RĂU
In septembrie 2016 hotelul Petrosani era de 3 stele.
Arhitectura ’comunista’ a hotelului datind din anii ’80 corespunde cu enormitatea spatiului receptie-sala. Stilul ’think big“trebuia sa reflecte ’maretia” vremurilor de atunci.
Alte observatii:
1. Liftul este mic pt. ditamai hotelul - accepta doar o persoana cu nu mai mult de un bagaj.
2. Atmosfera de pe holuri iti aminteste de grija paranoica pt. “economisire” ce a traversat si inca bintuie in Romania veacurilor 20 si 21: trebuie sa ai o lanterna la indemina pt. a-ti gasi camera pe holurile intunecoase fiindca senzorii aduc lumina pt. nu mai mult de 5-6 secunde.
3. Recomand rezervarea unei camere din spatele hotelului fiindca noaptea in ferestrele “din fata” iti bat in ochi niste reflectoare puternice, puse sa lumineze o parcare lasata in grija unui nene paznic (fost oier, most likely) care nu-si ducea mina la gura (cit o sura!) atunci cind casca. Intr-un oras din Valea Jiului, confruntat cu probleme economice stringente si cu infractionalitate ridicata, nu stiu daca un singur un paznic poate face fata chiar oricarei provocari. Ca veni vorba, accesul in interiorul benzinariei Petrom din urbe este interzis dupa ora 10 seara din cauza ’tinerilor galagiosi care nu mai pleaca de aici’, mi-a spus o angajata a acestei statii de combustibil.
Mi s-a dat o camera cu 2 paturi, cu un mobilier pretentios, “aruncat” acolo pt. a umple spatiul dar, lucru meritoriu, cu un sistem de iluminat (veioze + lumina din tavan) pus la punct.
Din pacate, dimineata a trebuit sa renunt la folosirea celor 2 vouchers a cite 10 lei la micul dejun din mai multe motive:
a) Sala de mese intimideaza prin spatiul imens si prin mesele uriase, invaluite in fete de masa pe masura si aranjate ’frumos’ pt. ’evenimente (sindrofii si cumetrii de calibru acestor spatii).
b) In numele obsesiei nationale a ’economisirii’ (invocate oricind e nevoie de cei care asupra caror decizii tu nu poti avea nici o influenta), această hală de mese era neincalzita intr-o dimineata de septembrie ploioasa si populata de putinii clienti cu priviri resemnate si imbracati ca de iarnă.
c) Afara era frig si ploua iar uriasele usi glisante si neglisante separind sala de mese de “gradina” de afara erau date la o parte, creind in felul aste un curent rece pe care personalul hotelului se facea ca-l ignora.
d) Imbracate in uniforme impecabile dar duhnind a prost gust provincial pt. ca aveau croiala adaptata serviciului de seara al unui hotel de lux (nu ca cel da fata) si nu pt. ora 7 dimineata (intr-un frig de februarie), ospatarele (absente, crispate si evitindu-ti privirea; buna dispozitie ar fi fost inuman sa le ceri la acea ora) pareau vadit indispuse sa parcurga distantele enorme intre bucatarie si sala de mese ce dadea in ’gradina de vara’ de dincolo de usile glisante.
e) Am citit meniul. Mi s-a parut pompos (esti in Petrosani, nu in Mamaia sau Poiana Brasov). La fel de pompoase, preturile faceau cele doua vouchers (incluse in pretul unei nopti de cazare) inutile.
- Utilizatoriii LOGAȚI văd o versiune cu mai puține reclame
Trimis de scaunel in 02.08.26 19:12:06
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (scaunel); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
@scaunel: bun-venit în comunitatea AmFostAcolo.ro.
Câteva fotografii realizate de voi acolo ar fi mai mult decât binevenite — atât ca ilustraţie a textului, cât şi ca informaţie utilă, ele fiind căutate, apreciate (şi solicitate) de cititorii interesaţi în această destinaţie... Poţi folosi linkul amfostacolo.ro/pic_add9.p ... 118891&hid=2282.
Sau... poate ceva video de pe acolo? Dacă ai filmat ceva, ar fi chiar util — link încărcare video.
- Jul.2013 Un hotel in care nu s-a investit — scris în 30.07.13 de andreiusca din BUCURESTI - nu recomandă
- Dec.2012 Slab — scris în 28.06.15 de felixtm din TIMISOARA
- Aug.2023 Este foarte multumitor — scris în 09.08.23 de ux130217 din BOLDEşTI-SCăENI [PH] - RECOMANDĂ

Rog așteptați...