ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 01.10.2012
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Craiova
ÎNSCRIS: 03.04.11
STATUS: GOLD
DATE SEJUR
AUG-2012
DURATA: 7 nopți
familie cu copii
3 AD. + 1 COPII -- v: 12 ani

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
CAZARE [camere etc]:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
PLAJA şi MAREA:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
80.00%
Mai degrabă mulțumit

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
85.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

TIMP CITIRE: 18 MIN

Vacanta la Phoenicia

TIPĂREȘTE

Anul asta nu am mai avut nicio sansa sa evadez din Romania. Iubita mea sotie a decis ca nu mai poate suporta o vacanta fara ziare, reviste si emisiuni TV in limba romana, ca vrea sa auda vorbindu-se romaneste in vacanta (de parca auzi altceva la spanioli, bulgari, greci sau turci), asa ca a trebuit sa ne orientam spre litoralul romanesc. Ok, mi-am zis, aerosoli, nisp fin si multa galagie. Ia sa vedem ce optiuni avem. Am vizitat o prietena, ce se ocupa de agentia de voiaj prin care ne-am achizitionat marea majoritate a pachetelor turistice. Vadit nemultumita de bugetul mic pe care l-am alocat sejurului, si de faptul ca refuzam cu indarjire cateva resorturi turcesti pe care ni le recomanda cu mana pe inima, si incoltita de cereri precise - Mamaia nord, zona cat mai linistita - ne-a recomandat Phoenicia. Zice - ca un mic resort turcesc, doar ca nu ai AI si parte a serviciilor se platesc, fara insa a ajunge la costuri exorbitante, ha ha. Am cerut o oferta si am continuat sa caut, citind aici si pe alte site-uri, comparand oferte si review-uri.

Pe la sfarsitul lunii martie am decis sa incercam si Phoenicia, asa ca am facut rezervare online, pe site-ul lor, oferta online fiind identica cu cea a agentiei. Am primit pe mail o confirmare, gen factura proforma, continand conditiile rezervarii, contul in care trebuia sa virez banii si telefoanele de contact. Au cont la BT, asa ca am mers la o filiala, unde am virat suma, in euro, in contul indicat. Anterior discutasem cu o angajata a resortului, care mi-a confirmat ca pot face plata in valuta, ori in lei la cursul BNR. Intrucat aveam euro, am preferat sa nu ma mai complic. Am transmis prin mail o copie scanata a dovezii platii, si mi s-a raspuns ca voi fi instiintat cand banii intra in contul lor. Am revenit tot eu in doua zile, cand mi s-a si confirmat rezervarea.

Check-in-ul

Resortul este plasat la intrarea in Navodari, cam la 2-3 km de hotel Rex. Daca v-ati pus intrebarea "pot merge per pedes in Mamaia? ", raspunsul este da, daca aveti bodyguard sau o pereche de caini de lupta agresivi. Asta pentru ca drumul de intoarcere seara ar fi o aventura, ar trebui sa mergeti pe marginea soselei, in intuneric, cel putin eu nu am identificat o alee pietonala luminata si supravegheata (am luat-o razna, cine ar avea interesul sa o construiasca?). Asa ca alternativele sunt masina personala, taxiul, si, probabil, microbuzele care patruleaza litoralul. Eu am folosit tot timpul tinicheaua din dotare.

