GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Mărginimea Sibiului este o regiune plină de farmec, punct de atracție aproape la fel de căutat ca și alte zone pitorești ale țării noastre, ce oferă peisaje magnifice, obiective interesante, oameni cu suflet și produse naturale.
Așa cum scriam și cu trei ani în urmă Pensiunea Sânziana din Gura Râului este un loc ideal de petrecere a câtorva zile de vacanță. Poziționarea sa aproximativ în centrul regiunii numită Mărginimea Sibiului facilitează accesul către diverse obiective situate până la circa 100 km distanță. De asemenea, apropierea de municipiul Sibiu – doar 20 km – constituie un avantaj. În ultimii ani au apărut pe acest traseu (Sibiu - Cristian - Orlat - Gura Râului) o sumedenie de case și viluțe, unele chiar drăguțe. Comuna Gura Râului este înțesată de pensiuni, de diverse categorii, unele simple, cu aspect autentic rural, altele mai răsărite, mai moderne, cu facilități multiple.
Acces. După inaugurarea autostrăzii, drumul european către Sebeș a devenit foarte aerisit, nu te mai grăbește nimeni, se pot admira în voie peisajele. Din centrul comunei Gura Râului, acolo unde se află o piațetă, monumentul eroilor și bisericile localității, se continuă pe o șosea îngustă, aproape pe sub ferstrele localnicilor, După ce se trece de Primărie și Poliție, apare la un moment dat o troiță de pe partea stângă, la maxim 100 m de troiță se deschide un drum (mai mult o alee de acces) spre dreapta, semnalizată printr-un indicator: Pensiunea Sânziana.
Curtea. Poarta comandată electric dezvăluie călătorului o oază de liniște și frumusețe. Peisajul e încântător, un deal înalt îmbrăcat în conifere străjuie curtea pensiunii, oferind după-amiaza răcoarea mult căutată într-o zi toridă de vară. Râul Cibin desparte curtea pensiunii de pădurea de pe versant; în râu se mai scaldă din când în când copiii fugiți de acasă, precum Nică a Petrei, apa nefiind deloc adâncă, poate doar rece. Ne atrage atenția în primul rând clădirea pensiunii, cu regim de înălțime etaj + mansardă, apoi pavilionul cu aspect montan. Podul ce traversează bazinul cu apă întregește peisajul. Mica cascadă amenajată în apropierea podului tulbură apa în care înoată câțiva pești colorați. Leagănul mare de lemn a fost refăcut. În mijlocul unui spațiu pietruit a apărut un interesant obiect destinat focurilor de tabără: un glob pământesc din fier ce are trasate continentele din bucăți mari de tablă – efectul vizual e deosebit noaptea când flăcările umplu spațiul interior al globului. Cascada înecată în plante de lângă pensiune e tot la locul ei, ca de altfel și frumoasa fântână împodobită cu flori. Gazonul arată impecabil, am observat că era stropit contra insectelor într-o dimineață. Plante de diverse nații străjuiesc bazinul cu pești. Parcarea poate găzdui 7-8 autoturisme.
Pensiunea. Clădirea pensiunii este frumos decorată cu un logo (un copac pictat ale cărui rădăcini sunt reale, din lemn adevărat) având un aspect estetic plăcut. Parterul este ocupat de bucătărie și restaurant (două săli), precum și un grup sanitar. Pereții sunt decorați cu o pictură în culori calde – proprietarii au beneficiat de sprijinul unui artist plastic ce a contribuit la decorarea anumitor locuri (de exemplu, peretele clădirii proprietarilor). Capacitatea de cazare este de 12 camere (din care două single), împărțite între etajul 1 și mansardă. Nu s-a simțit nevoia unui aparat de aer condiționat în această perioadă, seara fiind chiar răcoare zdravănă. Posibil ca la mansardă, în iulie-august, să fie mai cald. Pe holul de la etajul 1 există o măsuță cu scaune, pliante informative, plante decorative.
Camera. Dimensiunile destul de mari ale încăperii permiteau mișcarea în voie; iluminat în trei puncte (central și stânga-dreapta patului). Mobilierul este de bună calitate, paturile de dimensiuni mari, șifonierul încăpător. Unele camere beneficiază de un pat extensibil. Încăperile de la etajul 1 au și balcon (o cameră balcon în fața pensiunii, alte 4 camere un balcon mare, comun – cu vedere în spatele pensiunii, către râu; pe balcon sunt scaune de plastic). Din cameră nu lipsește tv-ul, oglinda de perete, minifrigiderul-bar, noptierele, prize (lângă pat), măsuță. Baia, potrivită ca mărime, era dotată cu duș cu perdea (fără cădiță, zidită cu gresie). Se asigură consumabilele uzuale, prosoape albe, pătură suplimentară în șifonier. Patul a fost confortabil; curățenia a fost perfectă.
