EXCELENT
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Pensiunea Someșană [Valea Mare](încă) NECLASIFICATĂ / MENIU
Pensiunea Someșana, o locație ca o poveste frumoasă, cu tradiții, bucate alese, drumeții minunate, Valea Mare, jud. Bistrița-Năsăud
Au trecut două săptămâni de când am fost la acestă pensiune și parcă mi-a rămas o parte din suflet în acel loc minunat, cu oameni deosebiți, atmosferă caldă, relaxantă, mâncare gustoasă, veselie și drumeții de vis în M-ții Rodnei și M-ții Suhardului, organizate de administratorul Pensiunii Someșana.
Localizare
Pensiunea Someșana se află în localitatea Valea Mare, Str. Principală, nr. 38, Jud. Bistrița-Năsăud
Pensiunea
Construcția este din lemn, pe două niveluri, ingenios și original decorată cu elemente tradiționale autentice și valoroase prin vechimea lor și arta populară cu care au fost realizate.
Există 10 camere, toate cu baie și balcon, cu o capacitate de cazare de 30 de persoane.
Fiecare client al pensiunii este tratat cu atenție astfel încât să se simtă bine în pensiune.
Rezervarea am făcut-o telefonic, cu achitarea unui avans de 30 % din prețul unei nopți de cazare.
Imediat după ce am sunat pentru rezervare, am primit oferta detaliată a pensiunii cu prețurile camerelor, mâncarea este în regim de pensiune completă, cu consum nelimitat de băuturi alcoolice și nonalcoolice, mâncare tradițională servită la boluri și platouri în cantitate nelimitată, cu ofertele excursiilor organizate în M-ții Rodnei și M-ții Suhardului. Noi am reușit în două zile să vedem Vf. Ineuț, Vf. Ineu, Vf. Roșu, Vf. Cobășel, Lacul Lala Mare. Intenționăm să ne reîntoarcem acolo pentru excursiile organizate în M-ții Suhard.
Apreciez în mod deosebit curajul din partea administratorului de a fi extrem de sincer prin prezentarea în oferta pensiunii, în primul rând a aspectelor negative legate de pensiune și abia apoi a celor pozitive.
Vă redau aici câteva aspecte negative, care pe noi nu ne-au afectat deloc.
Nu există televizoare în nicio camera, doar unul în zona de relaxare, la parterul pensiunii. Fără băuturi acidulate.
Un alt aspect neplăcut ar fi proximitatea unei fabrici de cherestea de la care se aude circularul de tăiat lemne în timpul săptămânii, între orele 7-18,30. Noi cazându-ne în weekend, nu am auzit nimic.
Pe noi nu ne-au afectat deloc aspectele negative.
În fiecare sâmbătă se face un foc de tabără frumos.
Aspectele pozitive sunt foarte multe mâncare tradițională gustoasă în porții nelimitate, mic dejun cu preparate din gospodărie, băuturi de casă gustoase.
La pensiune este semnal WI-FI, parcare în curtea mare.
Pensiunea are un restaurant foarte frumos decorat, cu mobilier din lemn masiv pictat. Masa se poate servi și pe terasa pensiunii. Există apă de izvor la pensiune.
Camera nr. 3
Camera noastră a fost una triplă, deși am plătit tariful aferent unei camere duble. Camera este suficient de mare, frumos decorată cu elemente tradiționale iar mobilierul din lemn este pictat.
Baia este cu cabină de duș, apa este caldă permanent, iar consumabile am avut: săpun lichid, hârtie igienică, prosoape.
În cameră este un pat dublu și unul single, o măsuță, un scaun, un cuier, un dulap, o poliță sculptată din lemn, două noptiere, veioză, oglindă, ștergare decorative, preșuri țesute.
Salteaua, pernele sunt confortabile, așternuturile curate, am dormit foarte bine.
Cam scârțâie pardoseala la fiecare pas, dar asta este vocea lemnului pe care îl admirăm în construcții.
Din cameră se iese pe balcon, în cazul nostru era cu vedere la fabrica de cherestea.
Mâncarea
Mâncarea este în regim de pensiune completă, cu regim de circuit închis. Se gătește zilnic mâncarea este proaspătă și gustoasă.
Noi am mâncat la prânz: ciorbă de legume, ciorbă de perișoare, ciorbă de fasole, orez cu șnițele, păstrăvi la grătar cu mujdei, ceafă de porc la cuptor cu cartofi piuree, mămăligă cu brânză și smântână, gogoși, clătite.
Micul dejun a constat în: lapte de casă, ceai, cafea, slănină fiartă, mușchi afumat, telemea, cașcaval, zacuscă, dulceață de casă, ouă sub formă de omletă, ochiuri, legume proaspete.
Excursiile organizate la pensiune le recomand pentru că vă ajută să ajungeți mai repede și ușor la obiectivele minunate de vizitat în zonă.
