REZONABIL
Pensiunea Stânca Șoimilor(încă) NECLASIFICATĂ / MENIU
Ca intr-o mica Elvetie
Am avut ocazia si inspiratia de a alege aceasta pensiune pentru cateva zile in concediul de vara. In timp ce la Bucuresti erau temperaturi caniculare, la Baile Tusnad a fost foarte placut.
Pensiunea este inconjurata de munti, privelistea superba, curtea mare si bine ingrijita, cu gazon proaspat, perfecta pentru jocuri cu mingea, camera tripla de la etajul doi a fost mare si racoroasa, piscina mare, in aer liber, cu apa curata si adancime cam de 1,40-1,50 metri.
Dintre dezavantaje as aminti lipsa frigiderului in toate camerele, a uscatorului de par, si nu se pot servi decat micul dejun si cina. Ce mi s-a parut un pic exagerat a fost ca nu se pot folosi portile de fotbal sau locul de joaca ptr copii din cauza restrictiilor sanitare.
Ursul nu a venit, cam toate gospodariile din zona sunt inconjurate de gard electric. Din avertizarile primite zilnic seara, am dedus ca ursul vine mai ales in partea de sud a statiunii, pensiunea este spre partea de Nord, la iesirea spre Miercurea Ciuc.
Din ce am mai vazut, aceasta pensiune este una din cele mai mari din Baile Tusnad, copiii pot zburda in curtea larga si primitoare si respira aerul curat si parfumat al muntilor. Cateva zile aici au fost ca o cura de sanatate, liniste si racoare dupa poluarea, agitatia si arsita capitalei.
Comunicarea cu proprietarul a fost buna atat inainte de sosire cat si in timpul sederii.
Sunt multe de vizitat in zona, din pacate nu am putut face traseele montane despre care am citit pe AFA, puteam sa dam nas in nas cu ursul si am preferat sa nu riscam. E trist ca nu mai poti urca pe munte, mi-ar fi placut atat de mult, dar nefiind grup mare am lasat-o balta cu traseele.
Din cate spun cei din zona, numarul turistilor a scazut mult... chiar in plin sezon, am fost singura camera ocupata din cele 15 cate are pensiunea, pentru cateva nopti... pacat, este o zona superba, si am ajuns destul de repede din Bucuresti in ciuda aglomeratiei bine cunoscute de pe Valea Prahovei.
LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI
Sunt doar 2 magazine mai maricele de unde se poate face aprovizionarea cu apa, paine etc
Fructe de sezon nu am gasit pe nicaieri-in magazine; doar zmeura pe marginea drmului :)
despre DISTRACȚIE & RELAXARE
Exista un centru de wellness in statiune, nu am ajuns insa sa il incercam.
Trimis de FrancescaClara in 27.07.21 18:56:48
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (FrancescaClara); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Coordonate GPS: 46.14694400 N, 25.85622200 E - neconfirmate încă
Fain și această recomandare
Mutat în rubrica "Pensiunea Stânca Șoimilor, BĂILE TUȘNAD" (nou-creată pe sait)
Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)
Câteva fotografii realizate de voi acolo ar fi mai mult decât binevenite — atât ca ilustraţie a textului, cât şi ca informaţie utilă, ele fiind căutate, apreciate (şi solicitate) de cititorii interesaţi în această destinaţie... Poţi folosi linkul amfostacolo.ro/pic_add9.p ... 04205&hid=26962.
Sau... poate ceva video de pe acolo? Dacă ai filmat pe acolo, ar fi zuper-util — link încărcare video.
Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut”
— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.
@FrancescaClara: Mulțumiri pentru amabilitatea cu care ai dat curs solicitării de a încărca fotografii.
@webmasterX: Pensiunea "Stânca Șoimilor " nu are legătură cu restaurantul "Stânca Șoimilor " de lângă lacul Ciucaș. Pensiunea este mai sus, str Tiszas nr 41, la ieșirea nordică din stațiune, în zona Hotel Eco Fortuna, cumva vis a vis de acesta.
@FrancescaClara: rog aruncă o privire peste următorul link amfostacolo.ro/src_google ... p.php?hid=26962.
- - dacă click simplu nu funcţionează: fă click-dreapta pe acel loc, apoi alege, din meniul ce va apărea, "Ce se află aici" ("What s here?")
@webmasterX: 46°08' 49.0"N 25°51' 22.4"E
Mulțam fain. Am modificat "cursorul", rezultând noua poziționare de aici.
În plus, am adnotat coordonatele drept confirmate.