GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Plaje din Skiathos: Koukunaries, Mandraki si Agia Eleni
Se spune despre insula Skiathos ca are peste 60 de plaje cu nisip, fiind una dintre cele mai bogate insule la acest capitol. In continuare o sa va impartasesc cateva impresii despre trei plaje pe care am avut ocazia sa le vizitez: plaja Koukunaries - cea mai cunoscuta de pe insula, plaja Mandraki - printre cele mai linistite si retrase plaje si nu in ultimul rand plaja Agia Eleni - plaja apusului de soare, situata in extremitatea vestica a insulei.
Practic insula este strabatuta de o sosea principala care urmareste coasta sudica, facand legatura intre plajele situate cu precadere in aceasta zona.
Plaja Koukunaries se afla la aproximativ 15 km de aeroport si este cea mai mare plaja a insulei avand aproximativ 1 km lungime si o latime de aproximativ 50 de metri. La plaja se poate ajunge atat cu masina (venind dinspre aeroport, primul drum la stanga, dupa statia 22 de langa hotelul Skiathos Palace), fie pe jos, din soseaua principala se coboara la statia 22 (cel mai scurt traseu - aproximativ 150 de metri) sau la statia 23, caz in care se trece printr-o rezervatie pana la plaja. Despre plaja Koukunaries sunt multe de spus, insa pe scurt este plaja care mi-a placut cel mai mult, dintre cele trei vizitate. E adevarat ca incepand cu ora 10 incepe sa se mai aglomereze, mai ales in august, asta in special datorita vapoarelor care aduc turisti de o zi, din statiunile de pe continent, insa nu inseamna ca nu este loc pentru toata lumea. Apa de smarald cu valuri foarte mici, chiar si in zilele cu vant, completate de nisipul fin care ajunge pana in padurea de pini ce margineste plaja sunt atu-urile acestei plaje deosebite, celebra si datorita printesei Diana, care si-a petrecut aici cateva vacante. Plaja are de toate pentru toti, locuri libere pentru intins prosopul, sezlonguri cu umbrele (2 sezlonguri +1 umbrela costa 8 euro - pret stabilit de municipalitatea Skiathos), exista baruri, centre pentru activitati nautice (parasailing, hidrobiciclete etc), scuba diving, respectiv snorkeling. La capitolul aspecte negative trebuie precizat ca datorita padurii de pin, acele uscate ale pinilor ajung in nisip si nu sunt foarte placute pentru talpa piciorului, insa in zona apei nisipul este curat. Un alt aspect pe care vreau sa-l mentionez aici ar fi si numarul de toalete si dusuri raportat la numarul de turisti, care nu este proportional, practic existand o singura toaleta si dus in zona de mijloc a plajei, la marginea padurii de pin.
Plaja Mandraki este situata in partea de nord a insulei, accesul la aceasta fiind mai dificil si datorita drumului care strabate o padure de pini si este foarte nisipos, existand zone unde stratul de nisip, de pe drum, are peste 10-15 cm grosime, probabil acest aspect contribuie semnificativ la numarul de turisti care ajunj pe aceasta plaja, pe care o consider una dintre cele mai linistite plaje pe care le-am vazut pana acum. La plaja se ajunge de la statia 23 din soseaua principala luand-o in partea dreapta si urmand drumul plin de nisip care strabate padurea. Dupa aproximativ 20 de minute de mers pe jos (se poate mege si cu masini cu veleitati off road, atv-uri) se ajunge intr-o zona situata la 150 de metri de plaja, de unde incepe un trotuar de lemn.