Intrucat, prin bunavointa (repetata) a unor prieteni am stat anterior cateva zile in apartamentul lor de vacanta din Mamaia, nu ne-am grabit foarte tare catre resort, ajungand pe la ora 15. In fata unei bariere. Pe care nu o pazea nimeni. Hm!? Intrucat nu ma sperie micile obstacole, am purces la eliminarea acestuia din calea fericirii familiei. Cat pe ce sa ridic cu propria manuta bariera, cand a aparut, gafaind, zambind si putin turmentat, paznicul. Care s-a scuzat, cred, si ne-a permis sa intram in parcare. Asfaltata, destul de mare, care se prelungea, am aflat ulterior, cu alta parcare, mai putin asfaltata, in stanga spre plaja. Dar eu am purces spre capatul ei, unde niste baieti gesticulau disperati, articuland (probabil, nu-i auzeam, din cauza lui Julio Iglesias, care zicea cu foc La Carretera, dar incercam sa le citesc pe buze), ce faci ba, nu vezi ca nu sunt locuri aici, mergi in alta parte, go away! Asa ca, dupa ce m-am convins ca nu mai sunt locuri chiar langa inima resortului, am parcat 5 randuri mai departe, si am purces la Receptie. Ma indrept catre una din domnisoarele de acolo, dau binete, spun cine sunt si ce vreau, imi lipesc zambetul de weekend pe fata. Domnisoara imi raspunde la salut, dupa care ma intreaba incurcata daca am numar de ordine de la colega. La fel de incurcat ii raspund ca nu am avut placerea de a o cunoaste pe colega, si ca, in general, nu am idee despre ce vorbeste. Explicatia era simpla oameni buni, si ma adresez celor care nu au ajuns acolo, da' o sa ajunga. Vis a vis de bariera pe care am pomenit-o deja, se gaseste o cladire, ca un peron de gara, un pic mai modernizat, pe care scrie ceva. SRL, care nu are nice o legatura cu Phoenicia. Acolo, cetateanul care doreste sa beneficieze de serviciile resortului, trebuie sa se prezinte prima oara. Numele sau va fi cautat intr-un catastif, va fi incercuit cu un pix, receptia adevarata va fi anuntata despre prezenta respectivului ante portas, apoi i se va spune politicos ca, de regula, cazarea se face de la ora 16 si ca trebuie sa astepte pana ce va sosi confirmarea, intre timp poate hali o prajitura dintre cele oferite gratis intr-o vitrina frigorifica, se poate racori gratis cu apa rece de la dozator, sau poate consuma, contra cost, daca are marunt, o cafeluta de la automatul anexat.

Scenariul va fi adaptat, fireste, la ora sosirii si incarcatura resortului. Am mai gasit acolo 3 familii, dintre care una astepta de la ora 13. Insa, pe perioada sederii noastre acolo, au fost si zile cand am vazut turisti cazati mult mai devreme. Peronul mai este dotat si cu o sala de joaca pentru copiii prea nervosi pentru a intelge ca trebuie sa mai astepte. Sa nu-mi fie luat in nume de rau faptul ca, dupa ce am fost instiintat ca voi fi cazat incepand cu ora 16, conform specificatiilor hotelului, pe care le primisem pe mail si care statuau clar ca ziua turistica incepe la ora 16, la ora 16 si un minut, cu repetitie la fiecare 3 minute, am intrebat foarte politicos, cu zambetul pe buze, de ce nu suntem in camere, cine este vinovat, cum poate fi pedepsit, daca, de regula, angajatii Phoenicia doresc sa enerveze turistii, de ce este cald si nu exista ventilatoare sau aparate ac, daca aceasta intarziere va fi compensata cu un check-out intarziat. Domnisoara de la peron a concluzionat ca nu stie cine este vinovat, nu intelege de ce nu suntem in camere, nimeni nu doreste sa enerveze turistii, si, in general, nu are idee despre ce s-a intamplat, check-out-ul trebuie facut la 12 - 12:30 fix, doar ca a fost o zi foarte grea, multe intrari/iesiri, grupuri care au dorit cazare cat mai aproape si repartitia camerelor este dificila. Scuzata fie-mi insistenta rautacioasa, eram in vacanta si ma amuzam nitel. La 16:30 portile raiului s-au deschis, am primit permisul de acces in parcarea unde deja intrasem, ne-am prezentat la receptia adevarata unde am semnat formularul de check-in, listat cu datele respective, numele, adresa de e-mail si un numar de telefon, am primit bratarile, taloanele pentru prosoape de plaja si ne-a fost atasata una bucata domnisoara a carei indatorire era sa ne conduca in camera si sa ne povesteasca despre resort. Trebuie mentionat ca aici totul a mers foarte repede, in 2-3 minute cam 7 familii au primit cheile, bratari, si ghidul din dotare. Bagajele mi le-am carat singur, intrucat baietii cu carucioare deja disparusera. Noroc ca s-au inventat troller-ele.

Cazarea

Complexul este situat pe malul marii, fiind compus din 7 blocuri, unul paralel cu marea, Safir, situat cel mai departe de plaja, in care am fost cazati noi, celelalte perpendiculare pe plaja, cele 2 mai apropiate de aceasta avand si lifturi panoramice exterioare, aici fiind cazati, de regula, doar turistii cu pachete VIP. Deasemenea 2 restaurante, de fapt un fel de terase acoperite.

