ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 25.09.2012
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: pitesti
ÎNSCRIS: 29.08.12
STATUS: SILVER
DATE SEJUR
SEP-2012
DURATA: 1 nopți
team-building
2 AD. + 2 COPII -- v: 6 & 8

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CAZARE [camere etc]:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
96.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

O destinatie ce nu trebuie ratata

TIPĂREȘTE

Dupa un drum de 4 ore si ceva, am ajuns la destinatie: pensiunea Steaua Dunarii. Ma informasem de pe site ce, cum unde este. Stiam la ce sa ma astept. Dar... am avut parte de o primire calduroasa din partea organizatorilor. A fost un team buiding, in care eu insoteam pe cineva, nu faceam parte din grupul lor, dar m-au primit pe mine si fetita mea cu caldura. Stiu ca nu am voie sa spun numele firmei dar caldura oamenilor ar fi meritat sa fie mentionata. Au tinut cont la repartitia camerelor ca eram doua doamne cu doi copii si ne-au repartizat camera cu pat matrimonial si un fotoliu pat, pe care a fost bataie cine sa doarma. Pana la sfarsit au adormit amandoi copii in el, ingesuiti dar pentru prima data in viata lor au adormit fara mamici langa ei, si fara sa se certe.

Sa incepem cu locul de parcare- de pe net se zicea ca nu este incapator- am venit cu teama unde parchez masina- am gasit fara probleme loc, noi veneam altcineva pleca. Sau blocai pe cineva si nu era nici o problema- de la receptie aflai imediat cine te-a blocat si in cateva minute puteai pleca.

Odata locul de parcare rezolvat si "Monica"asa ii zicem masinii noaste, in siguranta, am fost cazati. Camera destul de mare, baie in camera, dulap cu o usa, un birou, masa de machiat pentru doamne, cuier, si vedere spre Dunare. De la intrare dai de scari, in sus, in jos dar nu de speriat. pentru copii a fost o placere iar de la adulti nu am auzit plangeri. Ce nu aveau; frigider sau racitor in camera, scrie pe un perete ca este interzis consumul de mancare din afara pensiunii.

Curtea este plina de verdeata, flori. Nu ai cuvinte sa descrii cat de frumos este-vezi verde si deodata apa albastru-verzui, unduindu-se la cativa metri de tine.

Dupa oboseala drumului, eu am condus din Pitesti pana acolo cu o singura oprire in Craiova, dupa ce am stat cateva minute uitandu-ma la Dunare cum curge, am fost ca noua.

Totul este ca in pozele de prezentare, mai putin piscina si trambulina de copii care erau stranse acum.

Pe terasa, unde am servit masa, sub noi se vedea apa, se auzea cum bate apa malul, sunetul acela atat de placut de baldabac. Nu-ti trebuie nimic-decat sa stai si sa te uiti la apa si sa o asculti.

Am mancat o ciorba de perisoare si salau in prima zi iar a doua zi ciorba de peste si friptura de porc. Acestea au fost cerintele copiilor care au apreciat pestele. Intr-adevar o ciorba de peste f. buna, la 7 lei portia, pestele era mai scumpicel- file salau 30 ron portia, ceafa de porc 12 ron portia, salata de varza-3,5 ron, Somn/crap la gratar-105 lei/kg, mamaliguta 2 ron portia, destul de mare. Ce au foarte bun sunt clatitele, pe care le-au infulecat copii, si papanasii. Am luat a portie de papanasi (2 buc) care au fost DELICIOSI. Au avut o smantana si dulceata de fructe de padure, de nu a ramas in farfurie decat impresia ca a fost ceva acolo.

In prima zi servirea a fost mai anevoioasa ori eram noi flamanzi de la drum. In timp ce asteptam mancarea ma studiat obiectivele de vizitat din zona care se afplu intr-un mod destul de inspirat pe suportul de farfurii de la masa. Felicitari celui caruia ia venit ideea.

Am incercat si cafeau atat de laudata-3,5 ron, destul de tare. Si la micul dejun au avut un ceai f. bun si la discretie. N-am vazut copii band atat de mult ceai de cand sunt ei.

