GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Pensiunea Trei Stejari [Oglinzi](încă) NECLASIFICATĂ / MENIU
Pensiunea Trei Stejari - oglinda ospitalității și a simplității
Motto:
”Acolo se oglindeau lacurile de apă sărată care s-au cristalizat și se vedeau ca niște oglinzi” ( Letopisețul Țării Moldovei, Grigore Ureche)
 
Pensiunea Trei Stejari, de la marginea localității amintite în urmă cu sute de ani de către Grigore Ureche, este scăldată într-o mare de flori și verdeață, simplă, rustică, dar extrem de curată, iar proprietarii intră, de departe, în categoria gazdelor desăvârșite.
Am ales această cazare din două raționamente: amplasare privilegiată, la liziera pădurii, departe de ” lumea dezlănțuită” având o grădină generoasă prin care copiii să poată zburda ca iezii prin mugurul primăverii și prețul foarte mic, o triplă costând 100 lei. Am căutat simplitate, liniște și confort, aici am găsit exact ceea ce am căutat...
Rezervarea am făcut-o cu cca. o săptămâna înainte pe un site specializat în cazări doar pentru România, am fost contactată telefonic de dna. Dora, proprietara pensiunii, cu care ” am bătut în cuie” aranjamentul realizat online.
Localizare
Doream să beneficiem de o noapte de cazare în drumul nostru dinspre Târgu Neamț înspre Suceava. Am ales această pensiune aflată la 3,5 km de Târgu Neamț, la intrare în Oglinzi, pe vremuri una dintre stațiunile renumite ale Moldovei, acum, doar o palidă umbra a ceea ce a fost cândva... Oamenii se schimbă, ceea ce mâna lor clădește, are o viață mai lungă sau mai scurtă, dar natura e nemuritoare... Așa că, în Oglinzi te întâmpină verdele crud al pădurii, aerul ozonat, bogat în ioni negativ, cu rol în revigorarea organismelor slăbite, iar dacă ai răgaz și determinare, poți regăsi vestitele ape sărate, care făceau deliciul iubitorilor de băi în secolul trecut. După perioada comunistă, stațiunea Oglinzi a decăzut, mai găsești doar câteva pensiuni și o tabără școlară. Și frumusețea inegalabilă a naturii.
Pensiunea Trei Stejari se zărește din depărtare, de pe drumul principal, o clădire albă, cochetă, pe vârful unei coline verzi. Pentru a ajunge, trebuie părăsit drumul principal, cotit la stânga, pe un drum de țară pietruit, dar scurt, în câteva momente am ajuns în fața pensiunii. Într-adevăr, există câțiva stejari, cred că sunt totuși patru, sau mai mulți, sincer, nu mai rețin, cert e că numele vine de la cei trei fii ai proprietarilor. De jur împrejur, ierburi, flori, viță de vie, pomi fructiferi, în partea dreaptă este o livadă superbă, îngrijită. Pe sub ferestrele camerelor, sălciile, tufele de flori par a fi crescute de-a valma, acoperind cu ramurile lor pământul înflorit, dar nimic nu e întâmplător, totul e pus acolo de niște mâini harnice. Verde și liniște...
Detalii cazare
Pensiunea dispune de 6 camere, cinci duble și o triplă, noi am ales tripla.
În grădina imensă se află din loc în loc câte un leagăn de lemn, foișor, grătar, spațiu mic de joacă pentru copii, terasă pentru luat masa. Nu există restaurant, dar ca o facilitate a pensiunii, bucătăria este spațiu deschis turiștilor, poți prepara orice. Am făcut câte o cafea și un ceai. Dimineața am luat micul dejun în foișor din ceea ce adusesem cu noi. Proprietarul ne-a oferit un bol cu coacăze, cultură proprie. Există de asemenea un jacuzzi cu apa sărată, foarte ingenios construit, cu încălzire a apei realizată cu lemne, la fața locului. Apa sărată este adusă cu bidoanele mari din izvoarele tămăduitoare ale Oglinzii, aflate acum în paragină. În jacuzzi se poate petrece timp de calitate, atât vara, cât și iarna. Este adăpostit într-un mic foișor de lemn și plexiglas. În grădină, lângă foișor sunt câteva șezlonguri de lemn. Nu am făcut baie în jacuzzi, deoarece apa nu era încălzită atunci, trebuia să cerem acest lucru, dar nu am avut nici timp. Camerele sunt la etaj, la parter este o sală de mese mare, unde, din ceea ce mi-am dat seama se pot organiza evenimente. Mobilier de lemn, scaune tapisate roșii, un tv, o combină muzicală, tablouri și cergi țesute pe pereți. Pe jos gresie. Pe scări cu balustradă din lemn sculptat, se face accesul spre camerele de la etaj. Pe jos, aceeași gresie, acoperită de un covor pe tonuri de maro.