Intre blocuri sunt alei, gazon, aranjamente florale, copacei adevarati si copacei din plastic, care au bunul obicei de a lumina foarte frumos noaptea. Printre toate acestea serpuieste un canal de ~ 1.20 adancime, unde se mai plimba niste barcazuri pneumatice, si din cand in cand cate un copilas ratacit. Piscina de copii, cu minitopogane, piscina cu bar, piscina interioara, aparate de fitness, piscina cu adancime variabila, pana la 2.5 m, si spre plaja, o piscina adevarata, de cca 50 m lungime, cu adancime constanta de cca 1.65-1.70 m. 3 baruri la piscine, una bucata club copii, plus un spatiu acoperit, dotat cu mai multe jucarioare din plastic, pentru acestia. Spre plaja, un spatiu generos alocat unui fel de miniparculet de distractii pentru copiii pana la 12 ani, dotat cu trambulina, topogane, castele pneumatice impresionante, leagane, nisip fin pe jos, din nefericire cu prea putina umbra.

Blocurile Phoenicia pot fi cu greutate asimilate unui hotel, mai degraba unui aparthotel. Lipsesc spatiile comune inchise (exista o singura receptie, situata in afara cladirilor, destul de mica), scarile si holurile sunt inguste, fara fotolii sau ornamente, un singur lift, cu o capacitate redusa, pentru fiecare cladire. Sunt cladiri cu apartamente. Ce pierde la aspectul spatii comune, castiga la aspectul spatii private. Fiind 4 persoane, am optat pentru un apartament cu 3 camere, care ofera suficient spatiu pentru o familie ca a noastra, dispare acel stres produs de camerele mici si inghesuite din alte hoteluri. Hol prelungit cu living, fara usa despartitoare, cu gresie pe jos, dotat cu o canapea modulara, pe care, la nevoie, pot dormi, fara prea multe pretentii, un adult si un copil, doua dormitoare, parchet laminat pe jos, paturi atrimoniale, unul de 1.60, altul de 1.30. Livingul si fiecare camera dotate cu cate un aparat ac. Nu-mi aduc aminte marca, nu erau foarte silentioase, dar si-au facut treaba. O singura telecomanda pentru toate 3! Doua terase, una dotata cu masa si 4 scaune de plastic, de buna calitate. Nu exista minibar, dar exista o combina frigorifica, unde poti depozita rezerva de bauturi, ori, daca doresti, cele necesare pentru incropirea unor gustari rapide. Livingul este dotat si cu o plita electrica cu doua ochiuri, utila eventual pentru prepararea unui ceai sau a unei cafele, ori a laptelui pentru bebelasi, avand in vedere ca nu exista o hota/sistem de evacuare eficient. Sugestie: daca sunteti genul care incepe ziua cu o cafea, in general daca sunteti bautor de cafea, luati in bagaje expresorul si/sau sortimentul de cafea preferat. Cafeaua folosita la barurile din complex este de slaba calitate, aici am baut cel mai prost espresso din viata mea (8 ron). Mai degraba apelati la automatele Saeco, cafeaua acolo reuseste sa fie decenta (1.5 ron). Paturile mi s-au parut foarte comode si odihnitoare, izolarea fonica oferita de suprafetele vitrate mari ale apartamentului, buna, in ciuda temerilor mele.

Baia ok, curata si suficient de mare, cada cu sistem de hidromasaj, feon pe raft, dintre consumabile este furnizata doar hartia igienica, fara sapunuri, sampoane, halate de baie si papuci, ca sa nu mai vorbim de alte fineturi. Gresia nu a fost pusa corect, nu a fost respectata panta de scurgere, in plus se pare ca exista niste probleme cu etansarea scurgerii cazii, asa ca, probabil, veti avea tot timpul apa in baie. Dotati-va cu un mop ori cu un prosop vechi pentru a rezolva problema, altfel va fi iritant.

Scurt avertisment referitor la perne. Nu va alarmati, sunt curate si au dimensiuni corespunzatoare, problema este ca sunt umplute cu un material sintetic si se incalzesc neplacut, transpiri, pe scurt, daca aveti pretentii, luati perne adevarate la purtator. Recitind fraza, suna un pic a snobism, dar pentru unii, o perna buna la mare isi face toti banii.

Un televizor destul de mic in living, cu tub catodic. Pot fi inchiriate televizoare suplimentare, cu diagonala mai mare, existand prize TV in dormitoare, precum si alte aparate electrocasnice. Nu exista telefon fix instalat, pentru a contacta receptia, ori personalul din resort, va trebui sa folositi mobilul din dotare.

Surse de zgomot in resort: restaurantele si party-urile organizate la piscina mare, dar fara a depasi ora 24. Din nefericire, una din discotecile de pe plaja (cred) produce foarte mult zgomot in week-end. Adica vineri si sambata seara. Asa ca, daca doriti liniste, evitati cele mai frumoase spatii de cazare, oferite de pachetele VIP, si latura dinspre restaurante a complexului. Bucurati-va daca primiti camere cu vedere spre lac, in spatele complexului :).

