ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 06.10.2012
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Buzău
ÎNSCRIS: 16.02.10
STATUS: PARTENER
DATE SEJUR
SEP-2012
DURATA: 3 nopți
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
95.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

Ca la bunica acasa

TIPĂREȘTE

Acum o saptamana, profitand de cateva zile superbe de toamna si de ultimele noastre zile de concediu din anul acesta, am fost oaspetii acestei pensiuni. Rezervarea am facut-o pentru inceputul verii dar, din motive obiective, nu am putut veni si datorita amabilitatii proprietarului, am reprogramat-o pentru aceasta perioada.

Drumul se face din Buzau pe soseaua spre Brasov, un drum cu o singura problema la Ciuta, cu alunecarea de teren care pare din ce in ce mai mare si cu rezolvarea ei care pare din ce in ce mai indepartata. Dupa ce se trece de acest obstacol se merge pana in Cislau unde se urmareste indicatorul spre Valenii de Munte si se face la stanga. De aici drumul e vai de mama lui, acum peticindu-se pe ici pe colo. Se intra in localitatea Calvini si la un moment dat se face o bifurcatie, la dreapta fiind drumul care merge spre Chiojdu. Se trece de Lera si se intra in Chiojdu iar aici, langa Primarie, exista imediat un pod la stanga de latimea unei singure masini care trece peste Basca Chijdului. Accesul pe pod se face fara nici o problema, iar la iesirea de pe el se coteste la dreapta si se urmareste bucata de drum care merge pe langa apa, la capatul ei fiind curtea de acces a pensiunii.

Pensiunea se intinde pe o suprafata de 2 Ha (din declaratiile proprietarilor). La intrarea in curtea mare se poate vedea de la bun inceput un helesteu pe care innoata tacticoasa nevoie mare o lebada si unde doritorii pot da la undita, la crap. La intrarea in curtea propriu zisa veti face cunostina cu cei doi caini ciobanesti, Bodri si Sylva. Daca la prima vedere par foarte fiorosi, o sa vedeti ca se imprietenesc cu turistii si se bucura foarte mult cand sunt mangaiati. Pensiunea reprezinta o veche casa taraneasca achizitionata de proprietari care au dat Bucurestiul pe Chiojdu, gasindu-si linistea pe aceste meleaguri extrem de frumoase. Noi am avut posibilitatea de a alege intre o camera la parter si una de la etaj, optand pentru prima varianta. Camera a fost foarte spatioasa, cu doua paturi duble, amenajata in stil rustic, cu o baie care avea cabina de dus si obiecte de uz sanitar. Aici ar putea fi un mic minus referitor la mobilier care este cam vechi dar cred ca intentionat a fost lasat asa ca sa dea o patina de trecere a timpului si de aducere aminte a clipelor din copilarie petrecute la bunici.

Dupa ce am despachetat am fost invitati la masa unde am avut parte de un adevarat festin gastronomic care a continuat de-a lungul celor 3 zile care am stat. De la aperitive unde mancai branza de tara cu ceapa, babic (adevarat, nu ce se gaseste in comert), jumari taranesti si pana la ciorba de rata sau de vita, mancare de vanat (cerb), friptura de piept de rata, stropite din belsug cu tuica marca originala, veche de 10 ani si cu o tarie de cca 30 de grade (conform gazdei), de o calitatea exceptionala. Micul dejun a fost extrem de indestulator, cu branza, omleta facuta de Tata Lice dupa o reteta proprie, unt de tara, lapte proaspat, dulceata de corcoduse sau de caise. Oricum, nu degeaba regretatul realizator de emisiuni gastronomice de la Pro TV (Radu Anton) a realizat un reportaj la aceasta pensiune.

Gazdele, fiindca tot i-am pomenit, sunt oameni extraordinari care s-au retras aici, facand, dupa cate mi-au declarat, un turism axat dupa propriile valori si mai putin unul axat pe profit. Ca o paranteza, gazda se numeste Lezeu, porecla de " Tata Lice " tragandu-i-se din experientele " ornitologice " din tinerete cand, fiind in internat, mai sarea gardul, pofticios la anumite trufandale...

Pensiunea dispune de o terasa la etaj, de unde se poate intra intr-o sala de lectura, tot acolo existand si o masa de biliard. Iar in lateral mai exista o mica camera, " Camera cu fan ", care este la mansarda si respecta intru-totul o veche camera taraneasca.

In cadrul pensiunii exista acces pentru internet wireless in fata salii de mese, in rest semnalul fiind foarte slab, iar doritorii de acces pe internet o pot face de la PC-ul din sala de mese. Semnalul telefonic, cel putin cel de la Vodafone, este cam slab spre inexistent. Mai exista si o piscina dar care in momentul in care am venit nu era functionala, probabil datorita anotimpului in care ne aflam.

In incheiere nu pot decat sa recomand aceasta pensiune celor care doresc o intoarcere la lucruri simple si linistite, cei doritori de lux fiind sfatuiti sa o evite, iar eu, cat de curand, o se revin cu mai multe detalii depre obiectivele care pot fi vizitate in zona.

## end review sc

[fb]
---
Trimis de cristisch2003 in 06.10.12 21:19:40
Validat / Publicat: 06.10.12 22:25:58
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în SIRIU-NEHOIU [BZ].
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 4039 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

3 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (cristisch2003); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Camera
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 9900 PMA (din 12 voturi)

ECOURI la acest review

3 ecouri scrise, până acum

commandorsteel*
[06.10.12 23:36:23]
»

in poza P04, cu sala de mese, ce atarna din tavan?

adri-nico
[06.10.12 23:44:19]
»

da, sint de acord ca e un loc unde iti poti petrece citeva zile de relaxare.

cristisch2003AUTOR REVIEW
[07.10.12 11:17:01]
»

@commandorsteel: In sala de mese este pusa o plasa de camuflaj militar de care sunt agatate bancnote din diferite tari. Oricum, aceasta plasa de camuflaj poate fi intalnita si in alte parti ale pensiunii, pe peretii exteriori.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
adri-nico, cristisch2003
Alte impresii din această RUBRICĂPensiunea Tata Lice [Chiojdu, BZ]:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.055069923400879 sec
    ecranul dvs: 1 x 1