GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Pensiunea Select [Moeciu de Sus](încă) NECLASIFICATĂ / MENIU
Pensiunea Select, draguta, dar cam prea comerciala pentru gustul meu
Am ales pensiunea asta pentru ca, din detaliile de pe site-ul de rezervari, a corespuns cu ceea ce ne trebuia noua. Cum plecam in grup, minim 17 persoane (mari si mici), avem intotdeauna nevoie de minim 8 camere, cu acces deplin la bucatarie si gratar, iar asta era la fix.
Drumul l-am facut plecand (cu 5 masini) din Bucuresti pe Pitesti – Campulung - Moeciu. Plecand vineri (25 mai) in jur de ora 9.30-10.00 dimineata, a fost lejer traseu, fara aglomeratie. Doar la Furnicosi se lucra la carosabil si ne-am blocat un pic, dar nimic deosebit.
Pensiunea este in Moeciu de Sus, intr-o zona linistita, facand stanga la bifurcatia de dupa pensiunea Roua Diminetii (peste pod), de unde mai sunt cam 1.2 km, urmand strada Valea Bangaleasa. Pensiunea va fi pe partea dreapta, nu aveti cum sa o ratati, la poarta ei, existand numeroase ATV-uri si biciclete pentru inchiriat.
Penisunea are 8 camere, doua triple si restul duble, dispuse la etajul unu si la mansarda. La parter are un living mai mult decat generos cu mese mari si scaune comode, o toaleta dubla si o bucatarie destul de mica (nu tocmai potrivita pentru un grup ca al nostru).
O sa o iau strategic, pe lucruri pozitive si pe cele negative.
Bucataria prea mica, tacamuri insuficiente, vesela desperecheata si ciobita (asta din urma chiar mi s-a parut o lipsa de respect pentru client), aragaz antic, vechi si de demult, si periculos. La un moment dat unul dintre ochiuri s-a stins, in timp ce altul mergea, de m-am speriat ingrozitor cand am descoperit, noroc ca eram la indemana si geamul era deschis, iar cand am folosit si cuptorul (greu de aprins), nu am mai putut inchide ochiurile de deasupra, pentru ca se blocasera (de la caldura, probabil) butoanele!
Mie imi place sa le gatesc prietenilor mei — si lor :) —, dar poate voi nu o sa mergeti in gasca ca mine, si nu o sa aveti nevoie de bucatarie sau aragaz, si atunci nu luati in considerare acest aspect. In schimb, frigidere erau 2, mari, indestulatoare.
Mai departe… la etajul unu este un spatiu larg, cat este si livingul de la parter, unde gasesti o masa de ping pong si una de biliard, pe care am fi putut sa le folosim in voie, avand in vedere ca eram doar noi, altfel era un program de liniste care trebuia respectat, incepand cu ora 21.00. Cum noi am preferat sa stam in aer liber, si ne-a ajutat si vremea, nu le-am folosit deloc (mai zburataceau bilele copii in trecere, dar atat).
La etajul 1 sunt 5 camere, 1 tripla si restul duble. Patru dintre camere sunt mari, frumoase si luminoase, cu balcoane, si camera nr 1, care ar trebui evitata, avand in vedere ca este o hruba intunecoasa, fara lumina naturala, neavand nicio fereastra afara, si fara aerisire la baie. Din pacate, noi luand toata capacitatea, nu aveam cum sa o evitam, asa ca unul dintre baieti a ajuns aici, plangandu-se tot sejurul de “discriminare” :)!
Urcand scara draguta din lemn, ajungem la mansarda, unde mai sunt alte 3 camere, una tripla si doua duble, toate cu balcon.
Eu am avut-o pe cea tripla, cu numarul 8. Este o camera uriasa, de familie, cu potential de transformare intr-o camera de 4 locuri cu usurinta. Balconul dadea spre spatele pensiunii, si spre dealul inverzit. Baia destul de mare, cu dus, si cu geam afara. Singura problema pe care am avut-o noi, toate fetele, a fost tavanul aplecat, in care ne-am infipt toate pe rand, pentru ca nu era semnalizat. O atentionare sau o dunga de culoare ar fi recomandata, pentru ca la o privire mai atenta am vazut ca si altii s-au proptit in acelasi loc :)! Iar geamul mic de la baie se deschidea chiar deasupra vasului de toatela, asa ca daca uitai sa-l apropii inainte sa te asezi… il mai luai si pe ala in cap.
In toata pensiunea si in camere si bai era curatenie, aici nu am ce sa le reprosez.
Gunoiul din spatiu comun il duceam noi afara la tomberon, iar in camera nu s-a intrat tot sejurul de 4 zile, pentru ca nu era nevoie. Totusi, a treia zi, ni s-a terminat peste tot hartia igienica si nu a suplimentat-o nimeni, asa ca ne-am cumparat-o singuri.