Per total, cred ca ofera unele dintre cele mai generoase spatii de cazare care pot fi gasite pe litoralul romanesc, bulgaresc, grecesc, spaniol, portughez, eh, ok, ati inteles ideea.

Restaurantul si masa

Daca va asteptati la un restaurant elegant, avand in vedere clasificarea de 4 stele pe care si-o asuma complexul, va inselati foarte tare. Este un conglomerat de terase lipite de bucatariile si camerele de depozitare. Asta inseamna ca nu sunt spatii inchise, nu exista aer conditionat, asa ca temperatura poate fi neplacuta cateodata, noi am prins o serie de zile caniculare. Pe mese nu sunt fete de masa, dar sunt solide si stabile, scaunele sunt din impletitura de plastic cu niste perne pe ele, comode. In mijloc o scena, pe care se desfasoara spectacolele seara. Exista si o "terasa orientala", cu un fel de divane pe langa mese, langa care, la pranz, erau expuse dulciurile si cafeaua. O singura linie de servire, care este plasata nefericit, chiar pe traseul de acces in restaurant, facilitand aglomeratia si usoarele accidente. La micul dejun si la pranz nu exista muzica ambientala, desi ar fi fost placut si posibil, data fiind dotarea pentru spectaclele de seara. Cuvantul care defineste cel mai bine terasa-restaurant este SUBDIMENSIONARE. Mult prea putine mese pentru numarul de turisti, trebuia sa fii norocos sa gasesti o masa libera catre ora 13, sau trebuia sa astepti. Intr-o zi in care a plouat un pic am gasit cred cam 30-40 de persoane care cautau/asteptau o masa, si asta pe la ora 14. Exista un cuptoras de paine, unde sunt coapte non-stop mici lipii, la care se facea coada, evident capacitatea sa era prea mica, un gratarel, mai mic decat cel pe care il am in dotare acasa, unde se presupunea ca se pregatesc mici si fripturele pentru ~ 1200+ turisti, deasemenea se aduceau la pranz, la inceputul perioadei de servire, curcan/pulpa de berbecut/1-2 purcelusi de lapte/pui rotisati, care erau expusi pe o masa langa linia de servire, iar un angajat felia si servea. Dupa cum ati ghicit, da, prea putin pentru toti turistii, eu am gustat cate ceva de doua ori, cand am ajuns ceva mai devreme la masa. Pe de alta parte, chiar cu 10-15 minute inainte de sfarsitul programului de masa, erau disponibile aproape toate felurile de mancare de pe linia principala, deci bunavointa exista :) … Ah, am ajuns deja la mancare, asa ca sa trecem la:

Micul dejun

Intre orele 07-10

Intrucat turistii se miscau mai repede, din dorinta de a ajunge la plaja, am gasit masa libera de fiecare data (observati ce bucuros sunt scriind asta). Micul dejun este unul basic, poate chiar mai slab decat la bulgari. Doua feluri de mezeluri pe platouri plus un salam mai uscat (din cel ieftin, nu va asteptati la salam de Sibiu sau asemanator), care era feliat cu pretiozitate, incet incet, de catre angajati, pe masura ce se termina. Intrucat nu mananc mezeluri, nu stiu ce gust aveau, aspectul era normal. Branza de vaca, de oaie, tip feta, cascaval simplu, cascaval afumat, pateu vegetal Mandy, zacusca Mandy (nu le-am gustat), omleta simpla, cu verdeata, cu sunca (probabil aceleasi mezeluri folosite si stand-alone), oua ochiuri, oua fierte, amestec de legume fierte, amestec de legume sotate, ficat de pui, cartofi la tava, crenvursti, unt la calup... de 2-3 kg (dupa gust ar fi putut fi un amestec de unt cu unt vegetal/margarine, suspectez asta intrucat fetelor mele le-a placut, desi nu se dau in vant dupa unt), 3 castroane mari cu gem de prune, de cirese, si miere, compot, iaurt, lapte, doua feluri de prajituri pentru ceai/cafea (un fel de tarta cu gem si un fel de pandispan) si... cam atat. Sucuri chimicaloase, Allegria, macar erau reci, am uitat de un nene care facea lipii umplute cu cascaval ori cu un amestec de ulei/susan/busuioc/coriandru. Fireste ca trebuia sa stai la coada, mai lua si niste pauze pentru a lasa aluatul sa creasca (da, nu se deranja sa faca prea mult deodata). Lipiile cu cascaval erau bune. Cafeaua de la dozator (din prafuri nescafe) sau deja pregatita, din recipiente mari, unde taria varia in functie de angajatul care facea refill-ul. Puteai sa-ti faci singur, la ibric, pe plite electrice, da tot proasta iesea, desi existau mai multe sortimente de cafea, nici unul nu depasea stadiul de mediocru. Dar, sa retinem partea buna, exista si cafea adevarata, puteti ignora partile rele, intrucat sunt un pasionat al cafelei si foarte exigent la capitolul asta. Ah, am uitat de fructe, pepene rosu facut bucati si nectarine sau prune. Deasemenea un lucru care m-a multumit, selectia de ceaiuri Lipton de calitate foarte buna, am gasit orice sortiment am dorit, in fiecare zi.