Destul despre locatie- cel mai bun mod de a va convinge este sa mergeti acolo- eu m-as intoarce cu placere. In gluma ziceam ca nu este locul in care sa mergi cu copii ci cu altcineva. Luna se reflecta in apele Dunarii atat de frumos... Rasaritul este spectaculos. Ai ce vedea. Faci o plimbare cu barca, salupa sau vaporasul. Vizitezi manastirile, Cazanele, pesterile.

Am mers cu masina pe malul Dunarii pana la Manastirea Mraconia. am parcat si am gasit repede o ambarcatiune care cu 25 ron/ pers, copii gratis, ne-a plimbat pe Dunare. Nu am crezut niciodata ca poate sa intre in pestera si sa mai dea si cu spatele. A fost o experienta de neuitat. Mie mi-e frica de apa, dar acolo a fost placut. Obligatoriu a fost vesta.

Frumusetile naturii din zona le-au detaliat altii. Eu va recomand sa le vedeti. Nu se compara- e ca focul de artificii, cand il vezi la tv este frumos dar realitatea intrece inchipuirea.

Si ajungem la drum. A fost foarte bun, cel putin portiunea de pe Dunare e ca-n palma. Si drumul de la Pitesti, Craiova, D. T. Severin a fost bun, Ca mai avea cate o gropicica, nu se pune. mai grau a fostla Esalnita, unde drumul avea atatea denivelari incat trebuia sa te uiti pe unde mergi-oricum erau destule curbe.

Daca poti sta cateva zile in zona, oricat de stresat ai fi iti revii.

Chiar daca consumi mai multa benzina, sa mergeti sa vizitati Manastirea Sf. Ana, din Orsova urci pe un deal/munte ceo fi, de zici ca nu se mai termina-alti oameni urcau pe jos. E o priveliste ce merita vazuta. Manastirea este de o frumeste rara in acel cadru plin de verdeata, cu apele Dunarii in zare. Din poze am avut impresia ca este pe malul apei, dar este in varf de munte. Nu ratati magaziunul manastirii de unde puteti lua icoane la preturi bune.

Am vizitat si Portile de Fier. Aveti grija, lunea este inchis. Intrarea este 4 ron/ pers, 2 ron copil. Este o experienta ce nu trebuie pierduta.

Am avut ambitia sa mergem sa mancam la Taverna Sarbului. O locatie SUPER. din pacate prea mult pentru bugetul nostru.Asa ca tot mancarea de la pensiune a fost mai buna.

Amintiri. Deja dupa 2 zile am impresia ca a trecut prea mult timp de cand a fost. Si ne gandim unde mai mergem. Cu astea ramanem- AMINTIRI.

FRUMOS. O sa devin plictisitoare cand spun: avem o tara frumoasa.

Haideti sa ne bucuram de ea.

Calatorii cat mai multe si placute.


[fb]
---
Trimis de zenagardin in 25.09.12 11:33:05
Validat / Publicat: 25.09.12 12:49:07
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în EȘELNIȚA [MH]. A mai fost în/la: valcea, valea oltului litoral, transfagarasan, moldova, aproape toata tara fara delta si maramures.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 2152 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

6 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (zenagardin); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 6750 PMA (din 9 voturi)

ECOURI la acest review

6 ecouri scrise, până acum

iulianic
[25.09.12 14:15:25]
»

@zenagardin: Am fost si eu vara aceasta la Steaua Dunarii in Eselnita. Iti impartasesc opiniile privind pensiunea si serviciile oferite, iar plimbarea pe apa mi-a lasat frumoase amintiri.

…sa mergeti sa vizitati Manastirea Sf. Ana, din Orsova urci pe un deal/munte ceo fi, de zici ca nu se mai termina-alti oameni urcau pe jos.

Manastirea Sfinta Ana este ctitorita pe Dealul Mosului de Pamfil Seicaru, cunoscutul ziarist interbelic ce a luptat in primul Razboi Mondial aici, in zona Orsovei, in vremea aceea sublocotenent in Regimentul 17 Infanterie. Tot aici - in pridvorul bisericii - este si inmormantat. Drumul pe Dealul Mosului nu este atat de lung, pana in 2 km, dar pare mai lung celor ce-l strabat pentru prima oara deoarece este necunoscut, in panta si cu curbe. Multi oameni vin din oras pe jos pentru a asista la slujba.

