Pentru prima data in viata mea si a familiei mele am fost in delta Dunarii. Si fiind pentru prima data nu m-am riscat sa merg intr-o zona neaccesibila cu masina. Astfel am ales Dunavatul de Jos, aceasta localitate fiind ultima in care se ajunge cu masina tarminandu-se in canalele Deltei.
Am ales pensiunea Sharaiman iar rezervarea am facut-o telefonic foarte usor si civilizat prin administratorul pensiunii Maria. Numele pensiunii provine de la un cantec al Romicai Puceanu Sharaiman si Sharaiman (am aflat de la Maria ulterior) dar nu va ganditi ca e vreo tiganeala.
Pensiunea arata foarte bine, este foarte aerisita si are cam tot ce vrei sau este necesar: piscina, restaurant, terase, loc mare de parcare si nu in ultimul rand camerele sunt foarte mari si frumoase.
Noi am ales sa stam intr-un apartament ca sa nu fim inghesuiti cu copilul dar paturile sunt atat de mari incat nu ar fi fost vreo problema sa dormim toti trei.
Camera era foarte curata, se facea curatenie in fiecare zi si asternuturile au fost schimabate de 2 ori (daca nu de 3_ in 7 zile. Nu am vazut un tantar sau vreo alta lighioana in camera nici ziua nici noaptea.
Baia era mai mare ca a mea de acasa si dotata cu tot ce trebuie, prosoapele s-au schimbat destul de des chiar daca erau vreo 4-5.
Restaurantul are in mare masura toate tipurile de mancare, noi oricum am mancat numai peste (in afara de micul dejun clasic si foarte indestulator).
Ganditi-va ca aprovizionarea se face din Tulcea care e la vreo 50 km si totusi aveau orice, apa, bere, vin, sucuri, cafea si mancare pentru toate gusturile.
Restaurantul Foarte frumos si curat cu mobilier de lemn masiv nu plastic, foarte incapator iar fetitele care ne serveau chiar daca nu aveau pregatirea de 100% (fiind localnice ca trebuie ajutata si comunitatea) au fost foarte dragalase si dornice sa ne faca pe plac.
De Maria ce poti sa zici cand o vezi zilnic cu zambetul pe fata si gata sa-ti satisfaca toate cerintele omenesti posibile. Ne-a organizat excursii cu barcile pensiunii in aproape toata Delta
Am fost la Gura Portitei pe lacul Razim unde am prins si valuri si apa linistita, am fost la Peninsula Sacalin raiul pasarilor si al pestilor (arie strict protejata, sa nu cumva sa vreti sa pescuiti acolo), am fost la Sulina la plaja, la Sfantul Gheorghe la plaja, pe canale, pe lacuri oriunde am vrut.
Si aviz pentru cei care vor merge in excursie cu barcile, ganditi-va ca si baietii care va conduc barcile si care stiu Delta ca pe buzunarele lor si stau dupa voi cand va distrati pe unde va opriti, ca sunt si ei oameni si poate macar o sticla de apa sa le oferiti .
Piscina foarte curata, se curata si apa era filtrata zilnic, luminata seara, foarte incapatoare si apa calda cu sezlonguri si umbrele din stuf. Dupa cum am spus mancarea a fost pentru toate gusturile, poate la capitolul desert ar mai trebui lucrat dar din cauza distantei mari pentru aprovizionare trebuie sa mai intelegem unele lipsuri.
Per total nu pot sa dau 10 ca sigur nu m-ati crede dar 9,90 cu siguranta merita si sa stiti ca Maria ridica nota. Multumim Maria.
Trimis de nichifor in 18.08.15 07:16:06
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în DUNAVĂȚ.
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (nichifor); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
@nichifor: Te-am ruga să (re)verifici coordonatele GPS ale acestei destinaţii pe harta interactivă AFA/. Ne poți spune dacă-i ok? (mărește zoom-ul cât e necesar, până la afișarea la nivel de stradă - dacă-i posibil)
Mulțumesc.
- Jul.2022 O locație unde revii cu placere — scris în 03.07.22 de ux125705 din BUCUREȘTI - RECOMANDĂ
- Aug.2020 Dezamagitor — scris în 05.09.20 de Ralucapavel din HAţEG [HD] - nu recomandă
- Jul.2020 Preț mult prea mare pentru ce ofera — scris în 08.08.20 de ux116666 din BUCURESTI - nu recomandă
- Jul.2016 Conditii excelente si mult bun gust — scris în 14.07.16 de crib din BRASOV - RECOMANDĂ
- Jul.2015 Locatie placuta — scris în 21.07.15 de bogdan_manolica din PIATRA NEAMT - RECOMANDĂ
- Aug.2013 O vacanta frumoasa — scris în 21.08.13 de Soriniros din BUZAU - RECOMANDĂ
- May.2013 Super vacanta de1 mai 2013 — scris în 27.05.13 de compedia din CALARASI - RECOMANDĂ