Pranzul

Incepea de la ora 12:30, pana la ora 15:00. Intrucat anumite persoane din complex nu rezistau la stresul produs de vanatoarea barbateasca de mese de la pranz, formau o mutime mai mult sau mai putin ordonata in fata intrarii restaurantului, inca de la ora 12:15. Am observat-o in ziua plecarii, cand m-am prezentat regulamentar la masa la ora 12:29, si exista deja multimea in cauza. Am observat si rachete, persoane lipsite de moftul numit bun simt, care sprintau in fata tuturor, desi era evident ca toata lumea asteapta pentru acelasi lucru, si formau un nucleu dur, chiar in fata usii inchise. Inca odata, repet, restaurantul este SUBDIMENSIONAT pentru numarul de turisti, atat ca spatiu cat si ca personal. Masa de prinz este insa buna, anumite mancaruri mi s-au parut delicioase, altele interesante.

Existau 3 feluri de ciorba (de vita, de pui si de burta sau de legume). Preferata mea a fost cea de vita, dar intr-o zi a trebuit sa renunt la ea intrucat se terminase si nu a mai aparut alta, asa cam am luat de pui, buna si asta. Existau mai multe feluri de salate - mentionez favorita mea, de sfecla rosie cu hrean, si a sotiei - de ardei copt, mamaliguta cu branza si smantana, mai multe feluri de tocanite, de vaca, de porc, pulpe de pui la tava, nuggets de pui si aripioare picante - am observat cu ingrijorare ca erau preferate de majoritatea copiilor din resort, erau deasemenea sotate pe loc diverse amestecuri - porc cu alune, pastrama de oaie, porc cu dovlecei, vita cu broccoli, pui cu alune, amestecuri de ciuperci, taietei picanti, ok, erau destul de multe, si erau gustoase. Am spus deja ca exista un cuptoras de paine, unde sunt coapte non-stop mici lipii, la care se facea coada, un gratarel mic unde se presupunea ca se pregatesc mici si fripturele pentru ~ 1200+ turisti (reuseai totusi sa iei o bucatica daca doreai neaparat, pentru ca marea majoritate a turistilor, ca si noi, refuzau sa stea la coada in fum pentru o bucatica de friptura la gratar, pe care o poti face in conditii mult mai bune acasa, folosind sortimentul de carne favorit), deasemenea se aduceau la pranz, la inceputul perioadei de servire, curcan/pulpa de berbecut/1-2 purcelusi de lapte/pui rotisati, care erau expusi pe o masa langa linia de servire, iar un angajat felia si servea. Prea putin pentru toti turistii, daca intarziai la masa, trebuia sa te multumesti cu mancarurile de la linie, care insa, dupa cum am mai spus, erau gustoase.

Prajiturile erau expuse la “terasa orientala”, unde se putea prepara/bea si cafea, buna idee, pentru ca astfel descongestionau un pic terasele-restaurant. Era un sortiment destul de mare de prajituri la tava, am gustat cateva si nu erau rele, bazate pe pandispanuri si creme de budinca, odata am mancat un mini cremsnit bun, dar in generam preferam fructele (pepene rosu, nectarine, portocale, mere, prune). Cafea la ibric (sortimente mediocre, dar naturala), inghetata comestibila, mai multe arome, sucuri la dozatoare.

Si cei din afara puteau manca aici, contra sumei de 50 ron/pers, am vazut undeva anuntul, dar nu cunosc procedura exacta. Totusi, cu 50 ron/pers poti lua masa intr-un restaurant decent, si-ti poti comanda mancarea favorita, asa ca nu inteleg de ce... ok, probabil exista niste motive.

Ca sa concluzionez, probabil cel mai bun pranz preplatit pe care-l poti manca pe litoral, daca exista un loc unde se poate manca mai bine (nu ma refer la conditiile de masa, evident, unde e pe la mijlocul clasamentului, ci la masa in sine) va rog sa ma anuntati.

