GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Pentru a ajunge in Maramureş, in localitatea Poienele Izei, unde se află Pensiunea Victor şi Maria Dunca trebuie să parcurgi un drum cu bune şi rele, în sensul că, deşi peisajul este frumos, satele Maramureşului ingrijite, chiar prospere, pe alocuri asfaltul îti creează dureri de cap, prezentând gropi sau dâmburi, mai ales pe ultimii 10 km.
Dacă doreşti să petreci câteva zile în mijlocul naturii, să cunoşti viaţa autentică a satului maramureşan, să fi rasfatat cu mâncare tradiţională şi horincă de prune, dacă nu ţi neapărat să te relaxezi într-o saună sau jacuzzi, vă recomand cu căldură Pensiunea Victor şi Maria Dunca.
De cum am intrat în curte, în pragul uşii ne-a întâmpinat o femeie cu jolj (batic) pe cap, rosie în obraji, care, cu un zâmbet larg, ne-a dat bineţe şi ne-a invitat să-i trecem pragul casei. Din primele momente m-am simţit ca la mama acasă.
Pensiunea este adaptarea pentru turişti a locuintei proprii şi este compusă din 5 cinci camere şi trei băi. La parter este o cameră, bucătăria, sala de mese şi o baie, iar la etaj se află trei camere cu baie comună şi o camera cu baie proprie. Camerele sunt mobilate rustic.
Pensiunea dispune de gospodărie proprie, de un foişor şi de o anexă, casa bunicii, mobilată traditional. Nu vă dau mai multe detalii pentru a nu divulga surpriza. Am cunoscut-o şi pe bunica, O femeie extraordinară,
Am fost musafirul acestei familii de mai multe ori si de fiecare data am fost razgaiati cu bucate traditionale (Maria este o excelenta bucatareasa) si cu horinca din productia proprie. Nu exista portii si nici meniu prestabilit, pentru ca daca doresti un fel de mancare cu tot dinadinsul Maria il gateste.
Sunt multe de spus, dar va las pe dumneavoastra sa descoperiti si unele surprise, care fac deliciul unui sejur reusit. Recomand cu caldura aceasta pensiune.
Trimis de turistul52* in 14.10.12 22:24:27
5 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (turistul52*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest review
5 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@turistul52: E al doilea articol de cazare care nu e însoţit de note... chiar la capitolul "Cazare... " Eşti te rog amabil să ne spui ce note acorzi?
Mulţumim,
Utile informaţiile date, dar am prefera sa nu avem surprize atunci când ajungem la o destinaţie. Asa ca alte detalii nu ne-ar fi displacut, chiar daca te credem pe cuvânt.
Niste poze ar fi completat fericit articolul. Poate cu o alta ocazie.
Bună!
Poienile Izei este un mic colţ de Rai şi spun asta din proprie experienţă. Ar fi fost interesant să ne povesteşti ce ai vizitat, pe unde ai umblat, dacă ai urcat pe dealurile cu pruni sau pe culmile din jurul satului.
Câteva fotografii ar fi fost mai mult decât binevenite.
Sănătate!
@Utube: Eu si sotul meu mergem din vara lui 2011 la aceasta familie. Acum in noimebrie a fost a doua oara cand le-am trecut pragul. Doamna Maria este o gospodina desavarsita si gateste pe gustul oricui. Am urcat si pe dealurile din jurul satului, ne-am imprietenit cu oamenii din partea locului pentru ca sunt senzationali. Daca doresti odihna si relaxare e locul ideal. Daca doresti sa te plimbi ai ce vedea in zona. Noi am fost cam prin toata zona Maramuresului: Sighet-Memorialul durerii; Sapanta-Cimitirul vesel; manastirile-Rohia, Rohiţa, Bârsana, Râoaia; biserici vechide lemn incluse in patrimoniul Unesco; Borsa; Baia Mare; Mara; Negreşti Oaş-cu caselele alea uriaşe nelocuite de nimeni (am vazut si o specie de maramureseni opulenti si fara minte). Eram cazati la Poieni si zburdam cu masina in stanga si in dreapta. Merita sa faci 12 ore de la Bucuresti la Poieni pe drumurile patriei noastre care stim cum sunt. Venim de acolo cu bateriile incarcate si intelegem de ce trebuie sa ne mandrim ca suntem romani-pt ca oamenii aia pastreaza valorile autentice-colinde, mancaruri traditionale stiu sa traiasca in armonie cu natura si sa o respecte, stiu sa mearga la biserica in portul lor national, stiu sa se ajute unii pe altii asa cum noi cei de la oras nu o facem sau o facem mai rar (am vazut cum la o nunta sau la un necaz toata lumea ajuta pe toata lumea) stiu sa fie OAMENI.
@xenna: ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.
Procedând astfel, ai avea ocazia ca prin notele şi evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acestei destinaţii.
Daca doreşti, copiază textul de mai sus şi reincarcă-l - cu eventuale ajustări, completări etc - folosind linkul "ADAUGĂ IMPRESII NOI"
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Nov.2012 Gazdele devin prieteni — scris în 16.12.12 de xenna din BUCUREşTI - RECOMANDĂ