ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 10.08.2012
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Bucureşti
ÎNSCRIS: 10.03.08
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
AUG-2010
DURATA: 2 nopți
familie cu copii
2 AD. + 1 COPII -- v: 7

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
96.25%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 3 MIN

Un restaurant cautat si o cazare pitoreasca

TIPĂREȘTE

Prima data am auzit de Tamas Bistro prin jurul lui 2005 cind, cu treaba fiind prin Cluj, un prieten mi-a zis sa ma duc la restaurantul Tamas Bistro din Savadisla si sa maninc supa gulas, ceapa rosie murata plus alte recomandari. La Cluj e veche moda cu restaurantele bune prin satele dimprejur, tin minte ca prin 95 era foarte cautat un restaurant din Gilau, unde lumea se ducea mai ales pentru peste.

Asadar prin 2005 am mincat prima data acolo si mi-a placut. Circiuma decorata frumos, bucate bune, ospatarite simpatice. Intr-o cronica in presa am vazut ca se lauda si faptul ca la baie se gasesc folii de medicamente - probabil colebil, zymogen, din astea... Au mai urmat niste vizite, la una constatind ca au si camere, asa ca am cerut sa vad o camera, si am ramas cu gindul la acest loc, ca posibilitate de cazare pentru vizite prin zona.

Ocazia a venit in august 2010 cind, in preambulul unei saptamini la cort, in Padurea Craiului, am poposit 2 zile la Cluj pentru un concert (Iron Maiden) si pentru Cheile Turzii. Asa am ales Tamas Bistro. Camera cu 3 paturi.

Amplasarea pensiunii nu e prea pitoreasca, e pur si simplu o batatura taraneasca intr-un sat de secui, sau maghiari, nu sint etnolog, nu stiu exact. Dar te simti excelent. Camerele sint foarte frumos decorate, fara sa fie kitsch, cu mobilier pictat in culori vii, tipic maghiar, cu presuri "hand-made" pe jos, cu baie cu dus si televizor. Camerele de la parter sint duble, cele de la mansarda sint cu 3 paturi, avind 2 nivele: la nivelul de jos e baia si un pat, iar pe o scara urci la alte 2 paturi. Intrarea se face dintr-o veranda, spre care dau si ferestrele.

Curtea e si ea decorata cu niste trasuri impodobite, iar la acel moment era prezent si un iepuras jucaus intr-o cusca, atractia copiilor. Pe veranda e si o masa unde poti sta la un sprit sau la o carte, sau la un sprit si o carte (in zona se joaca cruce, dar e voie si whist).

Restaurantul are un meniu nu prea mare, dar gustos. Bucate unguresti. Daca tin bine minte, e si ceva vinat prezent in meniu. Micul dejun e delicios, tot felul de mezeluri si brinze, copiilor le face, la cerere, o cacao adevarata zdravana, palinka e si ea in meniu, deci toate conditiile sint indeplinite sa te simti bine. Desi timpul nu prea ai de ce sa il pierzi prin zona, nu e o curte mare, unde sa poti spune ca stai o zi la soare, sau copiii la joaca. Pensiunea e potrivita pentru a vizita Cheile Turzii, eventual Turda si Clujul, si alte obiective din zona (Cheile Turenilor de pilda). Nu e buna ca punct de plecare in vizitarea Apusenilor, nici pentru schi, iarna. De aceea am scazut la cadrul natural, fiindca posibilitatile de excursii in zona sint limitate, e mai buna ca pensiune de o noapte, unde sa te retragi dupa o cina (de altfel citeva cupluri prezente pareau sa o foloseasca ca atare), sau eventual pentru vizitele pe care le-am pomenit.

Strada din sat era cam stricata din cauza santierului autostrazii Turda - Cluj, nu stiu daca s-a reparat. Inspre Cheile Turzii era reparata, si pina acolo faci maxim 20 minute (pina la intrarea din amonte, din Petresti, unde Hasdatele uda un frumos tapsan inierbat inainte de a intra in chei).

Era sa uit sa mentionez nota scazuta la cazare: cu mine, 110 kg la acel moment, a cazut patul! Nu s-a rupt, pur si simplu s-a cracanat cadrul, si somiera, cu tot cu saltea si cu mine deasupra, nemaiavind pe ce se sprijini, s-a sprijinit direct pe dusumea. Asa ca o noapte am dormit cu salteaua direct pe jos, de teama vreunei recidive.

## end review sc

[fb]
---
Trimis de abancor in 10.08.12 20:08:06
Validat / Publicat: 10.08.12 21:10:11
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în CLUJ. A mai fost în/la: Bucovina, Moldova, Delta, Litoral, Oltenia, Retezat, Apuseni, Bucegi, Oradea, Banat etc.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 5027 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (abancor); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Iata pensiunea, vazuta dinspre strada. In spatele meu este parcarea, in dreapta terasa restaurantului, chiar la strada e restaurantul, iar inspre fundul curtii, pensiunea. In "foisor" sint spatii comune, amenajate pentru stat la sueta, abia dupa incep camerele.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 7200 PMA (din 9 voturi)

ECOURI la acest review

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  • Niciun abonat la acest review, încă...
  • Alte impresii din această RUBRICĂPensiunea Tamas Bistro [Savadisla]:

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.035701990127563 sec
    ecranul dvs: 1 x 1