Animatia si posibilitati de distractie

Phoenicia este un loc foarte placut pentru copii. Piscina cu minitopogane care le e dedicata, canalul pe care te poti plimba cu barcuta, spatiile de joaca, acoperit si in aer liber, dotate cu multe jucarii, topogane, trambulina, instalatii pneumatice, clubul de copii unde sunt pictati pe fata, teatrul de vara cu spectacole (cred) zilnice... dar mai bine ma opresc aici, pentru ca ai mei "copii" sunt de fapt adolescenti, asa ca cei mai interesati stiu mai bine. Se puteau inchiria si diverse jocuri (remi, carti, sah, table) de pe acolo. Pentru noi, piscinele au fost principala distractie din resort, fiind curate si usor incalzite. Am fost la cea cu adancime variabila, pana la 2.5 metri, apoi am descoperit-o pe ce de 50 m lungime si 1.70 adancime, de care ne-am indragostit. Datorita adancimii, era destul de libera, si se putea inota in voie. Apa era curata si nu era excesiv clorinata. Atentie, eu nu am vazut salvamari la piscine, sotia mea sustine ca erau angajati care le urmareau, totusi, supravegheati-va cu grija copiii mai mititiei care nu inoata bine. Suficiente sezlonguri, chiar langa piscine era si un bar, o bere era 8 ron, un cocktail 20 ron, servirea se facea si la sezlong. Exista si animatie, se dansa, selectia de melodii era simpatica. Exista si o piscina acoperita, nu am incercat-o. Muzica in timpul zilei era dealtfel placuta in tot complexul, nimic strident sau prea tare. Alta era situatia seara, cand restaurantul producea mai mult zgomot, dar inceta pe la miezul noptii. Am simtit nevoia unor baruri inchise, dotate cu aer conditionat si muzica in surdina, am prins o perioada foarte calduroasa. In complex gasiti cu plata ziare, snacks-uri, racoritoare, la preturi piperate (nu ziarele si revistele, care costa cat scrie pe ele), 3 automate de cafea (unul dintre ele cu prafuri), o multime de bancute, scaunele, balansoare, pavilioane, amenajate pentru odihna turistilor. Complexul este acoperit de o retea wireless, semnalul este bun cam peste tot, problema este ca sunt prea multi turisti pentru largimea de banda alocata, si in plus nici nu e grozav proiectata, pentru a balansa un pic incarcatura, asa ca functioneaza greu, cu intreruperi, are momente cand poti naviga/citi e-mail-ul, dar are si momente cand nu merge. In restaurant parea a merge cel mai bine :)

De doua ori intr-o saptamana au fost focuri de artificii, probabil la terminarea spectacolelor din restaurant. Au fost organizate deasemenea petreceri la piscine si pe plaja. Nu am fost, dar e bine de stiut, pentru petrecareti.

Personalul, ei bine, atitudinea angajaţilor nu e cea mai profi, deşi roiesc destul de mulţi, am văzut de multe ori grupuleţe mici în complex, adunaţi la o ţigară ori ocupând facilităţi din resort - fotolii, balansoare... toate amănuntele contează. Cei din restaurant erau stresati si nu i-am vazut zambind, ba nici nu-i dadea dragalasenia afara din casa, intr-o dimineata l-am rugat pe baiatul de la cuptorul de paine sa-mi prajeasca si mie 2-3 felii. Desi astepta sa se dospeasca aluatul pentru painite, si inainte prajise cateva felii pentru alt turist, a refuzat bombanind ca nu are voie. Ok…. O parte dintre ei mi s-au parut a fi straini, libanezi sau turci. Deasemenea, gusterii de la parcare aveau obiceiul de a “rezerva” seara cam toate locurile care ramaneau pe primele randuri din parcarea asfaltata, presupun pentru a-si rotunji un pic veniturile. De doua ori nu am gasit locuri libere in acea parcare seara, cand ne-am intors din Mamaia, asa ca am dat pur si simplu la o parte conul de plastic de pe locul dorit, si mi-am parcat masina acolo, pana la urma eu platisem acel loc si ei ar fi trebuit sa incerce sa fie de ajutor cu ceva. Fetele de la receptie au fost dragute, dar pareau si ele foarte stresate, era destul de aglomerat, presupun.

In concluzie, atmosfera e placuta, nu te plictisesti, te simti bine, si, oricum, marea este atat de aproape!