Curtea este mai mica decat se deduce din poze, dar totusi suficienta, pentru nevoile unui grup ca al nostru: gratarul mare si incapator, balansoar, foisorul pentru 12 persoane, dar ne-am descurcat, inca o zona cu masa acoperita, 6 sezlonguri, o casuta cu topogan pentru copii, o trambulina, trei mese cu scaunele (de plastic) pentru copii, o gramada de jucarii pentru copii (masinute, trotinete, biciclete, caluti etc). Ce ne-a incurcat un pic la jocul cu mingea si la cel de badminton, era fantana din mijlocul curtii, dar ne-am descurcat pana la urma.
Parcarea se facea peste drum de pensiune, intr-un spatiu amenajat (cu pietris pe jos, cu gard si poarta care se putea incuia), tot proprietatea pensiunii, unde incap lejer 8 masini. In continuarea parcarii, este un spatiu verde mic, cu un leagan, cu mese si un gratar de mici dimensiuni, pe care le poti folosi, daca vii intr-un numar foarte restrans (si nu ai nevoie de tot gratarul mare). Dupa spatiul verde urmeaza un podet peste raulet, si daca nu ti-e frica de ursi :), poti sa o iei in sus pe potecute, unde o sa gasesti menta salbatica si o gramada de flori.
Ce ne-a tulburat linistea, si de ce spun ca pensiunea este prea comerciala, au fost ATV-urile!
In fiecare dimineata la ora 7, dl proprietar, impreuna cu sotia, scoteau cele 8-10 ATV-uri din spatele pensiunii, facand un zgomot foarte deranjant. Seara le puneau inapoi cand se intuneca, dar atunci nu dormeam si era ok.
Proprietarii stateau cu noi in pensiune, intr-o parte separata a aceleiasi cladiri (ceea ce nu a fost o problema), astfel ca veneau in curte cautandu-i (curte care avea tot timpul portile larg deschise) tot felul de persoane interesate de inchirierea ATV-urilor (120 lei/h) sau a bicicletelor (15 lei/h), ceea ce a creat un trafic constant, stresant pentru noi, mai ales ca asta era si ideea inchirierii totale, sa fim numai noi!
Unii dintre ei intrau chiar si in livingul pensiunii sa mearga la baie, ceea ce nu era deloc in regula, pentru ca noi ne lasasem toate lucrurile personale acolo (telefoanele, tabletele etc, impreuna cu bautura, mancare ….). Duminica dupa amiaza ne-am trezit dintr-o data cu 7 copii din vecini in “batatura” care s-au imprastiat care incotro cu toate jucariile din curte, printre picioarele noastre, impiedicandu-ne sa ne jucam badminton si volei. Nu am nimic cu ei, dar, ma repet, noi am inchiriat toata capacitatea si am platit sa fim singuri!!!
In plus, in spatele pensiunii, proprietarii construiesc o piscina (si se pare ca si un spa), lucru care a generat alt deranj la prima ora a diminetii de sambata, muncitorii nesinchisindu-se de ora, razand si vorbind tare si obscen (noroc ca au urmat 2 zile de sarbatoare, ca altfel cred ca ma luam la omor cu ei!). Nu cred ca va fi finalizata foarte curand la ce stil de lucru am vazut ca au (pe stilul pauzele lungi si dese), deci luati in calcul si sursa asta de zgomot si de stres!
Daca ma intrebati pe mine, o piscina si un spa, nu isi are rostul aici, incurajand tot inactivitatea, cand in jur sunt atatea zone frumoase pe care poti sa le bati la picior, cat este ziua de lunga (la 3.5 km este Parcul natural Bucegi, cu trasee de 3 si 5 ore) ! Dar daca asta cautati, atunci pentru voi va fi un plus!
Un bonus/oferta/ serviciu (sau cum vreti sa-i spuneti) pe care mi-ar fi placut sa ni-l fi propus/oferit proprietarul pensiunii, pe baza faptului ca am inchiriat toata pensiunea pentru 4 zile (deloc neglijabila ca suma/ n-a fost loc de negociere) … ar fi fost sa ne dea bicicletele gratuit (mai ales ca nu ne-ar fi trebuit pentru toti din grup, si nici pentru intreaga zi). Poate pe viitor se va gandi la asta!
Ca sfat pentru el ar fi sa schimbe toata vesela de la bucatarie si mai ales aragazul ala (este intr-adevar periculos).
Trimis de vulpe mihaela in 04.06.18 12:50:13
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în MOIECIU.
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (vulpe mihaela); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Coordonate GPS: 45.44027300 N, 25.34355150 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Nov.2021 Sfidator — scris în 15.11.21 de Cata 33 din PITEşTI - nu recomandă
- Oct.2020 Nu vom reveni — scris în 11.10.20 de ux117800 din CONSTANțA - nu recomandă
- Aug.2017 Cazare intr-un superb cadru natural — scris în 30.08.17 de gvaly din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Dec.2022 Super! Recomand cu plăcere! Vom reveni! — scris în 06.08.23 de ux130177 din ROMANIA - RECOMANDĂ