Plaja este aproape pustie pana in jurul orelor 10 cand incep sa mai apara turisti, la ora 13 cand am plecat nu stiu daca erau 20-30, avand in vedere ca plaja are in jur de 500 de metri lungime, existand si un bar si sezlongurile aferente. Valurile sunt mai mari ca la celelalte plaje vizitate, dar in limita normala, de asemenea si zona pana la care poti intra in apa fara pericol de inec este mai mare, cel putin 100 de metri, nisipul nu este asa de fin ca la plaja Koukunaries si am vazut si zone in care algele au fost aduse de apa pe nisip. Mi-a placut linistea de aici, se pot auzi valurile, fara a fi perturbat de alte zgomote generate de prezenta omului. Per ansamblu Mandraki este o plaja mai putin amenajata cu acces mai dificil, dar merita vizitata pentru linistea pe care o genereaza.
Plaja Agia Eleni este recomandata pentru apusul de soare, care se vede cel mai bine din aceasta parte a insulei. Accesul spre insula se poate face pe drumul care o ia in dreapta de la statia numarul 25, pe langa hotelul Golden Beach, iar dupa 500 de metri se ajunge la aceasta plaja, relativ micuta, in comparatie cu plaja Koukunaries, cam 300 de metri de plaja.
Referitor la nisip vreau sa precizez ca acesta se transforma in pietricele in zona de intrare in apa. De asemenea curatenia nu este punctul forte al acestei plaje, care beneficiaza de doua traverne, sezlonguri si un centru pentru sporturi de apa. Apa creste in adancime destul de repede. In ceea ce priveste apusul de soare eu nu am avut norocul sa-l vad datorita unor nori care se incapatanau sa stea la orizont, trebuie precizat ca soarele nu apune direct in apa ci dupa continent, care margineste orizontul.
Trimis de marcel6gheorghe in 23.08.16 09:50:19
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA.
5 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (marcel6gheorghe); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
5 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@marcel6gheorghe- Dupa articolul anterior privind cazarea asteptam si o continuare si uite ca aceasta a venit. Foarte frumos prezentate plajele cu bune si mai putin bune, astfel incat alegerea fiecaruia poate fi usurata.
Foarte frumoase pozele si ma bucur ca nu am vazut acel tip de plaje pline de turisti inghesuiti astfel incat sa-ti cam piara cheful sa fii acolo.
Felicitari, acordat un prim vot cu mare placere.
@mishu: Multumesc pentru aprecieri. Am dorit sa-mi aduc si eu modesta contributie, avand in vedere ca si mie mi-au prins bine recenziile scrise de ceilalti.
@marcel6gheorghe: Un superbonus pentru câteva colțuri frumoase din Grecia insulară. Mulțumim pentru fotografii.
Plaja Koukunaries e drăguță - am staționat acolo acum vreo 8 ani venind cu „puhoiul” de vaporașe în excursie. Nisipul fin, apa limpede și verdele pinilor sunt atu-uri ale acestei plaje. În celălalt taler al balanței se află lipsa toaletelor.
Dar parcă mai mult mi-a plăcut scurta oprire în orașul-capitală Skiathos.
@marcel6gheorghe: Multumim pentru informatiile oferite si impresiile impartasite, ca si pentru pozele convingatoare. Alegeri inspirate si vacante frumoase in continuare!
Mutat, la reorganizare, în rubrica «Plajele insulei Skiathos» (nou-creată, între timp, pe sait)
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Aug.2017 11 plaje minunate — scris în 13.08.17 de mircea rpd din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jul.2017 Plajele salbatice din Skiathos (II) — scris în 08.08.17 de dorgo din TâRGU MUREș - RECOMANDĂ
- Jul.2017 Plajele salbatice din Skiathos (I) — scris în 06.08.17 de dorgo din TâRGU MUREș - RECOMANDĂ
- Jun.2015 Skiathos - plaje superbe, mare și soare — scris în 05.07.15 de Cris din BRAșOV - RECOMANDĂ
- Jul.2014 Skiathos: despre plaje si excursii in paradis — scris în 25.08.14 de diacrys* din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Sep.2013 Plaja din Lalaria — scris în 28.09.13 de maximus1976 din CRAIOVA - RECOMANDĂ