Plaja si marea

Dupa cum au aflat toti turistii din acest an, sezlongurile de pe plaja nu mai sunt incluse in pretul sejurului. 20 ron bucata, 80 ron baldachinul (sau 50, la plaja unde mergeam noi). Mie personal tarifele mi s-au parut foarte mari, (dealtfel ar fi insemnat o crestere cu 10% a sumei platite pentru sejur, cel putin in cazul meu), insa cei mai multi nu pareau sa creada asta. Asa ca decizia a fost simpla, intrucat, pe de o parte, nu inteleg de ce ar trebui sa dau cuiva bani pentru a putea sta pe un scaun de plastic la malul marii, pana la urma nu e marea sau plaja lui, pe de alta parte, pur si simplu am preferat sa folosesc banii pentru altceva. Asa ca am folosit cu success prosoapele hotelului (luate la ducere, pe baza de tichet, lasate la intoarcere si recuperat tichetul, asta de doua ori pe zi) si umbrella din dotare, pentru a face plaja pe nisipul firebinte, in spatele sezlongurilor. Trebuie sa spun ca eram foarte putini care faceam asta, asa ca puteai sa alegi linistit un loc pe acolo, ha. Linistit la figurat, pentru ca, la propriu, era multa galagie, datorita muzicii imbecile care rasuna pe plaja, prin grija beach-bar-ului afferent, un mix, acelasi, repetat obsesiv, la un volum prea mare, drept care mi-a ramas bine infipta in cap dorinta lui Snoop Dogg de a face pe cineva sa transpire, combinata cu indemnul unei domnisoare referitor la pisicuta anexata.

Plaja era nivelata in fiecare seara, si era relativ curata, dar cu foarte multe scoici, cu atat mai multe cu cat te apropiai de apa. Dar nisipul foarte fin indulcea pastila, iar apa a fost tot timpul extraordinara, calda, limpede, fara pic de alge, cu nisipul ala pe care-l stiu din copilarie, foarte fin si valurit pe fund, dealtfel fiica mea ce mica si-a completat o colectie sanatoasa de cochilii de acolo. Salvamari prezenti in permanenta, fara a fi agresivi. Ski-jet 150 ron / 15 min, banana ride (nu stiu pretul). Ceva mai departe, la vreo 2 km exista o plaja unde se puteau lua lectii de kitesurfing.

A fost un sejur placut, fara a fi perfect, in care aspectele pozitive au predominat, asa ca, dupa parerea mea, Phoenicia este o alternativa de luat in seama, daca doriti o vacanta pe litoralul romanesc. Sanatate si vacante frumoase va doresc!


[fb]
---
Trimis de DoreD in 01.10.12 12:27:17
Validat / Publicat: 01.10.12 13:32:05
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în MAMAIA.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 6274 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
NOTĂ: Operatorul acestei destinații (proprietarul, administratorul etc) a scris un răspuns / drept la replică referitor la aceste impresii
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

12 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (DoreD); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Peronul despre care vorbeam, primul popas dupa sosirea la poarta resortului
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 26750 PMA (din 28 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com

  • ECOURI la acest review

    12 ecouri scrise, până acum

    webmaster0
    [01.10.12 13:00:54]
    »

    Felicitări! de-ar scrie mai mulți la fel de cuprinzător și inspirat...

    cris1982
    [01.10.12 14:05:27]
    »

    Iubita mea sotie a decis ca nu mai poate suporta o vacanta fara ziare, reviste si emisiuni TV in limba romana, ca vrea sa auda vorbindu-se romaneste in vacanta

    Din acest motiv nu vreau nici eu sa merg la mare la bulgari.

    Dragoș_MD CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
    [01.10.12 14:23:40]
    »

    @cris1982: de fapt, greșești!!! amfostacolo astă-vară și prin Nisipuri nu auzeai decât (sau aproape) românește. Chiar și bulgarii au învățat, doar-doar atrag mai mulți clienți! și publicații românești erau pe la chioșcuri, da' io nu le citesc nici pe-aici, da' să mai le iau de-acolo! iar la TV se mai prinde pe ici-colo și vreun canal sau chiar mai multe în limba noastră.

    Așa că poate te mai gândești, pe viitor.

    Oricum, prețul rupe orice competiție de aceeași categorie de la noi. (apropo, suma de mai sus cred că e-n , că lei nu se poate, hic et nunc! iar cu banii ăștia, la "ei" ai AI).

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    Admin
    [01.10.12 15:47:38]
    »

    ca exceptie... cu totul exceptionala - nu obisnuim deloc sa selectam ca MG AFA articole "de cazare" si nici nu vreau precedente pentru viitor,

    Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru aceasta destinatie.

