Skiathos: despre plaje si excursii in paradis
Skiathos este paradisul nostru secret, asadar m-am hotarat greu sa scriu aceste review-uri. Este pentru prima data cand as vrea sa ascund o destinatie si sa afle despre ea doar cei initiati :).
Noi am fost in Skiathos si in 2013 si in 2014, iar impresiile despre destinatie se vor inspira din ambele calatorii. Din ambele calatorii am revenit nu doar cu bateriile incarcate, dar si cu dorinta de a lasa bagajele acasa si de a pleca inapoi... de asemenea, ma impresioneaza la insula modul in care se pastreaza, neatinsa de timp. Totul era identic in 2014 fata de 2013: plaja Koukounaries, poarta ruginita de la drumul prin rezervatie, lebedele de pe lac, Stamelos, supermarketul de la strada, taxatorul de sezlonguri pe plaja... ai fi zis ca timpul a incremenit in loc. Din pacate, timpul nostru in Skiathos a trecut foarte repede in perioada petrecuta acolo (cand chiar as fi vrut ca timpul sa se dilate).
Skiathos este o insula de vis pentru turistii indragostiti de liniste, de natura autentica, de simplitate si climat rustic. Distractia si animatia se gasesc in oras, o jumatate de ora cu autobuzul, destul de departe de plaja Koukounaries unde am stat noi. Plaja aceasta este ideala pentru familii si mai ales pentru cele cu copii mici: intrarea in apa este lina, apa este limpede si plina de pestisori dimineata, cu sclipiri aurii pe fundul apei. Golful este ferit de curenti si nu sunt aproape niciodata valuri (micile valuri care mai apar de la salupe sunt ca niste glume comparativ cu valurile Marii Negre sau ale Marii Mediterane). Culoarea apei (in general a Marii Egee) este albastru verzui (spre deosebire de apele albastru deschis ale Marii Ionice).
Momentul in care Koukounaries se schimba dintr-o plaja foarte linistita in una animata este sosirea vapoarelor cu turisti in croaziera de o zi, la ora 11. Atunci, mai ales cand vin mai multe vapoare deodata (intr-o zi am numarat patru...) plaja se aglomereaza pana cand se ocupa absolut toate sezlongurile, iar in apa nu prea mai este loc de inot.
Dintre celelalte plaje, am fost la Agia Eleni (de la statia de autobuz 25 in dreapta - draguta, dar putin supralicitata in descrieri) si la Mandraki Beach (de la terasa Stamelos in dreapta, si la prima bifurcatie in stanga printre pini - o ora). Mandraki Beach este o plaja rustica, cu culori frumoase, roscata de la fundalul falezei, cu o atmosfera vintage. Un element nou de aici erau curentii reci de pe fundul apei (pe care nu i-am mai intalnit decat pe plajele salbatice din aceste insule).
Dintre excursiile optionale am fost in turul insulei (in 2013) si in croaziera Mamma Mia, pe Skopelos (in 2014). Turul insulei este obligatoriu, peisajele sunt deosebite. Plaja Lalaria - unica, plaja Kastro - salbatica si interesanta. Atentie, pentru cine va mai merge in aceasta excursie, ca ambele plaje au intrare abrupta in apa, iar valurile, datorita vaporaselor care acosteaza unul dupa altul, sunt mari.
Ultima plaja mi-a placut cel mai mult (Kapigiorgi), un golfulet linistit si cu apa limpede, foarte atragatoare pentru inot. Nu am mancat la taverna la care se facea reclama pe vaporas - nu sunt placute inghesuiala cu inca 200 de oameni la o singura taverna si mancatul contra cronometru.
Desi turul insulei este un "must", excursia Mamma Mia mi-a placut mai mult, pentru ca toate locurile in care se acosteaza sunt prietenoase si bune pentru plaja si inot. Insula Skopelos pare tot un paradis, dar mai ascuns decat Skiathos, astfel incat turistul ramane cu impresia ca a mai descoperit inca o comoara.
Trimis de diacrys* in 25.08.14 22:06:29
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA.
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (diacrys*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Mi-a placut review-ul tau despre "paradisul secret". Am rememorat cu nostalgie si bucurie amintiri din Skiathos, prima insula greceasca pe care am vizitat-o, cu multi ani in urma. Felicitari!
Buna. La ce hotel ati stat in Skiathos? Ati fost multumiti? Multumesc
@LianaChis - La vila Dionissos (2013) respectiv Alexis (2014). In ambii ani am fost mulțumiți de cazare (deși nu este lux, este rustic).
Mutat, la reorganizare, în rubrica «Plajele insulei Skiathos» (nou-creată, între timp, pe sait)
- Aug.2017 11 plaje minunate — scris în 13.08.17 de mircea rpd din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jul.2017 Plajele salbatice din Skiathos (II) — scris în 08.08.17 de dorgo din TâRGU MUREș - RECOMANDĂ
- Jul.2017 Plajele salbatice din Skiathos (I) — scris în 06.08.17 de dorgo din TâRGU MUREș - RECOMANDĂ
- Aug.2016 Plaje din Skiathos: Koukunaries, Mandraki si Agia Eleni — scris în 23.08.16 de marcel6gheorghe din BAIA MARE - RECOMANDĂ
- Jun.2015 Skiathos - plaje superbe, mare și soare — scris în 05.07.15 de Cris din BRAșOV - RECOMANDĂ
- Sep.2013 Plaja din Lalaria — scris în 28.09.13 de maximus1976 din CRAIOVA - RECOMANDĂ