Masa. Micul dejun a fost transformat în bufet suedez: mezeluri, produse din carne din zonă, ouă ochiuri ori omletă, legume, brânză, unt, gemuri/dulceață, cafea, ceai, lapte. Există prăjitor de pâine și dozator de apă (rece-fierbinte). Cazarea cu mic dejun costă 140 lei cameră/noapte. Se poate opta pentru demipensiune ori trei mese pe zi. Există un meniu din care se poate comanda, dar bucătarul poate găti și la cerere (și gătește foarte bine). De obicei, după micul dejun, spuneam ce vroiam să mâncăm seara. Am mâncat aici trei seri la rând papanași, poate cei mai buni gustați de mine până acum – nu am vrut alt desert.
Posibilități de distracție. Piscina constituie, pentru unii turiști, probabil, principalul punct de atracție aunci când petrec câteva ore de relaxare la pensiune. Câteva șezlonguri se află plasate pe un podium de lemn lângă bazinul cu apă. Îmbrăcată în mozaic albastru piscina are o dimensiune apreciabilă, fiind bine întreținută. Din păcate am făcut doar câteva ture scurte piscina fiind recent umplută și vremea jucând feste „reci” astfel încât apa avea o temperatură de doar 20 grade. E o plăcere să stai întins la soare, cu brazii sub priviri și cu sunetul Cibinului și a păsărilor în urechi. Lângă piscina se mai află un foișor mare, dotat cu mese, frigider, grătar. Masa de ping-pong se află la locul ei, în apropierea piscinei. Față de acum trei ani a apărut un mic loc de joacă pentru copii compus din leagăne, tobogan, plasă de cățărat și inele. Nu lipsesc tablele și jocul de cărți. Proprietarii au început să organizeze pentru copii diferite evenimente, mai ales în weekend: teatru pentru copii, ateliere pe diverse teme (pictură, gastronomie, etc.).
Concluzie. Proprietarii, oameni sociabili și amabili, încearcă să facă cât mai plăcută vacanța turiștilor ce le trec pragul. Se pot cere informații turistice pertinente și sfaturi privind traseele și obiectivele din zonă. Nu este exclus să nimeriți vreodată și filmări ale unor televiziuni cu artiști de muzică populară. Noi am fost mulțumiți de serviciile oferite și vom mai reveni la Pensiunea Sânziana la un moment dat.
Trimis de tata123 🔱 in 25.06.15 11:44:49
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în GURA RÂULUI [SB].
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (tata123 🔱); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 45.72354100 N, 23.97100700 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.
Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)Mulţumesc.
Foarte bun review-ul, la obiect, documentat, convingător. De asemenea, pozele - consistente, relevante. Am fost la Gura Râului, știu zona, chiar merită să ajungi acolo, noi am fost cazați la o casă de vacanță acum câțiva ani. Nu am înţeles despre costuri... spui 140 lei (cazare + MD), dar au fost 4 nopţi. Preţul ăsta e pentru o noapte, cred...
@Tudor-Cristian - Mulțumesc pentru aprecieri. Zona s-a dezvoltat considerabil... sunt o mulțime de pensiuni și case de vacanță de închiriat în Gura Râului. Prețul menționat este într-adevăr pentru o singură noapte de cazare + MD: 140 lei camera/noapte. Restul meselor (prânz ori cină) și băuturile se plătesc separat. Noi ne-am simțit întotdeauna bine la această pensiune.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jan.2024 Excelent — scris în 02.01.24 de Costi60 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Nov.2019 Dezamagit de pensiunea Sânziana — scris în 02.12.19 de danut_sirbu din BRăILA - nu recomandă
- Jul.2012 O pensiune aproape de suflet — scris în 19.06.14 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jan.2012 Un loc greu de gasit, usor de reamintit... — scris în 03.02.12 de dartax din CRAIOVA - RECOMANDĂ
- Aug.2010 Daca ar exista si nota 11... — scris în 02.02.12 de dan_daniel din CONSTANTA - RECOMANDĂ