    DoreDAUTOR REVIEW
    [01.10.12 17:13:52]
    »

    Sunt incantat. Recunosc, si mie mi-a placut mai mult dupa ce l-am recitit pe AFA, si-a gasit locul foarte bine aici .

    urjanclaudiu CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
    [01.10.12 21:42:56]
    »

    Exceptional!!!

    Nu, nu e vorba despre hotel, caci NU AmFostAcolo asa ca e imposibil sa am o imagine proprie a locatiei. In schimb, am citit acest articol -atat de cuprinzator, si despre el deja mi-am facut o parere. Asadar... exceptional!!!

    DoreDAUTOR REVIEW
    [06.10.12 23:59:28]
    »

    @urjanclaudiu: Multumesc, multumesc, Marea Neagra este un loc deosebit, care te inspira.

    Complexul ar fi putut fi intr-adevar foarte bun daca s-ar mai fi facut cativa pasi in directia corecta, ma refer la numarul de locuri din restaurant, la sezlongurile de pe plaja proprie incluse in pret si la grija pentru respectarea unei ore decente pentru incheierea activitatilor zgomotoase, in special in weekend, avand in vedere ca, in mare parte, complexul este frecventat de familii cu copii mici.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    DoreDAUTOR REVIEW
    [04.11.12 13:41:15]
    »

    Promotiile Phoenicia, dezamagitor.

    Am vizitat site-ul resortului, atras de promisiunea unei promotii de 30% pentru early-booking cu plata pana la 31 decembrie. Intrucat pentru sejurul din acest an am platit 1179 euro cu early-booking - 20% discount, pentru 3 adulti si un copil - apartament de 3 camere, ma gandeam ca ar merita si mai mult cu un discount mai mare, asa ca am facut o simulare, tinand cont de "promotia" actuala. Ei bine, sejurul ar costa 1337 euro...

    Le doresc succes

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    protect
    [08.01.13 12:54:14]
    »

    @DoreD: Absolut convigator, f buna povestirea, nu mai am dubii, voi merge tot in Turcia.

    christian
    [16.07.13 13:55:29]
    »

    DoreD mi-ai mers la inima... se vede umorul si incisivitatea olteanului... eu sunt doar pe jumatate... oltean!!!

    daca as fi putut as fi dat un milion de puncte!!!

    felicitari!!!

    intentionam, dupa experienta Majestic sa merg cu sotia la Phoenicia dupa 1 septembrie 2013... sorry dar n-am sa merg... multumesc... seamana mult a majestic... normal patronul e acelasi Murad!!!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    DoreDAUTOR REVIEW
    [17.07.13 12:39:42]
    »

    Mulțumesc. O să merg din nou la Phoenicia 7 zile, au avut o promoție cu 40% reducere în iarnă. Prețul - un pic mai mic decât anul trecut, dar un pic, ceea ce înseamnă că, în fapt, sejururile fără reduceri sunt mai scumpe.

    Asta este, dacă vrei aproape de casă, îți asumi costurile crescute (ciudat, nu?). Mă distrează avertismentul de pe Booking, Mamaia este unul dintre orașele preferate de clienții noștri în datele alese de dumneavoastră rezervat 80%). Sfat: Este posibil ca prețurile să fie mai mari ca de obicei. Încercați să căutați din nou, alegând alte date.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    PhoeniciaHR
    [24.06.14 10:24:39]
    »

    Buna ziua!

    Va multumim pentru review! Ne pare rau pentru eventualele neplaceri pe care le-ati intampinat. Recenziile dumneavoastra, ale tuturor turistilor care ne-au ales sa le fim gazde sunt foarte importante pentru noi. Cu ajutorul dumneavoastra am crescut, ne-ati ajutat sa imbunatatim serviciile si facilitatile resort-ului si sa ne mentinem standardele ridicate, iar acum putem spune ca alaturi de noi veti avea parte de vacanta la care ati visat mereu. Dorim sa va invitam anul acesta alaturi de noi pentru a va bucura de minunata lume Phoenicia Holiday Resort!

    Cu stima,

    A. Damian, Referent Marketing Phoenicia Holiday Resort


    NB PhoeniciaHR este (sau a fost) reprezentant al unității
    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    Adnotat ca DREPT REPLICA la review CRT
    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    christian, cris1982, DoreD, PhoeniciaHR, protect
    Alte impresii din această RUBRICĂPhoenicia Holiday Resort [Mamaia Sat]:

    INFO: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.11593294143677 sec
    ecranul dvs: 1 x 1