Am doua intrebari:

- In Strehaia se mai lucreaza pe sosea? Cand am fost noi, se circula pe un singur fir si asta nu prea mi-a placut.

- Ce se viziteaza la Portile de Fier?

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
zenagardinAUTOR REVIEW
[25.09.12 17:06:59]
»

@iulianic: Da, in Strehaia se lucreaza. Inteleg si de la alti calatori pe drumurile tarii, ca se lucreaza mai mereu. Trebuia sa ai grija pe unde"calci" sa nu dai in groapa adanca de cel puti 50 cm.

La Portile de Fier au un muzeucu diverse pietre, cateva pasari, imagini cu evolutia lucrarilor de la centrala, cu localitatile din jur care au fost stramutate si apoi intri in sala turbinelor. Se vede doar axul cat este de mare si o d-na draguta iti explica cat de mai sunt turbinele, cate functioneaza, faptul ca te afli la 20 m sub nivelul Dunarii, pana in baraj. Copii nu stiu cat au priceput acolo dar la mal le-am aratat diferentele. Este o experienta a cobori cu un lift urias (fata de cele de bloc) si sa simti cum trepideaza podeaua de puterea cu care se rotesc turbinele.

Ma bucur ca ce am descris corespunde si parerii altor turisti. Nu as vrea sa fiu rautacioasa cu vreo pensiune pe unde am fost.

Scriu pareri fiindca am fost la sibiu, la pensiunea Artemis, si cu toate ca m-am informat inainte, nu am gasit nimic despre specificul locului. Sper ca parerile si experientele mele sa ajute.

Daca mai mergeti prin diverse pensiuni, trimite-ti pareri la zenag***@yahoo.com. Poate ma v-or ajuta.

--

adresele de mail si alte date personale NU sunt admise spre publicare pe AFA. Ele se pot transmite doar prin mesaje private

comaro
[11.08.13 16:58:32]
»

patronul, de fapt patronii sunt un exemplu cras de NESIMTIRE!!!    Am rezervat telefonic 3 camere acum 10 zile si ieri cand am sunat sa anuntam ca sosim pe seara au spus ca nu au nici o rezervare pe numele meu. Cand i-am spus patroanei ca am vorbit cu dansa personal si a confirmat rezervarea a spus ca ea vorbeste cu multa lume si nu mai tine minte tot si sa o las in pace ca are treaba.    Mai bine ca s-a intamplat asa ca cine stie ce cocina gaseam acolo. In opinia mea asemenea oameni de nimic nu pot avea o pensiune de top. Scuze daca am fost prea dur dar tocmai am sosit din Croatia unde am gasit peste tot oameni minunati si deosebiti. Din pacate noi mai avem mii de ani sa ajungem la nivelul lor. Si ne mai vaitam ca nu vin turistii straini.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
nitul
[13.04.19 20:19:58]
»

@iulianic: In luna mai, voi ajunge și eu în zonă.

Referitor la mănăstirea Sfanta Ana, înainte de 1989 a fost transformată într-o tabără pentru tineret.

Am fost acolo cred că în 1971 sau 72, pereții bisericii erau acoperiți cu bucăți de pal sau perdele groase. Copii fiind le dădeam la o parte și ne uităm foarte mirați la ce vedeam, nu ne-a spus nimeni că tabăra era organizată într-o fostă mănăstire!

După atâția ani citind impresiile voastre, am înțeles unde am fost de fapt în tabără la Orșova! Multumesc

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
iulianic CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[13.04.19 20:41:28]
»

@nitul: Ei, dacă ai văzut lăcașul în starea de atunci, cu atât mai mult merită să-l vezi acum. Călătorie plăcută și amintiri frumoase!

nitul
[13.04.19 20:46:47]
»

@iulianic: Multumesc, l-am văzut fără să știu ce este, în chiliile maicutelor din partea stîngă eram cazați iar în partea dreaptă era sala de mese!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
comaro, iulianic, nitul, zenagardin
Alte impresii din această RUBRICĂPensiunea Steaua Dunării:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.043262004852295 sec
    ecranul dvs: 1 x 1