Recomandarea
Recomand din tot sufletul acestă pensiune, dacă vreți să vă simțiți ca la bunica, în casa decorată tradițional, să mâncați pe săturate bucate sănătoase și să mergeți în excursii memorabile.
despre CAMERE & COND. CAZARE
Cazarea pt două nopți a fost de 110 lei/ noapte și demipensiune 60 lei/ zi/persoană.
Trimis de Dana2008 in 15.09.20 19:55:43
- A fost prima sa vizită/vacanță în ȘANȚ [BN]
10 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Dana2008); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 47.46471400 N, 24.94573700 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
10 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Excelentă și această recomandare
Mutat în rubrica "Pensiunea Someșană [Valea Mare], ȘANȚ [BN]" (nou-creată pe sait)
-
Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.
Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc) @Dana2008: Frumoasa cazare si frumoase detaliile prezente in camere dar si in bucatarie.
Mi-ar placea sa ajung si eu pe acolo si cine stie, poate ca va fi odata.
Cat despre
”Cam scârțâie pardoseala la fiecare pas, dar asta este vocea lemnului pe care îl admirăm în construcții.
cred ca asta este farmecul unei astfel de cazari.
Felicitari, votat cu mare drag.
@webmasterX: e bine.
@mishu: Mulțumesc frumos pentru vizită, ecou și aprecieri, Mishulică!
Chiar merită să stai câteva zile acolo, dar în weekend, să fie liniște la fabrica de cherestea.
Eu sunt învățată cu gălăgia că stau la bloc și îmi aud vecinii permanent și blocul este la bulevard așa că am zgomot continuu... dar sunt persoane care trăiesc la casă, în zone liniștite, fără trafic și acestea ar putea să fie sensibile la orice zgomot.
Călătorii plăcute!
Te pup!
@Dana2008: Bună cazare, arată bine totul, cred că nu ai pus poze cu felurile de mâncare, doar le-ai enumerat, ... ca să nu înghit în sec privindu-le!?
Interesant mod de prezentare a punctelor slabe ale cazării și apoi a punctelor tari, propietarul lasă la latitudinea turiștilor ca ei să tragă concluziile...
@mprofeanu: Bună!
Mulțumesc frumos pentru vizită, ecou și aprecieri!
Am pus poze cu mâncarea de la Nr 38-44, șase bucăți pentru că nu mai aveam spațiu. Uitându- mă acum am observat în fotografia încărcată că mai trrbuia să scriu și de ceafă la cuptor cu cartofi piuree... am foarte multe poze de acolo, am selectat cum am crezut că e bine... ciorbele le-am omis pentru că nu se vede conținutul.
Da, proprietarul nu dorește ca să fie așteptări false luând în considerare nota mare acordată pensiunii și cotația foarte bună pe care o are pe site-uri turistice.
Călătorii plăcute!
Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut”
— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții.
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)
@Dana2008: waw, superb.
Efectiv m-am îndrăgostit îmi place la nebunie costumul popular (poate pentru că n-am avut niciodată) indiferent din ce zonă a țării este, mobilierul cu motive tradiționale, covoarele, păturile (sau cum se numesc ele acolo) într-un cuvânt tradiționalul
Am totuși o întrebare Cât costă o noapte de cazare acolo, mâncarea este inclusă sau se plătește separat, (o întrebare da? ) N-ai pomenit nimic despre cost și totuși cred că lumea este interesată pentru a-și face o idee
Felicitări votat cu tot dragul
@diana2015: Mulțumesc frumos pentru vizită, ecou și aprecieri!
Costumul este unul autentic, are 80 ani, a fost al mamei administratorului.
Găsești pe net oferta, care suna cam așa:
Pensiune Completa 200 lei/pers/zi- pentru o zi 190 lei/pers/zi -pentru 2 zile 180 lei/pers/zi-pentru minim 3 zile
Drumetie montana 90 lei/pers/zi - pentru o zi80 lei/pers/zi - pentru 2 zile 70 lei/pers/zi - pentru minim 3 zile
*Copiii pana la 8 ani - GRATIS- Intre 9-14 ani – platesc 30%- Peste 15 ani –platesc 60%INCLUDE* Cazare, mancare traditionala in regim bufet, * Drumetii montane in Parcul National Muntii Rodnei, lacul Lala Mare si Mica, Vf, Ineut 2222m, Vf. Ineu 2279m, Vf. Rosu 2113m si Muntii Suhardului cu Vf. Omului 1932 m, Pestera Cobasel Se asigura transport si mancare pe traseu. *Foc de tabara sambata seara. * Bauturi:Apa minerala, apa izvor, cafea, ceai, racoritoare in timpul mesei si la dispozitie intre orarele mesei. Bauturi alcoolice (tuica de pruna, afinata, vin, bere si coniac), totul la discretie. Nu știu dacă am voie să pun textul acesta, că sa nu fie considerat reclamă.
Cazarea pt două nopți a fost de 110 lei/ noapte și demipensiune pentru că am fost pe munte, 60 lei/ zi/persoană.
Dacă ai posibilitatea să ajungi prin apropiere, merită să treci pe acolo.
Călătorii plăcute! Numai bine!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)