (februarie). Am consultat site-ul lor (vezi lk-ul de mai sus), tarifele afisate sunt din 2009, nu stiu daca le-au modificat. Pentru luna februarie par sa se incadreze in grila din dec. 2009, insa au tarife diferite pe sezon, care in 2009 erau chiar duble. Cel mai bine ar fi sa intri pe site si sa ceri o oferta de pret in functie de perioada dorita. In apropiere la 500 m sunt si Baile sarate Praid iar la 300 m Salina Praid. vezi info aici: http://www.hotelpraid.ro/relaxare.php
multumesc mult pt informatii. te rog frumos sa-mi spui daca acest hotel se afla in apropierea salinei Praid. Multumesc
Da, e in apropiere, la apx. 300 m de salina, la drumul principal, vis-a-vis cu Posta din Praid.
- Jul.2013 Hotel decent, restaurant bun — scris în 22.02.14 de nosferatoo din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Dec.2012 Revelion super reusit — scris în 03.01.13 de mihaelabiro1966 din MEDIAS - RECOMANDĂ
- Nov.2009 Conditii de cazare bune, servicii medii — scris în 04.01.10 de radurin din BUCURESTI - RECOMANDĂ