Camera triplă
Noi am rezervat singura cameră triplă a pensiunii, camera cu numărul 4. Inițial baia acestei camere a fost pe hol, dar din ceea ce mi-am dat seama, proprietarii au micșorat dimensiunea camerei făcând o baie micuța, iar din baia de pe hol, au realizat o firidă, în care era instalat patul de o persoană.
Camera este simplu mobilată, ca la țară, dar totul este foarte curat. Patul dublu este din pal, patul single din lemn, cu saltele bune, confortabile, lenjerie colorată. Am dormit ca scăldați. Paturile sunt prevăzute cu noptiere, dar nu sunt veioze, ceea ce limitează dorința de a citi puțin înainte de culcare. În plus, în cameră este un dulap cu oglindă, într-o nișă a dulapului este poziționat televizorul. După ușă, un cuier. Pe jos mochetă. Wi-fi funcțional, semnal bun. La geam perdele cu tonuri de roșu, draperii vișinii. Soarele răsare pe partea cu camerele, s-a făcut ziuă devreme, draperiile nu obturează sufiecient lumina, pentru cei care adoră diminețile cu somn lung, poate fi o problemă. Pentru noi nu a fost, suntem matinali. Camera are un balcon foarte spațios, cu vedere spre frumoasa grădină.
Baia este mică, basic, o chiuvetă, toaleta, dușul fără cadă sau văniță, doar o perdea de protecție, apa se scurge cam prin toată baia. Există o sita de scurgere care funcționează bine, dar oricum se face apăraie. Dacă ar fi după mine, aș face ceva schimbări în această privință. Pentru fiecare persoană sunt câte două prosoape albe, curate, există deasemenea consumabile la baie.
Parcarea
În fața pensiunii este loc de parcare.
Obiective turistice în zonă - bifate de noi :)
În apropiere se află Cetatea Neamțului, Casa Memorială Ion Creangă și Muzeul tematic, mănăstirile Agapia, Văratic, Neamțului.
La final... rămân clipele tihnite pe care le-am petrecut aici, pensiunea este o oază de liniște și verdeață, ca la bunici...Și istorioarele, mit și adevăr spuse la ceas de seară de către proprietar, un povestitor desăvârșit, probabil urmașul incomparabilului Creangă....
Trimis de sunflower in 25.07.17 12:43:48
9 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (sunflower); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Coordonate GPS: 47.22857600 N, 26.35072100 E - neconfirmate încă
ECOURI la acest review
9 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Excelentă recomandarea
Mutat în rubrica "Pensiunea Trei Stejari [Oglinzi, NT], TÂRGU NEAMȚ" (nou-creată pe sait)
--
Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.
Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)--
Câteva fotografii realizate de voi acolo ar fi mai mult decât binevenite — atât ca ilustraţie a textului, cât şi ca informaţie utilă, ele fiind căutate, apreciate (şi solicitate) de cititorii interesaţi în această destinaţie... Poţi folosi linkul amfostacolo.ro/pic_addnew ... 30&ridAnt=79658
Mulțumiri pentru amabilitatea cu care ai dat curs solicitării de a încărca fotografii.
@webmasterX: Vă rog, atașați următoarea piesă:
https://www.youtube.com/watch?v=yx5lGuYByos
Mulțumesc!
@sunflower: Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).
Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” (interes crescut din pdv al politicii saitului!)
— e fie (1) dintr-o destinaţie apreciată ca „inedită”, fie (2) despre un obiectiv/destinație la care, la momentul publicării, nu existau impresii recente.
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)
@sunflower: Fata de articolul anterior aici se chimba treaba, una calda, una rece .
Mi-ar fi placut sa incerc Jacuzzi, iar locul arata chiar minunat
Felicitari, votat cu mare placere.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Aug.2023 Sejur minunat — scris în 19.08.23 de mirela cristea din URZICENI - RECOMANDĂ
- Jul.2021 Relaxare — scris în 08.07.21 de Rora08 din BUCURESTI - RECOMANDĂ