Ma conformez recomandarilor webmaster si adaug impresiile mele. Nu stiu daca pretul e cel corect pentru ca a trecut ceva timp, dar sper ca mi-am adus bine aminte.
Un pachet turistic in Delta pentru 4 zile la pensiunea Vanessa a meritat din plin cu tot timpul mohorat de toamna. Oferta am gasit-o pe net si a parut atragatoare. Practic a cuprins 2 zile pline de Delta si 2 jumatati de zi de plimbare. Evident cu cazarea si mesele aferente, doar bautura ne-am adus-o noi.
Localizata in Mila 23, discreta si eleganta, pensiunea ne-a cucerit din prima. O vila draguta cu 2 etaje, cu curte inca in curs de amenajare, cu patroni foarte prietenosi. El, Florin, a lucrat o vreme in Spania si a adus de acolo cunostintele despre cum trebuie sa faci pe gazda buna si ce conditii trebuie sa oferi ca sa ai mereu clienti. Pensiunea are 8 camere duble unele cu pat matrimonial altele cu 2 paturi. Fiecare camera are baie proprie cu dus, aer conditionat, TV cu cablu. In camere mobila este simpla si practica. Ar mai trebui un cuier, niste scaune, dar te adaptezi si le iei de la terasa daca ai nevoie (poate intre timp au completat). La fiecare nivel este o mica terasa cu masa si scaune, unde poti fuma daca vrei.
La parter este sala de mese si bucataria. Atunci amenajau o alta camera separata cu acces din curte pentru restaurant cu grupuri sanitare. Masa este in principal din peste, dar daca cineva vrea altceva trebuie sa spuna inainte si se rezolva. Pestele servit la masa in toate felurile, este peste proaspat cumparat de la pescari in fiecare dimineata.
In curte este amenajata o terasa unde poti sta sa bei ceva, mai exista si o alta masa pentru turisti, iar daca vremea e rea se poate sta la intrare unde este un spatiu acoperit.
Pachetul turistic a inceput joi la ora 15 cand ne-am intalnit cu Mihai – ghidul nostru – la bacul din Tulcea de unde ne-a luat cu barca. De acolo am mers pe tot felul de canale, pe langa lacuri, vreo 4 ore de plimbare, pana am ajuns la pensiune.
A doua zi a fost programata o excursie cu barca in Delta, excursie din 2 parti, cu masa de pranz asigurata la pensiune. Tot timpul Mihai ne-a aratat pasari, ne spunea fiecare ce este, unde sta de obicei si nuferi albi si galbeni mari sau pitici printre trestii sau vita salbatica. Dupa amiaza am mers la un schit de calugari. Pe lacuri am cules ciulini de balta comestibili si am admirat apusul de soare.
Ziua a doua a fost pentru vizitarea padurii de la Letea. O zona despre care am invatat in scoala, dar care are un farmec aparte atunci cand o vezi pe viu, cu dunele de nisip in mijlocul padurii pline de liane si copaci cazuti. Nu am putut vizita tot, cred ca-ti trebuie cateva zile la rand, dar a fost superb! Am vazut si cativa cai salbatici frumosi. La pranz am mancat la o casa – inclusa in traseul turistic – la Aurica-Viorica, evident tot peste! Apoi iar pe canale si lacuri. Chiar ii spuneam lui Mihai ca poate sa ne duca in aceleasi locuri ca noi tot nu ne dam seama pe unde ne-a plimbat. Peisajele sunt superbe, daca mai ai noroc si de putin soare (la noi a cam fost nor si ploaie, doar in ultima zi a iesit soarele), vezi cum salciile se reflecta in apa si vezi pestii inotand sau sarind din apa.
Excursia a meritat, pensiunea va fi din ce in ce mai buna dupa cum am vazut ca se lucreaza, Florin si Alina sunt adevarate gazde (impreuna cu Ricky – catelul simpatic), iar Mihai e un ghid excelent.
O parte din poze cu pensiunea le-am pus la ecou asa ca acum voi incarca altele.
Trimis de delia58 in 30.06.14 23:24:57
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în MILA 23.
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (delia58); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Mulțumiri pentru amabilitatea cu care ai dat curs invitației noastre de a scrie propriul set de impresii din această vacanță.
- Aug.2021 Descopera Delta Dunării cu sejur la Pensiunea Vanessa — scris în 16.08.21 de ux121952 din PLOIEşTI - RECOMANDĂ
- Jun.2016 Superb — scris în 03.07.16 de amaliapetrescu din PLOIEșTI - RECOMANDĂ
- Jan.2016 Minunat — scris în 29.03.16 de Emilia 2016* din COPALNIC-MăNăşTUR [MM] - RECOMANDĂ
- Sep.2015 In Mila 23 - la Pensiunea Vanessa — scris în 02.10.15 de Testosu' din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Sep.2015 Un sejur superb — scris în 06.09.15 de dl_matei21 din BRAşOV - RECOMANDĂ
- Aug.2015 100% recomandat — scris în 21.09.15 de marian 1973 din BRăILA - RECOMANDĂ
- Aug.2015 Un sejur de vis — scris în 17.08.15 de userdxn* din BACAU - RECOMANDĂ